Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät 2.9.2011 Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SPL Päätoimisten Coaching-ohjelma
Advertisements

• Innolink Group on konserni, jonka yhtiöt toimivat henkilöstön rekrytoinnin ja vuokrauksen, kohderyhmä- ja kampanjapalvelujen, markkinatutkimuksen ja.
Hyvinvointikuvaus käytäntönä – tukea terveyden edistämisen suunnitteluun.
Welcome Office Slussen Neuvontakeskus? Matalan kynnyksen palvelua maahanmuuttajille Pia Hägglund |
SUOSITUKSET • viisi ministeriötä - sosiaali- ja terveysministeriö - opetus- ja kulttuuriministeriö - ympäristöministeriö - liikenne- ja viestintäministeriö.
KULTTUURI KUNTAORGANISAATION MUUTOKSESSA / Hanna-Mari Kokkonen.
Vanhuspalvelujen kirjaamisen haasteet
Tauno Linkoranta Varsinais-Suomen Kylät ry Kansalaiskunta –hanke Helsinki Kunnallinen järjestöstrategia/- järjestöohjelma.
Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Jorma Fisk
KIRJASTOPALVELUT 2010-LUVUN SUOMESSA Lahti Hannu Sulin.
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Miten kunnassa toteutetaan yhteisöllisyyttä
Monikulttuurinen nuorisotyö Porvoon kaupunki Nuorisopalvelut
Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen koordinoima hyvinvointihanke
Tampereen kaupunkiseudun kuntayhtymä 2007 / RA-M TAMPEREEN KAUPUNKISEUDUN ALUEKESKUSOHJELMA ”Kasvun haasteita, kilpailukyvyn perustaa: sujuvaa.
Kaupunginhallitus Kotouttamisohjelman päivitys ohjelma maahanmuuttajien kotoutumisen edistämiseksi
Hyvinvoinnin edistäminen uudessa hallitusohjelmassa TerPs -hankkeen loppuseminaari Oulu Neuvotteleva virkamies Kerttu Perttilä Sosiaali- ja.
Kulttuuri- ja nuorisoalojen kunta- ja järjestötoimijoiden koulutus- ja verkostoitumispäivä Yhteisöllisyys ja hyvinvointi Hannu Kareinen.
Startti 2020 EU-rahoitusmahdollisuudet Pohjois-Savossa Jorma Holopainen, hallituksen puheenjohtaja Kalakukko ry:n kehittämisstrategia.
Keravan seurakunta - matkakumppanisi
1 TERVEYSTOIMI Terveystoimen strategia Arvot, toiminta-ajatus ja visio Kriittiset menestystekijät Arviointikriteerit ja mittarit Terla
Kanuuna seminaari Seinäjoki  Aiemmissa malleissa lähtökohta, jossa määriteltiin hyvinvoinnin esteitä, joita sitten voitiin ratkoa  Toimintavalmius.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
Liikuntapalveluiden tavoitetila Yksikön toimenpiteetMittaritAikatauluVastuu- henkilö 1. KKI Saada vähän liikuntaa harrastavat aktivoitua liikunnan pariin.
Hyvinvointitieto Keski-Pohjanmaan hyvinvointistrategiatyössä Nuorta ei jätetä -seminaari Kristiina Niemi Hyvinvoinnin valtatie -hanke Keski-Pohjanmaan.
Kulttuurivienti –syksy 2009 Kulttuuriviennin tukiverkoston infopäivä, Opetusministeriö,
KU-selvitys Demokratiamallit Järvenpää-talo.
Harrasteliikuntatuote Poweraction Nuorten liikuttamista vuodesta 2003 Liikuntapalvelukeskus Blomberginaukio 4, Turku Lasten ja nuorten.
■ Vantaan Nicehearts ry on vuonna 2001 perustettu tyttö- ja naistoimintaa tuottava yhdistys, joka toimii alueellisena Naisresurssikeskuksena. Yhdistyksen.
Ruuti - nuorten vaikuttaminen Helsingissä. Ruuti-toiminnan päämäärä Jokaisella nuorella on vähintään yksi myönteinen kokemus vaikuttamisesta.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Hyvinvointikertomus ja hyvinvointijohtaminen – oulun kaupunki
KANSALAISTOIMINTA Osa Muotialan asuin- ja toimintakeskus ry:n ennaltaehkäisevää mielenterveystyötä Kokoaa erilaisia ihmisiä yhteen mielekkään toiminnan.
”LÄNTISTÄ LÄHIDEMOKRATIAA” Lohjan ja Raaseporin alueiden yhteisöllisyyden ja osallisuuden kehittämishanke.
Nokian kaupungin strategia
KISA – Kysely kaupungin viestinnästä Sari Koski Yhteenveto: Helsinki.
Sivistystoimen tuloskortti 2013
Sivistystoimen tuloskortti 2012
Hallitusohjelman teemat, ehdotuksia 1. Johdanto Pirkkala huolehtii alueensa asukkaiden hyvinvoinnista itsenäisenä kuntana. Toteutamme kestävän.
Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen koordinoima hyvinvointihanke
Hyvinvointia Energiansäästöön ja Asumiseen HEA -Hyvinvointia ja energiatehokkuutta asumiseen (Etelä-Suomen EAKR) Tuula Mikkola Metropolia ammattikorkeakoulu.
FinnWell -ohjelma 2007 – 2009 Kalevi Virta. Mitkä ovat tulevaisuuden suuntaviivat FinnWell- ohjelman jatkoa ja Tekesin positioitumista terveydenhuollon.
TURUN LASTEN JA NUORTEN HYVINVOINTIKUMPPANUUS TAUSTAA Turun koulut liikkeelle – hankkeen myötä syntynyt innovatiivinen kumppanuus koulujen ja kaupungin.
Musiikki elämään. Musiikki elämään Osallistavan konserttitoiminnan ja yleisöyhteistyön alueellinen kehittämishanke 2011−2013.
 Hyvinvointi on ihmisen fyysistä, psyykkistä, sosiaalista, emotionaalista ja hengellistä hyvää oloa  Hyvinvointi syntyy ihmisen itsensä, hänen läheistensä,
Allianssin hyvinvointifoorumi Hanna.Mari Manninen VISIONA NUORET VOIVAT HYVIN - Mitä tavoittelemme, kun puhumme hyvinvoinnista?
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Espoo haluaa kehittää osallisuutta Osallistuva Espoo -kehitysohjelma
Päivärinne Terveyden edistämisen rakenteet Salossa Marita Päivärinne terveyden edistämisen koordinaattori.
TURKU 2029 Pohjoisen Itämeren kiinnostavin kaupunki.
Rakennetaan kumppanuutta Pohjois-Savossa Seija Korhonen Järjestöfoorumi Kuopio
Katri Arnivaara Turun kaupungin vapaa-aikatoimiala Hankekoordinaattori 1.
Hyvinvoiva lapsi ja nuori, Toimeenpano Edistetään oppilas- ja opiskeluikäisten psykososiaalisen hyvinvoinnin tukemista palvelurakenteita ja - prosesseja.
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
Kulttuuri tekee hyvää – mutta miten sitä mitataan
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Ohjaamot alle 30-vuotiaille nuorille Seinäjoki
TURUN LIIKKUVA KOULU -OHJELMA
Avoimen hallinnon toimintaohjelma Avoimuuden edistämisen käytäntöjä Imatran kaupungilla
Luova ja osallistava Suomi Kreativa och delaktiga Finland
ALUEELLINEN YHTEISTYÖ TOIMINTAMALLI
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Miten Turussa edistetään hvvinvointia ja ehkäistään syrjäytymistä?
Osana HYMY – hyvinvointiympäristön mallintaminen ja ymmärryksen lisääminen verkostohanketta toteutetaan kesällä 2018 korkeakouluharjoittelutyönä selvitys:
Osallistava kerhotoiminta
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Käsitemäärittely Osallisuus / Osallistuminen / osallistaminen
Liikkuva ja osallistuva amis – työkykyinen ja luova ammattilainen
Kaupunkistrategian laadinta
Esityksen transkriptio:

Eviva-hanke Vertaistukea ja voimaa ryhmätoiminnoilla päivät Sanna Forsell Ikääntyvien ja iäkkäiden Hankekoordinaattori, Eviva-hanke Turun kaupunki, Kulttuuriasiainkeskus, Kulttuuriasiankanslia

VISIO 2015 Turussa on uutta vapaa-ajallaan aktiivista asukasta. Kaupunkimme on aktiivisen vapaa-ajan ja asukkaiden hyvinvoinnin edelläkävijä

Toiminta-ajatus Parannamme turkulaisten hyvinvointia hallintokuntien, järjestöjen sekä asukkaiden uudenlaisella ja innovatiivisella yhteistyöllä. Hankkeen johtavana periaatteena on ennaltaehkäisevä työ sekä asukkaita osallistava toiminta

Toimintasuunnitelma Strategia: Kehittää turkulaista hyvinvointia monialaisesti ja pitkäjänteisesti Verkostoida toimijoita (esim. kaupungin työntekijöitä ja järjestökenttää) Koordinoida ja mallintaa hyvinvointipalvelupaketteja Kouluttaa sekä tiedottaa toiminnasta ja hyvinvoinnista erilaisin keinoin, esim. kampanjoin. Tarkoitus on kehittää tarpeellisia hyvinvointipalveluita, joiden fokus on ihmisten aktivoinnissa, monipuolisissa toiminnoissa matalan kynnyksen periaatteella sekä jatkuvuudessa.

Lähtötilanteen analyysi (hyvinvointiprofilointi) Kullekin palvelualueelle tehdään lähtötilanteen analyysi, jota toimintasuunnitelmassa kutsutaan hyvinvointiprofiloinniksi. Analyysi perustuu Evivan tavoitteisiin: 1.Kuntalaisten osallisuuden, liikunta- ja kulttuuriharrastuksen sekä muun aktiivisuuden lisääminen. 2.Kuntalaisten hyvinvointierojen kaventaminen 3.Yhteisöllisyyden kasvu Hyvinvointiprofilointi / lähtötilanteen analyysi koostuu nykyisen palvelutarjonnan kartoituksesta, alueen demografian tarkastelusta, asukkaiden vapaa-ajan aktiivisuuden ja koetun hyvinvoinnin tuloksista sekä asukkaiden tarvekartoituksesta. Kullekin tavoitteelle määritellään mittarit, jotka kuvaavat tavoitteiden toteutumista kussakin ikäryhmässä. Mittareiden määrittämisen haasteet?

Toiminnan taustatekijöistä ikäryhmittäin Koettu elämän laatu Koettu terveys Koettu yksinäisyys Liikunnan harrastaminen Kulttuurin harrastaminen Kulttuuripalveluiden käyttö Osallistuminen järjestötoimintaan THL, ATH:n laajat kyselytutkimukset, 2010,2012,2014 Demografiset tiedot Olemassa olevat palvelut/ Kysyntä Tarpeet

Aikataulu 2011 Syksy on hankkeen ja pilottivaiheen käynnistämisen aikaa: 1) Hyvinvointiprofilointi ja pilottialueen valinta syyskuussa 2) Tiedotustilaisuudet (ensimmäinen tiedotustilaisuus 14.9, jotka jatkuvat tästä eteenpäin) 3) Pilottivaihe (vuonna 2012) Toimintojen kriteerit: Aktivointi ja osallisuus Kohderyhmälähtöisyys Hyvinvoinnin tekijät ja vaikutus

Viestintä Hyvinvointikampanja – sosiaalisen/yhteiskunnallisen markkinoinnin kampanja vapaa-ajan merkityksestä hyvinvoinnissa. Hankeviestintä ja –markkinointi (netti, printti, tiedote) Viestintä- ja markkinointituki ohjelmahankkeille, mahdollisuuksien mukaan? Markkinointituki nykyiselle palvelutarjonnalle, mahdollisuuksien mukaan? Kohderyhminä: Ikäryhmät (3)  kaikki kaupunkilaiset Erityiskohderyhmät  passiiviset, riskiryhmät Kaupungin työntekijät  toiminnan jatkuvuus Päättäjät ja kaupungin johto  sitoutuminen ja kehittäminen

Mitä hyötyä? Palvelutuotannon tarkastelu prosessina ja pullonkaulojen ja ongelmakohtien tunnistaminen  Ratkaisukeskeisyys ja hyvien toimintatapojen mallintaminen sekä siirtäminen osaksi normaalia palvelutuotantoa Resurssituki nykyisten palvelujen markkinointiin Toivottavaa: Hallintokuntien yhteistyö ja henkilökunnan osallistuminen Yhdessä tuotettuna parempia, kohdennettuja, saavutettavia ja tarpeellisia palveluja kaupunkilaisille

KIITOS.