Hakkerointi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Yhdistyksen toiminnan kehittäminen
Advertisements

”Määrittää ihmisen yksilönä”
Santeri Lehtonen, Vesa Mäki, Arto Ranta
Www-sivuston ja verkkopalvelun rakentaminen Miten tehdä yritykselle www-sivut?
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
INTERNET MEDIANA Pääpiirteitä
VoIP-Puhelin • Voice over IP • Tutkittiin jo 1970-luvun lopulla • Ongelmana liian heikko suorituskyky • Innostus heräsi uudelleen luvulla, jolloin.
Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Tietokoneen suojaaminen Juuso Juntunen Myllytulli Mytlpt09e 2010.
Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö – Tietotekniikan Majava-kilpailu Timo Poranen, Tampereen yliopisto, Tietotekniikan.
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
Tieteellinen kirjoittaminen Taulukot, kuviot, esimerkit
Internet  Lingua Franca, kaikkien ymmärtämä yhteinen kieli: TCP/IP tai UDP/IP. ”Kaikki maaiman tietokoneet, liittykää yhteen”.  Suomeen 1990-luvun alussa.
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Ohjeita Oppimisympäristön WWW-osoite ja etusivu.
Oodi tietovarasto Eija Ruotsalainen, marraskuu 2005 Opiskelijarekisteri.
Tiedonhaku Internetistä
Internetistä haku: USB portti – tiedonhaun vertailua Jouni Ojanperä TP09S
Turvallinen internetin käyttö
Käyttäjätunnukset ja salasanat Mika Pasanen Osao Myllytulli ja Mytlpt09E 2010.
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
Henri Kesti Myllytulli Mytlpt-09E ◦ Virus on haittaohjelma, joka on tehty tuhoamaan ja häiritsemään tietokonetta ja sen tiedostoja ◦ Jokaisessa.
Java Java on Sun Microsystems yhtiön kehittämä laaja olio-pohjainen ohjelmointikieli, joka on laitteistoriippumaton. Laitteistoriippumattomuudessa on.
Varmuuskopiointi Valtteri, Simo My-tlpt09e Varmuuskopiointi Varmuuskopioinnilla yleensä tarkoitetaan tapahtumaa, jossa jokin tärkeä tieto kopioidaan.
Kokonaisuus - mitä Virtukampus tarkoittaa tekemisenä? Dokumentoikaa käytännön esimerkkejä jokapäiväisestä työskentelystä osana Virtukampusta.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Muuttuva viestintä yhdistyskentän tukena
Tieto- ja viestintätekniikka Riina Mäcklin Suvi Syrjälä Oulun Yliopisto 2011.
Ville Ahola EL5. Yleistä  Avoimen lähdekoodin www- serveriohjelma  Lähes jokaiseen käyttöjärjestelmään löytyy oma versio  Ollut suosituin www-palvelin.
KRAKKEROINTI ja tietokannat.
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Antti Kurkinen1 Langattomat verkot Antti Kurkinen2 Eri tekniikoita langattomiin verkkoihin Wimax-verkko 3G-verkko.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Kuvahaku internetistä ja kuvien laillinen käyttö.
Sosiaalinen media ja rotarytoiminta
INTERNET ja ROTARY Piiri 1420 Piirineuvottelu ROTARY INTERNATIONAL PIIRI 1420 PIIRINEUVOTTELU INTERNET JA ROTARY Jaakko Castrén Lauttasaaren.
Proteiinien tehtävät elimistössä
Kottarainen Jyväskylän yliopisto - Sovellusprojekti WWW-pohjainen kyselysovellus.
Moodlen opetus, projekti- ja intrakäyttö samassa organisaatiossa Pauliina Veräväinen, TaY.
Kirjan tehtävien vastaukset s. 114 III Vaikuttamisen kanavat 10 Media on tärkeä mielipidevaikuttaja.
Selaimella osoitteeseen: Tai:
PowerPoint esitykset. Yksi keskeinen osa tietotekniikkaa on tiedon etsintä ja sen luotettavuuden arviointi. Tässä työssä harjoitellaan sen lisäksi lähdeluettelon.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
WWW-sivuston ja verkkopalveluiden rakentaminen
TIETOTURVA Sami Hilli tlpt14B.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva.

Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
Linnea Luokkanen Myelpt14B
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
OSAO Myllytulli Taina Kylmänen, Marjo Ahola
Tietoturva.
Tietoturva Internetissä
Tietoturva.
Riku Heino ja Milo Hakalahti
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Esityksen transkriptio:

Hakkerointi

Hakkeri tarkoittaa kehittynyttä ohjelmoijaa tai edistynyttä tietotekniikan käyttäjää. Termi on nykyään melko läheinen krakkerin eli tietojärjestelmiin murtautujan kanssa. Alun perin hakkeri tarkoitti henkilöä, joka kykeni saavuttamaan tavoitteensa olemassa olevien järjestelmien rajoituksista huolimatta.

Hakkerit (krakkerit) pyrkivät nykyään murtautumaan mitä moninaisimpien laitosten sivuille. Mm. yliopistot, suositut internet-sivut ja hallinnon laitokset ovat nykyään lähes jatkuvasti murtoyritysten kohteena. Maaliskuussa 2009 Romanian poliisi pidätti 23-vuotiaan miehen, joka oli mm. asentanut troijalaisia useisiin Pentagonin järjestelmiin.

Hakkereita vastaan voi puolustautua - huolehtimalla tietokoneensa suojausten ajanmukaisuudesta - varmistamalla, että kauppaa tehdessä vastakkainen osapuoli on luotettava - olemalla levittämättä liikaa tietoa itses- -tään Internetissä - muistamalla ottaa kaikesta itselle tärkeästä materiaalista varmuuskopioita Lähteet: Tietoturvaopas-Uhat ja niiden torjunta [http://www.tietoturvaopas.fi/uhatjaniidentorjunta.html] (23.11.2009) Hakkeri-Wikipedia [http://fi.wikipedia.org/wiki/Tietoturva] (23.11.2009)