Älä pelkää UX-suunnittelijaa, hän on ystäväsi

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Advertisements

Taivas…. Miten pääsen sinne?.
Tietokoneen käyttöjärjestelmä
VASTAVALMISTUNEEN PUHEENVUORO
Asiakkaan ja potilaan kohtaaminen
TJTP110 Tietojärjestelmätieteen opinto- ja urapolkuja, 3 op Oppimistehtävä s 2013 Yyyyy Xxxx Aku Ankka.
Innostavan esityksen muistavat kaikki. Ideasta käytäntöön NY 12h –leirin esitys2008.
RETHINKING WORK - Mistä työssä on kysymys?. RETHINKING WORK Näin tulivat valmiiksi taivas ja maa ja kaikki mitä niissä on. Jumala oli saanut työnsä päätökseen,
MIKÄ ON TIIMI?.
© 1999 Stakes / Hannele Hyppönen TKK sivu 1 (9) Esteettömyys teknologian kehittämisessä ja hyödyntämisessä Hannele Hyppönen Stakes.
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
KUNTOUTTAVA TYÖTOIMINTA
Suunnitelma ohjelmiston testaukseen
LC Finland Internet Heltech Pertti Lehtinen.
Opinnäytetyöprosessi
Laatujärjestelmät organisaatioiden kehittämisen ja johtamisen näkökulmista Kaisa Sariola JTO.
Paras aika tehdä kivitilaukset?. Riittävän ajoissa!
Pyry Heinonen.  Nykyisen Internet-pohjaisen painotuotetilausjärjestelmän korvaaminen uudella versiolla  Esitellään nykyinen järjestelmä ja mahdollinen.
Mitä nuorille kuuluu? Eveliina Karjalainen.  Toisilla näyttää menevän paremmin kuin koskaan, toisilla huonommin kuin koskaan. Molemmat ryhmät tuntuvat.
Asiakkuuden muuttunut rooli, Case Hämeenlinnan terveyspalvelut
Uudet ELY-keskukset ja tiedonvälityksen haaste työhallinnossa Ideapäivä-seminaari Jaana Suokonautio Jaana Suokonautio.
DOKUMENTAATIO JA TIEDONMUODOSTUS
Tietotekniikan laitoksen uusi linja. Yhteisen rungon ympärille liittyvät oksina Tietotekniikan laitoksen perinteiset ja uudet linjat.
OHJAAMINEN.
TIPTOP: käyttöliittymien kehittäminen TaY:ssa. Käyttöliittymän rooli suunnittelutyössä – Oikeaa sovellusta riittävällä tavalla muistuttavan käyttöliittymän.
Mitä ne ovat? Mitkä arvot ovat minulle tärkeitä?
Ohjelmistokehittäminen. Luku 1 – Mitä on ohjelmistokehittäminen?
Korkeakoulujen arkkitehtuuripäivä Miten kokonaisarkkitehtuuri auttaa opinto-/talous- /henkilöstö-/tila-/tutkimus-/yleishallinnon edustajaa? Jukka.
Projekti ja siinä työskentely
Taide on terapiaa! Jorma Heikkinen Tsemppi talo,
”Eli sillon lähtee uimahallille ja ui kilometrin”
| | Osaamisen kehittäminen vanhuspalveluissa Tahkovuori Aija Hietanen ahietanen.vuodatus.net © Savonia-ammattikorkeakoulu.
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Windows Presentation Foundation UxE:n näkökulmasta
Motto eli miksi projekti- hallintaa on kehitettävä Sillakaaren lähtöajatus oli, että 3-vuotinen projekti putoaa 3-4 kertaa polvilleen Silti olen Sillakaaren.
Luennoitsijan nimi. Olemme olemassa, koska yhteiskunta haluaa varjella elämää, kulttuuria, omaisuutta, toimintaedellytyksiä Arvot, palokuntahyveet, eettiset.
Marja Toivonen gsm Tuumasta toimeen – seminaarin päätös Aktiivi
Kirjoittakaa sana oikeaan esimerkkiin! 1. Kun kaksi autoa törmää toisiinsa, on kyseessä …..
Muotoilun mahdollisuudet teknologiateollisuudessa Ulla-Maaria Mutanen, Helsingin yliopisto Suomalainen muotoilu - osa liiketoiminnan ydintä? Muoto 2005.
Tietoyhteiskunnan palveluarkkitehdit ja -rakentajat © 2014 Gofore 1 ePerusteet – tietomalli ja rajapinnat Jarkko Hyöty Opetushallituksen tarjoamien.
Täysivaltainen osallisuus – vammaisalan tulevaisuusseminaari
T Personal SE assignment Project progress tracking and control.
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Kansalaisneuvonnan markkinointi Neuvontapalveluiden yhteistyötilaisuus
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Jatkuvan parantamisen Jp-taulu
Valmius tulevaisuuteen Arto Saloranta.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Projektikatselmus Publicum Teknillinen korkeakoulu Publicum-ryhmä.
KDK:n asiakasliittymän käytettävyydestä Eija Liukkonen.
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
HOPS-projekti Koulutusteknologian perusopinnot Henna Mikkola Merja-Maaria Oinas Tiina Torvinen.
Systeemityö 2 Vesiputousmalli Teppo Räisänen, Principal Lecturer
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
Toimintakyvyn arviointi
Mi Menetelmä tosiaikaiseen sivustomuokkaukseen Sulake Dynamoid | Strictly confidential – legally protected and privileged information Ilari Tuominen Software.
AH Lastensuojelulaki sosiaalityön arjessa Oulun seudun lastensuojelun kehittämisyksikkö Arja Honkakoski Sosiaalityön kehittämispäällikkö.
MIKSI JAPANISSA TEHDÄÄN LÄHETYSTYÖTÄ? Kuva: Philippe Gueissaz.
Päihde- ja mielenterveystyö kuntoutujan näkökulmasta
Tik Tietojenkäsittelyopin ohjelmatyö Palautuspalaveri 3 Projektin esittely lyhyesti Projektin arviointi –projektin tila –suunnitelmat P1-vaiheelle.
Dipoli /Koivula S. ja Rantamäki J. LAADUN INDIKAATTORIT mitä, miksi, miten, milloin, kuka, kenelle?
Kaakkuri Sovellusprojekti Esityksen rakenne Projektiorganisaatio Projektiorganisaatio Taustatietoja Taustatietoja Sovelluksen ominaisuudet.
ARKIELÄMÄN KEMIAA KOTKAN KESKUSKOULUSSA
Kesätyöntekijöiden kommentteja Opasnetistä ja ydinvoimatyöstä: ”Kun tulin kesätöihin minulla oli vain jokin suuntaa antava aavistus siitä mitä meinattiin.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Portfoliopohja oppilaiden käyttöön
Yritykseni pahimmat kilpailijat
THL:n asiakkuustyön ja CRMn vaikuttamissuunnitelma
LUONNE – Omistajuus kehittymisestä
Työhyvinvointia varhaiskasvatuksessa
Esityksen transkriptio:

Älä pelkää UX-suunnittelijaa, hän on ystäväsi Arto Puikkonen, UX-suunnittelija

Miksi UX-työ on aidosti tärkeää? UX (User Experience/Käyttäjäkokemus) on se ajatus ja muistijälki, joka meille muodostuu ennen, käytön aikana ja sen jälkeen UX muodostuu tekijöistä: Oikeat ominaisuudet, korkea käytettävyys ja meitä miellyttävä ulkoasu UX on palvelun laadun tärkein mittari Kuka tämän kaiken saavuttamisesta ja vaalimisisesta huolehtii ellei ammattitaitoiset UX-työn ammattilaiset?

Mihin haasteisiin UX-työn jalkautuksessa törmätään? UX-työ jää helposti irralliseksi osaksi elämällä eri maailmassa kuin toteutus Suunnitelmien kommunikointi kaikille sidosryhmille on työlästä Responsiivisuuden kuvaaminen vaatii paljon työtä Kommunikoinnissa tapahtuu helposti virheellisiä tulkintoja Ohjelmoitu lopputulos ei toiminnoiltaan vastaa suunnitelmia Ohjelmoitu lopputulos ei graafiselta ilmeeltään vastaan suunnitelmia Asiakkaan on vaikea seurata vastaako suunnitelmat hänen vaatimuksiaan ja odotuksiaan Loppukäyttäjän on hankala antaa palautetta

Miksi prototypointi?

Miksi prototypointi? Se ratkaisee juuri ne ongelmat, joihin UX-työn jalkautuksessa törmätään Ei kommunikointiongelmia Ei irrallinen osa ”Yhden luukun politiikka” ohjelmistokehittäjille Suunnitelma ja toteutus vastaavat toisiaan toiminnallisuuksiltaan Suunnitelma ja toteutus vastaavat toisiaan graafiselta ilmeeltään Paperiprototyyppejä paremmat lopputulokset käytettävyystestauksessa Tehtynä oikein, se ei ole vain esivaihe Tehtynä oikein, se on todellinen tuottava osa suoraan toteutuksen pohjaksi Dialogi ei ole enää siinä, mitä tämä on ja miten tämä toimii Se ei kuitenkaan korvaa konseptointivaiheen rautalankamallinnusta

Miten? Tärkeässä roolissa osapuolten välillä käytävä dialogi tuotoksista Staattinen pohja sovellusalustan mukaisin tekniikoin, esim. HTML/CSS web-sovelluksissa Ei pidemmälle kuin jalkautuksen kannalta on olennaista Yhä useampi UX-osaaja omaa taidot toteuttaa HTML/CSS-prototyyppejä Yhä useampi graafinen osaaja omaa taidot toteuttaa vaadittavat CSS-tyylit UX-työstä vastaavat ovat luontevin Vaihtoehdot UX-osaaja ja graafinen osaaja yhdessä muodostavat toiminnallisen prototyypin UX-osaaja ja graafinen osaaja prototypoijan avustamana Prototypointiin tarkoitetut sovellukset, kuten Azure, antavat kommunikaatiotyökalun, mutta eivät tehosta työn jalkautusta ohjelmistokehittäjälle

Teemme kokonaisuuksien kehittämisestä hallittavaa ja tuloksellista!