T-76.115 Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Käyttötavarat ja WS1 Sinfos
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Moodlen ohje opiskelijoille
Portal-ohje opiskelijoille. 2 Kirjaudu sisään tunnuksella ja salasanalla. Portaliin kirjauduttaessa käytetään samoja tunnuksia kuin muihin VAMKin IT-järjestelmiin.
Internetin palvelut Matti Meikäläinen. Internet-sivut (WWW) •Internetin suosituin palvelu •Sivujen selailuun tarvitaan WWW-selain –Mozilla Firefox –Internet.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
LC Finland Internet Heltech Pertti Lehtinen.
Nuorten suosima nettiyhteisö
Tuomarikirjeenvaihto  Tuomarin kanssa käytävä "keskustelu" kutsusta kiitoksiin. Tuomarien hankkiminen: viidakkorumpu, omat ja muiden kokemukset, Internet,
Asunto Sivakka konsernin asunnoista. Aluksi Asiakas -Ottaa yhteyttä -Käy hyvästä harjoituksesta omien asioiden hoidossa vapautumisen jälkeen -Kertoo sitoutumisesta.
Työpaja Maanantaiaamuna kotona  Lukujärjestyksen tarkistus  Missä opiskelen?  Mitä opiskelen?  Mitä materiaalia tarvitsen?  Kun valitsen.
Menetelmäharjoitus: Kokous- ja kommunikaatiokäytännöt Mikko Rönkkö.
Ohjeet videotarinan tekemiseen
VMware workstation. VMware •Virtual Machine •Yhtiö perustettu vuonna 1998 •1999 julkaisi ensimmäisen tuotteen: VMware for workstations •2001 tuli VMware.
T Projektikatselmus Ryhmä Reilu PP-Iteraatio
Kaisa Tuomisto TU08S1E  Tutkimuksen tavoitteet  Käytetyt hakusanat ja osumat  Linux  Tietolähteiden vertailua  Yhteenveto  Viitteet.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
Satakunnan ammattikorkeakoulun Liiketalous Rauman henkilöstön ja Rauman talousalueen yritysten yhteistyön selvittäminen ja kehittäminen Enni Karvinen.
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
OPPIMINEN JA OPETUS / DIDAKTIIKAN KURSSIN WIKITENTTI.
Käyttöohje: Kuinka lisätä käyttäjä ryhmääsi. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Polun pyöreä pöytä Eero Tuomenoksa Polku Eero Tuomenoksa Ohjelma 18:00 Polun tämän hetken tilanteen esittely 18:50 Polun kehityssuunnat.
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Muuttuva viestintä yhdistyskentän tukena
Kokemuksia sometyökaluista verkkopalvelun kehittämisessä – Case toimeksi.fi Saara Pajunpää, VVV-projekti, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys.
Uudistuva intranet Henkilöstötoimikunta Riitta Lehtonen Juhani Lassander.
T Loppudemo Kaffetauko eAuction
Pikaviestimet ja niiden käyttö yhteiskunnassa Mediatekniikan seminaari Essi Julku
T Projektikatselmus Projektiryhmä Tete PP-iteraatio
Käyttöohje: Kuinka liittyä ryhmään. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Surffailun salat Internet tutuksi. Mikä on Internet? Internet on samaan verkkoon liitettyjen palvelimien, reitittimien, kytkimien, keskittimien ja tietokoneiden.
Toteutuuko yhdenvertaisuus kuntien verkkopalveluissa? Selkokieliseminaari Kuntatalo Sami Älli Kehitysvammaliitto / Papunet verkkopalveluyksikkö.
ITKY104 IT kaikkialla, 2 op Alku- ja perusinfo
T Oma menetelmä Tapaamiskäytännöt IOBASE-projektissa Mika Ratola
T Personal SE assignment Static Methods Jaakko Nyrölä, ryhmä TeTe
T Henkilökohtainen SE harjoitus
Rotaryriihi, www-sivut Pohdittavaa: 1.Ketä varten / kenen tarpeisiin ? 2.Mitä pitää sisältää ? 3.Miten ylläpidetään ? 4.Miten / mihin käytetään ?
T Ryhmä ”Tete” Henkilökohtainen SE-harjoitus Marko Nikula (Assesment of Architecture) Arkkitehtuurin arviointi.
T Projektikatselmus Ampel Projektisuunnitteluvaihe (Versio 1.0)
Tietoliikenne sähköposti WWW-sivut posti, puhelin, telefax...
Kuinka esittää ratkaisu menestyksekkäästi B2B –myyntineuvottelussa Based on Thesis (2013) Mari Klemola.
Mentor-tapaaminen verkokauppa. Aiheen esittely LAMP alustalla toimiva selainkäyttöinen myyntireskontra Osa olemassaolevaa open source-projektia.
T Personal SE assignment Configuration Management.
Internetin palvelut Matti Meikäläinen. Internet-sivut (WWW) Internetin suosituin palvelu Sivujen selailuun tarvitaan WWW-selain –Mozilla Firefox –Internet.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
DIGITARVIKE.FI Tyyliopas. Yleistä  Tyyliopas on luotu selkeyttämään digitarvike.fi -sivuston informaatiorakennetta, koska käyttäjäkyselyiden perusteella.
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu. Opetuksen aikataulu Lukuvuosikalenteri Intossa oman korkeakoulun sivuilla Syyslukukausi I periodi 7 viikkoa.
Petra Pohjonen Youth Against Drugs ry.  Parantaa työssä jaksamista  Antaa aikaa varsinaiselle työlle  Rajaa työtä ja vapaa-aikaa  Lisää työtehoa 
Mari Åman Department of Applied Mechanics Aalto University.
Yhdistyshuoltamo Tarvitseeko yhdistyksenne vuosihuoltoa? Nakuttaako vapaaehtoistyön moottori? Onko uuden startin aika? Mietitkö jo romuttamolle vientiä?
Jäsenhankinta lapset ja nuoret TYÖPAJA
Tajua mut! –toimintamalli koulutus
kansanedustajasi oikein ydinvoimasta?
Työelämän tekstejä sähköposti.
Urkund - plagiaatintunnistusjärjestelmä Jyväskylän yliopistossa
KURAATTORI elokuu Tehtävä Yhteystiedot Asiakkaat Konsultaatiot
Korkealämpötilakemia
Kurssikäytännöt ja opintojen suunnittelu
prePETS SIHTEERIN TEHTÄVÄT
”Suomen LVI-liitto SuLVI on LVI-alan ammattilaisten verkosto, jonka jäsenenä saat uusimmat uutiset ja vaikutat alaasi. Jäsenyhdistyksen jäsenenä tutustut.
[Projektin nimi]: Jälkianalyysi
Kevään markkinointiaktiviteetit
Sähköinen välitysjärjestelmä
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

T Personal SE assignment Communication Practices Miikka Lötjönen

Mahdolliset kommunikaatiotavat Tarjonta valtava, Internet pullollaan softaa Vaarana ylimitoitus Esteenä hinta Käytännössä saattaa olla, että yksinkertainen ratkaisu on tehokkain, kunhan sitä käytetään oikein Koko ryhmän tulisi hyväksyä uuden menetelmän käyttöönotto

Kommunikaatioväylät On sovittu, että Niilo pitää yhteyttä pääasiassa asiakkaaseen ja mentoriin –Vähentää kummankin työmäärää ja aina on joku tilanteen tasalla

Käytetyt kommunikaatiotavat Versionhallinta Trapoli Tapaamiset Muistiot Sähköposti WWW-sivu ICQ Puhelin

Versionhallinta Bitkeeper versionhallintaan CVS:n sijaan Versionhallinnan merkitys kommunikaatiossa on oleellinen Muutokset dokumentoidaan selkeästi Oleellisesti versionhallintaan liittyy myös tieto siitä, mitkä osat ovat vielä työn alla, mitkä jo valmiita Tuomas kertoo lisää aiheesta

Trapoli Trapoliin tunteja kirjaamalla pysyy projektin kokonaiskuva eheänä ja kaikki saavat käsityksen kulloisestakin tilanteesta Left-kentän käytöllä voidaan kertoa arvioidusta työmäärästä

Tapaamiset Ryhmän fyysiset tapaamiset ovat tehokkaita tiedonjaossa ja suurien linjojen suunnittelussa Lisäksi työryhmien omia tapaamisia Statuskokouksessa ryhmät raportoivat mitä ovat miettineet, perustelevat ratkaisunsa ja selvittävät asian pääpiirteissään muille

Muistiot Tapaamisissa on aina sihteeri, joka kirjaa ylös mitä on puhuttu Tällä tavoin ihmiset, jotka eivät ole syystä tai toisesta tapaamiseen päässeet, saavat välttämättömimmän informaation lukemalla sen muistiosta, eikä sitä tarvitse jonkun erikseen kertoa

Sähköposti [76.115]-tunniste subject-rivin alussa Viestien tunnistaminen ja (automaattinen) lajittelu helpottuu Postilistalle ilmoitetaan kun uusia dokumentteja tulee valmiiksi, sovitaan käytännön järjestelyistä ja kysytään jos on ongelmatilanteita

WWW-sivu Kurssin kaikki materiaali on saatavilla netistä, johon se peilataan bitkeeper- repositoriosta Projektiin liittyviä uutisia ja päivitetään aikataulu. Sivulta löytyy myös kaikkien yhteystiedot ja tehtävänkuvaukset. Tiedonjakokanava mentorille/asiakkaalle

Pikaviestintä Projektin edetessä ohjelmointivaiheeseen alkaa varmasti tulla paljon tilanteita, joissa täytyisi konsultoida muita ryhmän jäseniä Sähköpostilla vastauksen saaminen voi kestää tunteja tai päiviä Puhelinta käytetään, mutta se on kallista Joku nopeampi yhteydenpitotapa koettiin tarpeelliseksi IRC vs. Instant messengerit

ICQ ICQ:n puolesta –Nopeampi käyttöönotto –Vaivattomuus –Tiedostojen siirto –ICQ phone –SMS-palvelu

IRC IRC:n puolesta –Käyttö onnistuu jos unix shell käytössä –Vakiintunut asema –Ryhmätapaamiset toimivampia kuin ICQ:ssa