Miten Kauppakaaren aluetta tulisi kehittää? www.enknastola.fi.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
KEKE-ARVIOINTIA JA TEEMOJEN ÄÄNESTYS Toukokuussa 2013 toteutetun kyselyn tulokset Kuva: Kekepuu elokuussa 2013.
Advertisements

Kevät on se hankalaa kun jäät sulaa keväällä koemme todellista jääpulaa avantoa ei ole silloin missään minne mennä lämpimissään.
0 Aloitussivu oppaat esittelevät pääosiot 2 Suomen kielen äännemaailma Ali 3 Matematiikka Ubah 1.0 Tietokoneen esittely Mai (audio + kuva) 1.1 Hiiriharjoitukset.
Tietopaketti Big Datasta
1. Presentation • Kanarian saarille muuttanut eläkeläinen punnitsee itsensä kylpyvaa´alla. Vaaka näyttää hänen painonsa a)Lisääntyneen hieman b)Vähentyneen.
”…joku yhdyshenkilö tämän valtavan palvelutarjooman ja yrityksen välillä olisi kyllä paikallaan…” Puujalostusalan kasvuyrityksen johtaja.
Työrukkaset heilumaan ja nuorisotyöttömyys kuriin.
Vaikuttaa uskomattomalta! Vaikuttaa uskomattomalta! Kenraali Dwight D. Eisenhower oli oikeassa, kun hän antoi määräyksen, että se oli valokuvattava ja.
OSTA LÄHELTÄ – KEHITÄ KUNTAASI
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Seura- ja lajiliittoyhteistyö koulun näkökulmasta
Historia • Blogger-palvelun perusti pieni sanfranciscolainen yritys nimeltään Pyra Labs jo vuoden 1999 elokuussa • Bloggerin kehittivät kolme kaveria,
Student exchange Seoul , South-korea 2010.
Miten tulisi kehittää Rakokiven liikekeskusta?
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
Lähipalveluhanke / Hämeenlinna (erityisesti Kalvola) Juva, Joroinen, Rantasalmi = JJR Porin yhteistoiminta-alue (Luvia,
Jukka Ollila | Novago Yrityskehitys Oy Yritystalo BusinessLohjan ensimmäinen vuosi.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
VESIKANSAFOORUMI YHTEISÖPROJEKTI LÄHIPALVELUALUEELLA.
SLS vaalii ja kehittää Suomen ruotsinkielistä kulttuuriperintöä.
Suomen Kauppakeskusyhdistys ry Kaupallisten keskusten määritelmät •Suomen Kauppakeskusyhdistys on määritellyt kaupallisten keskusten käsitteet nimen, sisällön,
Miten haja-asutusalueiden kaupalliset palvelut tulisi hoitaa?
Puhelinkäyttäytyminen
Maataloustoimittajien jäsenkysely Vastauksia yhteensä 74 kappaletta Finnish Net Solutions Oy.
HSL-poikkiliikenne Hannu Koponen Tausta • Heinä- ja elokuun aikana tein 30 vrk:n aikana yli 300 eri reitillä noin 134 tunnin verran HSL-matkoja.
Miten Villähteen ja Uudenkylän alueita voisi kehittää?
Kirkonkylän kaupallinen rooli?
KULUTTAJANA VAIKUTAT LÄHELLE JA KAUAS TÄMÄN AINEISTON TUOTTAMISEEN ON KÄYTETTY MAA- JA METSÄTALOUSMINISTERIÖN TUKEA Kuva: Ruokatieto / Jussi Ulkuniemi.
NALLE PUH.
FC Espoo Palaute PTE10, PTE11 ja TD12-13.
Jarkko Sanna-Mari Hyvärinen Jani Keskinen Nora Lamberg Jarkko Leinonen
T IEDOSTA M ENESTYS Hämeenlinnan kaupunki Asiakastyytyväisyys 2013 – Lasten ja nuorten palvelut Varhaiskasvatus Tutkimusraportti Mikko Kesä Minna.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
VARHAINEN PUUTTUMINEN
Pakkauksen kasaaminen
Vinkkejä koko koulun ASPnet- profiilin kirkastamiseksi ml. toimintakulttuuri Työpaja 3.
Näyttely ja Kansio Pirjo Moilanen.
Jukka Vehviläinen / DiaLoog LUKION PÄÄTTÄNEIDEN KYSELYN TULOKSET Kokkola
1 Hei, Kouluratsastuksen SM 2013 alkaa nyt viikonloppuna perjantaina ja liikennejärjestelyt näyttelevät isoa osaa kisojen onnistumisen kannalta. Kuten.
Rakenteen ja ilmeen määrittelystä konseptissa. Konseptisuunnittelu Konseptisuunnitelman sisällöstä Konseptisuunnitelmassa kuvaillaan Projektin tausta.
Tänään - Vaihto-info, Jani Haapakoski - Sivuaineista * Sivuaineet tutkintorakenteessa * Mitä vaihtoehtoja sivuaineissa on * Miten sivuaineiden opinto-oikeutta.
Valmennuskurssi sosiaalitieteiden tutkinto-ohjelmaan
Analyysi Analyysi = kreik. irrottaa: hajottaa osiinsa, eritellä, jäsentää. voi käsitteellisesti tarkoittaa kahta erilaista asiaa: muotoanalyysi: miten.
Innovaatioprojekti uusi Positia
Ruokatavat Ruokatavat ovat todella tärkeitä järjestyksen ja puhtauden ylläpitämiseksi .
Murtoluvun supistaminen
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Diges ry – Kehittää luovien alojen liiketoimintaa.
Miten oppilaitokset voivat hyötyä avoimesta tiedosta? Tietovarastofoorumi Matti Hartikainen Tampereen ammattikorkeakoulu Miksi oppilaitosten.
Suupohjan palveluhakemisto (yritys- ja yhdistysrekisteri)
Erikoiskauppa Rakokivessä Osta läheltä – kehitä kuntaasi seminaari Mervi Lilja Liikkeenharjoittaja Nastolan Kirja ja Lelu
SUUPOHJAN PALVELUPORTIT. Suupohjan palveluportit Suupohjan palveluportit-hankkeen tavoitteena on asumis- ja hoivapalvelujen sekä seudun yhdistysten verkkopalvelujen.
KESKI-POHJANMAA VUONNA 2030 –SEMINAARI Kommenttipuheenvuoro Ennakointiverkosto/Harri Lundell, KPEDU.
MAB3 prosenttilasku.
Ops seminaari Askola.
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
FINNA Etelä-karjalaAN -hanke
Marttilan yrittäjäkyselyn yhteenveto
Työelämän tekstejä sähköposti.
FIRMANI PAHIMMAT KILPAILIJAT
Suhteellisuusteoriaa
Työhyvinvointi JOULUKUU.
Kohti hyvää kuntoa Kpl 30.
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
Yritysesite Toiminta-ajatus kannattaa kirjoittaa tähän
Kano-malli Etunimi Sukunimi.
Esityksen transkriptio:

Miten Kauppakaaren aluetta tulisi kehittää?

Jälkiviisaasti voisi sanoa, että Valtatie 12 liittymä on väärässä paikassa; Senhän tulisi olla niin, että nykyinen ABC:n ja Kauppakaaren laakso muodostaisi yhtenäisen liikekeskuksen. Avoin laakso on helposti hahmotettavissa ja noudattaa tämän hetken liikerakentamisen valtavirtaa; rakennetaan palvelut pääteiden ramppien yhteyteen. Risteyksen siirtäminen lienee epärealistista, mutta ABC:n ja Kauppakaaren välille voitaisiin tehdä rampin alittava tie, joka sijoittuisi valtatie 12 reunaan. Tuloksena olisi siis nykyistä laajempi kaarros. Kauppakaaren liikenneympyrä tulisi rakentaa kiireellisesti, jotta alueen saavutettavuus helpottuisi. Tällä hetkellä alueelta poistuminen on liian hankalaa ja liian monen mutkan takana. Erikoisliikkeitä lisää Alue on tällä hetkellä Nastolan ehkä paras liikepaikka. Julkinen liikenne kulkee Vaaka- Leipätietä myöden; olisikohan joka toinen vuoro syytä palauttaa valtatielle 312.

Sinne tulisi saada monipuolisempaa tarjontaa, esim. rautakauppa, Kukkakauppa, apteekki. Ihanaisten asuinalueen valmistuttua alueelle tulee yhä enemmän ostovoimaa. Liikenne kuntoon, muutoin alue liian pieni kaupalliseksi keskukseksi Rakentaa se valmiiksi mahdollisimman nopeasti, Nastolassa on aina jahkailtu kaiken kaavoittamisen ja yrittämisen kanssa niin että ihmiset väsyvät odottamiseen. Kauppakaaressa olisi mahdollisuus nyt oikeaan liikekeskukseen ja "imeä" liikennevirrasta asiakkaita. Liittymäasiat pitää miettiä TODELLA tarkkaan ja tarkoittaa siis sitä, että liittymän toimivuus on "hintaa" tärkeämpi asia. Tilaa vaativia liikkeitä kuten rautakauppa, autokauppa yms. tai autokorjaamoa, pienpajaa, pienteollisuutta Nyt osittain tyhjä antaa huonon vaikutelman. Vuokralaisia tulee liikennejärjestelyjen parannuttua? Palveluiden tiivistäminen, palvelurakenteen ja tuoteryhmien kehittäminen monipuolisemmaksi. Yllätyksellisyys valtiksi.

Alueelle saatava sopivaa yritystoimintaa ei niinkään päivittäiskauppoja. Alue on valmistumisvaiheessa, kehittämistarpeita näkee vasta, ensi rakennus vaiheen jälkeen. Alue sopisi parhaiten laajatoimisen rautakauppa- koneyrittäjä-konseptin omaavalle yritykselle, joka palvelisi ohitien kulkijoita ja alueen monia kesämökkiläisiä. Harkinnanarvoinen paikka myös maatalouden suoramyynti-yrittäjälle. Liikennejärjestelyt kuntoon. Alue liian pieni kunnan liikekeskukseksi. Paikka on hyvä, palvelee sekä Nastolan keskustaa että Villähdettä. On tarkoin mietittävä, mitä sinne tulisi, ettei Rakokivi näivety. KUNNON Liikekeskus, jossa pieniä erikoiskauppoja, outlet- myymälöitä sisätiloissa!!. Hämeenmaa ok, jospa se vetäisi ihmiset ostoksille, eikä Karisto.

Pienteollisuudelle kaunis maamerkki sekä sellaista yritystoimintaa houkuttelemalla mitä meillä ei ole! Kauppakaari nappaa hyvin "ohi- ja päin" kulkijoita. Joten siellä tulisi tarjota Nastolaa kaikkinensa. Nastolassa tuotettua: maatalouden tuotteita ja antimia, leivonnaisia, ei pelkästään Texaspulla ja kahvi, taidetta Nastolasta, valokuvia, maalauksia. Voisiko johonkin tilaan tuoda Nastolaa esittelevän sopen, jossa olisi esittelyjä Nastolasta, kunnan- teollisuuden, kulttuurin aloilta? Esittelytilassa olisi erilaisten teemojen ympärille koottuja vaihtuvia info- tieto- ja viihde-esittelyjä. Ja kyllä tuolla alueella olisi rautakaupan paikka! Alueelle tilaa vaativaa kauppaa, autoja, rakennustavaraa, rautakauppaa. Liiketilat täyteen. Allekirjoittaneet aikanaan esittämä Speden Ideapark tyhjiin tiloihin, missä esiteltäisiin Speden keksintöjä, pelejä ym ym. Laaja markkinointi Etelä- Suomeen esim. MTV 3:ssa. Joku SITRA voisi rahoittaa hankkeen tai sitten Hämeenmaa.