JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: 20-28. JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Perusevankeliumia tähän päivään
• Miksi on rukoiltava asioita, jotka Jumala haluaa joka tapauksessa toteuttaa? • Miksi on niin tärkeää rukoilla yhdessä oman paikkakunnan puolesta? •
Onneni on olla Herraa lähellä
Piristystä päivääsi MAISKIS MAISKIS!.
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Viides etappi
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Totuus.
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
RETHINKING WORK - Mistä työssä on kysymys?. RETHINKING WORK Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on. Jumala oli saanut työnsä päätökseen,
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Hepr. 3:1 Arvoisa Sisärengaslainen, Kirjeen kolmannessa luvussa verrataan Jeesusta Moosekseen ja kristittyjen elämää Israelin kansan erämaavaellukseen.
Paavalin kirje Filemonille
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Raamatun tekstien valossa.VKR.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
A ja O Ilm.1:8. "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Gal. 3:1 Hyvä Sisärengaslainen
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” Mark 16:15 Kuka käskee ja ketä ? Mikä on minun paikkani ja osuuteni ? Yhdessä.
Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys
Valittu kansa – Israel vai me?
NÄEN SEURAKUNNAN... Apt.2:41 -. Näky ohjaa Perus asiakirjat ovat: Arvot ja näky Matt.22:6.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
”Neljä grillikoipea!” ”Haloo päämaja, täällä vyöhyke 2! Vaara ohi tältä erää, ne rukoilivat taas vain itsensä ja laulajien ja soittajien puolesta.
Jumala tuntee minut; Jeesus – Sana tuli ihmiseksi
Pyhiinvaellus Lainkuuliaisesta kansalaisesta Jumalan lapseksi
Hepr. 1:1-2 Arvoisa Sisärengaslainen, Heprealaiskirjettä on vanhastaan sanottu Paavalin kirjeeksi heprealaisille. Tässä määrittelyssä lienee kaikki väärin.
Esa Fabrin Ihmisen kasvu, muutos ja ahdistus 1/3 Ihmisen elämässä kasvu ja muutos liittyvät jatkuvasti toisiinsa Myös persoonallinen, perusteissaan.
Viides etappi PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Suomi palaa 2011 EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi Mahdollisuus vaikuttaa lähetyskäskyn toteutumiseen Itämeren alueella EU:n kulttuuripääkaupunkivuosi.
Tapahtukoon sinun tahtosi
KRISTILLINEN TOIMINTAPERIAATE
Maanmittari tieosakkaan silmin ja muita juttuja tien varrelta
RAAMATUN TUTKIMUS.
Neitsyt Maria.
Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään
RUKOILEMALLA YHTEYTEEN
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
KRISTUS 9lk/UO2.
Päivänavaus Rukous on silta Joskus sisimpäämme kasvaa ilon kukkamaa. Kaikki on niin hyvin, että ihan naurattaa. Silloin tuntuu, että rukouskin.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kolmastoista etappi
Lähetysopetus rippikoulussa Esimerkkejä lähetysoppitunnilla käsiteltävistä asioista.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Yhdeksästoista etappi
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Neljästoista etappi
PELASTUS Luku 4 – Ydinsisältö. Kristillinen oppi pelastuksesta Pienoisevankeliumissa (Joh. 3:16) on tiivistettynä kristillinen näkemys pelastuksesta:
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Neljästoista etappi
Kristinuskon oppi maailman suurin uskonto (2,1 mrd kannattajaa), perustuu Jeesus Nasaretilaisen toimintaan ja julistukseen Yhteinen historia juutalaisuuden.
Tervetuloa.
Tonttu Pakkasyö on ja leiskuen pohja loimuja viskoo.
Luku 23 – Paavali ja hänen kirjeensä
Lähetysopetus rippikoulussa
Joulu saapuu jokaiselle
Kristinuskon oppi usko yhteen, kolmiyhteiseen Jumalaan : Isä (kaikkivaltias Luoja) – Poika (Jeesus Kristus, pelastaja) – Pyhä Henki (Pyhittäjä) pelastushistoria:
Kristinuskon oppi.
Lapsuuden Usko.
Mikä/kuka on kristitty?
Lähetysopetus rippikoulussa
Oi Herra suuri, Luoja maan ja taivaan,
Esityksen transkriptio:

JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: 20-28

JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.

I LAKI (Matt 11: 20-24) 1.Miksi kaupungit eivät kääntyneet? (20) 2.Jeesuksen voi-huudot (21-22) 3.Kapernaum (23) 4.Voiko ihminen tehdä Jeesuksen puheen perusteella parannuksen tai olla tekemättä? 5.Etsikkoaikoja

II EVANKELIUMI (Matt 11: 25-28) 6.Jeesuksen riemu ”uskovista” (25-26) 7.jolle Poika tahtoo hänet ilmoittaa…(27) 8.Tulkaa minun luokseni… 9.työn ja kuormien uuvuttamia 10.tekojen uuvuttamalle uskolle lepo

Miksi kaupungit eivät kääntyneet? (20) Verbi,metanoein, kääntyä, tehdä parannus on aoristimuodossa, mikä ilmaisee ehdotonta ja äkillistä muutosta ihmisen elämässä. kuinka vahvat ovatkaan sisäiset epäuskon muurit ihmisissä Vain omaantuntoon kohdistuva parannuksen saarna voi saada uskon aikaan

Jeesuksen voi-huudot (21-22) Jeesuksen voi.huudot Korasin ja Beetsaidan kaupungeista eivät ole vihan vaan syvän säälin ja tuskan ilmaisuja (Kreikan ouai vrt.oua). tänä päivänä Pyhänmaan kulkija kohtaa olemassa olevat Tyro ja Sidon –kaupungit, kun taas Korasinista ja Beetsaidasta on jäljellä vain rauniot

Kapernaum (23) Kapernaum oli Jeesuksen toiminnan keskus ja saanut osakseen suurimman siunauksen. Sen nimikin merkitsi Lohdutuksen kylä Sen sydämen kovuus oli niin mittaamaton, ettei Jeesuksen läsnäolo, teot ja puheet, vaikuttaneet siellä

Voiko ihminen tehdä Jeesuksen puheen perusteella parannuksen tai olla tekemättä? Jumala lähettäessään Jeesuksen maan päälle Isaelin kansan keskelle moniin kaupungeihin, odotti, että ihmiset tekevät parannuksen Jumala kutsuu parannukseen ja uskoon kaikin mahdollisin keinoin, mutta ketään hän ei pakota. kukaan Jumalan luoma ihminen ei ole Luojansa edessä vastuuvapaa kerran viimeisenä päivänä

Etsikkoaikoja Ennen lopullista tuomiota Jumala antaa etsikon aikoja sekä kansoille että yksilöille Kristittyjen yksi tehtävä on rukoilla Jumalalta omaan kaupunkiin ja maahan herätyksen aikaa.

Jeesuksen riemu ”uskovista” (25-26) ISÄ, TAIVAAN JA MAAN HERRA -salaa (kryptein) -ilmoittaa (apokalyptein) VIISAS JA OPPINUT IHMINEN -torjuu (luulee toimivansa, vaikka Jumala salaa) LAPSENMIELINEN (nepios) -on lapsen mieli kuulla ja oppia (luulee toimivansa itse, mutta Jumala ilmoittaa)

jolle Poika tahtoo hänet ilmoittaa…(27) on sanottu johannekselaiseksi salamaniskuksi synoptisella taivaalla” jakeessa tulee esille Jeesuksen hengellinen autobiografia, omaelämäkerta.. Poika yksin ratkaisee, kelle hän Isän ilmoittaa ja keltä tie suljetaan.

Tulkaa minun luokseni meitä kutsutaan ja on kutsuttu tässä kohdassa jälleen kutsutaan kaikkia työn ja kuormien uuvuttamat

tekojen uuvuttamalle uskolle lepo Vain työssä uupunut voi ymmärtää levon merkityksen Jeesus osoittaa, missä uskossa on pohjimmiltaan kyse. Se on lepoa hänessä ilman lain töitä. Usko on yksinkertaista lepoa Jeesuksen Golgatan työn varassa.