Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Annisofia, Siiri ja Janika

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Annisofia, Siiri ja Janika"— Esityksen transkriptio:

1 Annisofia, Siiri ja Janika
Korallimeri Annisofia, Siiri ja Janika

2 Korallimeri sijaitsee Australian koillispuolella.

3 Korallimeren koko ja syvyys Itämereen verrattuna
Korallimeren pinta-ala on km2 Itämeren pinta-ala on km2 ja sen keskisyvyys on 54m. Meren syvin kohta on 459m. Itämeri mahtuisi pinta-alaltaan Korallimereen noin 12 kertaa.

4 Meren historiaa Korallimeren taistelu
Korallimerellä käytiin Korallimeren taistelu toisen maailmansodan aikaan Se oli maailman ensimmäinen meritaistelu, jossa pinta-alukset eivät tulittaneet tai nähneet toisiaan. Taistelu oli osa toista maailmansotaa ja Tyynenmeren sotaa. Taistelussa vastakkain olivat liittoutuneet Australia ja Yhdysvallat vastaan Japani. Japanin tappiot olivat suuremmat kuin liittoutuneiden. Japanin puolella oli 966 kaatunutta ja liittoutuneiden puolella 656 kaatunutta.

5 Tyypillisiä eliöitä ja harvinaisuuksia.
Korallimeressä sijaitsevalla Isolla valliriutalla elää kalalajia, 441 korallilajia, 134 rausku- ja hailajia ja 30 merinisäkäslajia. Siellä elää myös kuusi merikilpikonnalajia,  esim. uhanalainen liemikilpikonna.

6 Korallimeren Isoa valliriuttaa uhkaa saastuminen ja liikakalastus.
Valliriutan lähellä olevia satamia aiotaan laajentaa, ja siitä syntyvä ruoppausjäte tukahduttaa koralleja. Hiilisatamien laajentaminen lisää onnettomuusriskiä. Myrskyt, meritähdet ja meriveden lämpeneminen ovat haitaksi Isolle Valliriutalle. Australian suunnittelee maailman suurinta merensuojelualuetta Korallimerelle. Se edellyttäisi öljyn ja kaasun poraamisen ja osittain myös kalastuksen kieltämisen.

7 Ruoppausjäte tukahduttaa Ison Valliriutan koralleja.

8 Iso valliriutta Iso valliriutta on maailman suurin koralliriutta. Se on yksi maailman vaikuttavimmista luontokokonaisuuksista. Se sijaitsee Korallimeressä, Koillis-Austraalian rannikolla. Riutta on 2300 km pitkä ja kattaa neliökilometriä eli se on pinta- alaltaan jopa Suomen kokoinen. Ison valliriutan muotoutuminen on kestänyt miljoonia vuosia. Nykyään Isoa valliriuttaa uhkaa monet ihmisten aiheuttamat uhat, jotka vaurioittavat haurasta ekosysteemiä.

9 Korallimeren saaret muodostavat asumattoman territorion.

10 Video Korallimerestä

11 Lähteet WWF Wikipedia Rantapallo


Lataa ppt "Annisofia, Siiri ja Janika"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google