Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

NEVILLE CHAMBERLAIN Saku Huhmo 2B. Nuori Neville Chamberlain.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "NEVILLE CHAMBERLAIN Saku Huhmo 2B. Nuori Neville Chamberlain."— Esityksen transkriptio:

1 NEVILLE CHAMBERLAIN Saku Huhmo 2B

2 Nuori Neville Chamberlain

3

4 Nevillen perhe-elämä

5

6 Pääsy politiikkaan Opiskelun jälkeen päätyi isänsä plantaasin johtoon Seitsemän vuoden jälkeen hän palasi Englantiin ja alkoi aktiiviseksi lokaalin politiikan harrastajaksi ja hänestä tuli metalliteollisuuden liikemies. Hänet valittiin alueen kaupunginjohtajaksi vuonna 1915 suuren suosion takia. Seuraavana vuonna sen aikainen pääministeri Lloyd George nimitti hänet kansallisen huollon johtajaksi. 1918 Neville Chamberlain pääsi parlamentin jäseneksi Hänet korotettiin Terveyden ministeriksi vuonna 1924 ja vuonna 1931 hänet asetettiin rahaston hoitajaksi

7 Pääministeri Chamberlain 1937 Vanhan pääministerin eroaminen -> Chamberlain valittiin pääministeriksi Münchenin sopimus Adolf Hitlerin kanssa vuonna 1938 myönsi Tšekkoslovakian sudeettialueet Saksalle

8

9 Sisäpolitiikka Chamberlain jatkoi työväen aseman parantamista Lakipykälä ”Factories Act 1937” asetti rajoitukset naisten ja lasten työaikoihin ja sen lisäksi paransi työolosuhteita Chamberlainin hallitus myös asetti suosituksen jossa työväelle pitäisi antaa viikko palkallista vapaata Chamberlainin suunnitelmat uudistuksista hallituksessa ja Kolu ikärajan asettaminen 15 ikävuoteen jäivät toteuttamatta sodan puhkeamisen takia.

10 Toinen Maailmansota Chamberlainin solmima puolustusliitto Puolan kanssa sai Chamberlainin julistamaan sodan Saksaa vastaan kaksi päivää sen jälkeen kun Saksa hyökkäsi Puolaa vastaan. Englanti aloitti hyökkäykset Saksan laivoja vastaan. Valesota (=”phoney” war) 3. syyskuuta 1939 alkava sota Saksan ja liittoutuneiden välillä Chamberlainin mielestä paras ja nopein tapa voittaa sota oli odottaa ja antaa Saksan saarrostusten luovien ekonomisen paineiden tekevän tehtävänsä Chamberlain lausui kuuluisat sanat: ”Tärkein asia on, että voitamme sodan, vaikka voimme mennä vararikkoon samalla.”

11

12 Chamberlainin suosion lasku ja kuolema Neville Chamberlain pakotettiin eroon 10. toukokuuta 1940, kun Saksa oli vallannut Alankomaat, Belgian ja Ranskan. Seuraaja Winston Churchill Kesällä 1940 Chamberlain sairastui syöpään. Hän oli liian heikko palatakseen töihin ja hän kuoli puoli vuotta myöhemmin syöpään.


Lataa ppt "NEVILLE CHAMBERLAIN Saku Huhmo 2B. Nuori Neville Chamberlain."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google