Kuntien Tiera Oy – Jokilaaksojen kuntien yhteisen tietohallinnon käynnistäminen 19.11.2012 © Copyright Kuntien Tiera Oy.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Copyright © Sopima Due Diligence materiaalin vieminen Sopimaan • Näillä ohjeilla saat Due Diligence materiaalin jaettua prosessiosallisille.
Advertisements

Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Ammatillisen peruskoulutuksen valtionavustushankkeet Tuija Laukkanen
Läpäisyhankkeet ja ammatillisen koulutuksen kehittäminen
NUORILTA NUORILLE YHDESSÄ NUORTEN KANSSA
Kansallinen digitaalinen kirjasto - lyhyt johdatus Jukka Liedes
KELPO projekti Tuija Ikäläinen, koordinaattori
VALMISTUMISJUHLAT Ideointi (Kuka/ketkä tekevät) => Synopsis
Vatek ry:n syyskoulutus Harmaan talouden torjunta ja vastuullisuus rakentamisessa Jari Raatikainen.
Projektiassistentti Sanna Hälvä Luovien alojen Kaakkois-Suomen kehittämisstrategia -hanke –
Henkilökohtaisen avun keskus Kaakkois-Suomeen Oma koti – oma elämä –seminaari
Tietotekniikan hankintojen toimintaprosesseja. •Esivalmistelut  teknologiat, tuotteet, testaukset, markkinat, infra •Hankintojen suunnittelu  tietohallintopalvelut/teknologia-
Copyright © Tekes ”Tutkimusprojektin tulostiivistelmä” Janne Takalo-Mattila
Menetelmäharjoitus: Kokous- ja kommunikaatiokäytännöt Mikko Rönkkö.
Projektisalkun hallinta
Vuolenkoski ja OmaVerkko
Alueelliset Paras - seminaarit Asko Peltola PARAS-uudistus – uhka vai mahdollisuus Etelä-Pohjanmaalle?
Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää.
Ari Tuovinen Joukkoliikenne, talousarvio 2013 Kaupunkilipputuki 2009 on tehty kaupunkiliikenteen vuoroista siirtymäajan liikennöintisopimus Siirtymäajan.
AS Automaation tietotekniset järjestelmät harjoitustyö Seppo Sierla Suoritusvaatimukset ja pisteytys 2013.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
Fisma ry:n kehittämän projektin estimointi- ja mittauskonseptin instituionalisointi käytännön ohjelmistoprojektien johtamiseen Minigradu esitys
Mikko Arasmaa / Tietohallinto
Tukioikeuksien siirrot
 Tornion kaupunki.  Laitteistoista, verkoista ja ohjelmistoista ei ollut mainintaa dokumentissa, muutakun että järjestelmä- ja palvelutoimittajat.
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Suurten ja keskisuurten yhteinen lippu- ja maksujärjestelmä Tausta, tavoitteet ja tulokset Oheisaineisto nro 2 Pela §
Kuusamon kunnan tietohallinto
Alueellisen koulutustarpeen ennakointi Päivi Holopainen, Lapin liitto Pohjoiskalotti osana arktista aluetta,
UKJ-rahoitushakemus UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Opintopolku.fi tilannekatsaus KoTVejaos
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Porin kaupunki Tietohallinto Jesse Pihlajamäki
Opinnäytetyöprosessi Perustutkinnot
Evankelis-luterilainen kirkko Tietohallintostrategia Esitelmä Lauri Lehto.
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Seutukirjastoselvitys Projektiryhmä Seutusivistystyöryhmä
STUDIO-projektin tulokset Anita Eskola-Kronqvist Projektipäällikkö STUDIO-projekti Projektin osatoteuttajat: ARCADA HAAGA-HELIA Ammatillinen.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
ZipIT Yleisesittely ZipIT-hankekokonaisuus Terveydenhuollon prosessien ja ohjelmistojen rinnakkainen kehittäminen.
INFOTILAISUUS HY – Aalto - TaY OTM projekti käynnistyy Niina Jokela / Kansainvälisen vaihdon palvelut1.
Projekti käsitteenä Projekti on selkeästi asetettuihin tavoitteisiin pyrkivä ja ajallisesti rajattu kertaluonteinen tehtäväkokonaisuus, jonka toteuttamisesta.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Voiko terveydenhuolto tuottaa terveyttä ja tulosta?
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto VIRTA-projektin.
Psykiatrian toimintasuunnitelmasta johtuvien henkilöstövaikutusten ratkaiseminen Henkilöstötoimikunta
Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Korkeakoulujen.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
Tilakatsaus Hälyri-projekti 5. Kokous Mitä on tehty? Suunniteltu ja toteutettu järjestelmän runkoa Palvelimeen voidaan ottaa yhteys mobiili-
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto OILI.
ELINIKÄISEN OHJAUKSEN ALUEELLINEN KOORDINAATIO ELOa Pohjois-Savon ELY-keskuksessa Lisää viraston nimi, tekijän nimi ja osasto.
COMPRO-PROJEKTI Ryhmäkehityskeskustelut ja Taavinkodin henkilökunnan osaamisen kartoitus ja arviointi vs.oh Anu Kinnunen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Todennetun Osaamisen Rekisteri TOR-Projekti Esa Keränen
Pakkanen * * * Komponenttipohjaisen sovellustuotannon menetelmäpilotti PlugIT-seminaari Annamari Riekkinen ja Kirsi Karvinen FixIT-DoIT / HIS-tutkimusyksikkö.
Tutkijan identifiointi - kansallisen tason toteuttamisvaihtoehdot CSC:n toteuttama esiselvitys OKM:n toimeksiannosta Hanna-Mari Puuska CSC – Tieteen tietotekniikan.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
Projektisuunnitelma vuodelle 2017
Henkilökierto valtionhallinnossa
Parasta palvelua ”kansallinen toiminnan muutos ja uusi tietojärjestelmä” Johanna Mätäsaho.
Sosiaalialan koulutus ammatti korkeakouluissa: Arene: Selvitys projektin suunnitelma Päivi Karttunen vararehtori Arenen SOTELIKA –verkoston pj.
TAHE keskitetty toimintamalli
Ajankohtaista Oodi-maailmasta
Elämää yhteisöstä – kasvua yrityksistä Juupajoen kuntastrategia 2025
Talouden alatyöryhmä Yhdistämisprojektin seminaari
ICT –ympäristön yleiskuvaus
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Tule mukaan päätöksenteon koulutukseen
Tiedote yhteysopettajille
CRM esiselvitys Hankkeen esittely
Esityksen transkriptio:

Kuntien Tiera Oy – Jokilaaksojen kuntien yhteisen tietohallinnon käynnistäminen © Copyright Kuntien Tiera Oy

Jokilaaksojen tietohallinnon kehittämisen tilanne Esiselvitys tehty, jonka pohjalta Laadittu päätösesitys uuden toimintamallin toimeenpanoprojektista, jonka tuloksena on Jokilaaksojen yhteinen tietohallinto ja tietotekniikka lähtien Toimeenpanoprojektissa luodaan alueen kunnille edellytykset hyväksyä uusi tietohallinnon ja tietotekniikan järjestämistapa ennen kesäkuuta 2013 siten, että uudet järjestelyt astuvat voimaan © Copyright Kuntien Tiera Oy

Toimeenpanoprojektin yhteydessä luodaan: Organisointimalli Eri osapuolten tehtävät Lyhyen ja pitkän aikavälin karkea kehittämissuunnitelma Talousarvio Palvelukuvaukset ja –sopimus Henkilöstösopimus Liikkeenluovutussopimus Yhteistyösopimus Toimeenpanoprojektin tehtävät © Copyright Kuntien Tiera Oy

Toimeenpanoprojektissa tarkemmin läpikäytävät asiat: Sopimukset: Asiakassopimukset (mitä kunnat tuottavat muille kuntatoimijoille) Toimittajasopimukset (mitä ulkopuolisia palveluita / järjestelmiä käytetään) Palvelut: Tietoliikenne Konesalit, palvelimet ja tietokannat Työasemat Tulostimet Helpdesk ja lähituki Sovellus- ja järjestelmäpalvelut Tietohallinto ja asiantuntijapalvelut Koulutukset Tiedotus ja raportointi Hankkeet ja projektit Henkilöstön haastattelut Toimeenpanoprojektin tehtävät © Copyright Kuntien Tiera Oy

Toimeenpanoprojektin pitää tuottaa kuntien päätöksenteon pohjaksi seuraavat dokumentit (alustavasti priorisoitu tärkeysjärjestykseen): Osapuolien tehtävät ja vastuut (mitä palveluja tuotetaan) Henkilöstösopimukset Lista siirtyvistä henkilöistä Työsuhdeturva huomioituna Liikkeenluovutussopimukset Kustannus-/hinta-arviot (hinnoitteluperusteet, karkea hintakehitys) Lyhyen ja pitkän aikavälin karkea kehittämissuunnitelmat Palvelukuvaukset Palvelusopimukset Toimeenpanoprojektin tehtävät © Copyright Kuntien Tiera Oy

Tiera tarjoaa asiantuntijapalvelua toimeenpanoprojektiin Projektipäällikkö esim. PVP:n Petri Kinnunen Projekti toteutetaan aikavälillä Projektissa pyritään mahdollisimman hyvin hyödyntämään aikaisemmissa Tieran selvitysprojekteissa ja omistajakunnista löytyviä hyviä käytäntöjä Tieran palvelu toimeenpanoprojektiin Työmääräarviot (alustavat): Organisointimalli5 htp Eri osapuolten tehtävät5 htp Lyhyen ja pitkän aikavälin karkea kehittämissuunnitelma10 htp Talousarvio5 htp Palvelukuvaukset ja –sopimus5 htp Henkilöstösopimus4 htp Liikkeenluovutussopimus3 htp Yhteistyösopimus5 htp Yhteensän. 40 htp Jotta työ voidaan toteuttaa esitetyssä aikataulussa, on tarvittavat päätökset oltava Tieralla © Copyright Kuntien Tiera Oy