Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Kiravo-projekti 2011 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Kiravo-projekti 2011 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra."— Esityksen transkriptio:

1 Kiravo-projekti 2011 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra

2 Internetin alkuajoista yhteisöllisyyteen Jo internetin alkuaikoina oli keskustelupalstoja ja reaaliaikaista chat-viestintää Ajan myötä yhteisöllisyys, osallistaminen ja interaktiivisuus alkoivat tulla internetin keskeisimmiksi ajatuksiksi ja sitä kuvaten alettiin puhua sosiaalisesta mediasta

3 Sosiaalisen median määritelmää Joukko erityyppisiä verkkopalveluita, jotka kannustavat ihmisiä luomaan palveluihin omia sisältöjä, kommunikoimaan ja verkottumaan keskenään. Sosiaalisen median palvelun keskeisen aihepiirin ympärille muodostuu sosiaalinen yhteisö. Sosiaalisen mediassa olennaista ei ole niinkään ”tekniset vimpaimet” kuin ihmisten tapa toimia verkossa.

4 Sosiaalisen median toimintatapoja: Jakaminen (vaivaton usein jo toisten tuottaman sisällön jakaminen): statusviesti (Facebook), uutinen (Twitter), kiinnostava sivusto (Delicious tai Diogo), musiikkilista (Spotify), video (YouTube) Julkaiseminen (nähty vaivaa, usein itsetehdyn sisällön julkaiseminen): blogikirjoitus (Blogger, Wordpress), wiki-artikkeli, ”itsetehty” Twitter-viesti, omien kuvien ja videoiden julkaiseminen (Flickr, YouTube)

5 Sosiaalisen median toimintatapoja: Suositteleminen: arvosteluiden kirjoittaminen (elokuvat: IMDb), suosittelupalvelut (Amazon, Tripadvisor, Eat.fi) Auttaminen: sisällön tekemisessä auttaminen (Wikipedia), keskustelupalstoilla auttaminen ja neuvominen Kaupankäynti: erikoistarjoukset (Citydeal), tiedon hankkiminen ostopäätöksen tueksi, virtuaalitavarat Pelaaminen: ajanvietepelit (Facebook), moninpelattavat roolipelit (Warcraft)

6 Nykymartta sosiaalisessa mediassa hakee blogeista ja verkkolehdistä ruokaohjeet. katsoo käsityöohjeet videolta Youtubesta. toimii erilaisista käsityöyhteisöissä kuten Ravelryssä. kertoo ruuanlaitosta ja käsitöistä Facebookin statusviesteissä ja omassa blogissaan. jakaa digitaaliset kuvat marttojen tapahtumista Picasassa tai Flickrissa. hakee kuluttajatietoa ostopäätösten tueksi erilaisista vertaa palveluista kuten Vertaa.fi.

7 Tiedonhankintaa sosiaalisessa mediassa Sosiaalinen media on muuttanut myös tapojamme hakea tietoa ja tuonut kirjojen ja tietokantojen rinnalle uusia väyliä hakea tietoa. Ennen asiantuntijan tuottamaa tietoa saatiin kirjoista nyt asiantuntija voi jakaa tietämystään verkossa paljon nopeammin kuin kirjassa. Jatkuvasti kasvavan tiedon universumissa tarvitaan myös ”kirja-aikoja” kehittyneempiä kykyjä arvioida tiedon luotettavuutta ja tietoa, miten verkossa olevaa tietoa ja sisältöjä saa käyttää.


Lataa ppt "Kiravo-projekti 2011 Kiravo - kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär - biblioteket som ett öppet lärcentra."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google