Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät 1.10.2014 Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tilannekatsaus • Oppijat uratiedon etsijöinä ja rakentajina oposeminaarin antia •Hankekokonaisuuden määrittelytyön uudelleen organisointi.
Advertisements

1 Selvitysmiehen raportti Panu Kalmi. 2 Taustaa Työ on jatkoa viime kerralle esitetylle selonteolle. Selvityksen osan 2 muodostaa viime kerralla esitetyt.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistossa
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
Ohjaustarvearvio ja ohjaustarve kartta/ Ryhmänohjaajan näkökulma
Keskustelua vuoden 2015 opiskelijavalintoihin valmistautumisesta OHA-forum Tuija Pasanen, UEF.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi ”KSHJ” eli Oppijan verkkopalvelukokonaisuus Mikä se on ja miten se tehdään? Joonas Mäkinen.
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus RAKETTI-OPI:n TIETO-asiantuntijaryhmä Antti Mäki,
Työrauha ja haastavat tilanteet
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Marjo Vesalainen / AinO-keskus:
Koulutus (Learnign opportunity) hakukohde, opiskeluoikeudet ja opintosuoritukset.
Esimerkki koulutuksesta, joka koostuu alemmasta korkeakoulututkinnosta ja useammasta ylemmästä korkeakoulututkinnosta Käsitteiden perusta lähtee yksinkertaisesti.
Peruskoulun tuki ammatinvalinnassa
Opetussuunnitelma, koulun kehittäminen ja arviointi 5op
Opintopolku.fi tilannekatsaus
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Erityisopettajien toimenkuvan muutokset ja ajankohtaisia asioita Kaija Miettinen Vammala
Yhteishaku keväällä 2015.
Yhteishaku 2014.
YHTEISHAUN AIKATAULU 2012 HAKUAIKA OPINTOIHIN PÄÄSY-, SOVELTUVUUS- JA KIELIKOKEET
Keski-Pohjanmaan ammattiopiston opot
Soveltuuko asiantuntijatehtävien luokittelu tutkijoiden, yliopistojen ja rahoittajien käyttöön? RAKETTI-TUTKI / Tietomallityöryhmän seminaari
Matti Isokallio, ECTS/DS neuvonantaja, Euroopan komissio ECTS ja ammattikorkeakoulut.
Korkeakoulujen yhteiset luokitukset ja koodistot
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden arkkitehtuurin ”Tvärminnen risti”
Opintopolku-palaveri Pekka Linna Sisältö 1.ASPA-ryhmä 2.Kehityksen seuranta ja ohjaus 3.Laskenta muualla kuin Opintopolussa 4.Tapahtumat.
Ajankohtaista korkeakouluvalinnoista
Opettamisesta osaamiseen – kehittämisohjelma Metropoliassa Opettamisesta osaamiseen - kehittämisohjelman avausseminaari Leena Koivumäki,
Tiedon hyödyntämisen evoluutio. Tieto työvälineenä Valtaosa kaikkien työn kannalta tärkeästä tiedosta tallennetaan yhteisiin tietojärjestelmiin Tietoa.
Opintopolku.fi ja opiskelijavalinta
KSHJ & KOULUTUSTARJONTA Opintohallinnon tietojärjestelmäiltapäivä Pia Penttinen, Hakijapalvelut.
Tavoitteena saumaton opiskelun aloitus Lukuvuosi-ilmoittautuminen Paula Merikko.
Uusia avauksia korkeakouluyhteistyössä tutkimuksen tukipalveluiden ja hallinnon alueella - Tutkimuksen tuen ja hallinnon verkosto RAKETTI -päätösseminaari.
Päivi Koski-A. Suomalais-venäläinen koulu
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
MITÄ LUKION JÄLKEEN? Kati Seise
Uudet tiedonkeruut VIRTA-opintotietopalvelusta. Uudet tiedonkeruut [tietovarannosta] Arkkitehtuuriperiaatteista VIRTA-opintotietopalvelu Nykyisellä mallilla:
AHOT - Opiskelijalle. Lomakkeen hyödyntäminen Ei menetelmiä luotuna? Hyödynnyksessä kysymyksiä? Mikä on etenemis prosessi? Miten päätös näkyväksi? Onko.
Lukuvuosi-ilmoittautumispalvelu. Mistä tässä on kyse? Jatkossa korkeakoulut (opintohallinnon perustietojärjestelmät, käyttäjähallinto) saavat luotettavasti.
Ammatillinen koulutus/ kaksoistutkinto vaihtoehtona:  Selvitä: mitkä ammatit voi opiskella toisella asteella? ◦ mitä työtehtäviä kuhunkin ammattiin kuuluu?
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen II vaiheen aikataulu ja toteutus Birgitta Vuorinen
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
ERASMUS+ EMREX - suoritustietojen siirtotyökalun hyödyntäminen Suomessa.
Opintopolku.fi KSHJ tutkintoon johtavalle koulutukselle. Missä mennään ja mitä saadaan? Joni Penkari, Opetushallitus
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Lukuvuosi-ilmoittautuminen LVI Opetus- ja kulttuuriministeriön kanssa käytyyn keskusteluun viitaten LVI:n suunnittelu.
Opintopolku-palaveri Pekka Linna, Sisältö 1.Hakuun liittyvät haasteet 2.Valintaperusteiden mallintaminen 3.Prosessiseminaari 25.3.
VALVIRA / Ohry Alustus Valvira tarvitsee tietoja Virrasta 3 tapauksessa: opiskelijan (valmistunut) aloitteesta, opiskelijan (valmistunut) puolesta.
Siis mitä olemmekaan tekemässä?
Opiskelun ja opetuksen tukipalveluiden ja hallinnon viitearkkitehtuuri Pekka Linna, CSC.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Opiskelijaksi-ilmoittuatumis-
Opiskelun ja opetuksen tietovirrat
Opintopolku-palaveri
Opintopolku.fi Siirtohaut Korkeakoulujen pääkäyttäjien seminaari.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
VIRTA – Opiskelutietojen kysely -käyttöliittymä
Opiskelun ja opetuksen sekä niiden tuen ja hallinnon toiminta-arkkitehtuuria eli Prosessit Pekka Linna, CSC.
ASPA-ryhmän kuulumiset
Ilmoittautuminen korkeakouluihin ja opetushallitus
Osaamisen näytön prosessi
Opintopolku
Yliopistojen JOO-sopimusta tukeva palvelu
TIPTOP-kokonaisuuksia
Korkeakoulujen opiskelijavalintojen uudistus Ilmari Hyvönen
Ammatinen koulutus uudistuu
Koulutus- ja opetusyhteistyö ja VIRTA-tiedot
Koulutus- ja opetusyhteistyö Opintohallintoon ja kirjauksiin liittyviä kysymyksiä Taustamateriaali kokoukseen (OKM, Ristiinopiskeluhankkeet,
Esityksen transkriptio:

Opintopolku.fi Kysymyksiä ja käytäntöjä siirtovalinnoista Opintoasiainpäivät Anu Holvikivi, HY & Ulla Lehtonen, OPH

Opintopolku.fi Teemaryhmän sisältö ja aikataulu Käsitellään ajankohtaisia kysymyksiä (ja löydettyjä ratkaisuja) siirto- opiskelija(valinta)käytäntöihin korkeakoulujen välillä ja keskustellaan yhteisistä pelisäännöistä Etukäteismateriaali: Lisätietoja, ml. luonnos hallituksen esitykseksi (II vaihe): elijavalinnat/index.html elijavalinnat/index.html Aikataulu: 12.00–12.15 Aloitus 12.15–12.45 Valintaperusteet 12.45–13.15 AHOT 13.15–14.00 Yleistä keskustelua yhteisistä pelisäännöistä

Opintopolku.fi Valintaperusteet Miten tarkat valintaperusteiden tulee olla? Mistä hakija tietää kannattaako hakea? Jos valintaperusteissa vaaditaan vain minimi, tulisiko määritellä myös maksimi? Voidaanko edellyttää, että hakijalla on sen koulutuksen/alan opintoja, josta hän on luopumassa? Voiko opintosuunnitelma olla valinnan peruste tai hylkäämisen perustelu ja jos, niin miten? Voiko perustelu olla valinnan kriteeri?

Opintopolku.fi AHOT ”Opiskelijalla tulisi olla riittävä tieto hyväksiluettavista suorituksista ennen paikan vastaanottamista” Mikä on riittävä tieto? Miten paljon työtä käytetään valintaan? Korkeakoulun tekemä työ ja siirtoa hakevan opiskelijan tekemä työ Kenen etu tieto hyväksiluettavista suorituksista on? Korkeakoulun, siirto- opiskelijan vai kummankin? Varsinainen AHOT-päätös voidaan antaa vain opiskelijalle, jolla on opiskeluoikeus. Mikä on alustavan tiedon ja opiskeluoikeuden alkamisen jälkeen tehdyn päätöksen suhde?