Hollolan ja Hämeenkosken sekä Nastolan ja Lahden yhdistyminen

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Asiakkaana sosiaalipalveluissa
Advertisements

DEMOKRATIATYÖRYHMÄ Anniina Peltola
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Lahden kaupunki Tekninen ja ympäristötoimiala Yhdyskuntasuunnittelun teemaryhmä MAL:n yhteensovitus (7 §) Kaavoitus ja maapolitiikka Kiinteistönmuodostus,
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Selvittäjän ja kuntien välinen työnjako. Kuntarakennelain tavoite • Elinvoimainen, alueellisesti eheä ja yhdyskuntarakenteeltaan toimiva kuntarakenne.
Palveluverkkotyöryhmä puheenjohtaja Raila Lindholm, Kärkölä
Alueellinen vaikuttaminen kunnissa 2010-luvulla Arto Koski Erityisasiantuntija Suomen Kuntaliitto.
TULEVAISUUS TYÖRYHMÄN MIELESTÄ (1 KAUPUNKI)
NELIÖT KOHDALLEEN KESTÄVÄSTI KAUPAN TAVOITTEITA TUKIEN?
1 JORMA KILPELÄINEN KJ, JÄMSÄNKOSKI MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
Helsingin seutu 2050, visiotyön jatkon tulokset Laituri, Helsinki Rolf Paqvalin kaupunginjohtaja,
HE 112/2013 Hallituksen esitys eduskunnalle valtion talousarvioksi 2014 Työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan asiantuntijakuuleminen Erityisasiantuntija.
Esa Iivonen (MLL): Lasten peruspalveluiden leikkaukset tulevat kalliiksi ( ) Peruspalvelut aliresurssoituja, korjaavat palvelut voimakkaassa kasvussa.
Kuntalaki uudistuu -seminaarisarja: Miten kunnallisen päätöksenteon läpinäkyvyyttä ja luotettavuutta parannetaan? Puoluerahoituksen kehittämistä.
Uusi seurakuntayhtymä 2015 Lakivaliokunta työstää (lausuntoja mm. piispainkokoukselta ja hallintovaliokunnalta) Kirkolliskokous päättää keväällä.
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Älykäs verkostomainen kaupunki Keski-Uudenmaan kaupungin visio.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Myyrmäki Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Matinkylä
Kuntafoorumi SDP:n kuntatyöryhmän Puheenjohtaja Maarit Feldt-Ranta
Kuntien Tiera Oy – Jokilaaksojen kuntien yhteisen tietohallinnon käynnistäminen © Copyright Kuntien Tiera Oy.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? EN HURUDAN METROPOLSTAD? Helsingin valtuusto / Helsingfors fullmäktige Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
Elinvoimainen kaupunkiseutu - tulevaisuuden vaihtoehdot vaikutuksineen Kjk
MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE-
SOSIAALI- JA TERVEYSMINISTERIÖ 1 Alueellinen seminaari, Hämeenlinna Sosiaalialan kehittämishanke – mitä vuoden 2007 jälkeen? Martti.
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Kohti Uutta Kuntaa? Jyrki Myllyvirta Päätöstilanne selvitykseen osallistumisesta 6 myönteistä päätöstä valtuustoista (Artjärvi, Hämeenkoski,
Talousarvioprosessi 2014 KH
VASTUUTA OTTAVA PAIKALLISYHTEISÖ 10 tärkeää toimenpidettä.
1 Pertti Parkkonen, kh pj, Laukaa MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA SEMINAARIN TEEMA: Perusterveydenhoitoon.
MITÄ SUOMALAISET AJATTELEVAT SOSIAALI- JA TERVEYDENHUOLLON PALVELUISTA JA NIIDEN TULEVAISUUDESTA?
Keuruun kaupunki 2006 Maakunnallinen kunta- ja palvelurakenne –seminaari Keuruun seutukunta Timo Louna Kaupunginjohtaja, Keuruun kaupunki.
Ohjausryhmä , liite 2 Kuntien loppuraporttilausunnot.
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
MILLAINEN METROPOLIKAUPUNKI? Espoon kuntalaiskuuleminen Mikko Pukkinen Kuntajakoselvittäjä.
Lahden seudun kuntajakoselvitys
1 Veijo Koskinen, kaupunginhallituksen puheenjohtaja, Jyväskylän kaupunki MAAKUNNALLINEN KUNTA- JA PALVELURAKENNE- SEMINAARI JYVÄSKYLÄ PAVILJONGISSA.
KUUMA –johtokunta HS
Erilaiset alueet – erilainen hyvinvointi? Ilkka Mella TEM/ AKY Alueet ja hyvinvointi - seminaari.
Rakennesuunnitelma 2040 Valtuustoinfot 8-9/2013 Päivi Nurminen ja Kimmo Kurunmäki.
Jaana Simola UusiKunta – Lahden seudun kuntarakenneselvitys Johtoryhmä Heinola.
Ympäristöministeriö ja Suomen Kuntaliitto Seudun kuntien yhteinen maapolitiikka - Kuntien maapolitiikan yhteistyön mahdollisuudet ja haasteet.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
Miksi UusiKunta? Jyrki Myllyvirta Lahden kaupunki.
IKÄÄNTYVÄN VÄESTÖN TOIMINTAKYVYN JA ITSENÄISEN SELVIYTYMISEN EDISTÄMINEN Korkeakoulujen aluekehitysstrategia Tasapainoisen kehityksen Suomi 2015 Valtioneuvoston.
Mahdollisen yhdistymisen aikataulu ja yhdistymissopimuksen sisältö.
Talousarvio 2010 ja taloussuunnitelma Tiedotustilaisuus Kaupunginjohtaja Mauri Gardin.
Koulutusyhteistyöpäivä Henkilöstöjohtaja Timo Tammilehto.
TALOUSARVIO 2008 JA TALOUSSUUNNITELMA Esittely
Kysely nuorille - alustavia tuloksia Seppo Huldén.
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
HT Eero Laesterä – KTM Tuomas Hanhela – KTM Katja Pesonen
12 Hyvinvointivaltio kaipaa huoltoa s
Vesihuollon kehittämissuunnitelma
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Kuntarakenneselvityksen toimeksianto
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Kuntien ja kuntayhtymien toimintamenojen
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Kuntien ja kuntayhtymien talous, mrd. € (painelaskelman mukaan)
Sote-uudistuksen toimeenpano
Nuorisotyön laadun ja menetelmien kehittäminen Osaamiskeskus Kanuunan TOIMINTAPERIAATTEET Kanuuna-seminaari Jyväskylä
Lähde: Kuntaliitto/Sanna Lehtonen
Esityksen transkriptio:

Hollolan ja Hämeenkosken sekä Nastolan ja Lahden yhdistyminen Hollolan ja Hämeenkosken sekä Nastolan ja Lahden yhdistyminen. Helsinki 12.3.2015 Rolf Paqvalin

Salpausselän kuntajakoselvitys Lahti, Hollola, Nastola, Iitti, Kärkölä ja Hämeenkoski Lisäselvittäjäksi pikakomennuksella kesken Seppo Huldenin hyvin järjestämän ja etenevän prosessin 1.4.2014 alkaen Kuntajakoselvittäjä ei voi luontevasti rajata vastuutaan vain yhteen näkökulmaan. Yhdistelmä , jossa toinen selvittäjä on alueen sisältä ja toinen ulkopuolelta ,tuo monia etuja Uusi selvittäjä voi kriittisesti ja tuoden uusia näkökulmia tehdyn selvitysaineiston lisäksi selvitysraporttia varten

Lahden seudulla kuntaliitosta koskevaa vankkaa osaamista ja mielipiteitä Kuntajakoselvityksistä oli kymmeniä kiloja aineistoja. Kuntajakoselvityksen prosessiosaamista asukkailla poliitikolla, virkamiehillä henkilöstöllä, projektihenkilöstöllä sekä julkisella sanalla Kansalaisilla, ja poliitikoilla on varmat käsitykset kuntaliitosten tarpeellisuudesta tai tarpeettomuudesta Millään uudella selvityksellä ei voitu oleellisesti vaikuttaa näihin vakiintuneisiin käsityksiin. Kukaan ei uskonut, että Hollola olisi mukana uudessa Lahdessa. - poliitikot

Kuntajakoselvityksen uudet painotukset poiketen työryhmävalmistelusta Talouden uudelleen arviointi Alueen kilpailukyvyn uudenlainen tarkastelu metropolialueella Hollola- Kärkölä-Hämeenkosken vaihtoehdon tarkastelu verrattuna ehdotukseen uudesta Lahdesta

Jatkoselvitys 1. Kuuden kunnan yhdistymisehdotus kaatui odotetusti syyskuussa. Jatkoselvityksessä katsottiin, olisiko tehtyjen selvitysten ja valtuustojen päätösten pohjalta käytännössä mahdollisuus toteuttaa alueella kuntaliitoksia. Selvittäjä ilmoitti, ettei tee esitystä elleivät kunnat pääse yhteisymmärrykseen yhdistymissopimuksesta 4. Tällöin selvitettävänä oli kuntaliitokset Lahti, Nastola, Kärkölä Hollola, Hämeenkoski

Jatkoselvityksen organisointi ja ajoitus 1.10. 2014 – 31.1.2015 Johtoryhmä (kuntien valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajat) 2 kokousta - 9.12. Johtoryhmän kaksi jaostoa ( kuntien valtuustojen ja hallitusten puheenjohtajistot) 3 kokousta - 26.11 Kuntajakoselvittäjän ehdotus yhdistymissopimuksiksi 15.12 4. Valtuustokäsittely 26.1.

Lisäselvityksiä ja arviointeja jatkaen kuuden kunnan selvitystä Talous ja sen tilanteen heikentyminen - Vuosina 2014 -2020 maan talouden kasvu on heikko eli 1 – 1.5 %/v, kun työpaikkojen määrän kasvu edellyttää 2.5 - 3 %/v kasvua. - alueen kuntien taloussuunnitelmissa verotulojen kasvu 0.5 –1. 5 %/v - Valtionosuuksien leikkaukset Kuntien välinen yhteistyö alueen riittämättömän kilpailu- ja edunajokyvyn lisäämiseksi ja Lahden alueen talouden kasvun edistämiseksi - Alueiden ja kuntien välisen pudotuspelin koveneminen 3. Sote-ratkaisu, josta syntyi yhteinen edunajoasia

Ehdotukset Hämeenkoski liittyy Hollolaan Nastola ja Lahti yhdistyvät uudeksi Lahdeksi. Kuntien välistä yhteistyötä tehostetaan kilpailukyvyn, edunajon, maankäytön, asumisen ja liikenteen asioissa.

Yhdistymissopimukset Hyväksytty johtoryhmän ao. jaostoissa, niin että kaikki kokouksissa esitetyt muutokset on sisällytetty sopimuksiin Yhdistymissopimukset ovat erilaisia. Uuden Hollolan sopimus on pelkistetympi. Uuden Lahden sopimus sisältää enemmän yksityiskohtia palvelujen järjestämisestä ja niihin liittyvistä investoinneista johtamisjärjestelmästä yhdyskuntarakenteen kehittämisestä sekä Nastolan aluejohtokunnan perustaminen Kummassakin yhdistymissopimuksissa sovitaan lähes samalla tavalla päätöksenteosta ja taloudesta sekä kuntien välisestä yhteistyöstä Luovat uskottavan pohjan asukkaille ja henkilöstölle sekä luottamushenkilöille kuntien yhdistymisestä mahdollistamien etujen saamisen myös käytännössä

Yhdistymissopimuksen sitovuus Yhdistymissopimusten vastaiset päätökset ovat käytännössä valituskelpoisia eikä löysiä poliittisia sopimuksia tai suunnitelmia Nastola ja Lahti lakkaavat 31.12.2015 ja perustavat uuden Lahden kaupungin 1.1.2016 sekä Hämeenkosken kunta liitetään 1.1.2016 Hollolaan Sopimukset tulevat voimaan heti kun valtuustot ovat sen hyväksyneet 26.1.2015 ja on voimassa 31.12.2018 saakka.. Yhdistymishallitukset jatkavat Lahden kaupunginhallituksena ja Hollolan kunnanhallituksena kevään 2017 kunnallisvaaleihin asti Nastolan ja Lahden valtuustot yhdistyvät yhteisvaltuustoksi sekä Hollolan ja Hämeenkosken yhdistyvät yhteisvaltuustoiksi, jotka jatkavat syntyvien kuntien valtuustoina kevään 2017 kunnallisvaaleihin asti

Kilpailukyky Lahden alueen riittämätön kilpailukyky ja ei juuri parane mm. suhteessa metropolialueen muihin kuntiin eikä siten lisää kuntien verotuloja ja asukasluvun tervettä kasvua Yhdistymissopimuksissa sovitaan , että kuntien välistä yhteistyötä tulee oleellisesti tehostaa, jotta Lahden seudulla työpaikkojen määrä lisääntyisi. Maankäyttöä, asumista ja liikennettä koskeva MAL –sopimus alueen kuntien ja valtion välillä Yleiskaavatasoinen rakennesuunnitelma Kilpailu- ja edunajostrategia

Nastolan ja Lahden yhdistymisen tarkoitus Vahvistaa alueen elinvoimaisuutta ja kilpailukykyä yhdistämällä Lahden ja Nastolan voimat. Turvata palvelut uuden kunnan kaikissa osissa muodostamalla tiivis, hyviin kulkuyhteyksiin perustuva nauhakaupunki, kasvukäytävä, jonka rahoitus voidaan turvata suuremmassa kunnassa Käyttää molempien kuntien parhaita käytäntöjä ja osaamista palvelujen laadun ylläpitämiseksi ja tuottavuuden lisäämiseksi Sopimuksen uuden Lahden visio ja perustavoitteet ovat lähtökohtana strategiatyölle vuonna 2015

Palvelut uudessa Lahdessa Nykyisten kuntien palveluverkot ja hallinto arvioidaan kriittisesti ja sen pohjalta luodaan uuden kunnan palveluverkko. Lahden järjestämien palvelujen kustannustaso on 10 % korkeampi kuin Nastolan kustannustaso, jolloin uudessa kunnassa tulee olla Lahtea oleellisesti alempi kustannustaso. Lahdessa tuotetaan periaatteessa kaikki palvelut kattavasti Nastolassa yhdistymissopimuksella sitovasti varmistetaan, että - järjestetään ja tuotetaan kaikkia lähipalveluja kattavasti käytännössä kunnan nykyisen taloussuunnitelman mukaisesti - lukiokoulutusta edelleen kehitetään - Sosiaali- ja terveyspalveluissa erityistavoitteena on säilyttää hyvät lähipalvelut - sivistystoimen ja terveysaseman palveluverkon investoinnit toteutetaan 2015 – 2018 i - 5. Nastolassa investoinnit toteutetaan kunnan taloussuunnitelman mukaisesti.

Palvelut uudessa Hollolassa 1. Hollola on hoitanut tähänkin asti Hämeenkosken sosiaali- ja terveyspalvelut. 2. Hämeenkosken koulupalveluista osa on hankittu Lammilta ja ne siirtyvät yhdistymissopimuksessa sovitun aikataulun puitteissa Hollolaan. 3. Periaatteessa sopimuspuolet luottavat toistensa hyvään tarkoitukseen kunnan osien tasapuoliseen palvelujen tarjontaan ja kehittämiseen.

Talous uudessa Lahdessa 2015 -2018 ( vastaavasti uudessa Hollolassa.) Kunnat toteuttavat tinkimättä talousarvionsa 2015 Tiukka taloudellinen linja jatkuu 43 milj.€/v vähennys verrattuna tähänastiseen kehitykseen eli painelaskelmaan veroprosentti 20.25 % reaalinen toimintakatteen kasvu noin 0.5%/v eli menot eivät juuri saa kasvaa palkkakehitystä eli verotulojen kasvua nopeammin Tuottavuuden lisääminen 1.5 %/v eli 12 milj.€/v.

Yhdistymisen aikataulu Kahden kunnan yhdistyminen on oleellisesti helpompi kuin useamman kunnan välinen. Vuoden 2015 aikana ehditään tehdä tarpeelliset suunnitelmat ja päätökset. Molemmat kuntaliitokset on tarkoituksenmukaista tehdä samanaikaisesti Sote- ja MAL-neuvottelut käydään 2015 – 2016, Yhdistymishallitukset ja yhteisvaltuustot voivat varmistaa sopimuksen toteutumisen vielä 2017 talousarviossa ja 2017- 2019 toimintasuunnitelmassa, MAL-sopimuksessa sekä sote-järjestelyssä Jos yhdistyminen toteutetaan 2017, vuotta 2016 koskeva päätöksenteko kaksinkertainen, vastuut ovat epäselvät, kun yhdistymishallitus kontrolloi kuntien päätöksiä

”Visio” Lahden alueella on nykyistä paremmat mahdollisuudet selviytyä alueiden välisestä pudotuspelistä ja asukkaiden palveluvaatimuksista kunnialla, jos Kuntien välinen yhteistyö ja luottamus paranee ja Lahti ja Nastola yhdistyvät Hollola ja Hämeenkoski yhdistyvät. Lopputulos riippuu kuntien poliittisen ja virkajohdon sekä koko henkilöstön kyvystä hyödyntää asukkaiden eduksi nämä uudet mahdollisuudet. Tämä edellyttää hyvää johtamista ja asukkaiden tukea.

Lopuksi Hollolan, Hämeenkosken ja Lahden valtuustot hyväksyivät 26.1.2015 yhdistymissopimukset yksimielisesti sekä Nastolan valtuusto äänin 22 – 21. Kuntajakoselvittäjä palasi junalla Helsinkiin kohti uusia haasteita.