Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Yritykseni pahimmat kilpailijat

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "Yritykseni pahimmat kilpailijat"— Esityksen transkriptio:

1 Yritykseni pahimmat kilpailijat
Kuvittaja- ja ulkoasuntoteutusalalla

2 Hanna Lahti Yksityisyrittäjä, tekee pääasiassa kuvituksia ja graafisen suunnittelijan töitä tehdessään käy toiminimellä Huomen GDI. Hänen sivunsa on huomendesign.com, jossa on lukuisia, hyvälaatuisia esimerkkejä hänen tekemistään töistä suomeksi sekä englanniksi. Lahti ei ole määrittänyt toimipaikkaansa. Kaikki yhteydenotto tapahtuu puhelimitse tai sähköpostilla. Hän ei ole myöskään merkinnyt palvelujensa hintoja. Hän on tehnyt mm. lehtitaittoja, kirjojen ulkoasuja, artikkelikuvituksia, oppikirjakuvituksia ja taittoja, pakkauksien ulkoasuja sekä kattavia painotuoteperheiden ulkoasuja. Lahden osaaminen on monipuolista ja hyvälaatuista. Hän pystyy tekemään tuotteen ulkoasun alusta loppuun ja tarjoamaan ulkoasuja siistin yksinkertaisesta persoonalliseen ja värikkääseen. Hän on hyvä kaikissa osa- alueissa; typografiassa, taitossa, kuvituksessa, infografiikassa, värien valinnassa jne. Hän tekee kuvituksiaan jopa eri tekniikoilla; tietokoneella, tusseilla ja akryylimaaleilla. Lahdella ei ole mitään selkeitä heikkouksia. Ainoa asia, jonka voisin tarjota hänen sijaan, on erilaisia kuvitustyylejä piirroksille ja hahmoille. Lahden hahmot sopivat moneen käyttötarkoitukseen ja kuvituksissa on omaa variaatiotaan projektikohtaisesti. Kuvitukset ovat kirkkaita, eloisia ja sarjakuvamaisia. Vaikka hänen kuvituksensa ovat aina sopivia ja hyviä, ne eivät ole kovin taiteellisia. Sen lisäksi, että tekisin asiallisia ja informoivia, hauskoja ja mielenkiintoisia kuvituksia vaikka artikkeleihin ja kirjoihin, tarjoisin myös taiteellisimpia ja persoonallisempia kuvituksia.

3 Noora Katto Katto on tamperelainen kuvittaja ja graafinen suunnittelija. Hänen nettisivunsa ovat noorakatto.net. Yksinkertaisilla sivuilla ei lue työtehtävien hintoja, eikä hän ole antanut tarkempaa sijaintiaan. Yhteyden häneen saa puhelimitse ja sähköpostilla. Hän on tehnyt lukuisia kuvituksia lastenkirjoihin ja lehtiin sekä kansikuvituksia, että tarinoiden kuvituksia. Muita töitä ovat joulukalenterikuvitus ja joulukortit. Tyyliltään hänen kuvituksensa ovat värikkäitä ja lapsenomaisia. Hahmot ovat sarjakuvatyylisiä ja hiukan rosoisia, mutta niissä on oma lapsellinen viehätyksensä. Parhainta hänen kuvituksissaan on väritys ja värit. Ne ovat hyvin siistit, kirkkaat ja väripaletit ovat mielenkiintoisia. Hänen piirtämisen taitonsa ovat monipuoliset. Kuvituksissa on paljon yksityiskohtia ja eloa. Katto tekee pääasiassa lasten kuvituksia, joka näyttäisi olevan ainoa asia, jota hänellä on tarjota. Eri projektien kuvitukset eivät ole täysin samanlaiset, mutta kauheasti variaatiota tai mitään uutta niiden välillä ei ole sekä tyylillisesti että käytetyillä välineillä. Oma tarjontani olisi paljon monipuolisempi sekä piirustustyyleissä että käytetyissä medioissa. Tekisin myös kuvituksia, jotka ovat aikuisempia tyyleiltään ja aiheiltaan.

4 Nasta DEsign Helsingissä toimiva osuuskunta muodostuu kuudestatoista eri graafisen alan ammattilaisesta, jotka keskittyvät visuaaliseen suunnitteluun ja kuvitukseen. Heistä osa toimii Tampereella. Noora Katto on myös osa Nasta Designia. Toimipiste sijaitsee Helsingissä, Aleksis Kiven kadulla. Hinnoittelu tapahtuu asiakkaan osalta lähettämällä tarjouspyyntö verkkosivun nastadesign.net kautta. Nasta Design tarjoaa laajan määrän eri graafisen alan töitä: valokuvausta, kuvituksia, taittoja, web-suunnittelua, yritysilmeitä, infografiikkaa ja printtejä. Osuuskunnan selkein vahvuus on sen tarjonnan monipuolisuus ja eri osaamisalueiden yhteistyö. Joissain projekteissa on useampi ammattilainen ollut mukana, yhdistäen osaamisen ja korvaten toistensa heikkouksia. Asiakas voi itse valita keneltä hän tahtoo tilata työnsä ja voi saada kaiken tarvittavan materiaalin esimerkiksi yrityksensä ulkoasuun. En tiedä kuinka Nasta Design hoitaa ammattilaistensa yhteistyön, mutta se voi osoittautua hankalaksi, kun työntekijät ovat jakautuneet kahteen kaupunkiin. He voisivat myös tarvita lisää persoonallisia kuvittajia ja web-suunnittelijoita. En tiedä myöskään minkälaiset hinnoittelut heillä on, mutta yksityisyrittäjänä voisin tarjota edullisempaa vaihtoehtoa.


Lataa ppt "Yritykseni pahimmat kilpailijat"

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google