Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari 5.6.2013 Eija Nyrhilä.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kasvatuskumppanuus kannattelee lasta suhteena prosessina
Advertisements

Hyvä Diili ohjausta yrittäjille
Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen NOPS – hankkeen alueseminaari NOPS, Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa.
NUORILTA NUORILLE YHDESSÄ NUORTEN KANSSA
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Anu Kemppainen TOP-valmentaja Verkostotapaaminen Helsinki
Koulukuraattorien perehdytysohjelma Helsingissä
Savonia-ammattikorkeakoulu Liiketalous Kuopio | Opinnäytetyön aihe
Asiantuntijuus ja työelämäorientaatio
Työhyvinvointi PK-yrityksessä Leena Niemistö toimitusjohtaja LT, fysiatri Munkkivuori Kamppi Lassila.
Kv.harjoittelun haasteet Learning Café Kv. kevätpäivät, Seinäjoki Sessio 15.
Sosiaalisen median hyödyntäminen nuorten parissa tehtävässä työssä
HENKILÖKOHTAINEN NÄYTTÖSUUNNITELMA – HENSU Seija Pajukoski
Sosiaalinen media sosiaali- ja terveysalalla
Opiskelua tukevien toimintojen kehittämisestähän tässä on kyse? Suvi Eriksson Suomen ylioppilaskuntien liitto (SYL) ry
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
Nuorten ohjautuminen Starttivalmennusverkoston tapaaminen Joensuu.
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
kielten keskus Säädösten ymmärtämistä selvittävä kysely- ja haastattelututkimus Vesa Heikkinen & Aino Piehl Säädöskielihankkeen.
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
Työluotsityö työterveyshuollossa – kokemuksia
Visio tulevaisuuden koulusta Challenges in Schools Kansainvälisyys- ja osallisuushanke kouluille 2008/09.
VERTAISOHJAUS OSANA AMMATTIKORKEAKOULUN OHJAUSTOIMINTAA Laura Savolainen Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Työnohjauksen hallinta
Opinnäytetyön tekijä: Etunimi Sukunimi
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Vanhemman neuvo - ammatillisesti ohjattu vertaistukiryhmä
SOSIAALINEN MEDIA VERTAISOHJAUKSEN VÄLINEENÄ Opinnäytetyö (AMK)
Nuorten oppisopimus Liisa Uusitalo Tampereen seudun ammattiopisto
Työstä kii! Ratkaisuja pitkäaikaistyöttömille Alavus ja Ähtäri ESR toimintalinja 2.
TYÖPAIKKAOHJAAJAKOU LUTUS - OULUN MALLI Tekijöinä tekniikkaryhmä: J. Piltonen, B. Pousi, P. Saarinen ja T. Tyni.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Kulttuurituottaja (yamk) opinnäytetyö: Seinäjoen kevytversio tilaaja- tuottajamallista Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimen haaveena on olla joustava, muuttuvaan.
Kati UtriainenOpinTori Yhteisöllinen oppiminen ja ryhmäohjaus kandidaatintutkielmassa TtL, assistentti Kati Utriainen TtT, yliassistentti Sanna-Mari.
Sosiaalityöntekijänä verkossa
On – toteutettava ESR-projekti, jonka tavoitteena on vähentää vuotiaiden nuorten sosiaalista, taloudellista ja työmarkkinallista.
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Kysymyksiä Mitä ajatuksia videoilla näkyvät kohtaamistilanteet herättivät? Tuntuiko tilanteet realistisilta ja tutuilta? Pohdi sosiaalitekijöiden ja asiakkaiden.
PROSESSIKUVAUS YLÖJÄRVEN KAUPUNKI - TYÖLLISYYSPALVELUT
Pedagogiikan johtaminen – koulutuksen vaikuttavuus Espoossa Päivähoitoyksiköiden johtajien kokemuksia.
KIRKONPALVELIJAN TYÖNOHJAUS
Sosiaalisen median hyödyntämisestä laajennetun työssäoppimisen yhteydessä Minna Ström
P ROJEKTIN TULOKSET Tavoitteet: Henkilökohtaisen avun keskuksen toimintamallin luominen Henkilökohtaisten avustajien ja työnantajien kouluttaminen ja tukeminen.
OPPISOPIMUSNUOREN OHJAAMINEN TYÖPAIKALLA RAKENNUSAINEITA NUORTEN MODUULIN SUUNNITTELUUN Työpaikkakouluttajat valmentaen vahvoiksi- hanke 2015.
Soveltuu hyvin esim. käden- ja työvälineiden asentojen näyttämiseen vaiheittaisena esim. työjärjestyksen osoittamiseen työvälineiden havainnollistamiseen.
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
Diaesitys työterveyshuollon esimiesten vertaisfoorumipilottiin Toisesta diasta alkaa esitys vertaistuesta. Voit lisätä tähän alkuun omaa tekstiäsi.
Nuorisotyön ja koulun yhteistyötä Iisalmessa Esimerkkinä yhteistyöstä: HUPIA-päihdekasvatusrata HUPIA-päihdekasvatusrata.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Verkko-ohjaus asiantuntijoiden näkökulmasta
Vertaisoppiminen I Mirja Määttä.
Mitä Veturointi on? Veturointi-toiminnassa valmennetut kokemusasiantuntijat (Veturit) toimivat nuorten tukena itsenäistymisen elämänvaiheessa. Kohderyhmät:
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
Kuntoutujien lähtötilanteet ja jatkopolut, tarinat
Vapaaehtois- ja vertaistoimijan motiivit, roolit ja rajat
TET =Työelämään tutustuminen
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
TET =Työelämään tutustuminen
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Maahanmuuttajan askeleet työelämässä – Maastå-hanke Yhteisöllinen menetelmä järjestöille Tavoite: tarjota ammattiliitoille ja työyhteisöille.
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
Verkko-ohjaushankeen tilannekatsaus
KOHTAAMO Verkko-Ohjaus
SATAOSAA Porin kaupunki/ Satakunta.
-Ole oma itsesi Löydä oma heimosi-
Päihde- ja mielenterveyspalveluiden ja aikuisten sosiaalityön teemaryhmän kokous –Tiedotettavat asiat Maakunnan konsernirakenne ja palvelutuotannon.
Työelämä muuttuu, opettajan työ muuttuu – johtamisen on muutut- tava
Esityksen transkriptio:

Opinnäytetyö (Yamk) Varustamon päätösseminaari Eija Nyrhilä

Opinnäytetyöni tarkoituksena on ollut selvittää millaisia kokemuksia verkkovertaisohjaajilla on ollut työstään sekä miten he ovat kokeneet hankkeessa luodun verkkovertaisohjauksen toimintamallin. Aineistoina; haastatteluista saatu aineisto, Wiki-tekstit, työpäiväkirjat ja blogitekstejä. Haastatteluissa käsiteltiin työn käytännön järjestelyjä, tukea ja ohjausta työssä, vertaisohjaajan roolia ja osaamista sekä yleisesti verkkovertaisohjauksen hyötyä, haasteita ja merkitystä ohjaajien näkökulmasta. Työ valmistuu elokuussa 2013.

Yksilöllisesti räätälöidyt työsuhteet ja työnkuvat  Osallistaminen Etätyö Tuki ja ohjaus vaativat työnantajalta herkkyyttä ja aikaa ”Vapaudesta tuleva ahdistus” Viikkopalaveri, oma chat ja keskinäinen vertaistuki

Osalle oman roolin löytäminen on ollut haastavaa.  Ikäero suhteessa ohjattaviin  Ei ammattiroolia (sekä hyöty että haaste)  Työn ja yksityiselämän välinen rajanveto  Ohjaussuhteen määrittely

Mediaymmärrys Persoonalliset ominaisuudet Koulutus ja/tai työkokemus ’Somen’ välineiden hallinta Suunnitteluosaa- minen Tietokonevälittei- sen vuorovaiku- tuksen tuntemus Yleiset verkon käyttämiseen liit- tyvät käyttöehdot (netiketti) Viestintätaidot Oma- aloitteisuus Itsenäinen työskentely Työhön sitoutuminen Avoimuus Sosiaaliset taidot (yhteistyökyky ja vuorovaikutustai dot) Sosiaalialan koulutus Ohjaukseen liittyvät asiat asiat tuttuja (ohjaustaidot, ohjauskokemus) Sosiaalialan ilmiöiden tuntemus ja ymmärrys

HYÖDYT Vertaisuuden tuoma erilainen näkökulma ohjauksessa verrattuna ammattimaiseen ohjaukseen. Vertainen pystyy antamaan sellaista tukea, johon ohjattava pystyy paremmin samaistumaan ja nuorelle voi tulla kokemus ettei ole yksin tilanteessaan. Ajateltiin, että ”viesti menee paremmin perille” vertaisohjaajilta nuorille. Asian uskottavuus lisääntyy, kun sen sanoo joku vertainen. Matala kynnys yhteyden ottamiseen. (sekä verkon että vertaisuuden tuoma hyöty) Kokemuksellinen asiantuntijuus  Vertaisohjaajalta ei odoteta vastauksia vaan enemmän kokemusten ja näkemysten vaihtoa.

Palvelun oikea-aikaisuus. Yhteistyö muiden saman kohderyhmän kanssa työskentelevien tahojen kanssa. Vertaisohjaajien oman alan työkokemus ja uuden työtavan tuntemus. Tieto eri sosiaalisen median välineiden käytöstä ohjauksessa. Työ ja koulutus tukevat toisiaan.

HAASTEET Nuorten tavoitettavuus  Ennakkoluulot – leimautumisen pelko  Anonyymiys  Palvelun tarve/ houkuttavuus Vertaisohjaajan rooli – tehtävässä tukeminen Verkon tuomat haasteet (esim. verkko-ohjaus työmenetelmänä)