7. Joulukuuta 1941. Yhdysvallat ja Japani kävivät rauhanneuvotteluja, mutta tuloksia ei tuntunut syntyvän. Japanilaiset alkoivat harkita yllätysiskua.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Työstressistä johtuvien riskien hallinta Bulk Carriers Management Ltd:ssä Masters and Mates Union of Greek Merchant Marine
Advertisements

Lavian lukio.
Korjaa lauseet. Alex on myyjä
Perinnekäsityötä joulun alla -projekti Nyplätty sydän
Näpäytä hiirtä nähdäksesi diat...
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Epilepsia: erillaista tositarinaa -kampanja.
” Vastarintasota Yhdysvaltoja vastaan ”
Intiaanikulttuurien tuho
Länsivaltojen myöntyväisyyspolitiikka
CHEERLEADING Tiina Määttä.
RAKKAUS USKO TOIVO - ihmiseltä ihmiselle
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Hitlerin ulkopolitiikkaa – kysymyksiä:
Aineisto on vapaasti muokattavissa
Lihavuus on onnellisten hetkien kertymää....
Daniel 7v Mooses on kaikkein kovin. Mooses pystyy kävelemään meren pohjalla. Allahilla on vaan lentävä matto.
Jos jonain päivänä Jos jonain päivänä tuntuu siltä että itkettää...soita minulle. En lupaa, että saan sinut nauramaan, mutta voin itkeä kanssasi.
KRISTINUSKON ENSIASKELEET
Eugen Herrigel.  Pakko myöntää, että mielenkiinto kirjaa kohtaan heräsi 76 sivua/3 kirjapistettä suhteesta, mutta tarkoituksenani oli kuitenkin lukea.
NEVILLE CHAMBERLAIN Saku Huhmo 2B. Nuori Neville Chamberlain.
Mikä maailmassamme on hulluutta? Mitkä ovat kulttuurimme suurimmat valheet? Mitkä epätotuudet ovat epävapautemme lähteet? Rahanahneuden kulttuuri.
Itämainen filosofia Informaatioverkostojen koulutusohjelman neljäs luento.
Tenttiakvaariokokemuksia Suomen Turusta :Turun Ammattikorkeakoulu
Japani s. 58-.
Imperialismi : Imperialismi: Siirtomaiden valloittamiseen tähtäävä ulkopolitiikka. Tarkoittaa ”Imperiumin rakennusta” Imperialismin aikana Euroopan.
Toinen maailmasota Vaiheet:
KUMAMOTO & JAPANI PEKKA ALAVUOTUNKI KOT0SN9. VALMISTELUT Viisumihakemus Rokotukset Japanin aivotulehdusrokotus on suositeltu mutta ei välttämätön 3kk.
Japani s. 58.
Perinataalitilasto − synnyttäjät, synnytykset ja vastasyntyneet Eija Vuori Mika Gissler.
Kylmän sodan kriisejä.
Toinen maailmansota AIKAJANA.
Havaiji.
Kohti toista maailmansotaa
Yellowstonen kansallispuisto Wyoming, Yhdysvallat
Maanjäristykset.
Japani avautuu ja uudistuu
Modernismin tulo Suomeen
1.M IKÄ ON SARJAN SEURAAVA JÄSEN ? 1, 2, 3, 4,…. 2.M IKÄ ON SARJAN SEURAAVA JÄSEN ? A, B, C, D, …
Vietnamin sota ● Riippuu tulkinnasta, mutta noin ● Neuvostoliiton ja Kiinan tukeman Pohjois- Vietnamin ja liittoutuneiden tukeman Etelä- Vietnamin.
Jatkosodan vaiheet Kesä 1941 Joulukuu 1941 Kesäkuu 1944 Syyskuu 1944
2. maailmansota KANSAINVÄLISET SUHTEET. 2. MAAILMANSOTA LIITTOUTUNEET Iso-Britannia (1939) Ranska (1939) Neuvostoliitto (1941) Yhdysvallat (1941) Kiina.
Toinen maailmansota. Miksi? ● Versailles'n epäonnistunut rauha – Uudet rajat olivat mielivaltaisia häviäjien kannalta ● Esim. sudeettialueet – Hävinnyt.
Sodan alku Saksa hyökkäsi 1. syyskuuta 1939 Puolaan. Ranska ja Iso- Britannia julistivat 3. syyskuuta Saksalle sodan, joka tunnetaan toisen maailmansodan.
KANSAINVÄLISET SUHTEET
Annisofia, Siiri ja Janika
Venäjän sisällissota ja Leninin valtakausi
Suomen sisällissota 1918: Sodan syyt
10 Hitler saa sotansa s. 72–77.
IV EUROOPAN NOUSU kuvanavaus
Paavo Nurmi Jenna & Venla.
Pohjois-Suomen lentoasemat
Siirtolaisuus Tessa ja Jenna.
Vietnamin sota Tonkinin lahden selkkaus.
Mihin aikaan? Monelta?.
Toinen maailmansota
Liittoutuneet laittavat akselivallat ahtaalle
Ensimmäisen maailmansodan seuraukset
Suomi irtautuu sodasta
15 Aseet vaikenevat s. 103–110.
Matematiikkaa 3b © Varga–Neményi ry 2017
Avaruus kilpa Rakettien ensimmäiset lennot alkoi muinaisessa kiinassa kun mandariinin päälle pistettiin rakettimotorisoitu penkki, raketit olivat varmaan.
Japani Saarivaltio Aluksi huomattavat vaikutukset Kiinasta
Neuvostoliitto ja Saksa
Suomi 1A
Suomi 1A
Lentoliikenne luvulla
Jos sodan aikana käydään taisteluita kaupunkialueella, ne voivat tuhota kokonaisia asuinalueita tai kaupunkeja. Tällä hetkellä sodan vaurioittamia kaupunkeja.
Mihin aikaan? Monelta?.
Jakso III Monikasvoinen Aasia.
Esityksen transkriptio:

7. Joulukuuta 1941

Yhdysvallat ja Japani kävivät rauhanneuvotteluja, mutta tuloksia ei tuntunut syntyvän. Japanilaiset alkoivat harkita yllätysiskua. Yhdysvallat pelkäsivät iskua Pearl Harborin laivastosatamaan ja alkoivat varautua hyökkäyksen varalle. He kuitenkin uskoivat ettei isku onnistuisi koska laivastosataman alue on matala ja Havaiji sijaitsee kaukana Japanista. Taustaa

Japanilaiset huomasivat hyökkäyksen olevan mahdollista uusien laivastotyyppien ansiosta. Japanin keisarillisen neuvoston suostuttua iskuun tehtiin päätös aloittaa hyökkäys 7. joulukuuta. Japanilaiset valmistautuivat sotaan huomattavasti Amerikkaa paremmin. Heillä oli monta sataa taistelukonetta sekä mm. uudenmallisia torpedoja. Myös Japanin lentolaivasto oli maailman voimakkain ilmavoimien joukko- osasto. Keskiyöllä 6. ja 7. päivän välillä Japanin ensimmäiset laivat lähtivät liikkeelle.

Aamulla hyökkäys alkoi. Japanilaiset levittivät kääpiösukellusveneitä sataman ulkopuolelle estämään laivoja lähtemästä pois satamasta. Kello kuuden aikaan myös ensimmäisiä koneita alettiin lähettämään lentoon. Wardin tähystäjät huomasivat sukellusveneen komentotornin ja pudottivat syvyyspommeja sitä kohti sekä lähettivät koodiviestin komentajalle tapahtuneesta. Koska viime aikoina oli tullut paljon turhia hälytyksiä, päätti komentaja odottaa viestin varmentumista. Oahun pohjoisrannikolla ei ollut ketään estämässä hylkkäystä, joten hyökkäyksen komentaja morsetti viestiä ”TORA, TORA” eli ”hyökkäys onnistunut”. Viesti lähetettiin Tokioon ja Hiroshimaan, josta japanilaiset yksiköt lähtivät hyökkäämään eri kohteisiin. Kello kahdeksan aikaan aamulla japanilaisten hyökkäys alkoi. He hyökkäsivät eri ilmavoimien kentille sekä Pearl Harborin satama-alueelle. 7. Joulukuuta 1941

Japanilaisten pääkohteena olivat Tyynenmeren laivaston seitsemän taistelulaivaa. Niitä kohti lähetettiin 29 torpedoa, joista ainakin 19 osui laivoihin. Japanilaiset pudottivat yli 800kg painavan panssaripommin taistelulaiva Arizonaan, mikä synnytti valtavan paineaallon. Seitsemän muun osuman jälkeen se oli uponnut vain yhdeksässä minuutissa. Iskussa kuoli 1177 miehistön jäsentä.

Puoli kymmenen aikaan aamulla japanilaisten pommi osui hävittäjä Swanin keulan ammusvarastoon. Syntyi valtava räjähdys, joka sai laivan katkeamaan kahtia. Japanilaiset kärsivät Pearl Harborin iskussa vain vähän tappioita. He päättivät jättää tekemättä kolmannen iskun, jonka tarkoitus oli tuhota amerikkalaisten polttoaine- säiliövarastot. Tämän virheen takia japanilaiset kuitenkin menet- tivät ainoan mahdollisuutensa voittaa sodan.

Hyökkäyksessä menehtyi 2403 ihmistä. Japanilaiset onnistuivat vaurioittamaan kaikki Tyynenmeren seitsemän taistelualusta toimintakyvyttömiksi. Suurin osa saatiin kuitenkin korjattua. Amerikkalaiset hävittäjät ja risteilijät selvisivät pienin vaurioin. Myös sukel- lusveneet ja polttoainevarastot selvisivät tuhoutumatta. Amerikkalaiset saivat tietoa japanilais- ten varustuksesta heidän pudotetuista koneistaan. Näin amerikkalaiset osasivat varautua paremmin tulevaa varten. Seuraukset