Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Pohjois-Suomen lentoasemat

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Pohjois-Suomen lentoasemat"— Esityksen transkriptio:

1 Pohjois-Suomen lentoasemat
Pohjois-Suomessa on seitsemän lentoasemaa, joita ovat Ivalon-, Kajaanin-, Kemin-, Kittilän-, Kuusamon-, Oulun-, ja Rovaniemen lentoasema.

2 Ivalon lentoasema Ivalon lentoasema on Suomen pohjoisin lentoasema, joka sijaitsee 11 kilometriä Inarin kunnan keskustaajamasta. Lentoaseman rakensivat saksalaiset sotilaat vuonna 1943 ja se valmistui samana vuonna, mutta he tuhosivat aseman vetäytyessään Lapista. Vuonna 1950 kenttä kunnostettiin uudelleen Finnairin johdosta. Kentällä on yksi metriä pitkä kiitotie. Vuoden 2010 aikana kotimaalaisia ja kansainvälisiä matkustajia oli yhteensä Nykyisin Ivaloon lentävät säännöllisesti Finnair, joka lentää päivittäin yhden edestakaisen vuoron Helsingistä Ivaloon. Aseman merkitys nousee runsaasti matkailun takia joulun ja uudenvuoden aikaan.

3 Kajaanin lentoasema Kajaanin lentoasema sijaitsee Kajaanin Paltaniemellä noin yhdeksän kilometriä keskustasta pohjoiseen. Lentoasemaa alettiin rakentaa vuonna 1939 ja ensimmäinen asemarakennus valmistui vuonna Nykyinen asemarakennus valmistui 1993. Kajaanin lentoasema on matkustajamäärältään Suomen kolmanneksitoista suurin lentoasema. Vuonna 2014 kotimaisia matkustajia asemalla kävi ja ulkomaalaisia 3 873, yhteensä Lentoasemalla on yksi kiitotie joka on metriä pitkä. Asemalla oli toinen poikittainen kiitotie, joka on poistettu käytöstä.

4 Kemi-Tornion lentoasema
Lentoasema sijaitsee kuusi kilometriä Kemin keskustasta. Aseman rakentaminen aloitettiin vuonna Syksyllä lentokenttä täytti toisen luokan lentokentän vaatimukset, lopullisesti asema valmistui 1938. Lentoasemalla on yksi kiitotie jonka pituus on metriä. Kentällä oli toinen kiitotie, mutta se poistettiin käytöstä vähäisen käytön takia. Vuonna 2010 aseman kautta kulki noin matkustajaa.

5 Kittilän lentoasema Kittilän lentoasema sijaitsee Lapissa Kittilän kunnassa. Suurin osa lentoaseman matkustajista kulkee Leville ja muihin hiihtokeskuksiin. Säännöllisiä lentoja asemalle on Helsinki-Vantaalta. Kentän rakensi Metsähallitus vuonna Kittilän lentokenttä rakennettiin metsälentokentän paikalle vuosina matkailukeinon ja ilmavoimien tarpeisiin. Lentoaseman terminaalin ensimmäinen osa rakennutettiin vuosina Päivittäinen liikenne alkoi helmikuussa 1990. Aseman kiitotie on metriä pitkä. Kittilän lentoasemarakennus paloi osittain vuonna Tulipalo neliömetrin alueen. Palaneet osat rakennettiin uudelleen vuosina samalla tilat suunniteltiin tilavammaksi. Vuoden 2013 matkustajatilasto oli

6 Kuusamon lentoasema Lentokenttä sijaitsee Kuusamon kaupungissa. Se palvelee esimerkiksi talviturismia. Vuonna aseman kautta kulki matkustajaa. Kiitotien pituus on metriä. Vuosina aseman terminaalia laajennettiin.

7 Oulun lentoasema Oulun lentokenttä on matkustajamäärältään Helsinki-Vantaan jälkeen suomen toiseksi kiireisin lentoasema. Kenttä sijaitsee Oulunsalon suuralueella noin 15 kilometriä kaupungin keskustasta lounaaseen. Vuonna 1936 valmistui Oulun lentopaikka jossa oli neljä 600 metrin pituista kiitotietä. Vuoden 1949 lopussa valtioneuvosto päätti nykyisen Oulun lentoaseman rakentamisesta. Kenttä vihittiin käyttöön 30.kesäkuuta Asemaa on laajennettu useaan kertaan. Nykyisen matkustajaterminaalin ensimmäinen osa otettiin käyttöön vuonna Terminaalia suurennettiin vuonna 1994. Oulun lentokentällä on yksi kiitotie joka on metriä pitkä. Asemalla on ollut poikittainen kiitotie joka oli metriä pitkä. Tämä kiitotie oli pitkään käyttämättömänä huonon kunnon vuoksi, ja siksi se poistettiin lopullisesti käytöstä. Vuonna 2016 kentän matkustaja määrä oli matkustajaa.

8 Rovaniemen lentoasema
Rovaniemen lentoasema on suomen kolmanneksi vilkkain lentokenttä. Lentokentän rakentaminen alkoi vuonna Vuonna 1940 kaksi nurmipäälysteistä kiitotietä valmistui. Vuonna 1948 sodassa tuhoutuneen lentoaseman jälleenrakennustyö alkavat. Säännöllinen reittiliikenne alkoi kesäkuussa lennonvarmistusrakennus valmistui. Kiitotietä jatkettiin metriin vuonna Vuonna kentälle rakennettiin uusi lennonvarmistusrakennus aseman uusi lennonjohtotorni valmistui. Vuonna 2013 aseman kautta kulki matkustajaa.

9 Lähteet Wikipedia


Lataa ppt "Pohjois-Suomen lentoasemat"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google