Luottamushenkilötoiminta Näkökulmia Saija Karnisto30.8.2011.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Advertisements

konsernin johtamisjärjestelmä
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
-Jatkuvasti, eli useammin. kuin neljän vuoden välein Strateginen omistajaohjaus ”Yhtiökokous” ”Hallitus” ”Superlauta- kunta” Strategiset asiantuntijaryhmät.
Mäntsälän Kokoomus ry Toimintasuunnitelma 2014
Tiedonhankinnan prosessit muutoksessa
”Yrityskauppa myyjän ja ostajan näkökulmasta!”
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Mikä on hänen ammatti? Missä hän on töissä? Mitä hän tekee?
Mika Niemelä Riikka Helin
Thorleif Johansson Suomen Lions-liitto ry Viestintäjohtaja
Elinvoiman edistäminen kunnan toiminnan keskiössä
Sosialisaatio Sosialisaation käsitteellä kuvataan prosessia, jossa yksilöstä kasvaa yhteisönsä jäsen. Uusi sukupolvi oppii ja se opetetaan kulttuurinsa.
EU-vaikuttaminen Suomessa
Kai Flink Eduskuntavaaliehdokas
Kuntalain uudistus ja osallistuva demokratia Yrjö Hakanen SKP:n paikallispolitiikan seminaari Kirjan talo.
”YHDEKSÄN ON ENEMMÄN KUIN YKSI” Tiimit seurakunnan vapaaehtoistoiminnan kehittäjinä.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Teeman tarkastelun neljä näkökulmaa Alueellinen vaikuttaminen, nykytila Demokratia ja osallistuminen KRITEERINYKYTILAN EDUTNYKYTILAN HAITAT NYKYTILAN.
PÄIJÄT-HÄMEEN PALVELURAKENNEUUDISTUSPROJEKTI Jaana Simola.
HakuVerkko Jatka katselua, uutta tietoa tulossa tapahtumista ja tapaamisista!!!
Kuntien rooli lähipalvelujen ja lähiosallisuuden varmistaminen
JÄRVI-POHJANMAAN YHTEISTOIMINTA-ALUE Maakuntaliiton alueellinen Paras – seminaari Alajärvi
Jotain siitä -seminaari Kehitysvammaisten Tukiliiton Kaveri-projekti Projektipäällikkö Kati Ruotsalainen.
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
Ystävyytesi on: arvokas aarre....
AHJO Helsingin sähköinen asianhallinta- ja päätöksentekojärjestelmä 13
Case Omnia, LAHP10SEA : Atto-aineita osittain työssäoppien päiväkodissa, sosiaali ja terveysalan pt.
Yrityksen hallitustyöskentely: perusasiat
Missä menee suomalaisten ruokakulttuuri?
KANSALAISVAIKUTTAMINEN
Sykettä Savilahdella –hankkeen ohjausryhmän toiminta vuosina
Päätöksenteko yhdistyksissä
Demokratiaa etsimässä Helsingin demokratiaryhmän pohdinnoista.
Kaikkien aikojen Porvoo Alla tiders Borgå Miten nuorisopalvelut selviää palikkaleikkien myllerryksessä?
Terveysvaikutusarviointi kaikessa päätöksenteossa Jouni Tuomisto, Mikko Pohjola YMAL.
Demokratian vahvistaminen ja uusi kuntalaki
Käsityön opetustuokio
Miten laatutyöhön sitoutetaan?
Ivan käytön arviointia perhepalveluissa Kätevä käyttää, tulee punnittua asioita monesta näkökulmasta ja mietittyä eri vaihtoehtojen vaikutuksia pitkälle.
Kulttuurituottaja (yamk) opinnäytetyö: Seinäjoen kevytversio tilaaja- tuottajamallista Seinäjoen kaupungin kulttuuritoimen haaveena on olla joustava, muuttuvaan.
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Sidosryhmät.
Ops seminaari Askola.
Strategisen hyvinvoinnin johtaminen Osan II kuvat.
Vinkkilista hyvän yhteistyön rakentamiseen järjestön luottamusjohdon ja operatiivisen johdon välille Vinkit poimittu OK-opintokeskuksen ja SOSTEn järjestämässä.
Kaikissa malleissa tärkeää: – kuntalain mukaiset oikeudet ja velvoitteet – kunnan omista tarpeista lähtevän mallin ja toimintatavan kehittäminen – mallin.
TALOUSTIETO Markkinat ja hinta Kysyntä ja tarjonta.
HYVINVOINTI – LUOTTAMUSHENKILÖN NÄKÖKULMA Minna Mäkinen Jyväskylän hyvinvointipoliittinen toimikunta ”Hyvinvointi – vakaasti tuottava investointi” –seminaari,
Uusien toimijoiden koulutus Hallituksen toiminta, oikeudet, velvollisuudet, toimihenkilöiden tehtävät Markku Tikkanen ja Kirsi Contursi.
Keskustan politiikka keskustan kunnallispolitiikkaa johtaa kunnallisjärjestö kunnallisjärjestö hyväksyy kunnallisvaaliohjelman, ohjaa valtuustoryhmän nelivuotiskauden.
LOHJAN KAUPUNGIN UUSI ORGANISAATIO Uudet ideat siirretty hallintosääntöön Alueiden johtokunta
Kuntahallinto.
Mitä kaikkea meidän täytyy tänään tehdä? (Työ ja koulutus)
22 Valtiontalous tarvitsee veroja s
Nuoren luottamusmiehen arkea
Kokemustiedon osuus hv kertomuksessa
Talousarvio strategian toteuttajana, vuosikello (esimerkkinä Oulu)
Mitä väliä? Ketä kiinnostaa?
Uusi asukasvaikuttamisen toimintamalli Vantaalla
Etelä-Savon maakunta- ja soteuudistus
Sosiaalisten verkostojen analyysi (ja Web2.0)
Espoo – Kauniainen – Kirkkonummi – Vihti -selvitys
Sähköiset kokoukset Mikkelissä
Osallistumisen suunnittelun vaiheet ja tehtävät
Tiedolla johtaminen - työryhmä
Tuetun päätöksenteon koulutus
Vaikuta vallanpitäjiin Lobbaamisen ABC toiminnanjohtaja Anne Porthén
Kuntoutusverkosto KUVE:n 14.suunnittelukokous
Esityksen transkriptio:

Luottamushenkilötoiminta Näkökulmia Saija Karnisto

Tiiviisti yhteen alaan vihkiytyneet toimielimet Vaatii jäseniltään todellista perehtymistä ja osaamista Asiantuntijalautakunnat ja –johtokunnat Mikä on valtuuston rooli organisaatiossa? Kokonaiskuvan ja sektoriyhteistyön hahmottaminen Olisivatko laajemmat kokonaisuudet parempia? Luottamushenkilö = asiantuntija? Saija Karnisto

Valtuuston valta valunut(valutettu) alaspäin hallitukselle ja lautakunnille sekä viranhaltijoille Päätöksenteossa suurten linjojen vetämistä Onko valtuustotyö enää lähellä kuntalaisten arkea? Omaehtoisen perehtymisen ja omistautumisen rooli korostuu, jos ainoa luottamustoimi on valtuuston jäsenyys. Viranhaltija tekee päätöksen, mutta…. …poliittisen vastuun kantaa luottamushenkilö Valta ja vastuu – kulkevatko käsikkäin? Saija Karnisto

Viranhaltija on oman alansa koulutettu ammattilainen valmisteluun on voitava luottaa luottamushenkilöitä tulee kuunnella Luottamushenkilön ei tule valmistella esityksiä Tiedonhaluinen luottamushenkilö ei halua vaikuttaa operatiiviseen toimintaan, vaan haluaa itselleen lisätietoa. Palvelualttius Onko luottamushenkilön tehtävänä luottaa viranhaltijaan vai olla luottamuksen arvoinen kansalaisille? Luottamushenkilö vs. viranhaltija Saija Karnisto

Kyse on aina (poliittisesta) arvovalinnasta Tehdäänkö asfalttia vai palkataanko lisää sairaanhoitajia? Ostetaanko maata vai rakennetaanko kunnallistekniikkaa? Opetetaanko espanjaa vai kotitaloutta? Panostetaanko henkilöihin vai seiniin? Rahat niukkuuteen tulevat samasta potista Sektoreiden välinen yhteistyö ja sen tiivistäminen Lakisääteisyys vs. harkinnanvaraisuus Nousevatko verot vai taksat? Miten niukkuutta voi jakaa? Saija Karnisto

Luottamushenkilötoiminnan suurimpia mullistuksia viime vuosina ovat olleet: sähköisten menetelmien kehittyminen kännykät tietokoneet kokouksiin kansalaisten yhteydenotot siirtyneet sähköpostiin 24/7 tavoitettavissa? yritysmaailmassa käytettyjen menetelmien tulo mukaan julkishallintoon prosessit, strategiat jne. Voiko julkishallinto elää kvartaalitaloudessa? Muutunko minä maailman mukana? Saija Karnisto

Vaativat tehtävät tarvitsevat yhä enemmän aikaa perehtymiseen Kokousten, seminaarien ja vierailuiden ajankohdat usein päivällä Meneekö tehtävien hoitamiseen liikaa aikaa, jotta uusia tuoreita päättäjiä saadaan mukaan? Miten yhdistää paljon vaativat luottamustoimet muuhun elämään(perhe, työ ja harrastukset? Osa-aikaisuudesta täysipäiväisyyteen Saija Karnisto