Väkivaltatyötä biologisten vanhempien kanssa 19.9.2014 Eeva Immonen Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa Hanke 2009 – 2014.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Vamhempien ilta Paimion 6-luokkalaisten vanhemmille
Advertisements

Sytytä parisuhteen rukouskynttilä
Elämän juna Elämä on kuin junamatka.
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Helga Skiftesvik, Sanna Pitkänen
Miten lapsen osallisuus toteutuu läheisneuvonpidossa? •Viranomaisten yhteenvedot: keskittyvätkö lapsen tilanteeseen, tulevatko niissä lapsen näkemykset,
Kaikki lapsen parhaaksi. Lahden ensi- ja turvakoti ry / Turvallisten perheiden Päijät-Häme –projekti OIKEUS TURVALLISEEN PERHE-ELÄMÄÄN! •”Turvallinen.
Jumalan kanssa.
PORKKANAPIRTTI PERHEKOTI
AKTIIVISEMPI ARKI Työpohjat oman arjen tarkasteluun.
Useita vuosia sitten eräässä perheessä, aikana, jolloin rahaa oli vähän, isä rankaisi 5 vuotiasta tytyärtään, joka oli hävittänyt arvokkaan esineen.
Voimaantuminen ihmisten kykyjen, mahdollisuuksien ja vaikutusvallan lisääntymistä. Voimaantumisessa korostuu oma sisäinen vahvistuminen ja se, että ihminen.
Tuntisuunnitelmat nimi, puhelin, ohjaajan nimi
Lähisuhdeväkivaltarikoksesta epäillyn ohjaaminen kuulustelusta väkivaltaa katkaisevaan palveluun Oulu Hautamäki Jari, toiminnanjohtaja Hyvärinen.
VOA-oppimispäiväkirja
Aineistojen tuonti Finnaan KIRJASTOVERKKOPALVELUT Tietueiden haravointi ja indeksointi (Record Manager)  Kansalliskirjasto tekee keskitetysti.
NALLE PUH.
Samsonin tarina. Nimeni on Samson ja olen 14-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapalloa!
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Millainen sää Espoossa on nyt. Mikä on sinun kotikaupunki
Mikä asia voisi vaikuttaa näin koko kaupunkiin?
”Jos voit avata solmun kielelläsi, miksi käyttää siihen hampaita?”
Mariamin tarina. Nimeni on Mariam ja olen 13 vuotta. Asun pienessä kylässä Ugandassa. Tykkään tehdä ruokaa oman puutarhamme antimista.
Heidi Hildèn & Vesa Ylisaari P709SNA.  UFC  Vapaapaini  YMS…
Ikäihmiset ongelmapelaajina Narratiivisuus apuna
Elämänkulku- lapsi ja nuori keskiössä
Sijaisperheiden ja sijoitettujen lasten kanssa tehtävä työ
YK:n lapsen oikeuksien sopimus (LOS)
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Lapsen kaltoinkohtelu sijaishuollossa – tunnistaminen ja puuttuminen
TASAPAINON RAKENTAMINEN
Väkivalta lastensuojelun haasteena
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
arvot ja vuorovaikutus-sopimukset
Fredin tarina. Nimeni on Fred ja olen 10-vuotias. Asun Kisumussa, Keniassa ja rakastan jalkapallon pelaamista!
Haarajoen koulu, Jan Mikkonen
T U T K I M U K S E N V A L O S S A Tunne- ja vuorovaikutustaitojen oppiminen ja käyttäminen Tapaustutkimus Lions Quest –kouluttajien ja opettajien kokemuksista.
Tutustumispäivä  8.00 aamukahvi  8.05 tervetuloa kouluun, rehtori Vesa Malin  8.10 Kuparivuoren koulussa opiskelusta, Vesa Malin  8.40 oppilaan.
PURKAAMO. Purkaamo -työskentelyn tavoitteet Orientoida ja aktivoida työyhteisöä opetussuunnitelmaprosessiin Kuulla ihmisten kokemuksia ja saada uutta.
Kokemuskenttä nyt ja tulevaisuudessa Petri Karoskoski TAKK.
Elämänkatsomustiedon työtavoista Tarinan jatkaminen Eero Salmenkivi HY, opettajankoulutuslaitos.
TIETOVERSTAS KPAMKin tapaan Hanna-Riina Aho Satu Salmela.
MIELENTERVEYSTYÖ JA OMA JAKSAMINEN Copyright Tero Lappalainen 2011
Terapeuttinen hevostoiminta voimaantumisen mahdollistajana Tietoisku Mielenterveysmessuilla Ilo Elää Hyvinvointipalvelut
Kuinka paita ja peppu olettekaan! Pariskuntien välistä leikkimielistä kisailua siitä, kuka tunteekaan kumppaninsa paremmin. Toteutetaan kyselemällä tavalla.
Hankekoordinaattori Päivi Ristimäki Puh
Lapsen asema: Avoliitossa lapsen huoltajuus äidin, isän on erikseen tunnustettava isyytensä Jos ei tunnusta, tarvitaan oikeuden päätös = isyyden vahvistaminen.
Lapsen oikeus väkivallattomaan kasvuympäristöön Mirjam Kalland.
LASTEN OSALLISUUS MUKSUTEEKIN PÄIVÄKODISSA PYHÄJÄRVELLÄ
1 Lapset ja nuoret lastensuojelun laadun määrittäjinä Maria Kaisa Aula Helsingin yliopisto
1 Lastensuojelun tieto lapsesta Mirva Makkonen Kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö.
1 Lastensuojelun tieto lapsesta - Mille tiedolle tuki ja työskentely rakentuu? Tuula Kivistö-Pyhtilä kehittäjä-sosiaalityöntekijä Oulun seudun.
SOMALIA Tietoa somaliasta (sijainti,pinta-ala jne.)
Anja Saloheimo, sosiaalipsykologi, pari- ja seksuaaliterapeutti
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Lasten väkivaltakokemukset perheessä Mikko Oranen XI Lähisuhde- ja perheväkivaltaa työssään kohtaavien valtakunnallinen verkostofoorumi Oranen.
Tutkimussuunnitelma 1. Mitä käyttäjäryhmää tutkitaan?
"En olekaan ainoa, jolle on tapahtunut tämmöistä” Lapsiperheiden suruleiri kuoleman kohdanneiden perheiden tukena Tarja Huttunen ja Hanne Malkki Espoon.
VÄISTÖ Väkivaltatyön käytännön toimintatapojen kehittäminen Itä- Suomessa.
Tervetuloa Kuparivuoren kouluun TUTUSTUMISPÄIVÄ
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Kasvatustyylit Petra Suonio 2011 perhepäivähoitajat.
Siilinjärvi Projektityöntekijä Merja Kortelainen, Viola ry
Luo luottamusta Kuvailuteksti harmaaseen palkkiin:
Ryhmäkuntoutus ammattilais-vertaisyhteistyönä
MINÄKÖ VAPAAEHTOISTYÖHÖN LEMPÄÄLÄN KUNNAN VANHUSPALVELUIHIN?
Anna-Kaisa Kortelainen
OULUN NORMAALIKOULUN TAKSVÄRKKIKOHTEET
Mielenterveys on > mahdollisimman suurta fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia ( >kokemus, suhteellisuus, kulttuurisidonnaisuus, kriteerit)
Esityksen transkriptio:

Väkivaltatyötä biologisten vanhempien kanssa Eeva Immonen Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa Hanke 2009 – Viola - väkivallasta vapaaksi ry & Pelastakaa Lapset ry

Tavoite: Tuuli oli nyt vastassa ja Nasun korvat liehuivat päässä kuin liput kun hän ponnisteli eteenpäin, ja tuntui että oli kulunut monta tuntia ennen kuin hän sai korvansa Puolen Hehtaarin Puiston suojaan ja ne nousivat taas pystyy kuuntelemaan hieman hermostuneesti myrskyn ulvontaa puun latvoissa. Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa

”Ajatteles, jos joku puu kaatuisi kun me olemme sen alla!” ”Ajatteles, jos ei kaadu”, sanoi Puh pitkään harkittuaan. Nalle Puhin satulipas (2001) Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa

Mikä työskentelyssä olennaista, kun asiakkaana on väkivaltaa kokenut ja/tai käyttänyt lapsen biologinen vanhempi? Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa

TOIVO Realismi, ei moralisointi Luottamus ja hyväksyntä Uteliaisuus, tietämättömyys Kokemuksen kuuleminen ja kunnioittaminen Vertaisuus ja voimaantuminen Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa

Ensin pitää tietää, ennen kuin voi ymmärtää, ennen kuin voi toimia toisin = psykoedukaatio; tieto väkivallasta ja lastensuojelusta Aikaa ja takapakkien hyväksyminen Kunniallisuuden säilyttäminen Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa

Työskentelyn tuloksena voisi syntyä toinen, toisenlainen ja toivoa ylläpitävä oma tarina Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa