Kuusamon kunnan tietohallinto

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Toiminnan suunnittelu KPKssa.
Advertisements

konsernin johtamisjärjestelmä
Tuki-info 2014 Tuki-info Vihti Lohja
Ilman jatkuvaa kehitystä ja muutosta tulevaisuus on epävarma Konkreettisia askelia, joilla saavutamme visiomme Arvot Missio Perustehtävä Visio Millainen.
Paneeli – Tehokkuutta ja toimivuutta laadulla ja kilpailulla?
Active directory.
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Tietohallintomalli käytännössä – ICT-johtamisesta kilpailuetua
Tietotekniikan hankintojen toimintaprosesseja. •Esivalmistelut  teknologiat, tuotteet, testaukset, markkinat, infra •Hankintojen suunnittelu  tietohallintopalvelut/teknologia-
Kokonaisarkkitehtuuri osana laatutyötä KA-pilotti ohjausryhmä
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
HÄKÄ Hälytysjärjestelmä Sisäasiainministeriön Oppilaitosten turvallisuus - julkaisu Kouluissa ja oppilaitoksissa tulee olla pelastuslain.
Valtioneuvoston periaatepäätös valtionhallinnon IT- toiminnan kehittämisestä Valtionhallinnon IT-strategia Tyytyväiset asiakkaat, tehokas.
Sulautettu tietokone. Miten tähän on tultu? • ”varsinaisen” tietokoneen historiassa – Tavoitteena on ollut laskutoimitukset – Toimistosovellukset, merkkien.
Metropolian tietoturvapolitiikka Tai miltä se voisi näyttää.
© bisnes-it.com InvestointiyhtiöIntegraatti Peruslinjaus Tietoteknisten ratkaisujen ja tietotekniikan organisoinnin täytyy noudattaa samaa rakennetta ja.
Savonia-ammattikorkeakoulu on maakunnan aktiivinen kehittäjä, joka palvelee yhteistyökumppaneitaan kouluttamalla monitaitoisia ja oma-aloitteisia osaajia.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
AYYE Säädöskokoelma ja syksyn toimivalta.
Lapin sairaanhoitopiiri Tietohallintastrategia 2007–2011.
 Tornion kaupunki.  Laitteistoista, verkoista ja ohjelmistoista ei ollut mainintaa dokumentissa, muutakun että järjestelmä- ja palvelutoimittajat.
Luvata Oy TIETOHALLINNON KURSSIN TUTKIELMA. Luvatasta lyhyesti Maailman johtavia metallituotteiden valmistajia Työllistää 16 maassa 6400 työntekijää,
Helsingin terveydenhuollon oma ja ulkoinen palvelutuotanto Nykytila ja tulevaisuus.
Kankaanpään kaupungin tietohallintostrategia
IT-palvelut ja tietoturvallisuus Tampereen yliopistossa
Tietohallintostrategia
Etäkäyttö ja tietoturvatasot
Kuntien Tiera Oy – Jokilaaksojen kuntien yhteisen tietohallinnon käynnistäminen © Copyright Kuntien Tiera Oy.
Porin kaupunki Tietohallinto Jesse Pihlajamäki
Kauniaisten tietohallintostrategia
Valtteri, Simo, Mika Myllytulli, My-tlpt09E 2010
TIETOHALLINTOSTRATEGIA
Evankelis-luterilainen kirkko Tietohallintostrategia Esitelmä Lauri Lehto.
Helsingin yliopiston tietohallinto Tietotekniikkapalveluita tuotetaan Helsingin yliopistossa keskitetysti tietotekniikkakeskuksessa sekä hajautetusti tiedekunnissa.
Tietoturva Sami jarkko Henri Myllytulli mytlpt09e 2010.
1 Tervetuloa!. 2 Säästöpankit osa suomalaista yhteiskuntaa jo lähes 200 vuotta Säästöpankit muodostavat Suomen vanhimman pankkiryhmän. –Ensimmäinen Säästöpankki.
JOUKKUEEN KAUSISUUNNITELMA
T A M P E R E E N K A U P U N K I Liikuntayhtiöt ja kunnan liikuntapolitiikka Pekka P. Paavola liikuntatoimenjohtaja
Sote -uudistus – missä mennään, miten & millä eteenpäin?
Kouvolan kaupungin palvelustrategia Henkilöstövaikutukset 24
Sähköisen työskentelyn ja verkostoitumisen palveluympäristö.
Hankintasuunnitelma.
Metallien jalostus Suomessa Ennakkotiedot vuoden 2014 kehityksestä.
-Linux Henri Uljas El3. Johdantoa Mandriva Linux (aikaisemmin tunnettu nimellä Mandrake Linux). Julkaistu Helppokäyttöinen, graafinen Linux. GPL-lisenssin.
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
Arki sujuu helpommin, kun apu löytyy läheltä. Johtokunnan kokous Ajankohtaiskatsaus Pertti Mäkelä
Oodi-konsortio ja yliopistojen yhteistyö
Imatran kaupungin organisaatiouudistus
Tietoturva Tekijöiden nimet Oppilaitos ja luokka/ryhmä Vuosiluku.
Arki sujuu helpommin, kun apu löytyy läheltä. Johtokunnan kokous Ajankohtaiskatsaus Pertti Mäkelä
Toimintaympäristö Muuttajien taustatiedot Leena Salminen Muuttajien taustatiedot julkaistaan verotuksen valmistumisesta johtuen yli kahden.
Tampereen kaupunkiseudun ICT-tilanne ICT muutostuen verkostoseminaari Jarkko Oksala/tietohallintojohtaja, Tampere Jarkko Oksala.
Oma Nimi Tilaisuuden nimi Pvm Paikkakunta. Mikä on VALO-CD? Kohderyhmä: tavalliset suomalaiset ihmiset Käyttöjärjestelmä: Windows XP/Vista/7 Sisältää.
Tietoturva. Tieto turvalla pyritään suojaamaan tietoja, palveluita, järjestelmiä ja tietoliikennettä. Tällaisten uhkina pidetään erinlaisia huijausyrityksiä,
Merja Ikäheimonen.  Kokoontuu 4-6 kertaa vuodessa  Jäsenet: Tuija Kallio, tietohallintolääkäri ESSHP Hemmo Pirhonen, sairaanhoitopiirin johtaja.
Tietoturva. Tietoturvan merkitys kasvaa koko ajan kaikissa IT-ratkaisuissa. Yrityksesi tai organisaatiosi tietojen turvaaminen on vähintään yhtä tärkeää.
TIETOHALLINTO: KOHTI KUMPPANUUTTA TALOUSHALLINNON TIETOJÄRJESTELMÄRATKAISUISSA Seppo Sirkemaa Tutkimusprofessori Turun kauppakorkeakoulu, Porin yksikkö.
Tietoturva internetissä
Kauppa Suomessa Jaana Kurjenoja.
TVT-harjoituksia H5 Tietoturva

Sanni Pietiläinen Myelpt14a
Lännen Tehtaat Osavuosikatsaus
Lähde: Suomen Kuntaliitto/Sanna Lehtonen
Tietoverkkojen tietoturva
Luonnonvarakeskus – pohjaa biotaloudelle
ICT –ympäristön yleiskuvaus
Keskipalkan muutos, kaikki
Omavalvonta -työpaja THL:ssa
Esityksen transkriptio:

Kuusamon kunnan tietohallinto

Taustaa, yleistietoa Tietohallintostrategialla kunta pyrkii parantamaan varsinkin asiakaspalvelun laatua edelliseen strategiaan verrattuna. Nykyinen strategia kattaa vuodet 2010-2015. Strategian tehtäviä ovat - linjata tietohallinnon rooli kaupungin johtamisessa - määrittää tietohallinnon johtamisen toimintatavat Tietohallinnon ylimpänä johtona toimii Kuusamon kunta ja suunnittelu- ja järjestelmäpuolen tehtävät kuuluvat Kuntien Tiera Oy:lla

Yhteistyökumppanit Kuntien Tiera Oy hoitaa suunnittelu- ja järjestelmäpuolen toteutukset puitesopimuksen mukaisesti Kunnan hallinto Sovellus- ja ohjelmistototeutukset hoidetaan yksityisten firmojen kautta, tästä syystä tietohallinnon henkilöstö on hyvin pieni. Näitä firmoja ovat CGI, Tieto, LAN&WAN ja LapIT

Yhteistyökumppanit

Henkilöstö ja budjetti Tietohallintohenkilöstöön kuuluu peräti yksi henkilö, runsaan ulkoistamisen takia. Hänen roolinsa on tietohallintopäällikön toimi. Budjetti kaikille liiketekniikan osille (tie, vesi, ilma ja tieto) oli vuonna 2013 neljä miljoonaa euroa, josta pienin osa meni tietotekniikalle.

Ohjelmistot LapIT:n vastuulla on sovellus-, työasema- ja käyttöpalvelujen tuottaminen Kuusamon kunta käyttää Windows 7-käyttöjärjestelmää ja selaimena toimii Mozilla Firefox.

Tietoturva ja tietoliikenne Tietohallinnon tietoturvasta huolehtii Lan&Wan ja pääasiallisena virustorjuntaohjelmistona on F-Securen tuotteet. Tietoturvaan kuuluu myös Lan&Wanin omia ohjelmistoja, joita ovat ainakin palomuuri, SSL/VPN-portti sekä sähköpostiin tarkoitettu Mailsecurity. Johtuen kunnan koosta, kaikkiin päätelaitteisiin ei olla saatu tähän päivään mennessä kunnollisia tietoliikenneyhteyksiä. Osa kunnasta sijaitsee edelleen katvealueella.