Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
RSA-Salaus -SSH -PGP -IPSEC.
Advertisements

Turvallinen etäyhteys – ratkaisuna: VPN (Virtual Private Network)
Carita, Kati ja Juuso OSAO Myllytulli ja Mytlpt09E 2010
Salattu selainyhteys HTTPS-protokolla eli SSL/TLS-salaus
Tietokoneen suojaaminen Juuso Juntunen Myllytulli Mytlpt09e 2010.
Sisältö: Johdanto kryptografiaan Salakirjoitus
Tietoturva ei ole ainoastaan dokumenttien ja viestien salausta
Käyttäjätunnukset ja salasanat Mika Pasanen Osao Myllytulli ja Mytlpt09E 2010.
Varmuuskopiointi Valtteri, Simo My-tlpt09e Varmuuskopiointi Varmuuskopioinnilla yleensä tarkoitetaan tapahtumaa, jossa jokin tärkeä tieto kopioidaan.
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
Hakkerointi.
Salaus ja tietoturva Mitä käsittää?.
Antti Kurkinen1 Langattomat verkot Antti Kurkinen2 Eri tekniikoita langattomiin verkkoihin Wimax-verkko 3G-verkko.
Tietoturva Tekijöiden nimet Oppilaitos ja luokka/ryhmä Vuosiluku.
Kolme tapaa sopia symmetrisestä avaimesta
Tietoturva Toni Pirinen Esa Kuparinen Otso Lonka
Tietoturva Terhi Kairala Myhipk14A. Mitä sillä tarkoitetaan Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta käyttäjiltä, viruksilta ja muilta haittaohjelmilta.
Tietoturva. Mitä tarkoittaa tietoturva? Tietoturva tarkoittaa palveluiden, tietojen, tietoliikenteen ja järjestelmien suojaamista. Uhkina tietoturvallisuudelle.
H5 Tietoturva. Mitä on tietoturva Tietoturva on termi, joka tarkoittaa laitteiston ja tiedostojen suojaamista ulkopuolisilta. Tietoturva ei ole ainoastaan.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. MITÄ ON TIETOTURVA? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yritykselle tärkeitä tietoja ulkopuolisilta. Tietoturvalle on asetettu.
Tietoturva. Mitä tietoturva tarkoittaa? Tietoturvalla pyritään suojaamaan yksityiset asiat. Se tarkoittaa sitä että erilaiset tiedot, palvelut ja järjestelmät.
TIETOTURVA INTERNETISSÄ. TIETOTURVA Tietoturvallisuus on tietojen, tietoliikenteen, palvelujen ja järjestelmien suojausta. Kun puhutaan Internetin tietoturvasta,
Tietoturva internetissä. Tietoturvaa yleisesti Tietoturva (tai tietoturvallisuus) tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva. Tietoturva tarkoittaa tietoliikenteen, järjestelmien, palvelujen ja tietojen turvaamista. Tietoturvallisuudessa on myös uhkia, esim. huijaukset,
H5 TIETOTURVA NETISSÄ JANI BJÖRKBACKA MYHOKO15A. YLEISTÄ TIETOTURVASTA Tietoturva tarkoittaa tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista.
Tietoturva tarkoittaa että pyritään suojaamaan tietoja, palveluja ja järjestelmiä ulkopuolisilta. Tietoturvaohjelmilla suojataan tietokone asiattomilta.
Tietoturva internetissä. Tiedon turvaaminen Tietojen turvaamisella tarkoitetaan viestintä- ja tietojärjestelmien alalla varmuutta siitä, että kyseiset.
H5 Tietoturva internetissä. Joni kukkonen
Jonna Kyllönen mylept14B
Tietoturva internetissä
Otsikon asettelu Tietoturva.
TIETOTURVA Sami Hilli tlpt14B.
TIETOTURVA.
Salakirjoitusmenetelmät
Tietoturva käsitteenä
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva
Tietoturva internetissä
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tietoturva.

H5 Tietoturva Patrik Lammela.
Tietoturva.
TIETOTURVALLISUUS.
Tiedon suojaaminen ja turvaaminen
H5 Tietoturva Jenni Kontio MyKapt14a.
Tietoturva internetissä
Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Tietoturva.
Tietoturva Tiedon turvaamisen ja suojaamisen menetelmät
Jari-Pekka Koivu Myelpt14C
Tietoturva internetissä
Tietoturva internetissä
Tekijä: Joonatan Kivelä Mytlpt14B
Tietoturva Henkka Jokela MYtlpt15B.
Tietoturva internetissä
Tietoturva Roosa Juusola MYelpt14B
TIETOTURVA.
Linnea Luokkanen Myelpt14B
Tietoturva.
Tietoturva Ja tiedon suojaaminen.
Tietoturva.
Tietoturva.
Tietoturva.
Tietoturva internetissä
H5. Tietoturva Internetissä
Tietoturva internetissä
Esityksen transkriptio:

Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010 Tietoturva Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010

Mitä on tietoturva? Tietokoneen hajoaminen, tietojen häviämistä yms. Tietoturvalla tarkoitetaan tietojen, palvelujen, järjestelmien ja tietoliikenteen suojaamista. Tietokoneen hajoaminen, tietojen häviämistä yms.

Suojausmenetelmät Kerro tähän: Teknisellä tietoturvalla pyritään siihen, että käytetyissä laitteistoissa ja ohjelmistoissa ei ole tietoturvapuutteita Fyysisen tietoturvan tavoitteena on varmistaa, ettei kukaan pääse varastamaan koneita, kovalevyjä tai muita tiedon tallennusmedioita

Tekninen suojaus Kerro tähän: Tietoverkoissa palomuuri on eristävä moniosainen järjestelmä, joka suodattaa suojattavan verkon ja vaarallisemman verkon välisiä yhteyksiä. VPN on tapa, jolla muodostetaan näennäisesti yksityinen verkko. SSL on salausprotokolla, jolla voidaan suojata Internet-sovellusten tietoliikenne IP-verkkojen yli. Se on nykyisin yksi tavallisimpia tapoja suojata tietoliikennettä. SSH on salattuun tietoliikenteeseen tarkoitettu protokolla. PGP on järjestelmä, jonka avulla tietoja voi salata. Salauksessa voidaan luetella henkilöt, jotka voivat avata viestin.

Kryptaus ja avaimet Lisää viereen kuva Salataan kansioita tai tiedostoja yleensä salasanan avulla. Käytettäessä salaisen avaimen menetelmää viestin salaaminen tapahtuu siten, että viesti salataan ja avataan samalla avaimella. Molemmilla osapuolilla on kaksi avainta, salainen ja julkinen. Viesti salataan vastaanottajan julkisella avaimella ja viestin purkaminen tapahtuu vastaanottajan salaisella avaimella. Termi vahva salaus tarkoittaa, että salausta ei ole onnistuttu varmuudella purkamaan ulkopuolisen toimesta. Lisää viereen kuva

Lähteet: http://www.internetopas.com/yleistietoa/tietoturva/kryptaus/ http://fi.wikipedia.org/wiki/ http://www.internetopas.com/yleistietoa/tietoturva/suojausmenetelmat/

Itsearviointi Kerro tähän Oikein mainiosti onnistui. Kaikki onnistui helposti. Kaikessa. Emme oppineet mitään uutta.