Kulttuurikameleontit ry EGYPTIN KAHDET KASVOT Jon Bodsworth / WikimediaPäivi Arvonen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Perustarpeet Luonnonvarat Väestönkasvu Kehitysmaat ja teollisuusmaat
Advertisements

Delfoi.
Heijastuksia elämästä
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
RUKOILEMME YHDESSÄ.
Jumalan kanssa.
Tyky-Kuntoseteli+ Liikuntaan ja kulttuuriin Tyky-Kuntoseteli+ on työnantajasi tarjoama verovapaa työsuhde-etu. Työnantajallesi on tärkeää, että olet kokonaisvaltaisesti.
Miksi ihmeessä opiskelisin saksaa?
Hetken kuluttua, sinulle avautuu taian maailma...
Mikään ei ole arvokkaampaa kuin tämä päivä
Nykytaide -Mitä se on?.
LAPSET JA KATUJEN VÄKIVALTA
Tupakka ja ympäristö.
Neljännesvuosisata naisjäsenyyttä lionstoiminnassa Juhlistamme merkkivuotta.
Tikkurila 10 The City of dreams
Haminan kaupungin museot.  Kekkermatti 2013  Kohderyhmänä 4-6- luokkalaiset  Ei osallistumismaksua  16 kokoontumista kevätlukukauden aikana eli joka.
Ammattilainen saa paikan
Koirat…. vastaan ihmiset….
Lupa tulla näkyväksi Kemissä
Rohkaisusanoja naiselta naiselle
Lasten Kuvataide & Kädentaito
Kylässä kehitysmaissa Kohtuuden jäljillä globaalissa Etelässä
Miellekartta ja kuvakollaasi Virikkeitä hiekkavalukorujen suunnitteluun Helena Vuorio 2007.
Kulttuurikameleontit ry EI UUTTA KATULASTEN SUKUPOLVEA – APUA KATUÄIDEILLE Päivi Arvonen.
MATKAESITTELYSSÄ TÄNÄÄN
Orientaatio: Miksi näytän tämän videoklipin?
Kaikki lapset kouluun Schools for Africa. Maailmassa on 2,2 miljardia lasta 90 % heistä asuu kehitysmaissa.
Jooga-kurssi Egyptin energioissa muinaisen kulttuurin syleilyssa Luxorissa 23. – Tule mukaan RENTOUTUMAAN joogan parissa! RENTOUTUMAAN joogan.
Suotuisan oppimistarinan rakentaminen ET- koulutus/T3/ Tapio Malinen.
Idolien ja esikuvien rooli. Keskustelunaiheita. Tehtävät
Mikä rakennelma? 3. pisteen vihje rakennettiin pisteen vihje
KATSAUS KAIRON KATULAPSIIN JA LASTEN OIKEUKSIIN
Koulunkäynti alkaa noin 7-8v Peruskoulu, ammattikoulu, Jns.
Raskaudenkeskeytykset 2013 Anna Heino & Mika Gissler.
Tapahtukoon sinun tahtosi
Kulttuurikameleontit ry NÄKYMÄTTÖMÄT LAPSET Päivi Arvonen.
MODERNIN KUVATAITEEN TYYLISUUNTIA
Kansainväliset hankkeet Anneli Pienimäki Päihdetyön kehittämispäällikkö Kansainvälisten asioiden koordinaattori Sininauhaliitto.
Menkää kaikkialle maailmaan ja julistakaa evankeliumi kaikille luoduille. Markus 16:15.
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
Tupakka Suomessa ja maailmalla
VÄESTÖMAANTIETOA Väestön määrään vaikuttavat: 1. Syntyneisyys
Oseania Lassi Vanhanen 2A.
UUSIVUOSI / Uutenavuotena suomalaiset juhlivat ystävien ja/tai perheen kanssa ja juovat kuohuviiniä. He syövät perunasalaattia ja.
Ira Ekholm 4A. 1. uutinen Ongelma: Ilmastonmuutos vaikuttaa ihmisiin negatiivisesti * pohditaan ratkaisuja ongelmaan.
Antiikki.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
”Kaikki tiet johtavat Roomaan”
Mikä päivätyökeräys? Päivätyökeräyksessä autat nepalilaisia lapsia kouluun ja nepalilaisia perheitä pysymään yhdessä. Voit olla mukana keräyksessä tekemällä.
Kuuba ”Hedelmällinen ja yltäkylläinen maa” Cubao.
Lapsuudelle arvo Kaikilla lapsilla on oikeuksia, jotka toteutuvat eri lailla eri maissa Eriarvoisuus voi liittyä vaikka asuinpaikkaan, uskontoon, köyhyyteen.
Amurintiikeri on suurin tiikeri maailmassa. Kaikki vielä olemassa olevat tiikerin lajit ovat uhanalaisia. Ne ovat lueteltu Punaisessa kirjassa.
Egyptin kirjoitustaito, käsityöt ja taideteokset.
Kairo. Maantiede ja ilmasto Egyptin pääkaupunki Sijaitsee pohjois-Egyptissä Niilin rannalla 30°3’N, 31°14’E Aikavyöhyke UTC+2 Kuudenneksitoista suurin.
Adventtikirkko. Perustietoa Adventistit ovat kristittyjä. Heidän pyhäpäivä on lauantai. Adventistinen teologia on yhdistelmä kaikista kolmesta protestantismin.
Märta Kinnunen1 TUNNE OPPIMISTYYLISI JA KÄYTÄ SITÄ HYVÄKSESI.
Oppilaiden näkemyksiä maakunnastaan Pohjois-Kymenlaaksossa
Pääkaupunki-seutu Eetu ja Ella.
Pyramidit Lähteet:Slackman, Michael: In the Shadow of a Long Past, Patiently Awaiting the Future The New York times SLAVES DIDN'T BUILD PYRAMIDS:
Kertausta tärkeimmistä asioista
Kenian lasten puolesta
Vaatteideni vaikutus ympäristöön
Ekspressionismi Anni, Sege ja Emmi.
ISLAMILAISET HAUTAUSKÄYTÄNNÖT
Jon Bodsworth / Wikimedia
30. TERVEYS ERI PUOLILLA MAAILMAA
Päivi Arvonen Pois kadulta!.
LÄNNEN KIRKKO POLIITTISENA VAIKUTTAJANA
Isä taivaan, Isä suurin tätä kaupunkia kädelläsi siunaa
Esityksen transkriptio:

Kulttuurikameleontit ry EGYPTIN KAHDET KASVOT Jon Bodsworth / WikimediaPäivi Arvonen

Kulttuurikameleontit ry Mitä tiedät Egyptistä? Egypti on useimmille tuttu historiallisista nähtävyyksistään, upeista rantalomakohteistaan ja kuhisevasta basaarielämästään. Tässä ovat Egyptin yhdet kasvot. Harva tulee ajatelleksi, että Egypti on kehitysmaa, jossa suurin osa ihmisistä elää niukoissa olosuhteissa köyhyyttä vastaan kamppaillen. Tässä ovat Egyptin toiset kasvot. Egyptiin mahtuu molempia - loistoa ja kurjuutta.

Kulttuurikameleontit ry TIESITKÖ? - Egyptistä on löydetty yli 100 pyramidia. - Pyramidit ovat faaraoiden ja muiden ylhäisten hautoja. - Suurin osa pyramideista rakennettiin vanhan valtakunnan aikana luvulla eKr. Ricardo Liberato / Wikimedia

Kulttuurikameleontit ry TIESITKÖ MYÖS? ‐ Moni lapsi joutuu kauppaamaan matkamuistoja pyramidien juurella. - Näistä lapsista moni käy vain nukkumassa lyhyet yöunet kotona tai elää kokonaan kadulla. Päivi Arvonen

Kulttuurikameleontit ry TIESITKÖ? - Egypti on suuri puuvillantuottaja. - Monet vaateketjut käyttävät egyptiläistä puuvillaa. - Egyptissä myös valmistetaan vaatteita länsimarkkinoille. David Nance / United States Department of Agriculture

Kulttuurikameleontit ry TIESITKÖ MYÖS? - Lapsityövoimaa käytetään Egyptissä laajalti mm. puuvillapelloilla, perheyrityksissä, tehtaissa ja kaivoksissa. - Lapsityöläisen koulunkäynti estyy ja usein myös terveys vaarantuu. - Työnantajat käyttävät katulapsia halpana työvoimana. Päivi Arvonen

Kulttuurikameleontit ry TIESITKÖ? - Matkailu on yksi tärkeimmistä tulonlähteistä Egyptille. - Merenranta- kohteista tunnetuimpia ovat Hurghada ja Sharm el Sheikh, sisämaan kohteista Luxor ja Kairo.

Kulttuurikameleontit ry TIESITKÖ MYÖS? - Harva egyptiläinen pääsee koskaan elämässään lomalle maansa turistikohteisiin tai näkee kuuluisimpia nähtävyyksiä. - Turismi tuo tuloja, mutta kuluttaa luontoa. Wikimedia Päivi Arvonen

Kulttuurikameleontit ry TIESITKÖ? - Egypti on muslimi- enemmistöinen maa. - Egyptissä elää myös merkittävä vähemmistö kristittyjä (n. 10 %). - Muslimien pyhäpäivä perjantai on kaikille egyptiläisille vapaapäivä. Buyoof / Wikimedia

Kulttuurikameleontit ry TIESITKÖ MYÖS? - Egypti on arabikultturin keskus ja siellä tuotetaan elokuvia, musiikkia ja muuta taidetta. - Al Azhar, yksi maailman vanhimmista yliopistoista sijaitsee Egyptissä.

Kulttuurikameleontit ry KYSYMYKSIÄ Mikä erottaa kehitysmaan ja teollisuusmaan toisistaan? Egyptissä on iso elintasokuilu rikkaiden ja köyhien välillä. Millaisia haasteita tämä aiheuttaa a) maan hallinnon järjestämiselle b) sosiaaliturvan ja koulutuksen saatavuudelle c) maan turvallisuudelle? Mitä sinulle tulee mieleen sanasta ’arabimaat’? Tiedätkö jotain niiden kulttuurista, elinoloista tms.? Ajattele kehitysmaan näkökulmaa ja mainitse turismin kolme positiivista ja kolme negatiivista vaikutusta kehitysmaalle.