VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Metsäteollisuuden ympäristö- ja vastuullisuussitoumukset
Advertisements

Metsähallituksen toiminnan monipuoliset hyödyt yhteiskunnalle
Metsät ja hyvinvointi – metsien käytön mahdollisuuksia Sini Harkki Vapaus valita.
Metsä Tieto Osaaminen Hyvinvointi Metsien kestävä ja monipuolinen käyttö luo pysyvän pohjan suomalaisten hyvinvoinnille Metla yhdistyy Maa- ja elintarviketalouden.
KIRJASTOPALVELUT 2010-LUVUN SUOMESSA Lahti Hannu Sulin.
Maailmanluokan osaamista nyt ja tulevaisuudessa Metsäteollisuuden koulutuslinjaukset Kesäkuu 2010.
Kaupan kehittyminen ja tulevaisuus Pohjois-Savossa ELY –keskuksen näkökulmasta Minne menet, kauppa? Kuopio Ylijohtaja Kari Virranta
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Juhani Karvonen, Soome Metsaselts
Monikäyttöinen paperi
Keski-Pohjanmaan Lapsi- ja Nuorisopoliittinen strategia
Irti fossiileista Puusta uusiutuvaa materiaa ja voimaa.
Elinkeinokalatalouden näkymiä ohjelmakaudella Kalaviikko, Ylitarkastaja Risto Lampinen Maa- ja metsätalousministeriö.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
Elinkeinokalatalouden strategian ja toimintaohjelman valmistelu
ARKISTOLAITOKSEN STRATEGIAN 2015 PÄÄKOHDAT. Arkistolaitoksen toiminta-ajatus Arvot Visio Keskeiset strategian tavoitteet Toteuttamisen keskeiset keinot.
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Ympäristöhankkeet Länsi- Suomen kilpailukyky- ja työllisyystavoiteohjelmassa.
Koonnut Anna-Liisa Kiiskinen Keski-Suomen ELY-keskus KESYTYS-hanke (korostukset kokoajan)
Alueellisen koulutustarpeen ennakointi Päivi Holopainen, Lapin liitto Pohjoiskalotti osana arktista aluetta,
Hyvinvointitieto Keski-Pohjanmaan hyvinvointistrategiatyössä Nuorta ei jätetä -seminaari Kristiina Niemi Hyvinvoinnin valtatie -hanke Keski-Pohjanmaan.
OSAAMISEN VIENNIN EDISTÄMISESTÄ Alueellisesta hankkeesta ja kansallisesta klusterista MYR:n koulutusjaosto Johtaja Kari Seppälä Turun yliopiston.
MENESTYVÄ YRITYSTOIMINTA Etelä-Savon avaintoimialat toimivat kannattavasti ja ekotehokkaasti OSAAVA TYÖVOIMA JA HYVÄ INNOVAATIOYMPÄRISTÖ Koulutus ja tutkimus.
Yhteiset kompetenssit Muokataan… ja täsmennetään.
Nokian kaupungin strategia
ihmiskunnan tulevaisuus ympäristö tekijät taloudelliset tekijät sosiaaliset tekijät.
Strategiset tavoitteet Käytämme monipuolisesti ammattiyhdistystoiminnan keinoja jäsenten asioiden ajamiseen. Vaikutamme luottamusmiesjärjestelmän toimivuuden.
DM Copyright © Tekes PROOMU Päätösseminaari Avaus, Martti af Heurlin, Tekes # Muotoilu – PROOMU –
Maaseutuvisio Verkosto- ja hanketapaaminen Tampere Hilkka Vihinen.
Viestintäsuunnitelma
EU-Aluepolitiikka Rakenne- toimenpiteet Agenda Euroopan aluekehitysrahasto Tehtävä: “myötävaikuttaa alueellisen epätasapainon poistamiseen.
1 Valtioneuvoston maatalouspoliittinen selonteko I Selonteko on yleisen tason tarkastelu maatalouden toimintaympäristöstä ja kehityksestä Tarkastellaan.
Yrittäjyys maaseudulla Kevät Maaseudun merkitys Maaseudun merkityksen uskotaan kasvavan tulevaisuudessa Maaseudun kehittämistä kannatetaan vahvasti.
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
Riittääkö Suomessa puu? Kevät 2015
Maakunnan yhteistyöryhmä Ylijohtaja Pekka Häkkinen.
Stratpääm060509ar.ppt 1 KMO 2015 VISIO STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT Marja Kokkonen LIITE 2.
Itä-Suomen ESR- ohjelman toteutus TE-keskuksien näkökulmasta Itä-Suomen ESR- päivät Kirsi Vainikainen Pohjois-Savon TE-keskus.
VISIO 2015 Tulevaisuuden metsät - lisää hyvinvointia uusiutuvista luonnonvaroista EHDOTUS : Liite 1.
Timo Kietäväinen varatoimitusjohtaja
Itä-Suomen EAKR-SKOM NSPA – Pohjoisen harvaan asuttujen alueiden politiikkalinjaukset Satu Vehreävesa ohjelmapäällikkö, Pohjois-Savo.
TYÖELÄMÄN LAATU Menesty-hanke
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
VISIO 2015 Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia uusiutuvasta luonnonvarasta Liite 6.
BIOENERGIA Osa uusiutuvista energialähteistä (kts. dia 2)
Kalatalouden tulevaisuuden mahdollisuudet
Tieteen yhteiskunnallinen vaikuttavuus / Suomen tieteen tila ja taso yhteiskunnallinen vaikuttavuus syntyy, kun tieto ja osaaminen konkretisoituu muutoksessa.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Keski-Suomen maakuntasuunnitelma Maakuntasuunnitelma.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Koulutus ja tutkimus Opetusministeriön.
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
VISIO ARVOT KEHITTÄMIS- TOIMET MISSIO Naisten aseman, sukupuolten välisen tasa-arvon ja tyttöjen ja naisten ihmisoikeuksien edistäminen yhdessä jäsenjärjestöjen.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Ajankohtaista ammatillisessa koulutuksessa Rakennerahastokausi Ammatillisen koulutuksen seminaari Kokkola opetusneuvos Seija Rasku.
Esityksen otsikko Alaotsikko, ja/tai otsikkoa tarkentavaa tekstiä.
Lapland – A Gateway to Arctic Innovations COMPANY CONFIDENTIAL | Copyright © M-Brain
Esittely Metsänhoidon suositukset.
J YVÄSKYLÄN YLIOPISTO EFQM- MALLI 2013.
Strategiaperusta ja ohjelmat
Vahvuuksiamme Kuopiossa on toimiva koulutusketju varhaiskasvatuksesta yliopistoon (perusaste, lukio ja 2. aste, Sakky, Savonia, Pelastusopisto, SibeliusAkatemia,
Yhteinen tavoitteemme
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
Viestit kansalaisille, ammattilaisille ja päättäjille
PUOLUE C Periaateohjelma: Arvot
Kestävän kehityksen ulottuvuudet
Satakunnan TE-toimisto
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Suomella on erinomaiset mahdollisuudet saada osansa kasvavista metsäteollisuustuotteiden markkinoista Suomen mittava ja kasvava raaka-ainepotentiaali kestävästi.
Metsäteho Oy:n toimintasuunnitelma 2019
Esityksen transkriptio:

VISIO KMO: Kestävää hyvinvointia monimuotoisista metsistä TULEVAISUUSKATSAUS: Metsät ja osaaminen- kasvavaa hyvinvointia Liite 2

VISIO  KUN VISIO TOTEUTUU NIIN uusiutumattomien luonnonvarojen korvaaminen uusiutuvilla tukee vision toteutumista pitkällä aikavälillä + + Suomi tarjoaa kilpailukykyiset toimintaedellytykset metsiin perustuvalle elinkeinotoiminnalle ++ Metsiin perustuvilla tuotteilla on hyvä kysyntä: tässä on onnistuttu nykyisten ja uusien tuotteiden markkinalähtöisellä kehittämisellä ml. palvelut sekä bioenergian lisääntyvän käytön kautta + Metsätalous on kannattavaa + Metsiä käytetään ja hoidetaan aktiivisesti Suomen metsävarat ovat monipuoliset ja kasvavat + Metsien erilaisia käyttömuotoja edistetään ja niiden yhteensovittamisessa onnistutaan aikaisempaa paremmin (ja ne voivat eriytyä nykyistä enemmän) +

KUN VISIO TOTEUTUU (2) Metsien terveydentila säilyy hyvänä Ilmaston muutoksen vaikutuksiin metsissä on varauduttu ja metsätalouden vesistövaikutukset ovat hallinnassa + Talousmetsien luonnonhoito ja suojelualueverkosto (ml. vapaaehtoiset suojelunkeinot) takaavat lajien ja luontotyyppien suotuisan suojelun tason ++ Metsiin perustuva tulorakenne on monipuolistunut (metsätalous, virkistyskäyttö, matkailu, monimuotoisuus, metsäyrittäjyys jne) + Innovaatiojärjestelmän toimivuuden pullonkaulat on poistettu ja tietoa ja osaamista käytetään hyväksi tehokkaasti ++

KUN VISIO TOTEUTUU (3) Mielikuvat metsäsektorista perustuvat tosiasioihin ja suomalainen metsätalous on kansallisesti kansainvälisesti hyväksyttyä + Suomi on vaikuttanut aktiivisesti, jotta kestävän metsätalouden merkitys tasaisesti jakautuneen hyvinvoinnin tuottamisessa kasvaa ja kansallisten metsäohjelmien käyttäminen maailmanlaajuisesti lisääntyy + (Vahva kansainvälinen asiantuntemus, aktiivinen (hyvin resurssoitu) vaikuttaminen ja laaja kansainvälinen verkostoituminen turvaa Suomen kantojen läpimenon sekä asetettujen tavoitteiden saavuttamisen.) Koordinaatio toimii yli sektorirajojen vaikuttamisessa ja päätöksenteossa, toiminta pohjautuu tutkimukseen ja sidosryhmien osallistamiseen sekä kansallisessa että kansainvälisessä toiminnassa +

KUN VISIO TOTEUTUU (4) Metsät tarjoavat kansalaisille terveyttä ja luontosuhdetta vahvistavia vapaa-ajan mahdollisuuksia +

STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT (3) Suomen metsävarat ovat monipuoliset ja runsaat Metsien mahdollisuudet tasapainoisen alueellisen kehityksen ja työllisyyden ylläpitäjänä ovat täysimääräisessä käytössä Suomi tarjoaa kilpailukykyiset toimintaedellytykset kasvavalle metsäsektorille Bioenergiaa tuotetaan paljon Puun käytön uudet innovaatiot ovat tuottavia Metsätalous on kannattavaa

STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT (2) Metsien biologisen monimuotoisuuden väheneminen on taittunut Ilmastonmuutokseen on varauduttu Metsätalouden vesistövaikutukset ovat myönteiset

STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT (3) Eri maankäyttömuodot ja elinkeinotoiminnat on sovitettu yhteen Kulttuuripiirteitä vaalitaan ja hyödynnetään palveluissa ja tuotteissa Metsien virkistyskäyttö on monipuolista ja korkealla tasolla Matkailun ja luonnontuotealan merkitys yritystoiminnassa ja työllistäjänä on lisääntynyt Osallistumisjärjestelmät toimivat

STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT (3) Innovaatiojärjestelmä toimii tehokkaasti ja korkeatasoista osaamista hyödynnetään kansallisesti ja kansainvälisesti Osaavan työvoiman saanti metsäsektorille on turvattu Metsäpoliittinen ohjaus on monipuolista ja vaikuttavaa ja organisaatiot tehokkaita

STRATEGISET PÄÄMÄÄRÄT (4) kansainvälisellä metsäpolitiikalla on onnistuttu vahvistamaan metsien asemaa hyvinvoinnin lähteenä

KRIITTISET MENESTYSTEKIJÄT