Suomalaisen avun maisemakuvaa Dos., akatemiatutkija Anne Birgitta Pessi, HY 29.10.2008, Kansalaisareena.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Advertisements

Filosofian Praktikum 2008 Moraali Informaatioverkostojen koulutusohjelman filosofiankurssin neljäs praktikum-kokoontuminen.
Asiakaslehtitutkimus 2009 Heikki Nikali ja Arja Kaikkonen, Itella Oyj Riitta Siikaranta ja Annika Fock, Rian Oy Aikakausmedian Asiakaslehtiryhmä.
Juha Kauppinen Consulting oy Työntekijäkysely Tietoja
11 VAKUUTUSTUTKIMUS 2012 Esitys Tutkimuksen tavoitteena on selvittää suomalaisten: yleiskuvaa vakuutusyhtiöistä ja vakuutustuotteista riskintuntemusta.
Kirjailijoiden taloudellinen asema Suomessa , Lavaklubi, Kansallisteatteri, Helsinki Tutkimuspäällikkö Mikko Grönlund BID Innovaatiot ja.
Toimintaympäristö
TIELIIKENNEONNETTOMUUKSISSA KUOLLEET YLI 64-VUOTIAAT Lähde:Tilastokeskus ja Liikenneturva, 2007 ennakkotietoja.
Vapaaehtoistoiminnan ytimessä!
Palkkatuki.
1 Ostopaikkakysely Heli Rauman Anu Simonen. 2 Kyselyn toteutus •Riihimäen kotitalouksiin lähetettiin yhteensä 2780 kyselyä •Kotitaloudet valitsimme postinumeroiden.
Sijaisvanhemmuus ja henkinen hyvinvointi. 1.Palauta usein mieleesi, ettet ole syypää lapsen ongelmiin, et ole niistä vastuussa, mutta voit toimia ensisijaisena.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Vastuullinen Lahjoittaminen VaLa ry
Hampuri, Saksa Löytää suunta, joka mahdollistaa Lions Clubs Internationalin saavuttavan sen täyden potentiaalin kansainvälisenä.
Lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelma / Lapsen oikeudet -kampanja | |1T-9196 RKO/JEL, Omnibus Marras
Kauppalehti Yrittäjyys Lokakuu Aineiston rakenne Kaikki, n=720 %
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
”Määrittää ihmisen yksilönä”
Nuoria etsimässä keväällä 2013 • Tiedotus alueellisille toimijoille mm. avoterapeutit, avohuollon ohjaajat, kuntoutusohjaajat, oppilaitokset • nihkeesti.
1 ©TNS 2012 Tämän tutkimuksen tulokset on tarkoitettu vain tilaajan omaan käyttöön. Niitä ei saa lainata, luovuttaa, jälleenmyydä tai julkaista ilman tutkimusyrityksen.
SAK:n luottamushenkilöpaneeli ”Palkaton työ” Helmikuu 2012 N=1220.
1 MARKKINAKATSAUS RAHASTOPÄÄOMA SUOMALAISISSA SIJOITUSRAHASTOISSA.
Joulututkimus Tutkimuksessa selvitettiin suomalaisten jouluun liittämiä ajatuksia Stressiä aiheuttavat tekijät Lahja toiveet ja ajatellut joululahjat.
Nuorten asenteet ja osallistuminen vapaaehtoistoimintaan Vapaaehtoistoiminnan juhlaseminaari Henrietta Grönlund Henrietta.
1 N-piirin johtajuusvalmennus Vapaaehtoistyön johtaminen.
ARJEN TALOUSKATSAUS Telebus helmikuu/2008/viikko 9.
Suomalaisten huolen ja ilon aiheet
VAKUUTUSTUTKIMUS2014 Esitys
Osallistuminen sidosryhmien näkökulmasta -kysely metsäneuvostojen jäsenille Marjo Laitala.
TURUN YLIOPISTO MITÄ VOIMME OPPIA KANSALAISKYSELYSTÄ ? Sirkka-Liisa Kivelä professori, ylilääkäri.
Anna tutki: Naisen asema työelämässä.
Akavan Erityisalat Valtiosektorin työmarkkinatutkimus 2009.
Aihe: 30 Asiaa 30 asiaa, jotka olemme oppineet pornoleffoista.
OPETTAJA JA OPPILAS Opettaja hyväksyy ja pyrkii ottamaan huomioon oppijan ainutkertaisena ihmisenä. Opettaja kunnioittaa oppijan oikeuksia ja suhtautuu.
LIONS-PERIAATTEET JA LIONS-ARVOT
IKÄOHJELMAT SAK:LAISILLA TYÖPAIKOILLA SAK:N LUOTTAMUSHENKILÖPANEELI SYYSKUU 2013 N= 1114.
Tekoja-kampanja Maailmassa on tällä hetkellä ennätysmäärä nuoria ihmisiä. Enemmistö heistä asuu kehitysmaissa. Moni nuori on kasvanut konfliktin.
Facebook yritystoiminnan tukemisessa Kiravo-projekti 2012 Kiravo – kirjasto avoimena oppimisympäristönä Biblär – biblioteket som ett öppet lärcentra.
Tietoja muuttoliikkeestä Yhteenvetoa PKS = Vantaa, Espoo, Helsinki ja Kauniainen KUUMA = muu Helsingin seutu (10 kuntaa)
Punaisen Ristin nuorisotoiminta Havaintoja jäsenkysely 2012:n pohjalta
POHJANMAA ”Uuden energian Pohjanmaa - Energiaa huippuosaamisesta, monikulttuurisuudesta ja vahvasta yhteisöllisyydestä”.
Suomen Punaisen Ristin toimintalinjaus
Tornion kaupungin etsivä nuorisotyö
Nivelvaiheen ohjaus Kesä ohjaus Asiakas määrät kesä- heinäkuu.
Viestintäsuunnitelma
Euroopan vapaaehtoistoiminnan vuosi 2011 ”Vapaaehtoisena vaikutat” 1.
pk Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö Järjestö Sopimusvuori ry & Sopimusvuorisäätiö palveluntuottaja päivittäin yli 600 kuntoutus- ja hoitopaikkaa.
Avustusosasto, Pekka MYKRÄ, Vapaaehtoistyön haasteista Pekka Mykrä kehittämispäällikkö
Tavoitteen asettaminen: tunnusluvut 1 Toteutuma 2007 Toteutuma 2008 OPM tavoite v Tavoite 2012 Lukuvuodessa vähintään 45 op suorittaneiden.
Pohjois-Karjalan Järjestöasiain neuvottelukunta JANE Hanna Kääriäinen
Salla Säkkinen ja Tuula Kuoppala
Nuoret ja rahapelaaminen: Tiesitkö tämän? Tietoisku rahapelaamisesta.
Suomalaisten työuraan liittyvät mielipiteet keväällä 2015 Keva ja Tela Lisätietoja: Pauli Forma, , pauli.forma(at)keva.fi Suvi-Anne Siimes,
Suurten ikäluokkien iäkkäille vanhemmilleen ja aikuisille lapsilleen antama apu Hans Hämäläinen Sukupolvien ketju -hankkeen toisen kierroksen.
FINLANDS SVENSKA HANDIKAPPFÖRBUND 2008 Miksi osallistun vapaaehtoistoimintaan? Valtakunnallinen vammaisneuvostopäivä Sonja Karnell Finlands Svenska.
Committed to Being More Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä. KAALIMATO TUTKII KAALIMATO TUTKII TOUKOKUU 2016.
Ihmisen vaikutus ilmaston lämpenemiseen on tosiasia.
Julkisuuskuvatutkimus
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Vakuutustutkimus 2012 Esitys
LIITE ARTTU2: Uudistusten reaaliaikaisten arviointien työsuunnitelmaluonnos I Uudistusten lähtökohtatilanteen ja toimijakentän kartoitus.
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
SAK:n luottamushenkilöpaneeli 11/2016
Kansalaiskysely seksuaalisuudesta ja seksistä
Mitä vapaaehtoistoiminta on. Millainen vapaaehtoinen sinussa asuu
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
Suomen Pelastusalan Keskusjärjestö VPK toiminnan tunnettuus
PUOLUEIDEN KANNATUSARVIOT
Esityksen transkriptio:

Suomalaisen avun maisemakuvaa Dos., akatemiatutkija Anne Birgitta Pessi, HY , Kansalaisareena

Aineistot Ydin: haastattelut keväällä 2008 (N=1000): ikä 15–70 v. Edustava otos suomalaisista, pois lukien Ahvenanmaa. Täydentävä paneeliaineisto (N=2530 ) kesällä 2008 Tulokset murtavat myyttejä! Seuraavassa 10 teesiä/viestiä tulosten pohjalta

I Suomalaiset ovat aktiivisia auttajia Puolet auttaa vähintäänkin kuukausittain. Naiset ovat miehiä auttamisaktiivisempia. Iällä ei ole merkitystä eikä sillä, missä päin Suomea asuu. Paikkakunnan koko kuitenkin vaikuttaa: avuliaimmat suomalaiset löytyvät pääkaupunkiseudulta.

II Myös rahan antaminen aktiivista Myös rahan antaminen keräyksiin on aktiivista (73 %). Eniten suomalaiset ovat lahjoittaneet rahaa sotaveteraaneille, lapsille sekä kansainvälisiin kriiseihin.

III Apua eri puolille Valtaosa avusta suuntautuu lähipiiriin: 91 % suomalaisista on auttanut lähipiiriinsä kuuluvia. Suomalaiset auttavat niin naapureitaan kuin tuntemattomiakin ihmisiä yhtä paljon (58 % auttanut). Useampi kuin kolmannes on mukana vapaaehtoistoiminnassa.

IV Auttamisen kohde riippuu iästä Iäkkäimmät ovat aktiivisimpia vapaaehtoistoimijoita ja lähipiirin auttajia 25–59-vuotiaat naapuriavun ja rahankeräyksien aktiiveja Nuorimmat suomalaiset (15–34-v.) tuntemattomien ihmisten auttajia.

V Pääkaupunkiseutu yllättää Uusimaa ja pääkaupunkiseutu profiloituvat auttamisaktiivisena alueena; Esim. rahaa annetaan enemmän kuin muualla. Muuta maata selkeästi enemmän ollaan valmiita tukemaan mm. ikäihmisiä ja kehitysmaita sekä Suomessa asuvia pakolaisia.

VI Auttamisen ilo motivoi Peräti 91 % suomalaisista on sitä mieltä, että auttaminen tuottaa hänelle iloa tai että hän tuntee myötätuntoa. Keskeisiä auttamismotiiveja ovat myös myötätunto ja auttamisen oikeus, velvollisuus.

VII Nuoret auttamisen eturintamassa Erityisen auttamisvalmiita ovat nuoret: he ovat muita ikäryhmiä valmiimpia auttamaan teoilla lähes kaikkia kohderyhmiä. Nuorille keskeisimpiä auttamismotiiveja on – ilon lisäksi – auttaminen oikeana tekona, velvollisuutena kuten myös elämäntapana.

VIII Vastuun ja avun kasvua peräänkuulutetaan Omaan vastuuseen, lähipiirin tukeen ja lähimmäisvastuuseen luotetaan selvästi ostettavia palveluja tai julkista sektoria enemmän. Kuntaan luottaa edes melko vahvasti alle puolet. Järjestöihin neljännes, valtioon vähiten. Suomalaiset peräänkuuluttavat vahvasti yksilön oman vastuun kasvua hyvinvoinnista. Myös julkisen sektorin, lähipiirin ja yleisen lähimmäisvastuun roolin kasvua suomalaisten hyvinvoinnissa peräänkuulutetaan voimakkaasti.

IX Myös synkempiä kuvia Enemmistö on sitä mieltä, että sosiaaliturva on vähentänyt suomalaisten oma-aloitteellisuutta ja omaa vastuuta. Sosiaaliturvan ‘rappeuttavaa’ vaikutusta painottavat erityisesti suuret ikäluokat. Suomalaisten kuva keskinäisen avun tulevaisuudesta on synkähkö: yli puolet suomalaisista uskoo halukkuuden tukea lähipiirin ulkopuolisia olevan laskusuunnassa, ja samoin reilu kolmannes uskoo innon tukea omaa lähipiiriä olevan vähenemässä.

X Valmius auttaa myös tulevaisuudessa Valtaosa (68 %) suomalaisista on valmis auttamaan myös tulevaisuudessa teoilla (esim. vapaaehtoistyö) Rahalliseenkin auttamiseen on valmis lähes sama määrä (59 %).

Koko raportti saatavilla ilmaiseksi Raporttia voi tilata maksutta osoitteesta Tai imuroida kokonaisuudessaan sivuilta ww.ray.fi  avustustoiminta  tiedotteet (Juhlavuoden kansalaiskyselyjen tulokset kansiin)  “RAY:n julkaisut verkossa”  julkaisu 19