Jumala on luonut ihmisen ja on antanut hänelle ruokavalion, jotta ihminen pysyisi terveenä sekä hengellisesti että fyysisesti ja eläisi kauan. Jumalan.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Elettiin vuotta 2004, eräässä pienessä kaupungissa nimeltään Laholm, missä turvallisuudesta ei ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu.
Vainoista herätykseen Ap t. 8:1-17.  Jumalan sanallinen ilmoitus on lisääntyvää ja se huipentuu Jeesuksen ihmiseksi tulemiseen.  Pelastusilmoitus loppuu.
Heijastuksia elämästä
”Kutsu seuraamaan” Kun he olivat syöneet, Jeesus sanoi Simon Pietarille: "Simon, Johanneksen poika, rakastatko sinä minua enemmän kuin nämä toiset?" "Rakastan,
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Pikkupoika kysyi isältään...
Good Karma = Hyviä Seurauksia
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
45 ajatusta elämästä Music: snowdream Nov 2009 He Yan.
Ruoka eri uskonnoissa JUUTALAISUUS
:09:11 Luukas 22: Kuvitus Henry Martin Toteutus Marko Oikarinen.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Jumalan kanssa.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Arkki Varustamo Raamattukoulu
OTA TÄMÄ VIESTI VAKAVASTI!
Ehkä Jumala haluaa, että meidän tulee tavata joitakin meille vääriä ihmisiä ennenkuin tapaamme sen oikean, jotta olisimme tietoisia siitä kuinka kiitollisia.
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
Herra on minun paimeneni, ei minulta mitään puutu. Psalmi 23:1
Elettiin vuotta 2002, eräässä pienessä kaupungissa, missä turvallisuudesta ei kaikilla ollut paljon tietoakaan. Sinne oli pieni ruskea nallekarhu jätetty.
Huvitamme itsemme hengiltä Otavan Opisto Jari Sarja "Ja he olivat molemmat alasti, mies ja hänen vaimonsa, eivätkä he tunteneet häpeää. [...]
KANSANTERVEYS TERVEYSTIETO 2011.
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Preppaus ENA 4.
Raamatun tekstien valossa.VKR.
NALLE PUH.
”Niille, jotka olivat tätä kuulemassa, Jeesus esitti vielä vertauksen, koska hän oli jo lähellä Jerusalemia ja monet luulivat Jumalan valtakunnan ilmestyvän.
A ja O Ilm.1:8. "Minä olen A ja O", sanoo Herra Jumala, joka on ja joka oli ja joka tuleva on, Kaikkivaltias.
Kuka määrää, Sinä tai pomo?.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Naisen ainoa vika.
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
TAUOLLA TYÖKAVEREIDEN KANSSA
1 Senioreiden säästäminen ja maksutavat 2014 SENIOREIDEN SÄÄSTÄMINEN JA MAKSUTAVAT
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
”Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille” Mark 16:15 Kuka käskee ja ketä ? Mikä on minun paikkani ja osuuteni ? Yhdessä.
Tule sellaisena kuin olet 2. Aitous ja epäilys
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
Mistä koirat saa energiaa
Valittu kansa – Israel vai me?
Rukouksessa sekä MÄÄRÄLLÄ JA LAADULLA on merkitystä Eri asioita varten tarvitaan eri määrä rukousta ja voimaa. Mark. 9:28-29 "Tätä lajia ei saa lähtemään.
Mitä profeetta Muhammed (r.h.k) sanoo (naisesta)?
JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… Matt 11: JEESUS EI SÄÄSTELE SANOJA… 1. VOIKO IHMINEN ITSE TEHDÄ PARANNUKSEN JA USKOA? 2. LAKI JA EVANKELIUMI.
Yhdessä vahvemmaksi kasvaminen
Hepr. 5:1-4 Arvoisa Sisärengaslainen, Edellisen luvun lopussa Jeesusta nimitettiin ylipapiksi. Nyt kirjeen kirjoittaja selittää tarkemmin Jeesuksen ylipappeutta.
”Neljä grillikoipea!” ”Haloo päämaja, täällä vyöhyke 2! Vaara ohi tältä erää, ne rukoilivat taas vain itsensä ja laulajien ja soittajien puolesta.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Pyhiinvaellus Lainkuuliaisesta kansalaisesta Jumalan lapseksi
OLET SITÄ MITÄ SYÖT Jumala on antanut sanassaan Raamatussa omalle kansalleen terveysohjeita, joista vasta nykyajan tiede on päässyt samaan tulokseen. Näiden.
Perusevankeliumia tähän päivään Opetussarja. Jeesus parantaa sairaita Matt. 8: Reino Saarelma.
PILKKU.
PYHIINVAELLUS JUMALAN VOIDELTUA SEURATEN LAINKUULIAISESTA KANSALAISESTA JUMALAN LAPSEKSI Kahdeksas etappi
USKONTO VUORISAARNA 4.LUOKKA.
Mitä asenne tarkoittaa?
Tulla tyyppi vartalo minä 3 tule- tulen haluta 4 halua- haluan syödä 2 syö- syön mennä 3 mene- menen tarvita 5 tarvitse- tarvitsen lukea 1 lue- luen.
Viikon ohjelma: MA: Miksi Jeesus-nimessä on voimaa. Rukouksen suhde Jumalan kolminaisuuteen TI: Jeesuksen nimi kääntyessämme Isän puoleen KE: Jeesuksen.
Pikkupoika kysyi isältään...
Tapahtukoon sinun tahtosi
Kirkkohistoria Kirkon syntyhetkestä tähän päivään
Hyvä ja paha Muistiinpanot 9. luokan oppikirjan 3. kappaleeseen
PYHÄ KOLMINAISUUS Stefan Holm: Kirkon jäsenenä – Oppikirja 9. luokalle. Kappale 7. Kuvat:
KRISTUS 9lk/UO2.
Papisto turvaa jatkuvuuden
RAVINTO. Suomalaisen ravitsemussuosituksen mukainen ruoka edistää terveyttä. Runsasta ja vaihtelevaa kasvisten syöntiä suositellaan ja kovan rasvan, suolan.
Esityksen transkriptio:

Jumala on luonut ihmisen ja on antanut hänelle ruokavalion, jotta ihminen pysyisi terveenä sekä hengellisesti että fyysisesti ja eläisi kauan. Jumalan antama Ihmisen ruokavalio löytyy Jumalan sanasta, Raamatusta, jonka hän on antanut niille, jotka uskovat ja luottavat häneen.

”OLET MITÄ SYÖT” Jumala on antanut eläimille vaiston, joka ohjaa niitä syömään niille sopivaa ravintoa. Niiden ruuansulatusjärjestelmä on suunniteltu määrättyä ravintoa varten. Jumala on antanut ihmiselle vapaan tahdon valita ravintonsa Jumalan ohjeiden mukaan, jotka löytyvät Raamatusta. Aikamme tappavat taudit (syöpä, sydän- ja verisuonisairaudet) johtuvat useimmiten siitä ettemme välitä Jumalan ohjeista eli väärästä ravinnosta, mikä ei ole tarkoitettu ruuansulatuselimistöllemme.

Meidän tulee elää niin, että ruumiimme, jota kutsutaan Pyhän Hengen temppeliksi, tuottaa kunniaa Jumalalle. Tämä edellyttää sitä, että pyrimme vaalimaan terveyttämme ja pitämään itsemme mahdollisimman hyväkuntoisina. Epäterveistä elintavoista on luovuttava ja vääriä tottumuksia oikaistava. Terveyttä edistäviä tekijöitä ovat mm. raitis ilma, auringon valo, kohtuullisuus, lepo, liikunta, sopiva ravinto, veden käyttö ja luottamus Jumalan voimaan --------------------------------------------------- 1Kor.6:19,20 19. Ettekö tiedä, että teidän ruumiinne on Pyhän Hengen temppeli? Tämän Hengen on Jumala antanut asumaan teissä. Te ette itse omista itseänne, 20. sillä Jumala on ostanut teidät täydestä hinnasta. Tuottakaa siis ruumiillanne Jumalalle kunniaa!.

Jumala oli antanut israelilaisille terveen kasvispohjaisen ruokavalion, jotta he pysyisivät terveinä sekä hengellisesti ja fyysisesti. Daniel ystävineen on erinomainen esikuva meille kuuliaisuudesta Jumalalle myös ruokavalion tärkeydestä. --------------------------------------------------- Dan.1:8, 15 8. Daniel kuitenkin päätti, ettei saastuttaisi itseään kuninkaan pöydän herkuilla ja viineillä, 12. "Saisimmeko sentään koettaa kymmenen päivän ajan. Antakaa meille pelkkiä kasviksia syötäväksi ja vain vettä juotavaksi. 15. Kymmenen päivän kuluttua he näyttivät paljon terveemmiltä kuin ne pojat, jotka olivat saaneet ruokansa kuninkaan pöydästä.

Ensimmäinen ruokavalio, joka ihmiselle annettiin luomisen jälkeen, oli kasvisravinto, joka kasvaa maan yläpuolella eli hedelmät, pähkinät, vilja jne. Tämä on ihmisen paras ruokavalio. Tähän varmasti yhtyy nykyaikainen ravitsemustiedekin. ----------------------------------------------- 1Moos.1:29 29. Jumala sanoi vielä: "Minä annan teille kaikki siementä tekevät kasvit, joita maan päällä on, ja kaikki puut, joissa on siementä kantavat hedelmät. Olkoot ne teidän ravintonanne.

Ihmisen toiseksi paras ravinto annettiin syntiinlankeemuksen jälkeen, koska maa tuli kirotuksi eli vihannekset ja juurekset ------------------------------------------------1Moos.3:17,18 17. Ja miehelle hän sanoi: - Koska teit niin kuin vaimosi sanoi ja söit puusta, josta minä kielsin sinua syömästä, niin olkoon maa sinun takiasi kirottu. Kovalla työllä sinun on hankittava siitä elantosi niin kauan kuin elät. 18. Maa kasvaa sinulle orjantappuraa ja ohdaketta, mutta sen kasveista joudut ottamaan ravintosi.

Ennen vedenpaisumusta Jumala jakoi eläimet puhtaisiin eli uhrikelpoisiin ja saastaisiin eli epäpuhtaisiin eläimiin. ------------------------------------------ Moos.7:1,2 1. Herra sanoi Nooalle: "Mene perheinesi arkkiin, sillä minä olen havainnut sinut ainoaksi vanhurskaaksi tämän sukupolven joukossa. 2. Ota kaikkia uhrikelpoisia karjaeläimiä seitsemän paria, uroksia ja naaraita, mutta kaikkia epäpuhtaita karjaeläimiä ota kaksi, uros ja naaras.

Vedenpaisumuksen jälkeen olosuhteet maan päällä muuttuivat ratkaisevasti. Entisestä tasalämpöisestä maapallosta tuli navoiltaan kylmä maapallo. Siksi Vedenpaisumuksen jälkeen olosuhteet maan päällä muuttuivat ratkaisevasti. Entisestä tasalämpöisestä maapallosta tuli navoiltaan kylmä maapallo. Siksi jumala salli myös lihan syönnin, mutta vain uhrikelpoisten eli puhtaiden eläinten lihan. Epäpuhtaiden eli saastaisten eläinten liha oli kiellettyä. Jumala salli uhrikelpoisten eläinten lihan syönnin, mutta kielsi ehdottomasti epäpuhtaiden eläinten lihan syönnin.

Jumala on antanut Raamatussa luettelon uhrikelpoisista eli puhtaista eläimistä, joiden lihaa oli lupa syödä. Tällaisia eläimiä ovat etupäässä märehtivät eläimet, joiden ruuansulatus poikkeaa muista eläimistä. ---------------------------------------------- 5Moos.14:2-6 2. sillä te olette Herralle, Jumalallenne, pyhitetty kansa. Maailman kaikkien kansojen joukosta Herra valitsi teidät omaksi kansakseen. 3. "Älkää syökö mitään, mikä on Herralle iljetys. 4. Nämä ovat ne nelijalkaiset eläimet, joita saatte syödä: nauta, lammas ja vuohi, 5. peura, gaselli, metsäkauris, villivuohi, vuorikauris ja antiloopit 6. sekä ne nelijalkaiset, joilla on kaksijakoiset sorkat ja jotka märehtivät ruokansa.

Jumala antoi myös luettelon epäpuhtaista eläimistä, joiden lihaa ei saanut syödä. Erityisesti Jumala on varoittanut varsinkin lopun aikana sianlihasta, koska sen syönti on tullut yleismaailmalliseksi. -------------------------------------------------- 5Moos.14:7,8 7. Mutta eläimiä, jotka märehtivät mutta joilla ei ole sorkkia tai joilla on sorkat mutta jotka eivät märehdi, ette saa syödä. 8. Saastainen on myös sika, jolla tosin on kaksijakoiset sorkat mutta joka ei märehdi. Näiden eläinten lihaa älkää syökö älkääkä koskeko niiden raatoihin. Jes.66:17 nuo, jotka syövät kaikkea iljettävää, sian lihaa, rottia - minä tunnen heidän tekonsa ja ajatuksensa, ja he kaikki saavat loppunsa, sanoo Herra.

Jumala antoi myös luettelon puhtaista ja epäpuhtaista linnuista Jumala antoi myös luettelon puhtaista ja epäpuhtaista linnuista. Puhtaita ovat mm: kanat, kalkkunat ja ankat ja epäpuhtaita mm. kaikki raadonsyöjälinnut. Kanan liha on terveellisyytensä puolesta kalojen ja eläinten puolessa välissä. Eräitä heinäsirkkalajeja sallittiin myös syödä. -------------------------------------- 5Moos.14:11 11. "Saatte syödä kaikkia puhtaita lintuja. 12. Mutta lintuja, jotka ovat saastaisia, ette saa syödä.

Vesieläimistä Jumala salli syödä vain kaloja, joita pidetään terveellisyytensä puolesta kasvisten ja lihan puolessa välissä. Sen sijaan kaikki muut vesieläimet kuten esim. simpukat, osterit, ravut, nahkiaiset ja ankeriaat ovat ehdottomasti kiellettyjä. --------------------------------------- 5Moos.14:9,10 9. "Saatte syödä kaikkia vesieläimiä, joilla on evät ja suomut, 10. mutta ette sellaisia, joilla ei ole eviä eikä suomuja; ne ovat saastaisia.

Jumala kielsi israelilaisia myös syömästä rasvaa ja verta Jumala kielsi israelilaisia myös syömästä rasvaa ja verta. Eläinrasva on sydän- ja verisuonitautien pääasiallisin syy. Veri taas levittää eläimissä olevia epäpuhtauksia ja tauteja ihmiseen. ---------------------------------------------- 3Moos.3:17 17. Missä asuttekin, teidän on sukupolvesta toiseen aina noudatettava tätä määräystä: älkää syökö rasvaa älkääkä verta." Apt.15:17 20. Meidän on kuitenkin lähetettävä heille kirje ja kehotettava heitä karttamaan sellaista, minkä epäjumalanpalvelus on saastuttanut, sekä haureutta, verta ja lihaa, josta verta ei ole laskettu.

Raamattu suosittelee profeetallisen sanan kautta lopun aikana kasvisravintoa mm. seuraavista syistä: - Nisäkkäissä, kaloissa ja linnuissa on paljon sairauksia - Eläimille syötetään sopimatonta ruokaa - Eläimet lihotetaan keinotekoisesti myyntiä varten - Eläimet kasvatetaan ahtaissa häkeissä - Eläimille syötetään antibiootteja - Eläimet kuljetetaan ja teurastetaan väärin - Eläimet ovat saastuneita erilaisista teollisuusmyrkyistä - Eläinten sisäelimiin kertyvät eniten erilaiset myrkyt - Eläimissä ravintoketjun päänä on enemmän saasteita kuin kasviksissa

Apostoli Pietari noudatti puhtaiden lihan syöntiä Apostoli Pietari noudatti puhtaiden lihan syöntiä. Tämä raamatunkohta ei tue sitä, että kaikki liha olisi syömäkelpoista. Tässä oli kysymys siitä, että pakanatkin olivat puhtaat ja evankelioitavissa. --------------------------------------------------- Apt.10:13,14,28. 13. Samassa hän kuuli äänen: "Nouse, Pietari! Teurasta ja syö!" 14. Mutta hän vastasi: "Ei, ei, Herra! En ole koskaan syönyt mitään epäpuhdasta tai kiellettyä." 28. Hän sanoi heille: "Niin kuin tiedätte, juutalaisen ei ole sallittua seurustella toiseen kansaan kuuluvien kanssa eikä mennä heidän luokseen. Jumala on kuitenkin osoittanut minulle, ettei ketään ihmistä saa pitää epäpuhtaana tai saastaisena.

Raamattu tuomitsee alkoholipitoisen viinin ja oluen käytön Raamattu tuomitsee alkoholipitoisen viinin ja oluen käytön. Jos kristitty käyttää alkoholia vaikka kohtuullisesti, niin sillä voi olla vakavat seuraukset lähimmäiselle, joka hänen esimerkkinsä mukaan saattaa alkoholisoitua. Tupakkaa ei käytetty Raamatun aikoihin ja siksi siitä ei löydy mitään mainintaa Raamatussa. Jokainen nykyajan ihminen tietää sen vaarallisuuden keuhkosyövän aiheuttajana. Samoin kahvi ja muut nautintoaineet ovat riippuvuuden ja sairauksien myötävaikuttajia. ------------------------------------------ San.20:1 1. Viinissä on rehentely, oluessa rettelö, päihtyneenä hoippuva on älyä vailla.

San. 23:29-35. 29. Kuka voivottaa, kuka vaikertaa San.23:29-35. 29. Kuka voivottaa, kuka vaikertaa? Kuka rettelöi, kuka haastaa riitaa? Kuka hankkii kolhuja syyttä suotta? Kuka katsoo harottavin silmin? 30. Se, joka viipyy viinin ääressä, se, joka etsii maustejuomaa. 31. Älä katsele viinin hehkuvaa punaa, älä katso sen välkettä maljassa. Helposti se valahtaa kurkusta alas, 32. mutta perästäpäin se puree kuin käärme, iskee myrkkyhampaillaan kuin kyy. 33. Silmäsi näkevät outoja, puheesi ovat hullun houreita. 34. Olet kuin aalloilla keskellä merta, kuin maston nenässä mainingeilla. 35. "Minut piestiin, mutta en tuntenut mitään, minut hakattiin, mutta en tiennyt mitään. Milloin pääni selviää? Pitäisi päästä hakemaan lisää."

Jumala on luonut meidät Jumalan kuviksi ja siksi meidän on ehdottomasti huolehdittava omasta ruumiistamme parhaan kykymme mukaan. On turvallista oman etunsa vuoksi noudattaa Raamatun ohjeita näissä terveysasioissa, ja ehdottomasti siksi, että haluamme tuottaa kunniaa Jumalalle kaikissa asioissa. ------------------------------------------- 1Kor.10:31. 31. Syöttepä siis tai juotte tai teettepä mitä tahansa, tehkää kaikki Jumalan kunniaksi.