ANTIIKIN KREIKAN TIEDE

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Advertisements

Karkki vai kepponen… seuraavalla sivulla on kuvia, paina mistä haluat
Kun Jumala loi naisen hän oli tullut 6. päivän ylitöihin.
Hippokrates kuuntelisi tänäänkin sydäntään
Onneni on olla Herraa lähellä
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
vedestä, ilmasta ja tulesta.
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Kreikan taide Tieto Kreikan taiteesta on melko puuttellista, koska suuri osa esineistä ja rakennuksista on tuhoutunut tai kadonnut. Parhaiten tunnetaan.
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Ajatuksia elämästä..
ANTIIKIN KIRJALLISUUS (800 eKr. – 300 jKr.)
Monikko.
Filosofian praktikum 2008 Mikä on elämän merkitys? Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin kolmas praktikum-kokoontuminen.
Työ,ja teho.
Työ, teho ja yksinkertaiset koneet
Voimista liikeilmiöihin ja Newtonin lakeihin
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Tiheys.
Tilavuus.
Tilavuus.
Kappaleiden tilavuus 8m 5m 7cm 5 cm 14cm 6cm 4cm 4cm 3cm 10cm.
Integraalilaskenta MA 10
Kalevala ja Silmarillion
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Preppaus ENA 4.
NALLE PUH.
TYÖTÖN Työtön hakee siivoojan paikkaa Microsoftilta.
Nainen Koraanissa Islam ei tee kerrassaan mitään eroa naisten ja miesten välillä heidän suhteessaan Allahiin (swt). Molemmille luvataan sama palkkio hyvästä.
Geometria MA 03 Läsnäolovelvollisuus Poissaolojen selvitys
Norssi ja Varis juttusilla
TÄHTITIEDE: ASTROBIOLOGIA Kuvan lähde: Nasa. –Tähtitiedettä biologian ja maantieteen näkökulmasta –toinen pääteema on astrobiologia ja toinen taivaan.
NAISEN ITSETUNTO.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
Jouni Viuhko 2010 Pilkun käyttäminen.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Filosofian synty Filosofia on arkipäiväisien asioiden ihmettelyä ja yliluonnollisten kysymyksien pohdiskelua. Filosofiassa argumentointi ja kyseenalaistaminen.
ANTIIKIN SUURET FILOSOFIT
Havainnollisuus matematiikan opetuksessa käsitekartat Luennot klo
Esittäytyminen Vastaa esitettyihin kysymyksiin omalta kohdaltasi lyhyesti. Korvaa kysymykset omilla vastauksillasi. Kiitos!
Elämä.
Antiikin kreikan tiede ja filosofia :
Itämainen filosofia Informaatioverkostojen koulutusohjelman neljäs luento.
PILKKU.
Myyttinen planeetta, jossa on joskus uskottu olevan elämää.
Matematiikka ja fysiikka AUTO-ALA
= olemusajattelu. Essentialismin mukaan kaikilla substansseilla on oma olemus jonka mukaan ne toimivat Kaikilla eliöillä ja elottomilla on oma päämääränsä.
Lämpölaajeneminen animaatio Miksi sähköjohdot roikkuvat?
SÄDEHOITO.
7. Määritä sellaisen ympyräsektorin keskuskulma, jonka pinta-ala on 1 ja piiri mahdollisimman lyhyt. Anna tulos 0,1 asteen tarkkuudella. Keskuskulma =
Tiheys
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Aurinkokunta on vain pieni osa maailmankaikkeutta
PITOISUUS Pitoisuus kertoo kuinka paljon jotain ainetta on seoksessa. Pitoisuus voidaan esittää monella eri tavalla. MASSAPROSENTTI kertoo kuinka monta.
Aristoteles ( eKr.) - Antiikin kreikkalainen filosofi ja tiedemies
Lämpövyöhykkeet ja ilmasto
Historia tarkoittaa aikaa tästä hetkestä taaksepäin. Historia on tiedettä, tutkimusta menneistä tapahtumista. Lähteet kertovat menneisyydestä: Arkelogiset.
Maailmankaikkeuden rakenne
Vuorovesi.
Antiikki.
Avaruusgeometria. Minkä niminen kappale? Lieriö (Särmiö, ympyrälieriö) Pallo Kartio (Pyramidi, ympyräkartio)
Fysiikka ja kemia Antiikin aikoina ja pitkään sen jälkeen tutkijat pohtivat laajasti luonnonilmiöitä. Sama tiedemies saattoi tutkia geometrisiä ongelmia,
Fyysikan historiaa.
Vuorovaikutus ja voima
TIETEELLISEN AJATTELUN JA TIETEEN SYNTY
Kokoa oheiseen kuvioon keskeiset tiedot kustakin tiedemiehestä
Tiivistelmä 6. Paine ja noste
Tieteellisen ajattelun ja tieteen synty ANTIIKIN AIKANA (s )
Thomas Kuhn Tutki luonnontieteiden historiaa ja päätteli, että tieteen historiassa voidaan tehdä ero normaalitieteen ja tieteen kriisi-vaiheiden välille.
Esityksen transkriptio:

ANTIIKIN KREIKAN TIEDE

Antiikin kreikan tiede Antiikin tieteellä tarkoitetaan Välimeren rannikolla noin 700 eaa.–500 jaa. harjoitettua luonnontiedettä tai luonnonfilosofiaa. Klassisen kauden (480-330 eKr.) loputtua teorioita ruvettiin kokeilemaan käytännössä. Hellenistisellä kaudella saavutettiin merkittäviä tuloksia tähtitieteessä, matematiikassa ja maantieteessä.

Arkhimedes määritteli ensimmäisenä muun muassa pallon ja sylinterin pinta-alan ja tilavuuden sekä ympyrän kehän ja halkaisijan välisen suhteen. Arkhimedeen lakina tunnetaan lainalaisuus, jonka mukaan nesteeseen upotettu esine menettää painostaan sen verran kuin sen syrjäyttämä nestemäärä painaa Mennessään kylpyyn Arkhimedes huomasi vedenpinnan kohoavan. Tämä tarkoitti sitä, että hänen kehonsa syrjäyttämän veden tilavuus oli sama kuin hänen kehonsa tilavuus. Arkhimedes oli löydöstä niin innostunut, että ryntäsi kaupungille alastomana huutaen samalla: ”Heureka!” (Olen löytänyt sen!)

Aristarkhos päätteli planeettojen kiertävän aurinkoa eikä maapalloa. Lisäksi hän määritti tarkemman arvon aurinkovuodelle ja laski geometrian avulla Auringon ja Kuun koot

Hippokrates lääketieteen isäksi kutsuttu Hippokrates kehitti suuren määrän varhaisimpia lääketieteellisiä tekstejä. Nykyäänkin lääkärinetiikan ohjenuorana käytetään Hippokrateen valaa, jonka mukaan potilaan elämän suojeleminen on lääkärin tärkein päämäärä.

Hippokrateen vala ”…Elintapoja koskevia ohjeita tulen käyttämään sairaiden hyväksi kykyni ja harkintani mukaan: tulen torjumaan kaiken, mikä voi olla vahingoksi ja vääryydeksi. En tule antamaan kenellekään kuolettavaa myrkkyä, vaikka minulta sellaista pyydettäisiin, enkä neuvoa sellaisen valmistamiseen. Enkä tule antamaan naiselle sikiötä tuhoavia aineita. Puhtaasti ja hurskaasti olen viettävä elämääni ja harjoittava tointani. En tule leikkaamaan veitsellä, en edes rakkokivistä kärsiviä, vaan luovutan sen tehtävän niille, jotka sellaista tointa harjoittavat…”

Tiedemiehet Arkhimedes Aristarkhos Hippokrates Tekijät: Jonna Karjalainen & Linnea Myllynen 13E