Matematiikan yo-ohjeita 2009. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Tehtävä 3: PowerPoint Heli Lämsä.
Advertisements

Reaalikoe/Fysiikan ja kemian yo-ohjeita 2009
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan.
Polynomifunktiot MA 02 Läsnäolovelvollisuus Poissaolojen selvitys
Lineaarisia malleja.
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Analyyttinen geometria MA 04
© 2010 IBM Corporation1 Etusivun muokkaaminen  Portaalisivut ja niihin määritetyt komponentit muodostavat varsinaiset internet-sivut.  Etusivu muodostuu.
Reaalikoe Fysiikan ja kemian yo-ohjeita
YO-ILMOITTAUTUMISOHJE 2014 SYKSY. Täytä kuulakärkikynällä Huom! Jos erityisjärjestelyitä, lukitodistuksia, lääkärinlausuntoja on käytössä, nämä asiat.
Derivaatta MA 07 Derivaatta tarkoittaa geometrisesti käyrälle piirretyn tangentin kulmakerrointa.
Valitse seuraaviin vaihtoehtotehtäviin oikea vastaus…
Tekstiasiakirjan kirjoittaminen
Tehtävä 3: PowerPoint Harjoitus.
Tehtävä 3: PowerPoint Toni Kääpä.
Tehtävä 3: PowerPoint Ville Julkunen.
Matematiikan yo-ohjeita. Yleisohjeita Laskimet ja taulukot on tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta (24h) ennen kirjoituspäivää kansliaan. Laskimien.
1.2.1 KÄÄNTEISFUNKTIO JA SEN KUVAAJA
1.1. Itseisarvo * luvun etäisyys nollasta E.2. Poista itseisarvot
TIETOSARJAKUVA Piirrä paperiin reunat. Katso tarkasti, että alueet "sulkeutuvat". LYIJYKYNÄLLÄ! Mieti kuvatekstit. 1) 2) 3) 4) Kirjoita tekstit. Laita.
1.a) f(x) = 2x(x2 – 3) = 0 2x = tai x2 – 3 = 0 x = tai x2 = 3
miten teet rytmisoittimen ilmapallosta ja sanomalehtipaperista
2.4. Raja-arvo äärettömyydessä ja raja-arvo ääretön E.1.
Kurssivalinnat Ykköset, syksy Kurssit valitaan O Pääsääntöisesti numerojärjestyksessä O (opinto-opas s , 77) O etenkin VIERAAT KIELET, ÄI,
Murtoyhtälöt - Yhtälö, jossa nimittäjässä tuntematon
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä. Tehdään kyselylomake joko tekstinkäsittely- tai taulukkolaskentaohjelmalla. Pilvipalveluita käytettäessä saadaan.
PARAABELI (2. ASTEEN FUNKTION KUVAAJIA)
ESSEEN KIRJOITTAMINEN
Kotitehtävän 21 ratkaisu Ensimmäisen havaintoaineiston luokittelu – Ryhmäkeskiarvot hakeutuvat niin, että ryhmään kuuluvat pisteet ovat mahdollisimman.
Tehtävä 3: PowerPoint Ilkka Huttunen. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
Yo-kirjoitukset Yleisohje Matematiikka. Koetehtävät 15 samanarvoista tehtävää, laadittu pakollisten ja syventävien kurssien perusteella saa vastata enintään.
Paraabelin huippu Paraabelin huippu
Tentti. Lausekielinen ohjelmointi | Syksy 2014 | Jorma Laurikkala2 Yleistä Torstaina klo D10ab (Päätalo). WENTTI-ilmoittautuminen sulkeutuu.
Neperin luku e ja funktio y = ex
Tehtävä 3: PowerPoint Tomi Ilmonen. Ohjeistus Tämä on tehtävä 3: Power Point Etene tässä olevien ohjeiden mukaan. ◦ Älä ”hypi” eli käy kohta kohdalta.
Tehtävä 3: PowerPoint Jarmo Lautamäki. Tämän tulee olla DIA 2. Tämä dia on nyt dia 1. ◦ Siirrä tämä dia siten, että siitä tulee dia 2. ◦ Lisää tähän esitykseen:
MATEMAATTISET OHJELMAT Oulun normaalikoulun TVT-koulutus 2006 Ari Heimonen.
AINEISTOPOHJAINEN KIRJOITELMA
Ylioppilastutkinto. OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo 8.00, nimenhuuto.
Näin toimit yo-kokeessa Schildtin lukio Jyväskylä.
YO-INFO SYKSY aikuislukio
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN AJANKOHTA Tarkista päivämäärä YTL:n sivuilta.
Ylioppilastutkinto Lyseo syksy OHJEITA KOKELAILLE  Muista tuoda henkilöllisyystodistus kokeeseen.  Kokeeseen saavutaan ajoissa viimeistään klo.
AINEVALINTAINFO 1. ja 2. VUOSIKURSSI
Matematiikkaa 3a, Kertausjakso Lukuja © Varga–Neményi ry 2016
Toimisto-ohjelmat TVT osana Sädettä.
Lukion toisen vuoden kurssivalinnat
Syventävä matematiikka 2. kurssi
ABI-INFO Lyseon lukion ylioppilaskirjoitusten toimeenpano syksyllä 2017 paperiset yo-kokeet (äidinkieli, fysiikka, biologia, englanti, matematiikka, kemia)
YO-info Syksy 2017.
Biologian YO-koe: syyskuun 18. päivänä (maanantai)
Ilmoittautuminen kevään 2017 kirjoituksiin, info
Tehtävä 3: PowerPoint Maria Rahkola.
Matematiikan YO (uudistetut ohjeet ).
Kurssit lukion kolmantena vuonna
Näin toimit yo-kokeessa
Terveystiedon ainereaali
OHJEITA MATEMATIIKAN YLIOPPILASKIRJOITUKSIIN
Terveystiedon ainereaali
k-kantaisen eksponenttifunktion ominaisuuksia
Tehtävä 3: PowerPoint Jouni Koski.
Yleisohje Pitkä matematiikka
Viherlaakson lukio Kevät 2017
CLT132 Tehtävät (viikko 4).
Kevään 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
SYKSYN 2019 kirjoituksissa huomioitavia seikkoja
Esityksen transkriptio:

Matematiikan yo-ohjeita 2009

Yleisohjeita  Laskimet ja taulukot tuotava tarkastettaviksi vähintään vuorokautta ennen kirjoituspäivää kansliaan.  Laskimien muisti tyhjennettävä. Jos muistin tyhjentäminen on monimutkaista laita laskimen mukana muistin tyhjennysohjeet Laskimiin on päälle laitettava oma nimi ja puhelinnumero.  Taulukoissa ei saa olla mitään muita merkintöjä, kuin painovirheiden korjaukset ja nimi. Myös taulukoihin päälle oma nimi ja puhelinnumero.  Kielletyt laskimet: Casio FX-82ES, FX-85ES, FX-991ES

Työvälineet  Käytä hyviä lyijykyniä(HB), kolmioviivoitinta ja harppia, sekä puhdasta pyyhekumia.  Värikyniä saa käyttää kuvissa, mutta punaisen värin käyttö on ehdottomasti kielletty.  Jos käytät pyyhekumia on kummattu teksti poistettava huolellisesti ettei se paista alta läpi.

Laskujen tekeminen  Vain 10 tehtävää saa laskea. Valitse sopivat. Jos tehtävissä on a, b, c, kohtia kaikki lasketaan.  Pitkässä matematiikassa lopussa on 1-2 tähtitehtävää, joista saa 0-9 pistettä.  Ensimmäinen tehtävä tulee koko arkille. Siihen ei lasketa muita tehtäviä. Ellet osaa ensimmäistä tehtävää koko arkille tulee vain henkilötietosi ei laskun numeroa.  Muut tehtävät tulevat kukin omille puoliarkeilleen. Vain puoliarkin etusivulle lasketaan. Jos tehtävä vaatii useamman puoliarkin kirjoitetaan arkin loppuun jatkuu toisella puoliarkilla. Tehtävien numerot oltava näkyvissä kullakin arkilla.  Jos olet laskenut pitkästi väärin ota uusi arkki. Suttupaperit yliviivataan.

Laskujen tekeminen/ohjeita  Laskeminen etenee paperilla allekkain. Vierekkäin ei tehtävän eri kohtia lasketa.  Kuviin tulevat vain niihin liittyvät merkinnät. Kuvien viereen ei lasketa.  Vastaus viimeiseksi ja vastauksen alle kaksi viivaa. Muista, että joihinkin tehtäviin sanallinen vastaus on välttämätön. Vastaa siihen, mitä kysytään! Liioista sanoista ei sakoteta.  Laskuihin ehdottomasti selityksiä. Samoin mahdolliset määrittelyjoukot ja muut määrittelyt esim. derivoituvuus ja jatkuvuus.  Lyhenteitä ei ole syytä käyttää. esim. ei n.k. vaan pitää kirjoittaa nollakohdat

Laskujen tekeminen/yhtälöt1  Yhtälöryhmiä ei saa ratkaista laskimen toimintaa käyttäen, niin kuin fysiikan reaalikokeessa. Tietysti ratkaisut kannattaa tarkistaa tällä toiminnolla.  Geometrian tehtävissä on oltava mahdollinen laskentakaava(esim. pinta-alan) näkyvissä, samoin sijoitettavat arvot ja sijoitukset.  Tuloksen tarkkuus arvioidaan annettujen arvojen ja tehtävän perusteella. ei esim. Helsingistä Tampereelle on 170,23 km.

Laskujen tekeminen/yhtälöt2  Yhtälön ratkaisu etenee siten, että yhtäläisyysmerkki on keskellä ja vain yksi rivillä. esim. 2x+1=4x+2 2x-4x=2-1 -2x=1 ||: (-2) x =- ½ (ei desimaalilukuja eikä pyöristyksiä ellei erikseen pyydetä)

Laskujen tekeminen/yhtälöt3  Toisen asteen yhtälön ratkaisussa on ratkaisukaava merkittävä näkyviin samoin sijoitukset. esim. x 2 +3x-4=0 a=1 b=3 c=-4 x=1  x=-4

Laskujen tekeminen/yhtälöt4 näin ei tehdä missään tapauksessa: 2x+1=4x+2=2x-4x=2-1 -2x=1 ||: (-2)= x = -½ = merkki ei saa olla kummassakaan reu- nassa ei siis näin missään tapauksessa : 2x+1=4x+2 =2x-4x=2-1 =-2x=1 ||: (-2) = x =- ½

Laskeminen/lausekkeen sievennys esim. Sievennä lauseke x(x-1)+x 2 ratk. x(x-1)+x 2 = x 2 -x+ x 2 =2x 2 -x eli tässä yhtäläisyysmerkkejä voi olla samalla rivillä. Yhtälön laskuissa niitä ei saa olla samalla rivillä.

Laskeminen/Koordinaatiston piirtäminen  Oltava positiiviset suunnat ja akselien nimet merkittynä.  Myös asteikko on merkittävä näkyviin. x y 1 1

Koepapereiden palautus kokeen jälkeen.  Tarkista, että olet vastannut vain 10:een tehtävään.  Palauta paperit kokoarkin sisälle numerojärjestykseen laitettuna (kokoarkille lasketaan vain ykköstehtävä). Tehtävien numerot oltava näkyvissä kullakin arkilla.  Suttupaperit palautetaan erikseen.

Zemppiä lukemiseen ja onnea kirjoituksiin!!!