WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri. Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
SOME Eli sosiaalinen media ja lähinnä sitä Facebook Roast.
Advertisements

SkyDrive ja Office Web Apps –sovellusten käyttäminen
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Johdantoa sosiaaliseen mediaan Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Youtube.
Web 2.0 sivut Lego Hyvä esimerkki toiminnan muuttamisesta Web2.0 henkeen Tekivät runsaasti tappiota kunnes kehittivät Mindstorm ohjelman jolla.
Ari Hietala.  "prosessi, jossa yksilöt ja ryhmät rakentavat yhteisiä merkityksiä sisältöjen, yhteisöjen ja verkkoteknologioiden avulla.”  tarvitsee.
Kiravo-projekti 2011 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Reaaliaikainen tiedonhaku.
Internetin toimintaperiaate ja käyttötavat
Mitä kaikkea siellä voi tehdä?. Kaksi osaa – Huvi ja Hyöty  Merkityksellinen, eli hyöty  Viihteellinen, huvi.
Sosiaalinen media.
Kiintolevyn osiointi.
Esitelmä YOUTUBE.
Kiravo-projekti 2012 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
LibraryThing. fi.librarything.com/ • Maailman suurin kirjakerho. Sisältää n. 50 miljoonan kirjan luettelointitiedot käyttäjää. • Et tarvitse.
Johdannoksi sosiaaliseen mediaan Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
W w w. h a m k. f i Wiki koulutus Leenakaija Lehto
SearchIM Search Mikko Ketola Regional Manager (Finland, Ireland, Baltic States) Helsinki Nuorten yhteisöt netissä – miten kommunikoin ja viestin.
Twitter reaaliajan seurannassa Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Valitse sanomapalkissa Ota muokkaus käyttöön,
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Verkkotaitokoulutus Aloitus. Koulutuksen sisältö Verkonkäytön perustaitoja (3.11.) Tiedonhaku verkossa (10.11.) Työnhaku verkossa (17.11.) Asiointi ja.
| | Sosiaalinen media opetuksessa ja oppimisessa Aija Hietanen.
Johdantoa sosiaaliseen mediaan Kiravo-projekti 2013 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentrum.
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Flickr-kuvahaku.
Opasnet on wiki-pohjainen järjestelmä joka pyrkii parantamaan päättäjien ja kansalaisten keskinäistä vaikuttamista. Eduskunnan ydinvoimapäätös: a) Hyvä?
Vaikuttaminen ja viestintä taloyhtiössä -kyselyn tulokset.
Sähköinen portfolio - kyvyt.fi
WLAN Langaton verkkoyhteys
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Mikä ihmeen Office 365? Office 365
”Elämä oli sotkuista, meluista ja sekavaa.” Sosiaalinen media ja nuoret Tomi Kiilakoski Oulu
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Web 2.0 tiivistetysti 1. Ohjelmistoalusta on Web. Webtop korvaa Desktopin. Keskeistä yhteisöllisyys ja ”Software as a Service”. 2. Kollektiivisen älyn.
Tietokonemadot Aleksi Tarhonen Henri Yletyinen.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Muuttuva viestintä yhdistyskentän tukena
Sosiaalinen media matkailumarkkinoinnissa Teemu Hakolahti.
Diplomityöseminaari : Uudet tietoverkkoteknologiat perinteisen liiketoiminnan vauhdittajina Tekijä: Sami Jaatinen Valvoja: Prof. Raimo Kantola.
Sosiaalinen media. Sisällysluettelo 3. Kuvat – Picasa 4. Sosiaaliset verkostot – Facebook 5. Videot –Youtube 6. Blogit ja wiki- Wikispaces 7. Oppimisympäristöt.
Yhteisöllisen tiedon rakentamisen- ja jakamisen työkalut – Wiki ja semanttinen Web Aija Hietanen, Tarja Vainionpää ja Seppo Räsänen Savonia-ammattikorkeakoulu.
Netvibes henkilökohtaisena oppimisympäristönä Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen.
Asiallinen aamiainen Vauhtia myyntiin sähköä markkinointiin Tornio – Kemi Paula Aikio-Tallgren, puheenjohtaja Länsipohjan Yrittäjät.
Kiravo-projekti 2011 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.
Sanoma Lehtimedia / Tiina Eskelinen
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Kuvahaku internetistä ja kuvien laillinen käyttö.
P ERUSTIETOA Flickr on kuva/videopalvelu ja online-yhteisö, joka on perustettu helmikuussa Sivustolla voi jakaa omia kuviaan ja videoita, ja arvostella.
Vaasan yliopisto Tietojenkäsittely TiTe.1020 Avoin lähdekoodi - Open Source.
Standardit, mitä ne ovat? Jari Välkkynen, Lähde:
Verkko-opetuksen laatukäsikirja Kristiina Karjalainen, Ulla Ritvanen Erika Löfström Laadun teoriasta käytäntöön työpajat
Verkko-opetuksen laadunhallinta- ja laatupalveluhanke (Vopla) Helsingin yliopisto, Kuopion yliopisto, Lappeenrannan teknillinen yliopisto Verkko-opetuksen.
Käyttäjien sisällöt ja yhteisöllisyys resurssit, tuotanto ja jakaminen Arja, Hellevi ja Maarit.
Optima-oppimisympäristö opetuksessa ja oppimisessa Jyväskylän yliopisto.
Verkko-opetuksen laatukäsikirja ja verkostotoiminnan laatu Annika Evälä, Kristiina Karjalainen SVY-yhdyshenkilöpäivä
Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra Krista Auvinen Reaaliaikainen tiedonhaku.
Tietoturva. Tieto turvalla pyritään suojaamaan tietoja, palveluita, järjestelmiä ja tietoliikennettä. Tällaisten uhkina pidetään erinlaisia huijausyrityksiä,
Jarkko Muhonen TeamProg
Tervetuloa Innokylään
Tietoturva.

WWW-Sisällönhallintaohjelmat
Tietoturva.
POLKUPYÖRÄ Polkupyörä on lihasvoimalla käytettävä ajoneuvo.
Suomen Ekonomien jäsenlähettilyys
Esityksen transkriptio:

WEB 2.0 — Sitä sun tätä Juha Kurri

Folksonomia Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta, ja käyttäjät tagaavat kuviaan, joista voidaan muodostaa esim. tagcloud Helpottaa hakukoneita Mahdollistaa lajittelun murresanoilla jne Flickrissä on luovuttu tieteellisestä, tai muusta vakiintuneesta luokittelusta ja hierarkisesta lajittelusta, ja käyttäjät tagaavat kuviaan, joista voidaan muodostaa esim. tagcloud Helpottaa hakukoneita Mahdollistaa lajittelun murresanoilla jne

Resurssien jakaminen Tim O’reillyn esiinnostama Bittorrent suosituimpia ”vertaisverkkoja” Sisältöjä ei haeta palvelimilta, vaan ne sijaitsevat käyttäjien koneilla. Vertaisverkkoja pidetään pääosin piratismin keskeisinä kanavina, mutta sisältöjen jakamisen kannalta se on ekonomisin vaihtoehto, koska se kuormittaa internetiä huomattavasti vähemmän kuin suora lataaminen palvelimilta. Tim O’reillyn esiinnostama Bittorrent suosituimpia ”vertaisverkkoja” Sisältöjä ei haeta palvelimilta, vaan ne sijaitsevat käyttäjien koneilla. Vertaisverkkoja pidetään pääosin piratismin keskeisinä kanavina, mutta sisältöjen jakamisen kannalta se on ekonomisin vaihtoehto, koska se kuormittaa internetiä huomattavasti vähemmän kuin suora lataaminen palvelimilta.

Resurssien jakaminen Bittorrenttia voidaan pitää yhtenä pioneerina kollektiivisen älyn käytännön ongelmien esiinnostamisessa. Wikipedia kuuluu alkuperäiseen web2.0 - hahmotelmaan. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ja muokata myös muiden tekstejä. n. 90% lukee, 9% jakaa ja 1% tuottaa Bittorrenttia voidaan pitää yhtenä pioneerina kollektiivisen älyn käytännön ongelmien esiinnostamisessa. Wikipedia kuuluu alkuperäiseen web2.0 - hahmotelmaan. Kuka tahansa voi osallistua sisällön tuottamiseen ja muokata myös muiden tekstejä. n. 90% lukee, 9% jakaa ja 1% tuottaa

Resurssien jakaminen Openspark on suomalainen avoin yhteisö ja verkko, jossa jaetaan langatonta verkkoa. Jäseneksi liitytään tuomalla oma langaton tukiasema yhteisön käyttöön ja vastaavasti pääsee itse käyttämään muita tukiasemia. Vastaavaa palvelua globaalisti tarjoaa espanjalainen Fon. Openspark on suomalainen avoin yhteisö ja verkko, jossa jaetaan langatonta verkkoa. Jäseneksi liitytään tuomalla oma langaton tukiasema yhteisön käyttöön ja vastaavasti pääsee itse käyttämään muita tukiasemia. Vastaavaa palvelua globaalisti tarjoaa espanjalainen Fon.

Amazon Perustettu 1994 Oli alunperin uusia www-piirteitä tarjoava verkkokauppa, mutta on sittemmin noussut pörssilistatuksi, yhdeksi maailman suurimmaksi ja tuottavimmaksi kaikkien alojen verkkokaupaksi. Perustettu 1994 Oli alunperin uusia www-piirteitä tarjoava verkkokauppa, mutta on sittemmin noussut pörssilistatuksi, yhdeksi maailman suurimmaksi ja tuottavimmaksi kaikkien alojen verkkokaupaksi.

Amazon Menestys perustuu moneen osaan: Pitkä häntä ja tuotenostot aluksi kirjoihin pohjautuen, yhteisöllisyys ja käyttäjäarvioinnit. Kuluttajamassaa haettiin myös ennennäkemättömällä tavalla; nettiasiakaspalvelulla Alkoi hyvin varhaisessa vaiheessa tarjota tuotteistaan suosituksia kuluttajan ostohistoriaan perustuen. Amazonin kehittämää reittausjärjestelmää voi pitää lähes aukottomana. Menestys perustuu moneen osaan: Pitkä häntä ja tuotenostot aluksi kirjoihin pohjautuen, yhteisöllisyys ja käyttäjäarvioinnit. Kuluttajamassaa haettiin myös ennennäkemättömällä tavalla; nettiasiakaspalvelulla Alkoi hyvin varhaisessa vaiheessa tarjota tuotteistaan suosituksia kuluttajan ostohistoriaan perustuen. Amazonin kehittämää reittausjärjestelmää voi pitää lähes aukottomana.

Amazon Ihmiset tekevät omiin blogeihin ja kotisivuille arvioita tuotteista, mikä taas laajentaa Amazonin näkyvyyttä.

Youtube Ennen videoita jaettiin sähköpostien välityksellä, nykyään Youtubella, videot latautuvat todella nopeasti. Videot käteviä linkitettäviä. Nopeasti kehittynyt mielikuva, että sieltä löytyvät ”kaikki” videot. Heinäkuussa 2006 videoita katsottiin 100 miljoonaa kertaa päivässä. Ennen videoita jaettiin sähköpostien välityksellä, nykyään Youtubella, videot latautuvat todella nopeasti. Videot käteviä linkitettäviä. Nopeasti kehittynyt mielikuva, että sieltä löytyvät ”kaikki” videot. Heinäkuussa 2006 videoita katsottiin 100 miljoonaa kertaa päivässä.