Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Mitä minun tulee opiskella, jos haluan työskennellä…
Advertisements

HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Terveys- ja sosiaalipalvelujen henkilöstö 2011
Kelpoisuusvaatimukset ja nimitysperusteet
Yleistietoa koulutuksesta suhteessa kirjastoalaan
Vieraskielisen koulutuksen yhteishaku • syksyllä 2007 alkavan vieraskielisen koulutuksen opiskelijavalinta yhteishaun avulla (ei koske vieraskielistä aikuiskoulutusta)
Mitä minun tulee opiskella, jos haluan työskennellä…
HTK-opiskelijoiden opintojen käynnistystapaaminen
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
Liikunnan perus- ja täydennyskoulutus oppilaitoksissa
Pellavatehdas Märkäkehruuta Vanha kura-3 -koneella. Kuva otettu ennen vuotta Kuva: Tampereen museoiden kuva-arkisto.
Lupamenettelyt ja valvonta/ erityisryhmien asuminen Aluehallintoviraston toiminnan kannalta Länsi- ja Sisä-Suomen aluehallintovirasto, Aila.
Varhaiskasvatus monikulttuuriseksi
Suomalainen koulutusjärjestelmä
LÄHIHOITAJAKOULUTUS tutkinnon laajuus 120 ov
usala.swf LASTENTARHANOPETTAJA usala.swf.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
VUODEN PSYKOLOGI Sovittelu vaihtoehdoksi oikeudenkäynnille Laki riita-asioiden sovittelusta ja sovinnon vahvistamisesta yleisissä tuomioistuimissa.
Kelpoisuusvaatimukset ja henkilöstön rekrytointi Opetus- ja kulttuuriministeriön kirjastopäivät Kirsti Kekki.
Kanttorin kelpoisuusvaatimusten uudistaminen Kanttorityöryhmän mietinnön referaatti/AJ Tehtävänäni on esitellä tälle kokoukselle piispainkokouksen asettaman.
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Kelpoisuusvaatimuksista ja kirjastoammatillisen henkilöstön rekrytoinnista Kirsti Kekki, opetus- ja kulttuuriministeriö.
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Hallituksen sote- linjaukset kehysriihessä
Vaasan yliopisto Erikoistumisopintojen kehittämispäivä Ilkka Virtanen Miksi erikoistumisopintoja akkreditoidaan? Erikoistumisopintolautakunnan.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Suomen koulutusjärjestelmä
Yhteispalvelulaki ja yhteispalvelusopimus pilotoinnin perustana
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
Haussa käytettävä tutkinto ja hakeminen Mikäli hakijalla useampi tutkinto, hän voi valita seuraavista parhaan pistemäärän tuottavan vaihtoehdon: a)Ylioppilastutkinto.
Tutkinto- ja oikeusturva- johtosääntö - poimintoja Oodi-työn näkökulmasta Oodi-päivä
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
© 2010 Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys AMKE ry. Ammatillinen koulutus Suomessa 2015 toimitusjohtaja Petri Lempinen Ammattiosaamisen kehittämisyhdistys.
Ylioppilastutkinnon rakenne  Tutkintoon on sisällyttävä vähintään neljä koetta, joista äidinkielen koe on kaikille pakollinen.  Kolme muuta pakollista.
Lastensuojelulaki 1§-4§ Julia Koskimies 3B PowerPoint-esitys sisältää:
Sosiaalihuoltolaki.
Sosiaali- ja terveydenhuollon toimintajärjestelmä
LAKI POTILAAN ASEMASTA JA OIKEUKSITA Potilaan keskeiset oikeudet Oikeus hyvään terveyden- ja sairaanhoitoon ja siihen liittyvään kohteluun Pääsy hoitoon.
Oulun ammattikorkeakoulu. Sosiaali- ja terveysalan yksikkö Oulu ja Oulainen.
Mihin lukion jälkeen? Kaikki tarvittava tieto keskitetysti: opintopolku.fi.
Tervetuloa opiskelemaan sosiaalityötä Tampereen yliopistoon! Tervetulotilaisuus uusille opiskelijoille ma. professori Arja Jokinen.
AMHA eli Laki sosiaalihuollon ammattihenkilöistä Miten tähän on tultu? Mikä muuttuu?
W w w. h a m k. f i / a o k k Opettajan pätevyydestä Eveliina Grönberg, opintojen ohjaaja HAMK Ammatillinen opettajakorkeakoulu.
Rikostaustaotteen esittämisen toimintakäytänteet sosiaali- ja terveysalan tutkinnoissa
Kalastuksenvalvojan kelpoisuusvaatimukset ja hyväksymismenettely - keskeiset asiat Kalatalouden Keskusliitto.
Yksityisyys on lapsen(kin) perusoikeus Ke Yläneen Yhtenäiskoulu Eeva Valjakka Asiantuntijalakimies, OTT.
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
Henkilökohtainen osaamisen kehittämissuunnitelma (HOS)
YHTEISHAKU 2015 Aikataulut Valintaperusteet
ABISTA YLIOPPILAS Tiedotekirje kokelaille YTL:n sivustolla
ILMOITUKSENVARAISTEN PALVELUJEN REKISTERÖINTI
Varhaiskasvatuksen lainsäädännön valmistelun eteneminen
Mitä uutta sosiaalihuollon ammattihenkilölaki tuo alan työhön?
Kauhavan lukion vanhempainilta Opinto-ohjaaja Henna Teikari
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Määräys käyttöoikeuksien perusteista
Sosiaalialan tehtävärakenne
SOSIONOMI (AMK), 210 op Sosionomi osaa ratkaista sosiaalialan ongelmia sekä ennakoida tulevaisuuden muutoksia. Hän osaa tuottaa ja kehittää asiakaslähtöisiä.
Kelpoisuuslain nojalla annetut valtioneuvoston asetukset
Yhteiset tutkinnon osat
Laki yksityisistä sosiaalipalveluista
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
SAVON KOULUTUSKUNTAYHTYMÄ
Opettajan pedagogiset opinnot Humanistinen koulutusala
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Sosiaalihuoltolain uudistushanke – Mikä muuttuu?
Esityksen transkriptio:

Laki sosiaalihuollon ammatillisen henkilöstön kelpoisuusvaatimuksista

1 § Lain tarkoitus Edistää sosiaalihuollon asiakkaan oikeutta laadultaan hyvään sosiaalihuoltoon ja hyvään kohteluun edellyttämällä, että sosiaalihuollon ammatillisella henkilöstöllä on tarvittava koulutus ja perehtyneisyys

2 § Lain soveltamisala Sovelletaan kelpoisuuksiin, joita vaaditaan sosiaalihuollon ammatilliselta henkilöstöltä Asetuksella tai ohjeilla ei voida poiketa kelpoisuuslain vaatimuksista Ei sovelleta kotipalvelun tukipalveluissa vaadittaviin kelpoisuuksiin.

Sosiaalihuollolla tarkoitetaan: 1) sosiaalihuoltolain 13 §:ssä mainittuja tehtäviä, joiden järjestämisestä huolehtii sosiaalihuoltolain 6 §:n mukainen toimielin, muu kunnan tai kuntayhtymän toimielin taikka valtio; 2) tehtäviä, jotka kuuluvat yksityisten sosiaalipalvelujen valvonnasta annetussa laissa tarkoitettuihin sosiaalipalveluihin.

3 § Sosiaalityöntekijä Ylempi korkeakoulututkinto, johon sisältyy pääaineopinnot sosiaalityössä tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä Ylempi korkeakoulututkinto, jonka lisäksi on suoritettu pääaineopinnot tai pääainetta vastaavat yliopistolliset opinnot sosiaalityössä Ne jotka kelpoisia nyt, kelpoisia myös 1.8.2005 (14 §, 17 §) Opiskelijat tulevat kelpoisiksi, jos suorittavat vanhojen vaatimusten mukaiset opinnot 31.7.2008 mennessä (14.2 §)

4 § Sosiaaliasiamies Sosiaalityöntekijän kelpoisuus Tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus Henkilö, joka ei täytä kelpoisuusvaatimuksia voi jatkaa nykyisessä virassaan, mutta ei voi tulla valituksi uuteen virkaan (17 §)

5 § Lastenvalvoja Isyyslain mukaiset lastenvalvojan tehtävät sekä tehtävät, joihin kuuluvat lapsen huolto- ja tapaamissopimusten sekä elatussopimusten valmistelu. Sosiaalityöntekijän kelpoisuus Tehtävään soveltuva ylempi korkeakoulututkinto

6 § Sosiaaliohjaaja Tehtävään soveltuva sosiaalialalle suuntaava sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto: Sosionomi (AMK) Geronomi (AMK) Kuntoutuksen ohjaaja (AMK) Tehtävään soveltuvat opistotasoiset tutkinnot (15.2 §): Esim. sosiaalikasvattaja, sosiaaliohjaaja, kehitysvammaisten ohjaaja tai sosiaalialan ohjaaja

7 § Lastentarhanopettaja Vähintään kasvatustieteen kandidaatin tutkinto, johon sisältyy lastentarhanopettajan koulutus Sosiaali- ja terveysalan ammattikorkeakoulututkinto, johon sisältyvät varhaiskasvatukseen ja sosiaalipedagogiikkaan suuntautuneet opinnot sen laajuisina kuin niistä asetuksella säädetään Henkilöt, jotka kelpoisia nyt, kelpoisia myös 1.8.2005 (15 §, 17 §)

8 § Lähihoitaja Tehtävään soveltuva sosiaali- ja terveysalan perustutkinto Muu vastaava tutkinto: esim. lasten päivähoidossa lapsi- ja perhetyön perustutkinto Tehtävään soveltuva kouluasteinen sosiaali- ja terveydenhuoltoalan ammatillinen tutkinto: esim. kodinhoitaja, apuhoitaja, perushoitaja, kehitysvammaistenhoitaja ja vajaamielishoitaja

9 § Sosiaalihuollon erityistyöntekijä Edellytetään alan peruskoulutusta (esim. lähihoitajatutkintoa) ja sen lisäksi soveltuvaa erikoistumiskoulutusta tai jatkotutkintoa Erikoistumiskoulutuksesta tai jatkotutkinnosta voidaan säätää tarkemmin asetuksella Erityistyöntekijöitä ovat esimerkiksi erityislastentarhanopettajat ja erityissosiaalityöntekijät

10 § Sosiaalihuollon johtotehtävät Hallinnolliset johtotehtävät Kunnan tai kuntayhtymän hallinnolliset johtotehtävät, sisältö kuten nykyisessä asetuksessa Riittävä johtamistaito sekä sosiaalityöntekijän kelpoisuus tai soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja alan tuntemus

Muut johtotehtävät: Riittävä johtamistaito sekä Sosiaalityön johtotehtävissä sosiaalityöntekijän kelpoisuus Päivähoidon johtotehtävissä lastentarhanopettajan kelpoisuus Muissa asiakastyön ohjausta edellyttävissä johtotehtävissä tehtävään soveltuva korkeakoulututkinto

11 § Muut ammatilliset tehtävät Koskee tehtäviä, joista ei ole säädetty muissa pykälissä, esim: koulutusvaatimus alempi kuin sosiaali- ja terveysalan perustutkinto (perhepäivähoitaja) vaaditaan muuta kuin tiettyä sosiaalialan koulutusta (henkilökohtainen avustaja) Tehtävään soveltuva ammattitutkinto tai muu soveltuva koulutus Jos alalla on olemassa ammattitutkinto, lähtökohtaisesti vaatimuksena vähintään sen suorittaminen, ellei erityisiä perusteita

12 § Tilapäinen poikkeaminen kelpoisuusvaatimuksista Jos ei saada kelpoisuusvaatimukset täyttävää hakijaa, voidaan palkata henkilö, jolla suoritettujen opintojen perusteella on riittävät edellytykset tehtävän hoitamiseen. Enintään vuodeksi Ei koske tehtäviä, joissa oikeus päättää kiireellisissä tapauksissa tahdosta riippumattoman huollon antamisesta ja siihen liittyvistä toimenpiteistä.

17 § Siirtymäsäännökset Erivapaus Ennen lain voimaantuloa syntynyt virka- tai työsuhde, määräaikainen työ- tai virkasuhde kunnes se päättyy SHL 67 §