Opetussuunnitelma matematiikkaluokkia varten

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Maahanmuuttajien joustava perusopetus
Advertisements

MAB8: Matemaattisia malleja III
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Lähellä kaupungissa Verkkopalvelu kaupunkiympäristön teemojen opiskeluun Virpi Hirvensalo, TY, maantieteen ja geologian laitos
YV9TV1-07 Mikron käyttöönotto ja ylläpito Juha Korhonen
OPETUSSUUNNITELMA KOULUKOHTAINEN
Geometria MA 03 Läsnäolovelvollisuus Poissaolojen selvitys
Oppilasmäärien vähenemisen haaste  Vuorenmaan ja Kankaanpään koulujen työnjako Vuorenmaan kouluun ns. varhaiskasvatusyksikkö, jossa toimii esikoulu ja.
HOLLIHAAN KOULUN JOUSTO-OPETUS
VOK-perusteiden taustalla oleva oppimiskäsitys ja rakenne Antti Kauppi Koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia.
Verkkoportfolio Taina Joutsenvirta Verkkopedagogiikan asiantuntija
KELPO-JA OSAAVA-hankkeiden seminaaripäivä
Kivimäen koulu 1. luokkien vanhempainilta
Taulukkolaskennan perusteet
Hyvän osaamisen kriteerit ET:n eri teema-alueissa Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Katajanokka oppimisympäristönä Osallistavaa ja monipuolista opetusta omassa kaupunginosassa Tavoitteena on hyödyntää Katajanokkaa oppimisympäristönä monipuolisesti.
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa. 2 Nykyiset linjaukset…  Oppilaan oikeusturvan kannalta on tärkeää, että päättöarvosanat on annettu samoin.
Tytöt teknologian taitajiksi
Abiturientin aikatauluja lukio-opinnot Ylioppilaskirjoitukset Jatko-opintoihin hakeminen.
OPETUS- SUUNNITELMA Käsitteen kehityksestä. CURRICULUM Kasvatusta tarkastellaan kokonaisuutena Dewey: lapsen oppimiskokemusten suunnittelua tarkoittaa.
ET ja hyvän osaamisen kriteerit vuosiluokka 5:n jälkeen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
LUKION PÄÄTTÖTODISTUS JA YLIOPPILASTODISTUS
Tyttöjen ja poikien väliset erot TIMSS 1999 ja PISA 2003 tutkimuksissa
AINEKOHTAISIA OPISKELUOHJEITA
Erityisopetuksen rehtori Lari Marjamäki
ET:n tuntijako 2001 ja 2012 ja palkkiongelman poistuminen Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
Tasogeometriaa alkuopetukseen
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Peliohjelmointikurssi koululaisille
Yhteisöllisen oppimisprosessin perusteet Seija Jeskanen
Ajattelu ja oppimaan oppiminen
Matematiikka vuosiluokkaistettu Tampereen seutu. 7. Luokka, tavoitteet: Merkitys, arvot ja asenteet T1 Oppilasta innostetaan matematiikan opiskeluun.
Hatanpään koulun tuettu perusopetus ja ohjaus (TUPO) Arto Nieminen ja Merja Wahra.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
VANHEMPAINILTA ILLAN OHJELMA vanhempainyhdistyksen puheenvuoro ylioppilastutkinnon rakenne ja ylioppilaskokeen käytännön järjestelyt koulun.
MATEMATIIKAN OPS 2016 Vuosiluokat 1-9. NÄKYVIMMÄT MUUTOKSET EDELLISEEN…  Allekkain laskemista ei enää opeteta.  Jakokulmaa ei opeteta.  Uuden vuosiluokan.
Erikoisluokkatoiminta. Yleistä erikoisluokkatoiminnasta erikoisluokkatoiminta on tavoitteellista, erikoisluokan opetussuunnitelman mukaista opetusta oppilas.
Liedon kunta : A2-kielen valinta A2-kielen valinnan vaikutukset perusopetuksen luokilla 4-9 Uuden 2016 voimaan tulevan opetussuunnitelman tuntijako on.
Mankalan koulun vanhempainilta ti Opetussuunnitelmauudistus valinnaiset Sari Juuti.
Vanhempainilta Jakokosken koulu Jakokosken koulu syksyllä 2016 Oppilasmäärä luokka (14+8) 22 oppilasta, opettaja Karl Kakko 3-4 luokka.
OPS 2016 Pedagoginen kahvila Porin kaupungin perusopetuksen tuntijako Sivistyslautakunta
ARVIOINNISTA 3. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT luokan valinnaiset AINEET 8. ja 9. luokan taide- ja taitoaineiden valinnaiset TUNNIT.
Opetussuunnitelma muuttuu MITÄ SE TARKOITTAA?. Opetussuunnitelma tuo oppilaalle lisää vapautta ja vastuuta.
Kuutio 7 1. Luvut ja laskutoimitukset Sarja 1 – Perustehtävät Sarja 2 – Haastavampi vaihtoehto.
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
MATEMATIIKKA.
Taide- ja taitoaineiden valinnaiset tunnit sekä valinnaiset aineet 8
Perustettu
MIKÄ OPETUSSUUNNITELMA ON ?
HS HS Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää Onko koulunkäynti nyt pelkkää projektia ja teemapäivää? Vai riittääkö yksi.
Abiturientin ohje syksy 2017
Joustava perusopetus eli JOPO
Miten oppilaiden vertaisarviointitaitoja tullaan kehittämään Mäntsälässä luokilla 1-9?
Tervetuloa vanhempainiltaan!
Arviointi.
MATEMATIIKAN VALINNAINEN LISÄKURSSI
Mikä on monialainen oppimiskokonaisuus?
Uusi opetussuunnitelma 2016
- TIETEELLISESTI!! Psyykkinen Biologinen Sosiaalinen ja
Oppilaan päättöarviointi perusopetuksessa
Lukuvuosi Tilat Ops, tuntijako, sisällöt Työajat
Matemaattisten aineitten ryhmä Nurmon yläasteella
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Tulevaisuuden koulu 2016 peItsarin koulu
Otsikon asettelu Alaotsikko.
KAUHAJOEN YHTEISKOULU 7.lk - VALINNAISAINEILTA
Otsikon asettelu Alaotsikko.
Matematiikan oppimisvaikeudet
Kouvolan Yhteislyseon
Esityksen transkriptio:

Opetussuunnitelma matematiikkaluokkia varten Halkokarin alakoulun luokat 3-6 Hakalahden yläkoulun luokat 7-9 Luokilla 3-6 oppiaineiden tuntijako on joustava eheyttäviä oppimisprojekteja toteutettaessa

Tavoitteet Sama tavoiteasettelu kuin muillakin perusopetuksen oppilailla mutta syventäen, jonka lisäksi Harjaannuttaminen johdonmukaiseen ja täsmälliseen ajatteluun ja asioiden esittämiseen suullisesti ja kirjallisesti Syventävän ajattelun, loogisen päättelyn ja ongelmanratkaisutaitojen kehittäminen Kriittisen ajattelun kehittäminen

Matematiikkaluokilla opiskelussa on keskeistä, että oppilas tottuu havainnoimaan ja tulkitsemaan ympäristöään matematiikan keinoin (arkielämän matematiikka) ymmärtää erilaiset lukujoukot ja oppii peruslaskutaidot päässä, paperilla ja laskimella ja oppii arvioimaan suuruusluokkia ja tulosten oikeellisuutta oppii arvioimaan ja mittaamaan erilaisia suureita ja tuntee tavallisimmat mittayksiköt ja niiden muunnokset oppii tunnistamaan ja piirtämään geometrisia kappaleita ja kuvioita ja suorittamaan niihin liittyviä laskutoimituksia

perehtyy luokittelemaan ja lajittelemaan esineitä ja asioita, etsimään ja kuvaamaan säännönmukaisuuksia sekä tottuu laatimaan, lukemaan ja tulkitsemaan taulukoita ja diagrammeja oppii puhumaan matematiikkaa sekä perustelemaan ja tulkitsemaan omaa ajatteluaan harjaantuu tuottamaan laskutarinoita sekä omia tehtäviä

Esimerkkejä laajennetuista oppisisällöistä alakoulussa 3. lk: aikataulut, diagrammit, desimaaliluvut ja mittayksiköt, symmetria 4. lk: geometriset käsitteet, osittelu- ja liitäntälait 5. lk: binäärijärjestelmä, kymmenpotenssit, etuliitteet mikrosta megaan, todennäköisyyslaskennan ja tilasto-opin kurssit sekä tilastolliset tunnusluvut, oman tutkimuksen tekeminen, taulukkolaskentaohjeman perusteet 6. lk: alkuluvut, jaollisuus, suhde ja verranto, kokonaislukujen laskutoimitukset, koordinaatisto, potenssi ja neliönjuuri, Pythagoran lause, kurssina yhtälöt ja niiden ratkaiseminen, mukana muuttuja

Arvioinnista perustana tavoitteisiin liittyvät laadulliset ja määrälliset oppimistulokset, tiedon soveltaminen tukena kokeet sekä tuntityöskentely, kotitehtävien suorittaminen, kirjalliset ja suulliset tuotokset, asenne sekä oppijan itsearviointi kolmannella ja neljännellä matematiikkaluokalla samat arviointiperusteet kuin kaikilla muillakin oppilailla viidennellä ja kuudennella luokalla omat numeroarviontikriteerit arvosanoille 6-10 Todistuksessa mainitaan laajennetusta oppimäärästä.

Matematiikkaluokat tarjoavat matemaattisesti lahjakkaille oppilaille innostavan oppimisympäristön perusopetuksessa seitsemän vuoden ajan luokilla 3-9.

Pythagoran lause Isoimman neliön pinta-ala vastaa kahden pienemmän neliön pinta-alaa. Neliöhän on luvun toinen potenssi.