Kilpailumaksut Toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen, Reserviläisurheiluliitto ry RESUL:n kilpailutoiminta Kilpailutoiminnan organisointi Puolustusvoimien.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

FOOTPASS-ARVIOINTI Suomen Palloliitto.
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Ystävän avulla apua yksinäiseen arkeen
Suomalaisen Urbaanin unelman vaikutteet tulevat Englannin kirkon piirissä alkaneen uudistuksen parista luvulla kristityt totesivat heidän yrityksensä.
NAO/Maija-Leena Haapa-alho
Koti On Paras SLU –alueiden perheliikuntahanke KOTIPA.
ILO ELÄÄ JÄRJESTÖISSÄ – Pohjois-Karjalan järjestöpäivät , Kitee PALAUTTEEN PURKU Hanna Kääriäinen 2013.
Yhteistyössä Tietohallinto liikunnassa ja urheilussa
Kansalaisjärjestöjen nykytila-analyysi 2011 Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry.
Tunnemmeko jäsenemme? Järjestöpäivät Etappi 1: Rekrytointi.
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
4. Opiskelijan osaamisen arviointi työpaikoilla
Lasten kilpailutoiminnan kehityshanke
ENCORE Enhancing Organisational Project Cycle Management Competence and Regional Co- operation in International Projects.
Joukko ulkomyyjiä - Kuka on vastuussa?. Yhteishyväksyntä tapahtuman järjestäjältä Jos tilaisuuden järjestäjä hakee ns. yhteishyväksyntää, on hän tuolloin.
2006 huomionosoitussäännöt SUOMEN PAINILIITTO Finnish Wrestling Federation.
TTL Sosiaalisessa mediassa
Tutkintojen perusteet I II III I-tason tutkinto väh 50 h opintokokonaisuus Korkeakoulututkinnot Ammatilliset tutkinnot Laji- /toimialatutkinto suoritettu.
BPW Finland UUSIA AJATUKSIA TOIMINNASTAMME - MITEN NE TOTEUTETAAN Leena Roivas Puheenjohtaja
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Ammattitaitokilpailujen mahdollisuudet TULEVAISUUS ON AMMATTIOSAAJISSA Laivaseminaari m/s Silja Serenade Markku Aunola, Kiipulan ammattiopisto.
Heinolan kaupungin opetussuunnitelma
Organisaatio Stepi Sundberg. PT-kisatoimitsijakurssi (11) Organisaatio  Kilpailujen järjestelyorganisaatio voi koostua esim. seuraavista.
Talous Stepi ja Teemu. Taloudellinen vastuu PäPan kisoissa järjestäjillä tai piirillä –sovittava etukäteen piirin talouspäällikön kanssa Jos lippukunta.
Vaarojen tunnistaminen ja arviointi
TPO-oppilaitoskysely keväällä 2010 Toimintaympäristö ja talous Oppilaat Henkilöstö Opetustarjonta.
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
LÖYDÄ OMA TAPASI AUTTAA Sydäntalvi – Suomen sydämellisin valmiusharjoitus Lauantaina klo
Ikali Karvinen, TtT, sh AMK Diakonia-ammattikorkeakoulu
Ammattiosaamisen toimielimen tehtävät ja Ammattiosaamisen toimikunnan toiminta Koulutuskeskus Salpauksessa Heikki Tuomainen lehtori, opetuksen kehittäminen.
Vapaaehtoisvaliokunta JäKo/sn VAPAAEHTOISTEN KOULUTUSJÄRJESTELMÄ.
Yritysyhteistyö ja työanalyysit
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
Strategiset tavoitteet Käytämme monipuolisesti ammattiyhdistystoiminnan keinoja jäsenten asioiden ajamiseen. Vaikutamme luottamusmiesjärjestelmän toimivuuden.
Täydennyskoulutuksen verkostomalli – Vaihe I - II OSAAVA - ohjelma
S UOMEN P AINILIITTO RY Suomen Painiliiton tiedotusstrategia tiedotus- ja huomionosoitusvaliokunta.
Ammattiosaamisen näyttö -prosessi
Tärkeää tietoa punaisen ristin käytöstä
Pekka Silkosuo, OAJ ALUEYHDISTYKSEN TALOUS. alueyhdistyksellä oma selkeä toimintaa ja taloutta ohjaava normipohja(=rekisteröity yhdistys)alueyhdistyksellä.
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Työpaikkakouluttajan ABC
1 Vammaispalvelut Ann-Mari Einola, johtava sosiaalityöntekijä Kirjoita tähän nimi Dian perustyyli -tilassa: Lisää alatunniste.
HUOMIONOSOITUSSÄÄNNÖ T Suomen Painiliitto ry Radiokatu 20, Helsinki.
KANSAINVÄLISEN STRATEGIAN TARKOITUS Oppisopimuskoulutuksen kansainvälisen toiminnan tavoitteena on edistää suomalaisen työelämän kansainvälistymistä ja.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 1 Virtuaaliammattikorkeakoulu Yhteyshenkilöpäivät Outi Vahtila
Kilpailijan starttikurssi
TUPA –Työpaikkaohjaajien kouluttajakoulutus - kuka kouluttaa ketä?
Kenttäorganisaation tulevaisuus. Aikataulu Kuopion liittokokous päätti järjestöorganisaation tulevaisuudesta Liiton on suosittanut, että kaikissa piireissä.
NUORISO ON YHTEISKUNNAN TÄRKEIN VOIMAVARA - Rotary Youth Leadership Awards Suomen Rotary © 2012.
TOIMENKUVAKARTTA / SEURAN JOHTO. TOIMENKUVAN SISÄLTÖ / SEURAN JOHTO PJ:  Johtokunnan kokoon kutsuminen ja seuran toiminnan johtaminen  Seuran toiminnan.
ABC – Askeleet nuorten tieto- ja neuvontapalvelun
TOIMINTASUUNNITELMA 2017 Hallituksen ehdotus
Terveydenhuollon järjestämissuunnitelma Perusterveydenhuollon yksikkö - Lapin shp Ohjausryhmän kokous TÄNNE VOIT LISÄTÄ OMIA HUOMIOITASI,
Olympiakomitea - liikunnan aluejärjestöt - varsinaista toimintaa toteuttavat tahot
Koulutuksen järjestämisen ja opintojen järjestämisen prosessit
Koulutuksen tavoite Tavoitteena on, kehittää sosiaali- ja terveydenhuollon henkilöstön valmiuksia havaita ja arvioida kotonaan asuvien asiakkaidensa palo-
Klubin strategia työkalu KST
Hankinnoilla työllistämisen malli
Iitin Reserviupseerikerho ry. .
Uinnin kilpailujärjestelmä
SUHO Mikä SUHO? Suomen harjoittelukoulujen opettajat ry
SUOMEN SOTILASURHEILULIITON
LUKIO-TET Viherlaakson lukion ensimmäisen ja toisen vuositason opiskelijoiden työelämään tutustuminen keväällä 2015.
Yhdistysten kannusteet
Yhdistysten kannusteet
TOIMINTA KYRÖNPELLON AMPUMARADOILLA
Ammatillisen koulutuksen reformin vaikutus vankilaopetukseen
Esityksen transkriptio:

Kilpailumaksut Toiminnanjohtaja Risto Tarkiainen, Reserviläisurheiluliitto ry RESUL:n kilpailutoiminta Kilpailutoiminnan organisointi Puolustusvoimien tuki Yhteistyö MPK:n kanssa Yhteistyö reservipiirien kanssa Toimitsijakoulutus ja lajiparlamentit Palkitseminen ja tiedottaminen Summa summarum RESUL liikkuu ja liikuttaa

RESUL:n kilpailutoiminta  järjestö perustettiin hoitamaan perustajaliittojen laajentunutta kilpailutoimintaa 1970-luvun alussa  kilpailutoiminnan tarkoituksena on edistää jäsenliittojen jäsen- ten kenttäkelpoisuutta, ampuma- sekä maastossa liikkumisen ja selviytymisen taitoja  kilpailutoiminnan avulla houkutellaan varusmiespalveluksen suorittaneita reserviläisliikunnan ja –urheilun pariin  lisäksi eritasoiset toimitsijatehtävät tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden arvioida omia johtamis- ja organisointitaitoja

RESUL liikkuu ja liikuttaa Kilpailutoiminnan organisointi  Toimikunnat vastaavat oman kilpailutoimintansa organisoinnista  järjestäjätaho, tekninen asiantuntija, mahdollinen koulutus, tiedottaminen sekä toimikunnan vastuulla olevien lajien säännöistä  mahdolliset lajiparlamentit, joista saadaan ”eväitä” sääntötarkistuksiin  Toiminnanjohtaja kokoaa suunnitteluvuoden kilpailukalenterin, hän neuvot- telee myös tarvittavan tuen puolustusvoimilta  pv:n tuki päätetään kolmikantaneuvotteluissa helmikuun alussa, samalla sovitaan, mitkä tapahtumat ovat myös MPK:n kursseja (kh-vuorokaudet)  Seuraavan vuoden kilpailukalenteri vahvistetaan liiton syyskokouksessa ja sen jälkeen sovitaan tiedottamisesta RESUL:n jäsenyhdistyksille sekä niiden jäsenistölle (Reserviläinen –lehti, liittojen verkkopalvelut, liittojen tie- dotteet, sähköpostitiedottaminen jne.)  Kilpailuista ja tapahtumista julkaistaan tulokset Reserviläinen -lehdessä sekä liiton verkkopalvelussa

RESUL liikkuu ja liikuttaa Puolustusvoimien tuki  Puolustusvoimat tukee sellaisia kilpailuja ja tapahtumia, jotka ylläpitävät ja edistävät osallistujan sotilaallisia valmiuksia ja hänen kenttäkelpoisuuttaan  Tuen piiriin kuuluvat pv:n oma materiaali, ampumaradat ja mahdollinen muu tuki (majoitus ja huolto)  Tulevaisuudessa on tuen anojan määriteltävä, onko tuettava tapahtuma kriittinen, välttämätön vai tarpeellinen  Puolustusvoimat toivoo, että järjestöt ml. RESUL tekevät oma- ehtoisia tarkennuksia pv:n tukeen, koska tukea antavia jouk- ko-osastoja on entistä vähemmän, samoin pv:n ampumaratoja  Tukimenettely ja siihen liittyvät neuvottelut eri puolille ovat aikaa sitovia tehtäväkokonaisuuksia

RESUL liikkuu ja liikuttaa Yhteistyö MPK:n kanssa Reserviläisurheiluliitolla on yhteistyösopimus MPK:n kanssa, jossa määritellään kilpailujen yhteistyö seuraavasti: Yhteisesti järjestettävät tapahtumat -talvijotos, kansainvälinen sotilastaitokilpailu (joka 3. vuosi), SRA:n SM-kilpailut, Tarkka-ammuntakilpailu sekä syysjotos  sekä osallistujat että toimitsijat rinnasteisten kh-vuorokausien sekä MPK:n vakuutusten piirissä -RESUL sopii, mikä jäsenjärjestö tai reservipiiri toteuttaa kunkin tapah- tuman ja MPK määrittää, mikä MPK:n piiri tai koulutus- ja tukiyksikkö osallistuu kunkin tapahtuman toteuttamiseen -RESUL vastaa tapahtuman sääntöjen mukaisesta toteutuksesta, käytännön järjestelyistä, turvallisuudesta, tiedottamisesta sekä tulospalvelusta, MPK:n osuutena on mahdollistaa pv:n aluei- den, tilojen, kaluston ja muun tuen käyttö

RESUL liikkuu ja liikuttaa Yhteistyö reservipiirien kanssa  Reserviläisurheiluliitto on erittäin läheisessä yhteistyössä RUL:n ja RES:n piirien kanssa, koska reservipiirit järjestävät kaikki RESUL:n kilpailut ja tapahtumat (ainakin tähän asti)  Käytännössä liiton toiminnanjohtaja neuvottelee toimikuntien esitysten pohjalta piirien kanssa kilpailuiden ja tapahtumien järjestämisestä  Neuvotteluissa sovitaan, millä paikkakunnalla kyseinen kilpailu tai tapahtuma järjestetään ja kuka on vastuuhenkilö  Tämän jälkeen neuvotellaan yksityiskohtaisesti tapahtuman järjestä- misestä ja sovitaan mahdollisista tukimenettelyistä (= tekninen asian- tuntija ja mahdollinen koulutus toimihenkilöille)  Liitto vastaa kilpailukutsujen toimittamisesta edelleen sekä palkinnois- ta, samoin tulosten julkistamisesta sekä ammuntojen ennätysten ylläpidosta

RESUL liikkuu ja liikuttaa Toimitsijakoulutus ja lajiparlamentit Toimitsijakoulutus  Reserviläisurheiluliitolla on mahdollisuus yhteistyössä MPK:n kanssa järjestää tarpeen mukaan toimitsijakoulutusta kilpailujen ja tapahtumien järjestäjille  Käytännössä toimitaan siten, että järjestäjätaho pyytää tarpeen mukaan asiantuntija-apua liitosta ja liitto sopii järjestäjän kanssa yksityiskohdista.  Asiantuntijoina käytetään pääsääntöisesti liiton toimikunnissa olevaa asiantuntemusta ja osaamista Lajiparlamentit  Lajiparlamentteja järjestetään tarpeen mukaan ja niistä saadut palautteet hyödynnetään mm. sääntömuutoksia tehtäessä  Lajiparlamenteista päättää liiton toimikunnat itsenäisesti

RESUL liikkuu ja liikuttaa Palkitseminen ja tiedottaminen Palkitseminen  Reserviläisurheiluliitto vastaa kilpailujen palkintojen toimittamisesta kilpailun järjestäjälle (kultainen, hopea ja pronssi sekä toimitsijamitalit)  Kilpailujen palkintoihin ja toimitsijamitaleihin liitto käyttää vuositasolla n. 5000€ rahaa  Kilpailun järjestäjä voi hankkia mm. yritysyhteistyön kautta myös omia palkintoja Tiedottaminen  Reserviläisurheiluliitto vastaa kilpailujen ja tapahtumien tiedottami- sesta liiton jäsenyhdistyksille, tiedottaa niistä omassa verkkopalvelus- saan ja lyhyesti Reserviläinen -lehdessä sekä omissa tiedotteissaan  Tiedottamisvastuu kilpailuista ja tapahtumista on AINA järjestäjällä, mahdollisuuksia on monia, mikäli niin halutaan

RESUL liikkuu ja liikuttaa Summa summarum  Kilpailumaksu ei siis kata pelkästään kilpailuiden palkintoja, vaan siihen liittyy varsin paljon työtä, niin luottamus- kuin toimihenkilö- tasollakin  Kilpailuiden ja tapahtumien on myös liiton taloudessa katettava niihin käytetty työpanos, niin käytännön järjestelyihin kuin kehittämiseenkin  Lisäksi liittomaksutulot ovat merkittävä osa RESUL:n taloutta  Reserviläisurheiluliitto suunnittelee ja toteuttaa reserviläisliikuntaa ja - urheilua vastuullisesti mutta vaatimattomilla taloudellisilla resursseilla, jolloin kaikki menot ja tulot ovat kriittisen tarkastelun kohteena, niin myös kilpailumaksut ja niiden liitto-osuus  Reserviläisurheiluliitossa uskomme, että hyvällä yhteistyöllä selviämme näistäkin haasteista

RESUL liikkuu ja liikuttaa