22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto1. KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA 22.11.2014Suomen Jääkiekkoliitto2.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
PELAAJIEN TURVALLISUUS
Advertisements

Suomen Palloliiton erotuomarivaliokunta on käsitellyt FIFAsta ja UEFAsta tulleita jalkapallon keskeisiä sääntöjä ja erotuomaritoimintaan muutoksia ja tarkennuksia.
TT-VOLLEYN JOUKKUEIDEN ja HARJOITUSRYHMIEN OHJESÄÄNNÖT HARJOITUKSIA, PELEJÄ JA TURNAUKSIA VARTEN.
KOVA - HENKINEN VALMENNUS
Iitin Pyrintö 2014 Yleisurheilijoiden, vanhempien ja toimitsijoiden sekä vapaaehtoisten info Iitin lukiolla torstaina
Harrastekiekon starttipalaveri harrasteliigat
Jokaisella koululla tulee olla järjestyssäännöt, joilla ei kuitenkaan saa rajoittaa jokaiselle perustuslaissa taattuja oikeuksia. Järjestyssäännöt eivät.
TEEMAT VUOROVAIKUTUS -VASTUSTAJAN KUNNIOITTAMINEN -PALLOTTOMAT TILANTEET -RANGAISTUKSET - UUDET PELISÄÄNNÖT.
Lasten säännöt - johdatus. Lasten säännöt - miksi?  Lasten säännöt on laadittu käytettäviksi 13-vuotiaiden ja sitä nuorempien kilpailuissa käytettäviksi.
Seurayhteistyön painopisteet PELI, LUONNE, LUISTELU
LIIKUTTAVAN HYVÄ HENKILÖKUNTA Hämeenlinna
JALKAPALLO- JA EROTUOMARITOIMINNASSA HUOMIOITAVIA TEKIJÖITÄ PELIKAUDELLA 2011.
Vastustaja vai kilpakumppani? Ringeten Reilu Peli –periaatteet Suomen Ringetteliiton syyskokous.
Harrastekiekon starttipalaveri III-V divisioonat Suomen Jääkiekkoliitto1.
Loiskeen junioritoiminta
VASTUUNTUNTO Ohjaus Käydään eettisiä keskusteluja (oikein, väärin). Kiitetään ja kannustetaan. Kontrolli Tarkastetaan tehtävät ja välineet. Vaaditaan,
Työrauha ja haastavat tilanteet
SUOMALAISEN JÄÄKIEKON STRATEGIA
Kurra 2003 TT-Kulta Turnaus la
Internal Use Only KERTAUSKURSSI Internal Use OnlyLINJAUKSETEROTUOMARIVIRHE: Kun erotuomari toteaa tehneensä ottelun kuluessa pelisääntöjen.
FC WILD P06 Eerikkilä 11/10/2014. Eerikkilä Agenda Joukkueen kuulumiset Valmennuksen uutiset Tasoryhmät Syksyn ja kesän ohjelma Tapahtumat.
SEURATOIMITSIJAKOULUTUS
Vuorovaikutus ja kohtaaminen
Tuomaroinnin periaatteet SJAL tuomarikoulutus 2013.
MAALIVAHTIPOLKU ”INNOSTUMINEN, TOIMINTA, VALINTA JA TAVOITE…”
P06-joukkueen vanhempainilta
LTV 1 Jokilaakso
E-Kinkunsulatusturnaus Raksila 2, Oulu.
Syyskokous GrIFK Kauniaisten Jäähalli.
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
1 Lääkäripäivät P Tutkijakoulutus, Torstai Väitöskirja projektina Päivi Rautava Turun terveystoimi, erikoissairaanhoito Turun yliopisto,
Ohjeistus Copa Del VJS toimintaan Copa Del VJS 3v3.
LTV 1 Haukipudas. LAJITEKNIIKKAVALMENTAJA 1 - KUTSU Tervetuloa osanottajaksi SJL:n vuoden 2012 Lajitekniikkavalmentaja 1 -kurssille, joka järjestetään.
VALMENNUSRYHMIEN PELISÄÄNNÖT VOIMISTELIJAVALMENTAJAVANHEMMAT Voimistelen koska itse haluan* Olen esimerkkinä tytöille * Muistan, lapseni voimistelee koska.
Hannunniitun kenttä, Virmuntie 1, Turku
E - AKATEMIA HJS E11 Sinivalkoinen
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
Ohjeistus VJS Talvi-Liiga toimintaan VJS Talvi-Liiga 4v4.
Harrastekiekon starttipalaveri Stadi- ja Töölöliigat
Kilpailijan starttikurssi
Moision päivähoitoyksikkö Kiusaamisen ehkäisy suunnitelma.
Opetussuunnitelma uudistuu Syksy 2016 Perusopetuksen opetussuunnitelma (ops) uudistetaan noin 10 vuoden välein. Taustalla valtioneuvoston asetus, jossa.
Vanhempien tapaaminen P05 Torstai Leppävaaran UP kahvio.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
ILVES ry:n viestintäsuunnitelma Sisäinen ja ulkoinen viestintä Sisäiseen viestintään kuuluu seuran tavoitteiden toteutukseen suoraan tai epäsuoraan liittyvien.
PHSB PELIKIRJA PELITAPA  AKTIIVINEN  PYRITÄÄN VOITTAMAAN 1-1 TILANTEET  KOKO KENTÄLLÄ PALLONRIISTOIHIN PYRKIVÄ JA PELIÄ NOPEASTI KÄÄNTÄVÄ TAPA.
1v1 harjoitteet. 1v1 kuljettaminen ja kääntyminen Lähtee valmentajan syötöstä. Pelaajat kisailevat pallosta ja pyrkivät tekemään maalin kumpaan tahansa.
Vanhempainilta 3 c Keskustelun aiheet Esittelyt Laitoin vanhemmille kiertämään nimilistan, johon kaikki voivat merkitä puhelinnumeronsa oppilaiden.
Joukkueen pelisäännöt FC KasiYsi P05 päivitetty
Jonot mataliksi Liikettä pienissä tiloissa
BJR / EKS / EPS C-juniorit Infotilaisuus Matinkylä
Laki lasten kanssa työskentelevien rikostaustan selvittämisestä
Valmennuksen pelisäännöt
P05 ja P06 toimintasuunnitelma
ORGANISOINNIN PERUSTEET
VANHEMPIEN PELISÄÄNNÖT
VANHEMPIEN PELIKIRJA 4K-SÄÄNTÖ: KOMMUNIKOI, KULJETA, KANNUSTA ja KUSTANNA Kommunikoi: keskustele yhdessä toimijoiden kanssa Kuljeta: tarjoa lapsellesi.
Tunnistettuja rooleja (roolit selvästi esiin)
Henkinen valmennus valmennuksen ja kehittymisen tueksi
Suomen Jääkiekkoliitto / Teemu Vanhala
Vanhempien rooli lapsen harrastuksessa
MVLT-KOULUTUKSEN AIHEET
PELIN OHJAAMINEN F-JUNIOREISSA
Yhteiset odotukset Me kuuntelemme aina toisiamme ja käyttäydymme kunnioittavasti toisiamme kohtaan. Me emme ole aggressiivisia toisiamme kohtaan ja pyrimme.
Kunnioita Peliä -teksti
Suomen Jääkiekkoliitto / Pekka Peltola
FC NOKIA ”Laadukasta tyttöfutista huipulle asti”
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA
Esityksen transkriptio:

Suomen Jääkiekkoliitto1

KUNNIOITA PELIÄ MATKALLA KOHTI REILUMPAA URHEILUA Suomen Jääkiekkoliitto2

Kunnioitamme toisiamme – kaikki voittavat Yhteinen pelikenttämme PelaajatValmentajatVanhemmatTuomarit Suomen Jääkiekkoliitto3 Kunnioita peliä -ohjelma on suunniteltu, jotta suomalainen jääkiekko olisi reilumpaa kaikille sen osapuolille. Kyse on jokaisen pelin eri roolissa toimivan – pelaajien – valmentajien – tuomareiden ja vanhempien keskinäisestä kunnioittamisesta. Käyttäydy hallilla, kuten sen ulkopuolella.  Pelitapahtuma on positiivinen kasvuympäristö, jossa onnistumisille ja epäonnistumisille on tilaa  Peli on entistä turvallisempaa  Valmentajat ja tuomarit saavat työrauhan Pelistä nauttivat kaikki Muut toimijat

PELAAJA, joka kunnioittaa peliä… Suomen Jääkiekkoliitto4  Yrittää aina parhaansa, antaa jokaisessa tilanteessa kaikkensa  Kunnioittaa vastustajaa jokaisessa pelitilanteessa  Kunnioittaa tuomarin ratkaisuja  On esimerkki jäällä & jään ulkopuolella Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

Suomen Jääkiekkoliitto5 Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

VALMENTAJA, joka kunnioittaa peliä… Suomen Jääkiekkoliitto6  Kannustaa ja palkitsee lasta aina yrittämään parhaansa, taitotasosta riippumatta  Tiedostaa, että on lapsille esikuva ja esimerkki niin jääkiekon kuin hyvän käytöksen suhteen  Muistaa, että lasten vanhemmat reagoivat asioihin useimmiten tunteella  Säilyttää oman itsehillintänsä ja perustelee mahdolliset vaikeat pelilliset ratkaisut selkeästi ja ytimekkäästi  Ymmärtää ja hyväksyy mahdolliset tuomarivirheet osaksi peliä ja antaa tuomarille mahdollisuuden oppia virheistään Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

Suomen Jääkiekkoliitto7 Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

VANHEMPI, joka kunnioittaa peliä… Suomen Jääkiekkoliitto8  Kannustaa lasta aina positiivisessa hengessä  Luottaa valmentajien ja tuomareiden tekemiin ratkaisuihin - ymmärtää, että virheitä tapahtuu  Antaa työrauhan  On kaikella tekemisellään ja toiminnallaan esikuva lapsille Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

TUOMARI, joka kunnioittaa peliä… Suomen Jääkiekkoliitto9  Palvelee peliä luottamuksen arvoisesti  Huolehtii pelin turvallisuudesta ja oikeudenmukaisuudesta kaikissa tilanteissa  Pysyy rauhallisena, ei provosoidu, eikä provosoi  On rehellinen itselleen ja pelille Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

OHJEISTUKSET JUNIORISARJOIHIN VALMENTAJILLE JA TUOMAREILLE SYKSY 2013

TUOMARI Suomen Jääkiekkoliitto11  Käy ennen pelin alkua vähintään tervehtimässä, mielellään myös kättelemässä molempien joukkueiden valmentajat  Kun valmentajalla on asiaa ja luukku on auki, käy asiallinen keskustelu valmentajan kanssa Keskustelun oltava asiallinen Voidaan keskustella turvallisuudesta tai muusta sääntöjen tulkintaan liittyvästä kysymyksestä Rangaistuksesta valittaminen ei ole sääntöjen tulkintaan liittyvä asia Jos huudetaan, anna varoitus – jos huuto jatkuu, tuomitse joukkuerangaistus Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

VALMENTAJA Suomen Jääkiekkoliitto12  Tervehdi pelin alussa ottelun tuomarit  Jos sinulla on asiaa tuomarille, avaa vaihtoaition luukku ja käy asiallinen keskustelu tuomarin kanssa Keskustele asiallisesti Voit keskustella pelaajien turvallisuudesta Voit esittää kysymyksiä sääntöjen tulkinnasta Rangaistuksesta valittaminen ei ole sääntöjen tulkintaan liittyvä asia  Älä häiritse tuomarin työskentelyä huutamalla ”Pelaa” – pitkän tilanteessa ”Paitsio” Kunnioita peliä ja sen toimijoita niin peli ja muut toimijat kunnioittavat sinua.

Viestintä- ja markkinointi Suomen Jääkiekkoliitto13 Yhteinen pelikenttä Kunnioitus Tunnetut kasvot Arvostus ja Suvaitse- vaisuus Esimerkki