PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Lasinkierrätys.
Advertisements

Kestävä kehitys rakennusalalla
Lasikuitu ja sen käyttö
Muovi Malla & Clarissa.
Oulaisten Yritystalo Oy
(Viitekehys: Suomi, Kotka)
Lajittelupeli Catering-ala.
Monikäyttöinen paperi
Metallien kierrätys.
Hotelli- ja ravintola-ala
Jätteiden lajittelu ja kierrätys
Elintarvike- hotelli- ja ravintola-ala
Kestävä Kehitys Jarno, Jimi ja Jami.
PUU, TURVE JA BIOMASSA.
Tulevaisuuden dilemma Santeri ja Teppo Tekno 11-B.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Ympäristötekoja pullonpalautus- automaatilla
Kummallisia termejä? Ekologinen selkäreppu Ekologinen jalanjälki
Kappale 20 Maataloustuotanto on Suomessa kalliimpaa kuin Keski-Euroopassa, koska: 1. Suomen kasvukausi on lyhyt = vain yksi sato vuodessa. 2. Talvi voi.
Kestävä kehitys Pekka Halosen akatemiassa.
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
Lajittelupeli Graafinen ala.
ihmiskunnan tulevaisuus ympäristö tekijät taloudelliset tekijät sosiaaliset tekijät.
RUUAN TURVALLISUUS SUOMALAISESSA RUOKAKETJUSSA
Jätteenkierrätys Jätettä syntyy joka paikassa ja se joudutaan hävittämään, paras vaihtoehto on kierrätys. **Paras jäte on kuitenkin syntymätön jäte**
Tuotanto ja hoitaminen Anu kopra & Kirsti Laakso hokl 2001
JÄTTEIDEN LAJITTELUOHJEET
Työpaja 3. Jätteiden vähentäminen, lajittelu ja kierrätys
Ympäristövastuu: Havainnointitehtävän ohjeistus
Video Kierrätetty lasi on yhtä hyvää kuin uusi. Kerättävä lasi lajitellaan värillisiin ja värittömiin. Kierrätetystä.
Ympäristönäkökulma rakennerahastohankkeissa
Kestävä Kehitys By Tuomas Nylund & Samuli Santala
Lajittelupeli Rakennusala.
Muovien kierrätys.
Metallien historiaa.
Kestävä kehitys & kierrätys
Jos kaikki maailman ihmiset eläisivät ja kuluttaisivat kuten sinä ja minä, tarvittaisiin jopa 8 maapalloa. Pohjoisen pallonpuoliskon kulutusyhteiskunnat.
Käyttöbassetit Ideointia, käsitteitä, tavoitteita marraskuussa 2013.
Kalatalouden tulevaisuuden mahdollisuudet
Kauhajoen lukiosta kestävän kehityksen toteuttaja.
Ilmastonmuutos Ilmasto on meidän onneksemme pysynyt viime aikoina samana. Lisääntyvien kasvihuonekaasujen myötä ilmasto kuitenkin uhkaa muuttua ja näin.
Kehittyneisyyserot Valtioiden jaottelua kehityksen mukaan:
Metalliseoksia.
Antti-Jussi Lakanen Nuorten peliohjelmointi 2011 / Jyväskylän yliopisto.
Hermanni, Veeti & Joonas
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Luku- ja tenttivihjeet 8 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Jätteet energiantuotannossa. Miten jätettä tuotetaan? Me kaikki tuotamme jätettä joka päivä. Suomalainen tuottaa jätettä yli 500 kiloa vuodessa, josta.
Kpl 9 hapot ja emäkset - tehoaineet Aineilla on PH-arvo Hapan Mikä on PH? Maistuu kirpeälle Mitä vahva happo tekee? Esim. Emäksinen Mikä on PH? Maistuu.
Vaatteiden kierrätys Inka Leskelä. Sisällys Korjaa Tuunaa Myy kirpputorilla Vaihda Kaverin kanssa Lahjoita hyväntekeväisyyteen Vie tekstiilikeräykseen.
Kestävä kulutus ja kierrätys
Kiilto Oy – Suomalaista kemian osaamista vuodesta 1919
Kulutus ja jätehuolto.
Jätteiden maatumisajat ja niiden lajittelu Porin seudulla
Kierrätyksen etiikka.
Tutkielman teko-ohjeet
KESTÄVÄ KEHITYS ANTTOLAN YHTENÄISKOULUSSA
Energian säästäminen.
Maastossa tapahtuvan ohjelmapalvelun käytännön ekoasiat
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
Neuvottelu on taitolaji
Vaatteideni vaikutus ympäristöön
Yritykset ja yhteiskunta
Metsäteollisuus Aapo rantonen 8b.
Hyvä ympäristö syntyy aina uudelleen
Kestävän kehityksen ulottuvuudet
Lajittelupeli Graafinen ala.
Kestävä kehitys rakennusalalla
Ympäristötekoja pullonpalautus-automaatilla
Kestävä kulutus ja kierrätys
Esityksen transkriptio:

PAPERIN JA PAHVIN KESTÄVÄ KEHITYS Eli kierrätystekniikoita

Kestävä kehitys Yksinkertaistettuna se on kehitystä, joka tyydyttää ihmisten tarpeet, kuitenkaan tekemättä sitä lyhytkantoisesti tulevien sukupolvien kustannuksella. Kestävään kehitykseen kuuluu kolme kohtaa: Ekologinen, sosiaalinen ja kulttuurinen kestävyys sekä taloudellinen kestävyys. Kierrätys kuuluu kestävän kehityksen ekologiseen kestävyyteen, jossa tarkoituksena on ohjata ihmisen toimintaa niin ettei luonnon monimuotoisuus ja ekosysteemit ole vaarassa.

Paperi ja pahvit yleisesti Paperi on kuiduista puristamalla tehty yleinen kulutustavara. Sitä valmistetaan yleensä puumassasta, mutta myös muita kasvikuituja (kuten puuvillaa) voidaan käyttää. Paperia käytetään paljon jalostukseen, jossa siitä tehdään mm. sanomalehtiä, kirjoja, maitotölkkejä, tapetteja ja seteleitä. Pahvi on tehty ajamalla kartonkikerroksia yhteen. Käytetään lähinnä pakkausten pakkaamiseen, hyvien kierrätysmahdollisuuksien takia

Paperin ja pahvien kierrätys Paperi ja pahvit ovat loistavia kierrätyksen kannalta, koska lähes kaikki paperit ja pahvit voidaan tarvittaessa kierrättää. Tarpeettomat/käytetyt paperit ja pahvit kerätään keräyssäiliöihin, josta ne jatkavat matkaansa eteenpäin. Erilaiset järjestöt keräävät papereita kierrätykseen, mutta on myös erikseen paperinkeräyspisteitä jonne paperit on kätevä viedä. Kuitenkaan pahveja ei saa laittaa keräyspaperin kanssa samaan paikkaan. Kierrätyskeskuksissa paperit lajitellaan neljään ryhmään: konttorikeräyspaperiin, sanomalehtipaperiin, keräyspaperiin ja pahveihin. Lajittelun jälkeen paperit paalataan ja viedään jatkokäsittelyyn.

Paperin ja pahvin kierrätystä 2 Kerättyä paperia voidaan käyttää uudelleen paperin valmistamiseen. Näin tehtyä paperia sanotaan uusiopaperiksi. Uusiopaperin valmistuksessa on monia eri vaiheita, mitä laadukkaampaa paperia halutaan, sitä enemmän vaiheita. Paperin kuidut erotetaan toisistaan, siivilöidään, siistataan ja dispersoidaan ennen kuin käytössä on raaka-aineeksi kelpaavaa uusiomassaa. Mahdolliseen massan valkaisuun käytetään vetyperoksidia tai natriumditioniittia.

Paperin ja pahvin kierrätystä 3 Kuitenkin yleensä kerättyä paperia käytetään sanomalehtipaperin tekemiseen Jopa kierrätysprosessista ylijäävä jäte voidaan käyttää uudelleen esimerkiksi paperitehtaan omissa lämmön ja sähkön tuotantolaitoksissa. Puukuitua voidaan käyttää uudelleen jopa 7 kertaa. Kun paperia valmistetaan keräyspaperista, säästetään energiaa 1/3 verrattuna siihen kun paperia valmistetaan tuoreesta kuidusta. Kierrätyspaperin käyttö vähentää myös huomattavasti kaatopaikkajätteen määrää. Paperin kierrätys on toimintaa, johon kaikki voivat osallistua ja ennen kaikkea se on kestävän kehityksen mukaista