SALON 4H-YHDISTYS JA NUORTEN TYÖLLISTÄMINEN ESIMERKKEINÄ KESÄDUUNIA! -JA DUUNIRINKI -HANKKEET Salon 4H-yhdistys, www.4h.fi/salo.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Panu Niemi Lahti Panu Niemi  TUPO:sta ei yksin ole pelastajaksi ◦ Tuonti jatkaa nousuaan ◦ Suomessa myydyistä huonekaluista noin 60% on tuontitavaraa.
TYÖHÖNVALMENNUS Nina Erholtz Tampereen kaupunki
AINA KANNATTAA YRITTÄÄ vinkkejä yrityksen ja koulun yhteistyöhön.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Korson koulun vanhempainyhdistys ry • Tarkoituksena edistää ja tukea kodin ja koulun välistä yhteistoimintaa. • Järjestämme ja olemme mukana erilaisissa.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog Omia polkuja ammatillisessa koulutuksessa Omapolku-hankkeen päätösseminaari
Maaseutualueiden kehittämishankkeiden rahoitus toiminnanjohtaja Kirsti Oulasmaa Rieska-Leader ry.
Nuorten työpajatoiminnan kehittäminen osana palveluverkostoja
Tukitoimintaa syömishäiriötä sairastaville ja läheisille
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Rastor Oy, Itä- ja Pohjois-Suomen yksikkö
Nuorten palvelut kuntauudistuksen pyörteissä/ jälkimainingeissa Johanna Siekkinen Nuorisotoimenjohtaja.
4H-järjestö Tekemällä oppii parhaiten!. 4H-järjestön toiminta-ajatus •4H-harrastuksessa lapsi ja nuori kasvaa kohti vastuullista ja yritteliästä aikuisuutta.
Suurin satsaus kotoutumistyöhön Suomessa Tarkoituksena on kehittää ja kokeilla uusia toimintatapoja, koulutuksia ym. joita voisi sitten levittää koko.
TTL Sosiaalisessa mediassa
PK-YRITYSTEN HSE-PALVELU Yrityksen kehittämispalvelu, josta yritys saa apua  terveys- (Health),  turvallisuus- (Safety) ja  ympäristö (Environment)
Helsingin käsityö- ja teollisuusyhdistys ry Helsingin Käsityö- ja Teollisuusyhdistys ry on perustettu vuonna Käsityöyrittäjyys on pohjimmiltaan yhä.
Tutkimusosasto Mitä ja miksi? Tutkimuksen tavoitteena on selvittää, millaisia kokemuksia nuorilla on täystyöllisyysmallista ja työvoimatalossa työskentelystä.
HALLITUKSEN PUHEENJOHTAJA VASTUUALUE 1VASTUUALUE 3 VASTUUALUE 4 VASTUUALUE 2 SIHTEERI MALLISEURA RY / HALLITUS - dynaamisen organisaatiokaavion esittely.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki Sosiaali- ja terveysministeriö ja Euroopan sosiaalirahasto Pirkko Mäkelä-Pusa Kuntoutussäätiö.
BPW Finland BPW ja samapalkkaisuus Samapalkkaseminaari, Leena Roivas BPW Finland Puheenjohtaja
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Väestö pääasiallisen toiminnan mukaan Etelä-Savon maakunnassa aluejako ETELÄ-SAVON MAAKUNTALIITTO Lähde: Tilastokeskus, työssäkäyntitilasto.
Näin me ajatellaan – Nuorten kuulemisen tuloksia keväältä 2010.
TYÖTAITAJA 2013–2014 ”Työelämän perussäännöt kunniaan”
Työttömät* työnhakijat ELY-keskuksittain *) Työttömät ilman lomautettuja Lähde: Työ- ja elinkeinoministeriön työttömyystilastot Työttömät* työnhakijat,
-Jäseniä (Kaupungissa 54627) -Ikäluokka vuotiaat Mikkelin hiippakunta -Hallinnollisesti 6 alueseurakuntaa, nuorisotyö hoidetaan keskitetysti.
Kansalaistoimijalähtöinen kehittäminen joensuun kaupunkialueilla kaupunginsihteeri Jari horttanainen
Nuorten ryhmätoiminta sosiaalityön työmuotona osana pajatyötä
Nuorten hankkeet MYR Minna Koljonen.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Toimivia ratkaisuja – monenlaisia ja tuottavia malleja ja onnistuneita urapolkuja on jo olemassa Maahanmuuttajataustaisen opiskelijan ohjaaminen ja tuki.
Leader-rahoitus Yhdistysten hanke- ja rahoitusinfo
Be Better! Liity jäseneksi nuorkauppakamariin Suomen Nuorkauppakamarit ry Nuorten johtajien ja yrittäjien kansainvälinen verkosto.
Tampereen työllistämistuki
Antero Leppänen KUNTAJAKOSELVITYKSEN VALMISTELURYHMÄ PUHEENJOHTAJISTO VALTUUSTOT (10) Kuntien KH:n pj:t (10) Kunnanjohtajat (10) Henkilöstötyöryhmän.
Kysely OSAKOn Going Abroad -päivien yhteydessä Bastian Fähnrich, : N = 35 opiskelijaa (Oulainen 2007: N = 66 opiskelijaa (Oulainen) + 29 (Oulu)
Leena Björkqvist TeiniMinno –esiselvityshanke 2014 Arviointisuunnitelma Leena Björkqvist, Metropolia AMK TeiniMinno –esiselvitys arvoidaan suhteessa.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen ja ammatillisen aikuiskoulutuksen ajankohtaiset asiat Johtaja Pasi Kankare, Opetushallitus
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa Nuorten kuuleminen Läpäisy ja työelämään.
Maija Pirvola Yrityssalo Oy alk. Salon kaupungin omistama elinkeinoyhtiö.
Erityisopiskelijoiden työssäoppimisen kokeilu- ja kehittämishanke TUETUN TYÖSSÄOPPIMISEN MERKITYS KOULUNKÄYNTIAVUSTAJAN NÄKÖKULMASTA Leena Koivisto
Uudistuva kylä kaupungissa –hanke Uudistuva kylä kaupungissa –hankkeessa etsitään uusia ja konkreettisia tapoja lasten ja nuorten palveluiden kehittämiseen.
T YÖNETSINTÄ JA TYÖNANTAJAPAKETIT Paltamon Työtä Kaikille –hankkeen loppuseminaari Paltamossa.
OSAAMISEN KASVATTAMISTA YHTEISELLÄ KEHITTÄMISELLÄ - HYVINVOINTITOIMIALAN INFO /Eeva Nuottasaari.
Yhteenveto palveluketjuseminaarisarjan keskeisestä sisällöstä Minna Anttila TtT, Projektitutkija Turun yliopisto hoitotieteen laitos
Kumppanuus – kupla? Junkala Pekka, tutkija, Koske Puustinen Alisa, vapaaehtoistoiminnan ohjaaja, MLL.
Kolmas lähde Euroopan sosiaalirahaston kehittämisohjelma : Kulttuuri-, liikunta- ja nuorisoalojen kolmas sektori hyvinvointipalvelujen tarjoajana.
© Turun Oppisopimustoimisto 2009 Nappaa Nuori Töihin oppisopimuskoulutuksella Varsinais-Suomessa joka kolmas päivä yksi nuori työllistyy oppisopimuksella.
JAMIT-hanke Työurien jatkamisen tuki
MAHDOLLISUUKSIEN MARKKINAT IHMISARVOFOORUMI 2010 KANAVATYÖSKENTELY klo Ihan sama ihmisarvo?
Neuvottelupäivien palautteenkeruu. Vastaajien ikäjakauma ja työllisyystilanne.
Nuoret ja vastuullinen yrittäjyys –hanke ja yhteiskunnallinen yrittäjyys Yhteiskunnallisen yritystoiminnan tutkimusverkoston vuosikokous Simo Tuppurainen.
Inarin nuorisovaltuuston kärkihankelista Ideoita nuorilta, Vuosimallia
Turvallisuusosaaminen, saako sitä koulun penkiltä? Eero Peiponen Kemira Chemicals Oy
Sosiaalisen median hyödyntäminen ja kehittäminen nuorille suunnatuissa sosiaalipalveluissa Case: nuorten Facebook-palveluohjaus Oulussa Saila Lähteenmäki,
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
www.yhteisokeskus.fi Järjestöjen ja kuntien välinen yhteistyö Milja Karjalainen Satakunnan yhteisökeskus Sirpa Kynäslahti Porin kaupunki.
Mikael Paahto, Jesaja Kärkkäinen, Miia Laine. - Suomen suurin nuorisojärjestö jäsentä - poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumatonta toimintaa.
Sosiaalinen media & työnhaku
Infra-alan ammattikorkeakouluopetuksesta
Kotka Suomen Romanifoorumi.
Music Against Drugs -päihdekasvatuskokonaisuuden kehittäminen
Satakunnan TE-toimisto
Oman elämän raiteilla!.
Lasten ja nuorten asiantuntijaryhmän näkökulma
SATAOSAA Porin kaupunki/ Satakunta.
Oriveden 4H, Nuoret Pelissä-hanke
Luonnontuotteista kasvua Kaakkois-Suomeen
Esityksen transkriptio:

SALON 4H-YHDISTYS JA NUORTEN TYÖLLISTÄMINEN ESIMERKKEINÄ KESÄDUUNIA! -JA DUUNIRINKI -HANKKEET Salon 4H-yhdistys,

KESÄDUUNIA! –HANKE KESÄDUUNIA! –HANKE Suomen 4H-liiton hanke, läheisessä yhteistyössä Salon 4H-yhdistyksen kanssa 40 nuorelle töitä Yrityksille tietoa nuorten työllistämisen erityispiirteistä Salon 4H-yhdistys,

DUUNIRINKI –HANKE DUUNIRINKI –HANKE Salon 4H-yhdistyksen hanke Nuorten kannustaminen itse itsensä työllistämiseen 4H-yrittäjinä Alakohtaisia kursseja nuorille Salon 4H-yhdistys,

TAVOITTEET JA TULOKSET TavoiteTulos Töitä nuorille80 nuorta78 nuorta + ne, joita ei luotettavasti pysty tilastoimaan Kurssit400 nuorta420 nuorta Tavoitettu lisäksi tuhansia salolaisia nuoria, yrittäjiä, järjestöjä sekä yksityishenkilöitä

HYVÄT KÄYTÄNNÖT ESIMERKKEJÄ Salon 4H-yhdistys,

AJOKORTTI TYÖELÄMÄÄN -KURSSI 2014 kurssin suoritti 150 nuorta! Palautetta nuorilta ”Kiitos mukavasta kurssista! Toivottavasti jatkatte tämän kaltaisten kurssien vetoa.” ”Oli kivaa kun kurssilla kävi mies kahvilasta kertomassa työstään, TET-harjoittelijoista sekä antamassa neuvoja työelämään.” ”Sai työelämään paremman aseman, kun tietää miten tehdään työhakemus ja CV.” Palautetta yhteistyötahoilta ”Kurssin sisältö oli hyödyllinen kokonaisuus hankkeemme asiakkaina oleville työttömille työnhakijoille. Anna Laakkonen oli myös hyvin joustava ja yhteistyökykyinen kouluttaja.” Salon 4H-yhdistys,

4H-YRITYS JA DUUNIRINKITOIMINTA Tällä hetkellä 19 toimivaa 4H-yrittäjää Palautetta 4H-yrittäjiltä: ”Muidenkin kannattaisi kokeilla! 4H antoi hyvän sillan kokeilla yrittämistä. Yrittäjyys ei ole pelottavaa ja se voi olla ihan pienimuotoistakin.” ”Tosi mukavaa ja palkitsevaa, uusia kokemuksia. Toiminta on lähtenyt käyntiin paremmin kuin odotin.” ”Henkilökohtainen tuki ja yrityskurssi saivat ajattelemaan asioita, joita en muuten olisi välttämättä huomioinut.” ”Aina saa soittaa ja selittävät niin, että ymmärtää, varsinkin kun aloitin toiminnan jo 13-vuotiaana.” Salon 4H-yhdistys,

YHTEISTYÖ SALON YRITTÄJIEN KANSSA Kesäduuni-kampanja 2014 Apua käytännön järjestelyihin ja vaihtoehto helpompaan nuoren työllistämiseen 4H:n toimiessa työnantajana Vaikutus 4H:n tunnettuuteen Jatkoyhteistyötä suunnitellaan Salon 4H-yhdistys,

/SALO SALON KAUPUNKITIEDO TE VALOMAINOST AULUT

POHDINTOJA TULEVAISUUDESTA Toimintaa kehitettävä edelleen yksi osa-alue kerrallaan  Luonto- ja ympäristöalan mahdollisuudet? Pienenevät resurssit kutistavat toimintaa  Yhteistyökumppaneita tarvitaan Hyviä käytäntöjä pyritään jatkamaan ja kehittämään entisestään tulevaisuudessa  Työpalvelutoiminnan kehittäminen Salon 4H-yhdistys,

Mitä nuoret ajattelevat… Nuorilta kysyttiin ajatuksia kehittämiseen Suurin osa on kiinnostunut ympäristöstä huolehtimisesta ja kierrätyksestä Myös vapaaehtoistyö luonnon hyväksi sekä tapahtuman järjestäminen kiinnostavat useita

Suuret kiitokset yhteistyökumppaneille! Salon Yrittäjät, Halikon lukio, Perniön lukio, Perniön yhteiskoulu, Halikon lukio, Salon lukio, Armfeltin koulu, SSKKY, työvoimanpalvelukeskus Waltti, Nuorten keskus Steissi, Salon kaupunki, paikalliset yrittäjät, Salon Voimala, Raja-Audio, Yrityssalo, Seppo Laine, Suomen 4H-liitto, Kylien Salo, Salon Nuorkauppakamari, nuoria työllistäneet yksityishenkilöt, YES Varsinais-Suomi, Cafe 68, Herkku –ja Lahja Murena, 4H-yhdistykset, Suomen metsäkeskus, Virve Sikilä, Markku Johansson, Velis&Remis, Minna Viman-Helenius, MeriTeijo Ski, Salon 4H:n hallitus …ja kaikki muut, jotka tästä unohtuivat