NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut 30.3.2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työpaikalla tapahtuvan oppimisen info
Advertisements

Nuorten tieto- ja neuvontapiste yESBOx, Espoon kaupunki.
HTK-opiskelijoiden aloitustapaaminen Hämeenlinna HTM Riina Keskinen.
Kyselyyn vastasi:Espoo 23/25 Kirkkonummi3/4 Kauniainen0/1 Ilman jatko-opiskelupaikkaa jääneet nuoret Kesäkuu Espoo146 Kirkkonummi20 3 koulua, joissa kaikki.
N UORTEN PÄIHTEETTÖMYYDEN TUKEMINEN - VANHEMPAINILTAMALLI.
Mika Niemelä Riikka Helin
Turun normaalikoulu - opetussuunnitelmaa yhteisöllisesti
Elämäntaparyhmien organisointi Helmen malli
 Polun taustalla HUMU-ryhmän selvitys suomalaisten huippu-urheilijoiden poluista  Suomalaisten arvokisa menestyksen heikkeneminen 1970  2000-luku 
Huolen herääminen ja yhteydenotto Jatkohoito
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Lastensuojelun asiakkaat (kriteeri: lapsen kasvu/kehitys tai terveys vaarassa, välitön ls-tarve) vanhemman/huoltajan päihteiden käyttö (lapsen hoito vaarantuu,
Aino Manninen, Nal Tiina Saarinen, Riinu ry Asumisneuvontakoulutus Nuorten tarpeet asumisneuvonnassa.
Psykologi- ja perheneuvontapalvelut. Esityksen otsikko tähän Etunimi Sukunimi Terveyskeskus - johtava ylilääkäri Avohoidon ylilääkäri Keskitetyt.
Palveluohjaus Ota Koppi 2 –tilaisuus
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Kolmas sektori ja koulutus kotouttajana
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
SYÖMISHÄIRIÖISTEN OSASTOHOITO LASTENPSYKIATRIAN KLINIKASSA
HALLITTUJA REITTEJÄ? Ohjautuminen starttivalmennukseen ja eteenpäin
Holma 23.9 –  Mitä alueelle kuuluu?  Mitä päihdeaiheisia asioita alueella on?  Mitä hyvää alueella jo tehdään?  Mitä pitäisi vielä tehdä nuorten.
Sosiaalialan asiantuntijapäivät Vanha Satama
Lastensuojelu nuoren tukena
LOHJAN KAUPUNGIN KOULUTUSTAKUU- JÄRJESTELMÄ - KAIKKI JATKAA.
Perhetyöntekijä sosiaalityöntekijän työparina lastensuojelutarpeen selvityksessä ja arvioinnissa Lastensuojelun avohuollon ja perhetyön kehittämisyksikköhanke.
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
NEUVOLAN PERHETYÖ
YHTEISTYÖN HAASTEET JA OPPILASHUOLTO MAAHANMUUTTAJATYÖSSÄ Rehtori Auli Vasara, koulukuraattori Tuija Mäkinen ja sosiaalityöntekijä Pirjo Kainulainen.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI JA OPPILASHUOLLON OPETUSSUUNNITELMA
Sosiaalipalvelujen neuvonta X.X.2012Matti Meikäläinen.
Nuorten osallisuus Varkauden nuorisovaltuusto Wanuva.
Verkkokiusaamisen ehkäiseminen
Kuraattorin näkökulmia Simo Säippä
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
Hoito- ja kasvatustyö lastensuojelun sijaishuollossa - erikoistumisopinnot 30 op Yleisiä tavoitteita Opiskelija jäsentää ja kehittää työtään moniammatillisessa.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
Sijaisperhenuorten chat – Vertaistukea turvallisesti ilman paikkasidonnaisuutta.
Päiväperhekuntoutus. Perhekuntoutusta ma-su klo (8)9-20 välisenä aikana 0-7- vuotiaiden lasten perheille klo 9-15 arkisin (ma-pe) Huom! Vaavi –kuntoutus.
LASTENNEUROLOGIA poliklinikka ja päiväsairaala rakennus 45 TERVETULOA.
Paljon tukea tarvitsevat – paljon palveluita käyttävät –hanke Keski – Pohjanmaan osakokonaisuus 05/ /2017 Hanketyöntekijät 40% + 40% työajalla Sosiaalityöntekijä.
Miten tukea lukio- opiskelijaa? Oulun kaupungin sivistys- ja kulttuuripalvelut Oppilashuoltoyksikkö Lukion koulupsykologit ja –kuraattorit Kevät 2014.
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Etsivä nuorisotyö Kemissä Argos. Taustaa ja tuloksia Argos -etsivän nuorisotyön hanke aloitti Kemissä heinäkuussa 2008 Työparitoiminta Tuloksia 2008 hanke.
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
Mikkeli Pasi Savonmäki Kohtaamo-hanke
VISIO Ohjaamojen tavoitteena on nuorten työllistymisen, koulutuksen ja osallisuuden edistäminen tarjoamalla tieto-, neuvonta- ja ohjauspalveluita. Ohjaamot.
LAPSIPERHEIDEN SOSIAALIPALVELUT PUNKALAITUMELLA
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Etsivä nuorisotyö Ohjaamoissa – seminaari Mikkeli 9. 2
Johdatus uuteen rippikoulusuunnitelmaan
Ohjaamot ja etsivä nuorisotyö
KOULULAISTEN ILTAPÄIVÄKERHO
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
Ensilinjan työntekijän rooli TOIKEssa
Lapsen osallisuus sosiaalityössä
Ohjaamo Vantaa Asuminen
Anna-Kaisa Kortelainen
IDÄN NUORET KEHITTÄJÄT
TAKKUINEN ARKI? KIUKKUA ILMASSA? Nopea perheohjaus Maksutonta ohjausta
Jatkossa varhaisen tuen perhetyö
Lapsi-, nuoriso-, ja rippikoulutyö
Walkabout vuotiaiden peliryhmä
Poissaolojen seuranta / poissaoloihin puuttuminen
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Etsivä nuorisotyö Lapissa vuonna 2017
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Tor –selain (logoja) Pikaviestisovelluksia Signal Wicker
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut

Nuorten asema Perustehtävämme Tarjoamme imatralaisille alle 21-vuotiaille nuorille arviointia sekä hoitoa päihde- ja muissa riippuvuusongelmissa matalan kynnyksen periaatteella. Teemme ehkäisevää ja korjaavaa työtä.

Nuorten asema Missä tilanteessa meihin voi olla yhteydessä? Oma tai läheisen päihteiden käyttö tai pelaaminen mietityttää tai huolestuttaa. Miten meihin voi ottaa yhteyttä? soittamalla tulemalla paikalle lähetettä ei tarvita

Nuorten asema Kuka voi ottaa yhteyttä? Nuori itse Nuoren vanhemmat tai läheiset Muut nuoren elämään kuuluvat ihmiset Koulut ja oppilaitokset Sosiaalityöntekijät ym.

Nuorten asema Mitä meillä tapahtuu? Arviointijakso Päihdepaketti Ryhmät Yksilökäynnit

Nuorten asema Arviointijakso 6 kerran tapaamiset viikoittain. Tapaamisessa mukana myös lähettävä taho ja vanhemmat. Nuoren käynneillä käydään läpi mm. yleistä elämäntilannetta, päihteiden käyttöä ja siihen liittyviä asenteita ja ajatuksia, suojaavia ja riskitekijöitä sekä tulevaisuuden suunnitelmia.

Nuorten asema Vanhemmat tavataan arviointijakson aikana. Arviointijaksosta nuori sekä lähettävä taho saa kirjallisen yhteenvedon.

Nuorten asema Päihdepaketti Nuoren 3 käynnin tapaamiset viikoittain, tarvittaessa vanhempien ja/tai lähettävän tahon tapaaminen. Sisältö kohdentuu päihteisiin, niiden käyttöön, asenteisiin, havahduttamiseen sekä suojaaviin ja riskitekijöihin. Nuorelle, jolla on jo hoitosuhde tai nuorelle, jolla ei ole tarvetta arviointijaksoon.

Nuorten asema Ryhmät Ryhmiä päihteiden käyttäjille ja pelaajille Ryhmät suljettuja ja niissä suunniteltu sisältö Nuorten vanhempien oma-apuryhmä Yhden koulun kasiluokkalaisille ryhmä

Nuorten asema Yksilökäynnit Perustuvat yhteiseen suunnitelmaan nuoren ja vanhempien kanssa. Suunnitelmaa arvioidaan yhdessä säännöllisin väliajoin.

Nuorten asema Työmuotojamme Perheiden, läheisten ja verkostojen kanssa työskentely Työparityöskentely Ohjaus ja neuvonta

Nuorten asema Yhteystiedot Nuorten asema Päihdepoliklinikka Keskusasema (3.kerros) Koskikatu IMATRA Hanna Menna Riikka Helin