Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
TAITOTASO 1 = ALKEISTAIDOT
Advertisements

Osta koira!!.
Kirja •Kirjan nimi:Loppan och Ceasar •paino: 266g •sivumäärä:123 •kirjailija:Kerstin Gavander •julkaisuvuosi:
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Pikkupoika kysyi isältään...
Tässä on Saku. Hänellä ei ole tänään mitään tekemistä.
Kysy kysymys parilta. Vastaus on tekstissä s
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
Suomen kielen syötöksen ja käytön kartoitus
Ajatuksia elämästä..
Selkeän kirjoittamisen huoneentaulu
Tässä on Saku. Hiihtoloma on alkamassa, mutta Saku ei keksi mitään tekemistä. Klikkaa Sakun lippistä, jos haluat auttaa häntä keksimään mukavaa talvipuuhaa.
Mikä on hänen ammatti? Missä hän on töissä? Mitä hän tekee?
Mikä on kysymys? ___________? - Hän on Mikko. ___________? - Me puhumme saksaa. ___________? - He asuvat Espoossa. ___________? - Minä olen kotoisin Italiasta.
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
Mä mistä löytäisin sen aiheen?
Rin Tin Tin, typerä piski, joka murisi mulle! Jos etsit kadonnutta aikaa, jotain josta jouduit luopumaan, liian usein huomaat ei se totta ollutkaan. Ja.
Kuvakäsikirjoitus.
Listening comprehension
Preppaus ENA 4.
Raamatun tekstien valossa.VKR.
NALLE PUH.
Kerro parille, mitä sinä ET tehnyt eilen!
Puhu parin kanssa. Millainen sinun perhe on. - Minulla on pieni perhe
Flavian tarina. Nimeni on Flavia. Olen 15 vuotta vanha ja asun Ugandassa. Pidän ompelemisesta, etenkin laukkujen tekemisestä ystävieni kanssa.
7.-luokan historia kunnialla läpi!
Lukemaan oppii vain lukemalla
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
Pupa-versot rakennekaavio / päätaso
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
6 luokka Tekijä: L.A.Pupulainen
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Ajattelee ja tuntee? Näkee? Sanoo ja tekee? Kuulee? KipupisteetOnnistumiset.
PRONOMINIT Pronomini viittaa toiseen ilmaukseen, eli sillä on korrelaatti eli viittauksen kohde. Korrelaatti voi olla sana, lause tai lauseke. Viittaussuhteen.
HEI USEIN HYMY TARTTUU Minulla ei ole sinulle uutisia...
Kysy parilta. Muista päiväys. Mikä päivä eilen oli
Mitä kieltä sinä puhut. Minä puhun saksaa
Vapaa-aika ja harrastukset lukea lukeminen Minä luen
Jowain Niko setämaa.
Harrastukset 6. l..
omena banaani appelsiini tomaatti kurkku paprika
PALAUTTEEN ANTAMINEN JA VASTAANOTTAMINEN
VERSOLAn etusivu Työnhakukeskus 2.4. Sen lauluja laulat kenen leipää syöt?/ Suomalainen pomo 2.5. Hiki laiskan syödessä?/ Tauolla työkavereiden.
Kysy parilta kysymys, vastaus on tekstissä. ”Sähköposti Mikolle”, s
Pikkupoika kysyi isältään...
Tapahtukoon sinun tahtosi
Puhu parin kanssa! Mitä sinä teit viikonloppuna?
Слова (10) Перевод (20) Предложени я (30) Грамматика (40)
Tee kysymys ja kysy parilta. ymmärtää + sinä + kiinaa +
Puhu parin kanssa. Täytyykö sinun opiskella tänään illalla
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Laskulaatikoissa on eläimiä piilossa. Osa eläimistä lähtee pois laatikosta. Laske, kuinka monta eläintä jää laatikkoon. Näpäytä oikeaa vastausta. Tehtävä.
Mitä historia on?.
Raunistulan koulun oppimis- ja osallisuuskysely luokille syyskuussa OHJE: Opettaja ohjaa työskentelyä. Kuva/dia heijastetaan videokameralla.
”Sähköposti Mikolle”, s. 43 Minkämaalainen Mikko on. Missä Mikko asuu
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
”Mitä tahansa voi saavuttaa kunhan vain yrittää!” Pikkuyrittäjien hissipuheet.
Tervetuloa kurssille Suomi 1B Sanna Rämö.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Suomi 3A Torstai 19. toukokuuta 2016.
Osta koira!!.
Luen, kirjoitan ja kerron
Keskiviikko 30. maaliskuuta 2016
Mikä ihmeen objekti?.
Tervetuloa kurssille Suomi 1B!
VOIMAVAROJEN TALO Piirrä vihkoon/paperille talo, jossa on 5 kerrosta ja kussakin kerroksessa 2 huonetta Mieti ensin itseksesi kysymyksiä ja kirjaa ajatuksiasi.
Astrid Lindgren Ilon Wikland.
Osta koira!!.
Tervetuloa uudelle luokalle!
Esityksen transkriptio:

Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen

Hädässä ystävä tunnetaan. Ystävä on vaikea hankkia vuodessa mutta helppo menettää tunnissa. Ystävä on se, joka tietää sinusta kaiken ja on silti ystäväsi.

Kertaamme: olla (kenen?) näköinen Eeva on mummon näköinen. tutustua (keneen?) Minä haluan tutustua sinuun. harrastaa (mitä?) Hän jo pikkupojasta harrastaa jalkapalloa. Pitää ( mistä?) Sinä pidät lukemisesta. kiinostua ( mistä?) Olen kiinostunut musiikista. Kiinostaa ( ketä?; mikä) Minua kiinnostavat erilaiset tietokonepelit. käydä ( missä?) Kaksi kertaa viikossa käymme käsityökerhossa.

Y S T Ä V N I NIMI IKÄ ULKONÄKÖ LUONNE HARRASTUS

Kuuntelee teksti Täydennä lauseet: 1. Ystäväni nimi on ........... 2. Hän on ........ - vuotias. 3. Hän opiskelee ............... 4. Hän on ........................... tyttö. 5. Hän on ............. näköinen 6. Hänellä on ....................... tukka. 7. Tytöllä on ............... silmät ja .............. katse. 8. Luonteeltaan hän on .............................ja ...................ihminen. 9. Ystäväni harrastaa ................. 10. Hän pitää .................................

7. Tytöllä on .................. silmät ja ..................katse Täydennä lauseet: 1. Ystäväni nimi on .......... 2. Hän on .......... - vuotias 3. Hän opiskelee .......................... 4. Hän on ............................ tyttö 5. Hän on ............... näköinen 6. Hänellä on ......................... tukka 7. Tytöllä on .................. silmät ja ..................katse 8. Luonteeltaan hän on................................... ja .......................ihminen 9. Ystäväni harrastaa .............. 10. Hän pitää ......................... Iiris 14 8:lla luokalla keskikokoinen äitinsä pitkä vaalea harmaat mukava hyväntahtoinen rehellinen uintia lukemisesta

Sanastoa: teini- ikäinen: Sinä olet teini- ikäinen on taitava : Sanna on taitava piirtämään. Pienenä tyttönä hän piirsi paljon akvarelliväreillä. rehellinen– Mikko on rehellinen. Hän puhuu aina totta. seurallinen – Laura on seurallinen tyttö, hänellä on monta ystävää. kiltti –Hän hoitaa kissaa, ottaa sen syliin, silittää sitä. kertoa salaisuuksia – Minä kerron ystävälleni salaisuuksia. antaa neuvoja – Kerron ystävälle kaikista asioistani. Hän kuuntelee minua ja antaa minulle hyviä neuvoja. Kirjoita sanat vihkoon.

Suomenna lauseet: Äiti aina antaa neuvoja minulle. Обычно подростки увлечены компьютером. Tavallisesti teini-ikäiset ovat kiinnostuneet tietokoneista. Мой брат- искусный футболист Veleni on taitava jalkapalloilija. Ты честный человек? Oletko sinä rehellinen ihminen? Лена- умная и общительная девочка Leena on viisas ja seurallinen tyttö. Рассказываешь ли ты тайны твоему другу? Kerrotko sinä salaisuuksia ystävällesi? Мама всегда даёт мне советы Äiti aina antaa neuvoja minulle.

Lue teksti: Ystävän kanssa on hyvä olla Lue teksti: Ystävän kanssa on hyvä olla. Sanotaan, että ” hädässä ystävä tunnetaan”. Oikea ystävä auttaa sinua aina. Hän kuuntelee sinua ja antaa hyviä neuvoja. Oikea ystävä on rehellinen. Ystävälle saa kertoa salaisuuksia. On mukava, kun on oikea ystävä.

Vuoropuhelu: - Hei, Maija! Joku tyttö kyseli sinua. - Mikä tyttö? - Hän ei kertonut nimeään. - Minkä näköinen hän oli? - Aivan tavallinen. - Voisitko kertoa täsmällisemmin. - Keskipituinen, tummatukkainen, aika laiha. - Oliko tukka pitkä ja suora vai lyhyt ja kihara? - Hänen hiuksensa olivat pitkät, mutta kiharat. - En tunne tätä tyttöä. - Hän lupasi pistäytyä myöhemmin.

Vuoropuhelu: - Hei, ....! Joku ........ kyseli sinua. - Mikä ...........? - Hän ei kertonut nimeään. - Minkä näköinen hän oli? - Aivan tavallinen. - Voisitko kertoa täsmällisemmin. - ........., ........., ............ - Oliko tukka ........ ja ........ vai ...... ja ........? - Hänen hiuksensa olivat ........ja/ mutta ........... - En tunne tätä ......./ Mielestäni se on ........ - Hän lupasi pistäytyä .........

Vastaa kysymyksiin: Mikä on ystävän nimi? Ksjusha Kuinka vanha hän on? 13-vuotias Mitä ystäväsi tekee? käy koulua Kuinka pitkä hän on? keskikoinen Kenen näköinen tyttö on? isän näköinen Millainen ihminen hän on? hyväntahtoinen, älykäs, luotettava

Tyttö harrastaa tansseja. lentopalloa Oikein vai väärin? Maria ei ole solakka. on Tyttö harrastaa tansseja. lentopalloa Hän käy usein teatterissa ja elokuvissa. urheilusalissa Marialla on sisar. veli Hänellä ei ole eläimiä.

Ikä Nimi Ulkonäkö Ystävä Luonne Harrastus (-vuotias) tukat kasvot silmät katse nenä suu hymy Ikä (-vuotias) Nimi Ulkonäkö Ystävä Luonne Harrastus rehellinen seurallinen vilpitön kiltti Harrastaa( mitä?) uintia lukemista urheilua pyöräilyä Auttaa Antaa neuvoja kuuntelee

kirjoita kertomus ystävästäsi (10-15 lausetta) Kotitehtävä: opettele uudet sanat kirjoita kertomus ystävästäsi (10-15 lausetta)

KIITOS KAIKILLE !!!

Lähteet