Työpaikat kuntoon - pilotti Luottamusmieskonferenssi Aki Rouhiainen 11.10.2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Ammattiosaamista ja arvopohjaa
Advertisements

UUDENMAAN TYÖSUOJELUPIIRI VUOKRATYÖSEMINAARI Uudenmaan työsuojelupiiri Lea Piho.
Tolkkua työaikoihin – kampanjan lähtötasokyselyn tuloksia Tarja Arkio Asiantuntija.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
PaLaVa-projekti Toimijoiden aloituspalaveri klo
Asianajajan ammatti Päivämäärä Koulun nimi Luennoitsijan nimi.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
LINDA-päivä Palautekysely (MARC21-formaattivaihdon ja) LINDAn järjestelmän vaihdon tiedotuksesta LINDA-päivä Laila Heinemann Kansalliskirjasto.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
Terveysliikunta alueellisena menestystekijänä
Työhyvinvoinnin tekijät Akavan Erityisalojen työmarkkinatutkimusten tuloksia Tiivistelmädiat
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
LUOTTAMUSMIEHEN MUUTOS Erikoistutkija Tapio Bergholm, SAK Mauno Koivisto: Sosiaaliset suhteet Turun satamassa Työnantajia ei työrauhan parantaminen kiinnosta:
Nanan päivä Kaikki lapset kouluun Malissa.
Asevelvollisuuden kustannukset Asevelvollisuusseminaari Helsinki
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 7/2012 Maahanmuuttajat SAK:laisilla työpaikoilla (N=1153) Eve Kyntäjä SAK:n maahanmuuttoasiantuntija.
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
AJATUSHAUTOMOILLA kohti yleiskokousta TOTEUTUSAIKA HELMI-HUHTIKUU 2013.
KUNTOUTUSKESKUS MENTAL OY SOSIAALINEN YRITYS. SOSIAALINEN YRITYS VAI YRITYS ? MENTAL OY ON PIRKANMAAN ENSIMMÄINEN REKISTERÖITY SOSIAALINEN YRITYS. TARKOITUKSENA.
Yksilöllisiä palveluratkaisuja henkilökohtaisella budjetilla - kokemuksia Eksotessa Merja Heinonen
PID Harri Ala-Kuljusta 2. kansainvälinen varapresidentti SUOMI JOHTOON Kampanjan tavoite.
Helmet verkkoon - hankekoulu: Työpaja hanketoteuttajille ja - rahoittajille Kati Keronen Differo Oy klo 9-12.
/Selin Ann/js Ay-liike on aina kannattanut kansainvälistä yhteistyötä - globalisaatio on myös mahdollisuus.
Ann Selin Parempi Suomi-seminaari Työntekijän asema tulevaisuuden työelämässä Puheenjohtaja Ann Selin.
CxO Mentor Oy. Kyselytutkimus Vastauksia 36 kpl Vastaajat aikuisia, yksi 16-vuotias mukana Mukana seuran toiminnassa: – 1-3 v (7 hlö) – 4-9 v (21 hlö)
Kuusamon kaupungin päiväkotien lastentarhanopettajien ammatillisen kasvun kokemuksia kasvatus-kumppanuuskoulutuksesta Jonna Kylli Terhi Manninen Opinnäytetyö.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
OSANA SUUREMPAA SUUNNITELMAA? Elinikäisen ohjauksen kehittämispäivät Turussa Johanna Ollila, projektipäällikkö Tulevaisuuden tutkimuskeskus.
Työministeri Tarja Cronberg1 MANIFESTIN TOIMENPITEET  TEM julkistaa vuosittain ”Näin tehdään suomalainen hyvä työ nyt” -katsausta  TEM:n johdolla.
ID Point - Palvelumalli
Työterveys ja -turvallisuus on yhteinen asia. Hyväksi sinulle. Hyväksi tuottavuudelle. Yhteistyöllä riskit hallintaan Terveellinen työ -kampanja 2012–2013.
TUTTI - TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne v 1.0 ©2012 Kimmo Rousku sivu 1(8) TietotUrvallisuuden iTsearvioinTivälIne Pisteytysapuvälineet.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli Tammikuu 2013 ” 90 päivän sääntö” N = 1186.
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
SAK:n luottamusmieskonferenssi Kiljava YT-paja.
TALOUDEN TASAPAINOTTAMIS- JA TUOTTAVUUSOHJELMA Vuosille
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
LOIMAAN ASUKASMARKKINOINTI
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
Yhteistoimintalaki ja Yt:n organisointi
Alipalkkaus kuriin – PAMin esitys palkkarikosten sanktioimisesta PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016
SOPIMUSSHOPPAILU LUOTTAMUSMIESKONFERENSSI KATARINA MURTO VASTAAVA TYÖEHTOASIANTUNTIJA KM1.
Matkalippu tulevaisuuteen KAMPANJA HYVÄN KÄYTÖKSEN PUOLESTA Lauritsalan koulun yläkoululla 11.2 ja Lauritsalan Rotaryklubista; Harri Holm, Isto.
TOP3 – PAMin kärkiteemat Kolme kärjessä 1.Elämiseen riittävä palkka Osa-aikatyön sääntely 2.Maahanmuuttajat Tasa-arvoisesti töissä 3.Euroopan parlamentti.
Järjestäminen Luottamusmieskonferenssi Kiljava opisto 11. lokakuuta
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
Matkailun mahdollisuudet käyttöön! PAMin kärkiteemat kevät 2013.
Kaijamaija Parviainen Pätevyysluotsi työpaikalla Työpaikalla tapahtuvan ohjauksen mahdollisuudet, edut, esteet ja haitat Kaijamaija Parviainen.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Sairauspoissaolot” Toukokuu 2012 N=1034.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
ASLAK – työsuojeluvaltuutetun kokemuksia Työympäristöseminaari Työsuojeluvaltuutettu Heleena Havulehto.
Keskustan Pohjoisen alueen pohdintoja Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen * Pätevät opettajat, riittävä resurssointi ei liian suuriksi kasvavia.
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
Omavalvontasuunnitelma
Laajennetun työssäoppimisen kokeilussa Opiskelijan henkilökohtainen ohjaus Työssäoppiminen laajenee - laajeneeko ohjaus ja tuki?!?
Työsuojelun toimintaohjelma
SUOMEN SOSIAALIPSYKIATRISTEN YHTEISÖJEN KESKUSLIITON KOULUTUSPÄIVÄT
Löydä Itsestäsi Tiedostava Muutoksen Mahdollistaja
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Harjoituksia II.
Kontaktointi Marko Ahola /
SEURAAVAT TAIDOT HYÖDYLLISIÄ OHJAAMISESSA JA KOHTAAMISESSA
Hiljainen tieto Kala ei tiedä että se ui ,ennen kuin se joutuu vedestä pois Rutiininomaista, ohjaa kaikkea toimintaa Periaatteessa kaikki tieto ja osaaminen.
Brändi sosiaalityössä
Sähköinen välitysjärjestelmä
Päijät-Hämeen Salibandyseura ry
Esityksen transkriptio:

Työpaikat kuntoon - pilotti Luottamusmieskonferenssi Aki Rouhiainen

Miksi? Jäsenyyden merkitys hämärtynyt, koko ay-liikkeen merkitys hämärtynyt PAMilainen työpaikkatoiminta vähäistä (yleensä parin henkilön varassa) Monet asiat voitaisiin ratkaista työpaikan sisällä. Erimielisyydet ”ulkoistetaan” liittoon Luottamusmiesten piirissä vain 50% jäsenistöstä Järjestäytymisasteet alhaisia Toimitsijoiden työ tulipalojen sammuttelua Jäsenet eivät tunne liittoa omakseen Jäseniä tulee ja menee – helppo tulla mutta myös mennä – Jäsenpysyvyys merkityksen kautta Löytää uusi toimiva PAMilainen työpaikkatoiminnan malli!

Työpaikat kuntoon - pilotti 9 kk  syksy 2013-kevät toimitsijaa  työpaikkavalmentajat Pilottijohto Tavoitteet: Uusi pamilainen työpaikkatoiminnan malli 2 työpaikoilla tapahtunutta kampanjaa työntekijöiden toimesta 9 luottamusmiestä 300 uutta jäsentä

Organisaatio 4 Pilottijohto Toimitsija Projektipäällikkö Järjestötiimi

Periaatteet Toimitaan järjestelmällisesti ja seurataan etenemistä Toimitsijat toimivat työpaikkatoiminnan mahdollistajina Toiminta perustuu työntekijöille tärkeiden asioiden hoitamiseen yhdessä Toiminta perustuu tunteisiin ja inhimillisiin kokemuksiin Tunnistetaan työntekijöiden valmiudet ja motivaatio Ei myydä jäsenyyksiä saadaksemme itse jotain, vaan tarjotaan jäsenyyttä, jotta kyseinen ihminen saa Työntekijät rakentavat liittoa työpaikoille Työntekijät uskovat ja kokevat, että järjestäytyminen voi muuttaa työoloja

Kohdeyritykset Pilottiin otettavien kohdeyrityksien tuli täyttää seuraavat kriteerit: 1.Työpaikalla ei ole luottamusmiestä 2.Työpaikalla ei ole jäseniä tai niitä on vähän 3.Työpaikka työllistää 20–50 henkeä 4.Sekä pilottijohto että kyseinen työpaikkatoimitsija ovat valinnasta yksimielisiä

Kahdeksan vaihetta Suunnittelu Kartoitus - Kohdeyritysten valinta, 1:1:t,Fyysinen kartta, suhdekartta Johtajat – Onko seuraajia Huolenaiheet – Laajasti tunnettu, syvästi tunnettu, voitettavissa Kommunikaatioverkostot – Miten tieto kulkee? Jäsenyys – Aina esillä ja aina tarjolla Toimenpiteet – Kampanjat / kollektiiviset toimet Voittojen juhlinta

Tulokset Kuusi kuukautta, 3 valmentajaa 31 uutta jäsentä 7 uutta luottamusmiestä 4 uutta työsuojeluvaltuutettua 3 kampanjaa työpaikoilla

Yhteenveto Järjestäminen + pamilaiset opit -> mahdollisuus – Vastata työntekijöiden tarpeeseen hoitaa yhdessä työpaikan asioita – Kasvattaa aktiivien/sitoutuneiden määrää – Kasvattaa jäsenmäärää vähitellen – Synnyttää liiton merkitys työntekijöiden omalla tekemisellä

”Pam 2014 Muistan lapsena kun isäni kuului Metalli TyöväenLiittoon. Silloin he auttoivat eri tilanteissa työntekijöitä,välillä laitettiin "persettä penkkiin" ja työnantajat heltyivät ja hommat jatkuivat. Liiton toiminta oli käsinkosketeltavaa. Kunnioitus Ammattiyhdistysliikeeseen oli suurta työntekijöiden kuin työnantajien puolelta. Aiempien vuosien saatossa käsitykseni Ammattiyhdistysliikkeen toiminnasta haalistui. Ilmeisesti työtä tehtiin mutta sitä ei työntekijät tiedostaneet. Mutta nyt on jotain tapahtunut vanha henki on palannut ja olen siitä iloinen. Tällä toiminnalla jota olen saanut osakseni tulette saamaan paljon uusia jäseniä ja "räjäytätte pankin". Syvä kunnioituksen teitä kohtaan teette arvokasta työtä jolla on merkitystä ihmisille.”