Tapiolan lukion väistötilaratkaisut. Päätöksentekoprosessi Jotta tulevat lukiolaiset saisivat tiedon ajoissa ja tarvittavat järjestelyt ehditään tehdä,

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

SMOOTHISTI TYÖELÄMÄÄN OPPISOPIMUKSELLA
Lapin korkeakoulujen ja kuntayhtymien tietojärjestelmien yhdistäminen
Tapiolan lukio Tasokasta opetusta upeissa tiloissa Nihtisillassa noin
JÄRJESTYSÄÄNNÖT   Toiminnan ja käyttäytymisen tiloissa on oltava asiallista. Toiminta ei saa loukata tai syrjiä ketään. Alkoholin ja muiden päihdyttävien.
LUVALLISET POISSAOLOT
By: LadyLine Ritz, Vaasa. Alkaen To 22//13 Lisää infoa & ilmoittautuminen: TAI 55+ KUNTOKURSSI Sinulle, joka haluat:
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Tämä on SUUNTA-työkalun käyttöön opastava diaesitys
Koulusäästöt Kunnan on vähennettävä koulujen kuluja. Menoja on vähennettävä sieltä missä ne ovat suurimmat.
FinELib 10 vuotta Kuntarakenteen muutoksesta kirjasto- ja tietopalvelujen kannalta Kristiina Kontiainen Etelä-Suomen lääninhallitus.
Järvenpään kaupunkiTekijä, muokkaa Perustyylissä SORTUMAVAARA , Johtava rakennustarkastaja Jouni Vastamäki Rakennusvalvonta, Järvenpää p
Sisäilmayhdistys ry Korjausvastuut1 TAUSTA  vastuut lainsäädännössä  AOYL  AHVL, LHVL  ongelman syy vaikuttaa vastuuseen  rakenteellinen vika  huono.
Lausteen koulun TVT-STRATEGIA
Joustava työssäoppimispolku TO La-To La-To TO La-To HOPS La-To HOJKS ROPS.
Oma ala, oma paikka, oma tulevaisuus!
TIEMERKINTÄPÄIVÄT 2013 PANK tiemerkintävaliokunta.
ITSETUNTEMUS JA OMA OSAAMINEN
TURUN KOULUJEN 6. LUOKAN OPPILAIDEN TIETO- JA VIESTINTÄTEKNIIKAN KÄYTTÖTAITOKARTOITUS KEVÄT 2005 TOP-KESKUS Turun opetustoimi 2005.
Älä kiusaa Kiusaamista on, kun oppilas joutuu toistuvasti ja systemaattisesti toisten tahallisen, kielteisen toiminnan kohteeksi. Nimittely, pilkkaaminen,
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Miten hyvä opetus eroaa huonosta?
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Paikkatietojen hyödyntäminen Turun sosiaali- ja terveystoimessa sekä kasvatus- ja opetustoimessa Katariina Hilke Turun kaupunki / Strategia ja viestintä.
Kommentteja Åbo Akademin vilppiprosessista uudistustyön pohjalta Ole Karlsson
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Perusopetuksen ryhmäkoko
Tapiolan lukio Opi ihmisestä. Opi elämästä. Opi maailmasta.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
HAAGA-HELIA ammattikorkeakoulun prosessikuvaukset ja prosessien laatukriteerit 1 Opintojaksoreklamaatio Prosessin nimiKuvaus luotu Opintojaksoreklamaatio.
Jotain siitä -seminaari Kehitysvammaisten Tukiliiton Kaveri-projekti Projektipäällikkö Kati Ruotsalainen.
AJANKOHTAISTA LUKIOKOULUTUKSESTA Johtaja Jorma Kauppinen Vantaa
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
− työkalu toiminnan suunnittelun ja suunnitelman arvioinnin tueksi
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
Perusopetuksen opetussuunnitelma 2016
UNELMIEN HALKOKARIN KOULU 2015 Kuvaus kehittämisprosessista; mukailtu rehtoreiden kehittämisseminaarissa esitetyn pohjalta Arto Lauri Halkokarin.
Lukiokoulutus: Mihin lukioon?
Työssäoppiminen eli TOP
Miten sisäilmaongelmi a ratkotaan? Yhteysopettajaseminaari
T URUN YLIOPISTO Into ja pätevyys – fysiikan opettajan valtit Kalle Ojanen Fysiikan assistentti (vv.) aineenopettajakoulutus Yliopistopäivä 2005.
ROT
JOPO- opetusta Kouvolassa vuodesta 2006
Keskustan Pohjoisen alueen pohdintoja Jokaisella oppilaalla on oikeus hyvään opetukseen * Pätevät opettajat, riittävä resurssointi ei liian suuriksi kasvavia.
ToMuT-hanke Visiotyökirja Pasi Silander ToMuT-hanke Mitä pitää kyetä näkemään tulevaisuuden visioita varten? Millaista näkemystä tarvitaan? Mitä.
Myllypuron kampus Arto Salonen
Kiusaamiskysely 2014 Syksy.
Prosessin pää-/ongelmakohdat  Ilmoittaja – Opettaja, ohjaaja, tentinvalvoja, toinen opiskelija, ulkopuolinen henkilö, epäilty opiskelija itse – Nimetön.
Pedagogisen toimikunnan 11. kokouksen muistio
Luku- ja tenttivihjeet 6 Eero Salmenkivi Opettajankoulutuslaitos.
1. vuoden opiskelijoiden vanhempainilta Jani Syrjälä, rehtori.
Ohjelma Avaus –Jukka Sarpila, rehtori Päivänkehrän koulun opetuksen järjestäminen lukuvuosina ja ja Suurpellon alueen koulupalvelut –Juha.
Ajankohtaisia rakennushankkeita 2016 Rakokiven koulu Länsiharjun koulu.
LUKIOESITTELY VANHEMMILLE VIHERLAAKSON LUKIO
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Parhaiden kanssa parhaissa olosuhteissa Itä-Helsingissä.
SISÄILMAN LAATU Mika Korpi Sisäilman määritelmä Sisäilma on sisätiloissa hengitettävä ilma, jossa ilman perusosien lisäksi saattaa olla eri.
Nivelvaihe yläkoulusta jatko-opintoihin Tuija Harakka, Milla-Miia Luosujärvi, Marja Asikainen ja Kirsti Linnoinen; päivitys Janne.
Sivistystoimialan ajankohtaiset
SISÄILMAN LAATU Mika Korpi
Viinamäenkadun päiväkoti
SISÄILMAN LAATU Mika Korpi
Toimintoanalyysin toimenpide-ehdotukset - Sivistystoimiala
Ajankohtaiset sisäilma-asiat
Oppilaan siirtyminen toiseen kouluun eritysopetusperustein
Kinnarin koulu Rakenteiden riskiarvio Teemu Roine, RTA, Projektipäällikkö Sami Heikkilä, Rakennusterveysasiantuntija.
Talousarvion leikkausten mahdollinen kohdentaminen Opevissa
Pohjois-Porin monitoimitalo
Aseman koulun kosteusvauroiden tilannekuva
Esityksen transkriptio:

Tapiolan lukion väistötilaratkaisut

Päätöksentekoprosessi Jotta tulevat lukiolaiset saisivat tiedon ajoissa ja tarvittavat järjestelyt ehditään tehdä, asia viedään suomenkielisen varhaiskasvatus- ja opetuslautakunnan päätettäväksi kokoukseen. Osana valmisteluprosessia kuullaan henkilökuntaa ja huoltajia. Henkilökunnalta, oppilaskunnalta ja johtokunnalta pyydetään lausunnot. Rakennusvalvonta antaa lausuntonsa väistötilan sopivuudesta lukiokäyttöön. Opetustoimen johtajan esitys lautakunnalle on nähtävillä Espoon verkkosivuilla osoitteessa www. espoo.fi/lautakunnat alkaen.www. espoo.fi/lautakunnat.

Miksi väistetään? Tapiolan koulun ja lukion peruskorjausta aikaistetaan sisäilmaongelmien vuoksi. Tapiolan koulu ja lukio siirtyvät väistötiloihin viimeistään syksyksi Koulun peruskorjaus oli suunniteltu tehtäväksi vuosina , mutta tehdyssä kattavassa kuntotutkimuksessa havaittiin rakennuksessa laajoja mikrobivaurioita. Ongelmat kohdistuvat lähinnä yläpohjan eristetilaan ja ikkunoihin liittyviin rakenteisiin sekä vesikattovuotojen aiheuttamiin ongelmiin seinien sisäpinnoilla. Vaurioituneilla rakenteilla voi olla yhteys sisäilmaan ja tämä voi aiheuttaa käyttäjille terveyshaittaa. Rakennuksessa korjataan välittömästi vesikattovuotojen vaurioittamat sisäseinäpinnat, tiivistetään kriittisiä rakenteita ja tehostetaan siivousta. Sisätilojen terveyshaitan arvioimiseksi tehdään sisäilmamittauksia. Myös luokkakohtaisia sisäilmapuhdistimia voidaan käyttää tarvittaessa. Riskien minimoimiseksi, selvitetään myös rakennuksen ylipaineistamista. Se vähentäisi mahdollisten epäpuhtauksien kulkua vaipparakenteista sisätiloihin. Sisäilmaselvityksissä havaittu rakennuksen puutteellinen ilmanvaihto on jo saatu parannettua riittävälle tasolle. Tapiolan koulun ja lukion kiinteistön kunto on sellainen, että ympäristöterveys katsoo, että tiloja voidaan käyttää opetuskäyttöön korkeintaan kesään 2011 saakka

Milloin väistetään? Väistö alkaa viimeistään kesällä Mikäli ympäristöterveys mittausten perusteella niin katsoo, lähdetään aikaisemmin. Nyt lähdetään siitä, että edellä esitetyillä toimenpiteillä tilanne pysyy sellaisena, että väistetään vasta kesällä Tapiolan koulun ja lukion peruskorjaus valmistuu alustavan suunnitelman mukaan loppukeväästä Käytännössä pitää lähteä siitä ajatuksesta, että väistö kestää kolme lukuvuotta.

Mikä on tärkeää etsittäessä väistötiloja lukiolle? Oppimisympäristö mahdollistaa opetussuunnitelman mukaisen laadukkaan opetuksen ja jatko-opintokelpoisuuden. Hyvät kulkuyhteydet. Lukiolaiset Tapiolan lukioon tulevat ympäri Espoota ja myös muista kunnista, samoin henkilökunta. Tapiolan lukion opettajat opettavat Tapiolan lukion oppilaita. Koska lukio on luokaton, toimintaa ei ole tarkoituksenmukaista hajauttaa moneen eri paikkaan.

Minne väistetään Edellä mainitut kriteerit rajaavat mahdollisia vaihtoehtoja, samoin lukion suuri koko, lähes 600 opiskelijaa. On tyypillistä, että väistötiloja ei aina löydy kyseisen lukion läheisyydestä, vaan joudutaan siirtymään kauemmas.

Ehdotus väistötiloista Ehdotuksen mukaan Tapiolan lukio toimisi syksystä 2011 alkaen peruskorjauksen valmistumiseen saakka Nihtisillassa osoitteessa Kutojantie 2. Kyseessä on Nokian entiset koulutustilat. Ne eivät ole samat kuin Kaitaan lukion käytössä olleet väistötilat. Tapiolan koulu ei tule samaan paikkaan. Koulun väistötilajärjestelyistä tiedotetaan tämän tilaisuuden jälkeen omassa tilaisuudessa

Kilon Ritari

Sijainti

Liikenneyhteydet Kiinteistö on hyvien joukkoliikenneyhteyksien päässä. Keran juna-asemalle on 700m. Lisäksi Nihtisillan kautta kulkee useita bussilinjoja, kuten seuraavasta kuvasta näkyy.

Koulumatkat Lukiolaisten koulumatkakustannuksista vastaavat huoltajat. Myöskään Kaitaan lukion väistötilajärjestelyissä koulumatkoja ei maksettu kaupungin toimesta.

Rakennusvalvonta Rakennusvalvonta tutkii tilan sopivuuden lukiokäyttöön. Toistaiseksi ei ole ilmennyt sellaisia seikkoja, jotka muodostaisivat esteen esitetylle ratkaisulle. Rakennusvalvonnan lopullinen lausunto saadaan ensi viikolla.

Lopuksi Tapiolan lukion ydin muodostuu ihmisistä, osaavasta henkilöstöstä ja innokkaista lukiolaisista. Nämä perusasiat eivät muutu, vaikka lukio toimiikin väliaikaisesti toisissa tiloissa.