Uusi Väylä Ammattiin.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppilaitoksen mahdollisuudet nuorten työllistämisen tukemiseen
Advertisements

Uraohjaus Invalidiliiton Järvenpään koulutuskeskuksessa
Ammattiosaamista ja arvopohjaa
Anu Kemppainen TOP-valmentaja Verkostotapaaminen Helsinki
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
SEINÄTÖN PAJA- VERKOSTOTAPAAMINEN Työpaja-seinillä ja ilman
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa
Ohjaus työssäoppimisen oppimisympäristöissä Seija Rannikko.
Työ(hön)valmentajat opetuksen tukena
R INNAKKAISOHJELMIEN IDEAT JA OIVALLUKSET, RYHMÄ 2 M YÖTÄTUULESSA – TOIMINTAA JA TULOKSIA AMMATILLISEEN KOULUTUKSEEN Kari Laine
Mukana olevat paikkakunnat ja toimijat
Oulaisten terveydenhuolto-oppilaitos
NITOJA – Nivelvaihe, toiminta ja jatko työelämään – Projektityöntekijät: Marja Riitta Lygdman, projektipäällikkö, p Päivi.
Erilaisista osaajista työvoimaa -tour 2011 (Työmieli, Punainen Talo, Valtaväylä, Mieluisa) Tiistai , Rauma Rauman Merimuseo Oppilaitos-yhteistyöyritys.
vs. koulutuspäällikkö Eija Haverinen,
KOULUTUSTAKUU.
Valmis-hanke – Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Varsinais-Suomessa
UVA2/ Jarno Niskala ja Tarja Luukas
Pirkko Rimpilä-Vanninen
Yleiskatsaus toimialan näkymistä Ennakointikamari Asiantuntija Hannu Hakala Matkailu- ja Ravintolapalvelut MaRa ry.
Opinnollistamistyö Työvoimalasäätiössä
AURA-instituutti, Turku ja Laitila
Työmarkkinakeskusjärjestöjen esitykset koulutuksen ja työelämän yhteistyön kehittämiseksi Ehdotukset valmisteltu työurasopimuksen pohjalta käynnistetyssä.
Avoin-Web Pro -projekti Avoin = avoin ammattikorkeakoulu Web = verkko-opinnot Pro = Professional, ammattitaitoinen toteutus Aila Säkkinen
Kolmas sektori ja koulutus kotouttajana
– Kokkolan osahanke saakka.
1 Valtakunnallinen laajennetun työssäoppimisen kokeilu painoviestinnän alalla – Kokeilun, projektin sisältö ja tavoitteet - Kokeiluissa.
YVI Yrittäjyyskasvatus opettajankoulutukseen!
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
Näytöt Kiipulan ammattiopiston puutarhatalouden yksikössä
Uusi Väylä Ammattiin asti Toteuttaja Tornion Työvoimalasäätiö Osatoteuttajia: Meri-Lapin Työhönvalmennussäätiö Kuhankosken erityisammattikoulu.
Ammatillisen koulutuksen läpäisyn tehostaminen Lapissa - LÄPSY Toteuttajatahot Rovaniemen koulutuskuntayhtymä: Lapin ammattiopisto Lapin matkailuopisto.
Näin me ajatellaan – Nuorten kuulemisen tuloksia keväältä 2010.
TRIANGLE Avoin ammattiopisto-teemaryhmä
Työllisyysportti ”Ei vain tietoa, vaan ihmistä varten”
Vaasan yliopisto Erikoistumisopintojen kehittämispäivä Ilkka Virtanen Miksi erikoistumisopintoja akkreditoidaan? Erikoistumisopintolautakunnan.
Työllisyysportti – työväline työllisyydenhoidon toimijoille
Laajennettu työssäoppiminen Hannu Haapalainen. Hankkeen koordinoija: Koulutuskeskus Salpaus / Maarit Kuosa Osatoteuttaja: Pohjois-Karjalan koulutuskuntayhtymä.
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Lähiopetus & kuntouttava työtoiminta
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea NOPS –hanke Nuoren työ- ja toimintakyvyn edistäminen ammattiopistoissa Hankkeen esittely.
Rahoitus: ESR, Etelä-Suomen lääninhallitus Koulutuskeskus Salpaus – Tavoitteena on edistää nuorten työllistymistä vahvistamalla.
LAAJENNETTU TYÖSSÄOPPIMINEN toimintasuunnitelma Etelä-Savon ammattiopisto.
MAST – Maakunnallisen ohjausmallin ja asiantuntijaverkoston kehittäminen ja vakiinnuttaminen Varsinais-Suomessa Nuorten kuuleminen Läpäisy ja työelämään.
Teija Felt, TM Ohjauspalvelut julkisten työvoimapalvelujen strategiassa Teija Felt, TM
Innova Länsi-Suomen akk
Pirkko Rimpilä-Vanninen 2010 Projektipäällikkö, Laurea “Ammattiopiston nuoren terveyden edistäminen” -NOPS – hankkeen alueseminaari Laurea Pirkko.
Tuloksellisuutta edistävä palkinta ja neuvottelutoiminta
Toimitusjohtaja Petri Lempinen #ammatillinenkoulutus #työllistyminen Kuva: Helsingin kaupunginmuseo/Simo Rista Kuva: Helsingin kaupunginmuseo Huippuosaamista.
JOOP- projekti joustavat oppimisympäristöt –
Oulunkaaren kuntouttava päivätoiminta Lähtökohdat: Iissä kuntouttava päivätoiminta kehittynyt hanketyön kautta vuodesta 2007 lähtien Pudasjärvellä ja Utajärvellä.
Tutkintoja ja tutkinnon osia voi suorittaa myös työtoiminnassa järjestöissä, liikuntaseuroissa, pajoilla ja vankiloissa! Tutkintoja työtoiminnassa opinnollistamisen.
Esityksen nimi / Tekijä Osaamista työpajoilta – Yksilöllisiä polkuja ja mahdollisuuksia suorit- taa ammatillisia opintoja.
Miten edesauttaa erityistä tukea tarvitsevien nuorten siirtymistä ammatilliseen koulutukseen ja työelämään? Seija Eskola Validia Ammattiopisto.
Valma oppisopimuskoulutukseen valmentautuminen
Työelämälähtöisyys Valmassa
Elinikäinen ohjaus Suomessa
Vauhtia ja motivaatiota opiskeluun työtä opinnollistamalla
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
TYÖIKÄISTEN MONIALAINEN PALVELUMALLI
FOKUS – opinnoista tuetusti työllistymiseen
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Olemme osa hallituksen OTE-kärkihanketta
YHDESSÄ HYVÄ OTE Etelä-Karjala ja Kymenlaakso
Kumppaniksi ry:n erityispalvelun työhönvalmennuksen toimintakuvaus
työhönvalmennuksen toimintakuvaus
Oulun seudun koulutuskuntayhtymä Osekk Oulun seudun ammattiopisto OSAO
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Uusi Väylä Ammattiin

Uusi Väylä Ammattiin Päättyy 31.12.2010 Hallinnoijana Tornion Työvoimalasäätiö Kumppanit: Meri-Lapin Työhönvalmennussäätiö Bovallius ammattiopisto (ent. Kuhankosken erityisammattikoulu) Ammattiopisto Lappia Opetusalan koulutuskeskus OPEKO, nyk. Educode Oy Meri-Lapin Te-toimisto ja Työvoiman palvelukeskus Simon ja Tervolan työpajat

Mitä pajoilla tehdään? Puretaan pajoilla tehtävät työt opetussuunnitelmia vastaaviksi siten, että opintojen tai opintosisältöjen opiskeleminen on mahdollista Kirjaaminen Opetellaan tarkastelemaan omaa työtä erilaisesta/ uudesta näkökulmasta Opetussuunnitelmapohjaiset sovellukset ja toimintatavat osaksi työpajan perustoimintaa /opinnollistaminen

Miksi? Ajantasainen koulutus työelämään hakeuduttaessa ja jatkuva kouluttautuminen työelämässä on tämän päivän reaaliteetti Pajatoiminnan sisällöllinen kehittäminen Työpajatyön yleisen imagon nostaminen (perustuen todellisiin laatukriteereihin) Pajatyön työtehtävät pitää tunnistaa ammatillisia taitoja edistäviksi → tunnustaminen Vailla virallista tunnustusta pajatyö jää usein ammatillisesti ja koulutuksellisesti irralliseksi jaksoksi

Missä vaiheessa opiskelu? Lähtökohtana, että asiakkaan eli pajaopiskelijan hyvinvoinnin osa-alueet (fyysinen, psyykkinen, sosiaalinen) ovat siinä kunnossa, että ajatukset voidaan kääntää opintielle ja työllistymiseen Keskeyttämisuhan alla olevat, oppilaitoksen kirjoilla olevat opiskelijat

Projektin tavoitteita Oppilaitosten ja työpajojen yhteistyön syventäminen Työpajatoiminta osaksi koulutus- ja urapolkujen rakentumista → oppilaitos vastaa opetuksellisista kriteereistä työpajan toimiessa oppimisympäristönä Valmennuksen hahmottuminen osaksi ammatillista koulutusta

→ Tavoitteena luoda toimintamalli, jossa sekä oppilaitosten että työpajojen toiminnot tarjoavat yhdessä selkeän palvelun sitä tarvitseville

Miten? Suunnitellut keinot ja toteutustavat Toimijaverkoston tiivistäminen kohti yhteistyömuotoja Avainhenkilöiden sitoutuminen organisaatioiden väliseen yhteistyöhön Yhteistyömallien rakentaminen: eri tahojen kesken sovittavan toimintatavan vakiinnuttaminen käytäntöön

Nykytilanne Osa pajatöistä on purettu, osa työn alla Työ ei varsinaisesti ole ”valmis” vaan kehitystyö on jatkuvaa myös projektin jälkeen Toimintamalli on luotu ja se on sopimuksellista Pajaopiskelijoita on ollut sekä oppilaitoksesta, että pajoilta