Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Advertisements

SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
Kylähyvinvoinnin teematyöryhmä
Kumppanuudella kohti hyvinvointia Tavoitteena on luoda järjestö- ja kansalaistoiminnan alueellinen toimintamalli terveyden ja hyvinvoinnin edistämiseksi.
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Katja Mikkonen Kari Niklander
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Kyläfoorumi Valtimolla
Liikunta terveyden edistäjänä 29. 1
Terveyden edistämisen politiikkaohjelma Kulttuurin hyvinvointivaikutusten toimintaohjelman asiantuntijaryhmä
Pohjois-Karjalan kylätoimijat ja maaseudunkehittäjäverkosto
SOSIAALI- JA TERVEYSALAN JÄRJESTÖJEN JA YHDISTYSTEN KUMPPANUUSFOORUMI Tervetuloa.
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
NUPPU 2 – Keski-Pohjanmaan osahanke osana PaKaste 2 -hanketta 1.
Toimintasuunnitelma – Lapin sosiaali- ja terveysalan järjestöjen yhteistyöhanke.
Asiakkaan osallisuus omien palveluiden kehittämiseen – Ravitsemus, liikunta ja toimintakyky – kolme asiaa, millä mahdollistetaan kotona kokonainen elämä.
Lasten ja nuorten hyvinvointisuunnitelma
Etelä-Karjalan hyvinvointistrategia 2010 Terveyden ja sairaanhoidon kehittämisalue.
Avustus, Elina Varjonen1 Kansalaisjärjestötoiminnan edellytykset ja merkitys hyvinvoinnin rakentamisessa Pohjois-Karjalan maakunnan järjestöpäivät.
TerPS2 Pirkanmaan osahanke 3. 9
Hyvinvointikertomus ja hyvinvointijohtaminen – oulun kaupunki
Sosiaali- ja terveysjärjestöt kumppanina yhteispalveluissa Anu Kari Keski-Suomen sosiaali- ja terveyspolitiikan kehittämispäivät
Elämänhallintatyöryhmän kokous
Teematyöryhmien tilannekatsaus
Nuorissa = voimaa, vahvistetaan sitä! Voimakas –projekti
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
LIIKUNNASTA HYVINVOINTIA - SEMINAARI Turun lyseon koulu Kello
OPPILAS- JA OPISKELIJAHUOLTOLAKI
JAKE-hanke kylien hyvinvointia edistämässä Kyläasiamies Tuomo Eronen
Hyvinvointialan yrittäjyyden kasvuohjelma HYRRÄ Ohjelmajohtaja Jarmo Kauppinen Joensuun Seudun Kehittämisyhtiö JOSEK Oy Alueet ja hyvinvointi.
Georg Henrik Wrede1 Lapsi- ja nuorisopolitiikan uudistuvat tavoitteet.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
TerPS2 Oulun Eteläisen osahanke KalajoenhankeosioHelmen hankeosio Selänteen hankeosio.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Pohjoisimman Lapin Leader ry. INTOA, ROHKEUTTA JA OSAAMISTA PELOTON POHJOISIN
Kumppanuus Pohjois-Pohjanmaan hyvinvoinnin edistämisessä Raahen seudun hyvinvointikuntayhtymän johtaja / Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointiohjelman johtoryhmän.
Ajankohtaisiltapäivä Uusi rakennerahastokausi Juha Pulliainen.
Lähipalveluseminaari RAY Hyvän tahdon pelejä!
Manner-Suomen ESR-ohjelma-asiakirjaesitys 2007 –
Kuntaliiton Kunnat ohjelma ja tulevaisuuden kunta Kunnat haasteiden edessä -kuntaseminaari Joensuu va kehityspäällikkö Jarkko Majava.
Tuula Partanen Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori Eksote Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen Toimintarakenteet 2013.
Konkreettiset tehtävät kunnassa ja alueella Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen – vastuut ja tehtävät uusissa rakenteissa, TERVE-SOS 2015,
JAKE Teemaryhmät JAKE verkostopäivä I JAKE verkostopäivä II Sidosryhmä- kysely 10/2015 Teema- työryhmä x Teema-
JAKE Teemaryhmät Tilannekatsausta.
JJ RAY Avustusosasto1 MITEN RAY:N UUSI AVUSTUSSTRATEGIA HUOMIOI ERITYISRYHMÄT? Valtakunnalliset vammaisneuvostopäivät Naantali Janne Juvakka.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
Kainuun Turvallisuussuunnitelma Vuosille Sari Marita Ikäheimo
Yhdistykset kumppaneina kunnan kanssa – tasavertaista yhteistyötä Huhmari Kari Hyvärinen, yhteistyökoordinaattori Pohjois-Karjalan kansanterveyden.
Seminaarin kokoava puheenvuoro LasSe –hankkeen päätösseminaari Kehittämispäällikkö Arja Hastrup.
Kaste-ohjelma pähkinänkuoressa Salme Kallinen, neuvotteleva virkamies
THL HYTE-oppimisverkosto Kommenttipuheenvuoro Ritva Pihlaja erityisasiantuntija, kunta-järjestö-yhteistyö Yhdessä enemmän! Poikkihallinnollinen.
TERVETULOA KEHITTÄMISPÄIVÄÄN Ylilääkäri Sinikka Bots Suunnittelija Taru Syrjänen 9/25/20161.
Kunnat uudistuvat, miten olemme valmistautuneet? Joensuun seutu
JÄRJESTÖJEN JA KUNTIEN KUMPPANUUS – hyvät käytännöt Pohjois-Karjalassa Hyvinvointikumppanuus Etelä-Savossa-hanke Kansalaistoiminta ja kumppanuus maakuntauudistuksen.
Kehittämisen painoalueet kunnissa
Riski- ja suojaavien tekijöiden tunnistaminen
Sote-järjestöt ovat jykevä laiva IHMISET jäsentä vapaaehtoista vertaistukijaa ammattilaista työllistettyä YHDISTYKSET.
Hyvinvointikertomustyö kunnissa ja alueilla
Lihavuus laskuun - Hyvinvointia ravinnosta ja liikunnasta
Maakuntien hyte-valmistelijoiden VERTAISFOORUMI J-Sali 1
Perhekeskus kevätseminaari 23. 5
LAPE LAPSI – JA PERHEPALVELUIDEN MUUTOSOHJELMAN KOKONAISUUS
Hyvinvointijohtamisen rakenteet
Alueellinen yhteistyö hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä
Kylähyvinvointi teematyöryhmän tiekartta 2015
Mikä muuttuu HYTEssä ja SOTEssa 2021?
Terve kunta -vERKOSTOPÄIVÄT
HUS-HYTE verkoston kehittämispäivä työryhmien tuotokset
Terve Kunta -verkoston jäsenten toiminta 2015
Järjestö 2.0: mukana muutoksessa - avustusohjelma yhdenvertaisuuteen digitalisoituvassa toimintaympäristössä Hankesuunnitelun tueksi käydystä yhteisestä.
Esityksen transkriptio:

Järjestöt ja kunta – kumppanuuden uudet askeleet JAKE-verkostopäivä, Joensuu, Tiedepuisto 2.12.2014

Kevät 2014 Poiminta 2.4.2014 palautteesta… Millaista hyötyä näet JAKE-hankkeesta? ”Vaikea sanoa tässä vaiheessa – kovimmat odotukset liittyy kunta-järjestö yhteisen rakenteiden kehittämiseen”

Kehittämisverkosto Yhteinen oppimis- ja kehittämisrakenne KERA asiantuntijuus JAKE-verkoston kehittämispäivät 2 x 2 pv/vuosi. Toiminnan operationaalinen rakenne Johtoryhmä Yhteistyö-koordinaattori + projektitiimi Teematyöryhmät Teematapaamiset 3 x ½ päivä vuodessa Terveys Monikult-tuurisuus Kylähyvinvointi Vapaaehtois-toiminta

RAY rohkaisee keskinäiseen yhteistyöhön RAY:n avustusstrategian 2012–2015 yhdeksi missioksi on kirjattu, että järjestöt löytävät yhdessä kuntien kanssa keinoja yhdistää raha-automaattiavusteinen järjestötyö ja julkinen palvelujärjestelmä ihmisiä hyödyttävällä tavalla. RAY rohkaisee järjestöjä sekä keskinäiseen yhteistyöhön että aktiiviseen kumppanuuksien ja yhteistoimintamahdollisuuksien etsimiseen kuntien, yritysten ja muiden terveyden ja sosiaalisen hyvinvoinnin edistämisen kannalta tärkeiden toimijoiden kanssa.

Yhteistyön, verkostojen ja kumppanuuden ominaispiirteet

Järjestö-kuntayhteistyön edellytykset Anna Karttunen, Aija Kettunen & Keijo Piirainen: (2013) Yhteistyöllä hyvinvointia. Järjestöjen välinen ja järjestö-kuntayhteistyö hyvinvoinnin lisääjänä. Diakonia-ammattikorkeakoulu Tärkein edellytys on yhteinen tavoite ja se, että kaikki yhteistyötahot hyötyvät Resurssit ja jatkuvuus Onko kunnalla resursseja sisällyttää yhteistyöhankkeessa kehitetty toiminta osaksi omaa toimintaa? Yhteydenpito ja tiedottaminen Kuntatoimijoiden paljous ja hajanaisuus vs. järjestöjen pirstaleisuus ja keskinäisen yhteistyön puute Toimintakulttuurin erojen tiedostaminen Ideoligisuus, vapaus vs. hierarkisuus, säännöt ja lait Haaste: Ympäröivän yhteiskunnan muutokset

Ote sote-lakiluonnoksesta 8 § hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen kunnassa ……… ja tehtävä yhteistyötä muiden kunnassa toimivien julkisten toimijoiden sekä yksityisten yritysten ja yleishyödyllisten yhteisöjen kanssa. Hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen on jatkossakin kunnan tehtävä!

Pohjois-Karjalan kuntien hyvinvointikertomusten Mihin ikäryhmiin Pohjois-Karjalan kuntien hyvinvointikertomusten painopisteet painottuvat? Kunnan rakenteet, talous ja elinvoima (3) Kaikki ikäryhmät (yhteisesti) (4) Lapset, varhaisnuoret ja lapsiperheet (14) Nuoret ja nuoret aikuiset (10) Työikäiset (10) Ikäihmiset (10)

Kotona asumisen tukeminen Terveys (30) Palvelut, rakenteet (26) MT-palvelut Suun terveys Moniammatilliset palvelut Fyysinen aktiivisuus esteettömyys kehitysvammapalvelut Päihteet Ylipaino asuminen Lasten ja nuorten palvelut hoitopolut diabetes terveyserot Työ- ja toimintakyky Kotona asumisen tukeminen mielenterveys opetus Keskiössä Nuorisotyöttömyys Syrjäytymisen ehkäisy Vanhemmuuden tukeminen Työllisyyden tukeminen osallisuus Turvallinen lapsuus Työttömyys Nuorten yhteisöllisyys Työllisyys (12) Yhteisöllisyys (22)

Hyvinvointijohtaminen kunnan johtamisjärjestelmässä (THL 2010, 15)

Kuntien ja yhdistysten hyvinvointiyhteistyö Tavoite: Saada yhdistykset voimakkaammin mukaan kuntien hyvinvointityön suunnittelemiseen, toteutukseen ja arviointiin Foorumitominnallako? Juurrutus: hyvinvointikertomus ja sen vuosikellot Mahdollisuus: hyvinvointikoordinaattori Kuntakohtaisen hyvinvointitiedon kokoaja, arvioija, tiedottaja – siksi myös foorumitoiminnan keskiössä

Järjestö-kunta pilottikokeilut Sosiaali- ja terveysjärjestöjen teemaryhmä/-foorumi Kyläyhteisöjen teemaryhmä/-foorumi 19.12 Yhteinen järjestöfoorumi (4.8.) 30.10. 21.1.2015

Yhteisen tekemisen tavoitteet ISO-JAKE KEHITTÄMIS-VERKOSTO TERVEYS KYLÄTOIMINTA MONIKULTTUURISUUS VAPAAEHTOISTYÖ Tavoite: Järjestöjen ja julkisen sektorin yhteistyön kehittäminen Pilottikokeilu kunnat: Liperi Outokumpu Juuka Kontiolahti ? Tavoite: Järjestöjen välisen yhteistyön kehittäminen Tavoite: Järjestöviestinnän kehittäminen

Kohti uusia näkökulmia!