LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Paimiossa

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
OMAISHOIDON TUKI Omaishoidon tuki KOKONAISUUS, joka muodostuu seuraavista osista: Hoitopalkkio Lomituspalvelut Muut palvelut.
Advertisements

PORKKANAPIRTTI PERHEKOTI
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
 Toiminta, joka tukee perheessä, parisuhteessa ja vanhemmuudessa jaksamista sekä perheessä tapahtuvaa kristillistä kasvatustyötä.  Perhekerho  Perheleirit,
Hoitopaikan järjestelyt
Perhesosiaalityö Kokkolassa
SOSIAALITYÖN ASIANTUTNIJAPÄIVÄT
Vammaispalvelulain muutokset - vaikeavammaisten oikeus henkilökohtaiseen apuun vahvistuu Lakimies Jaana Huhta, STM
Mannerheimin Lastensuojeluliitto Lapsi- ja perhetoiminta
Psykologi- ja perheneuvontapalvelut. Esityksen otsikko tähän Etunimi Sukunimi Terveyskeskus - johtava ylilääkäri Avohoidon ylilääkäri Keskitetyt.
Soili Hyvärinen Pääkaupunkiseudun Omaishoitajat ja Läheiset ry
Ikäkeskuspäällikkö Raija Salmi
Henkilökohtainen apu -järjestelmä periaatteet ja lakitausta
Minna Asplund Kaisa Humaljoki
Tervetuloa päivähoitoon
Lastensuojelu nuoren tukena
1) Mitä tässä ryhmässä oli sellaista, joka haluat jakaa muiden osallistujien kanssa? 2) Mikä huomio/ konkreettinen asia, joka auttaa sinua jatkossa huomioimaan.
Kuntoutusmuodot Minna Launonen.
NEUVOLAN PERHETYÖ
NUORTEN ASEMA Päihdepoliklinikka Mielenterveyspalvelut
Jouni Vironen Perheterapeutti
Vammaispalvelulaki Vammaispalvelulain tarkoituksena on edistää vammaisen henkilön edellytyksiä elää ja toimia muiden kanssa yhdenvertaisena yhteiskunnan.
LASTEN SUOJELU – JOKAISEN TEHTÄVÄ Varhaiskasvatuksen mahdollisuudet lasten suojelussa, KELTO Pirjo Harjupatana LTO Riitta Sinko.
Seuratuki-info  Perheliikunta on terveyttä edistävää liikuntaa, jota koko perhe ja lähipiiri; lapset, nuoret, vanhemmat, isovanhemmat ja ystävät.
Perhetyö Lammin vastaanottokeskuksessa
Sosiaalipalvelujen neuvonta X.X.2012Matti Meikäläinen.
Toimialojen asiakasprosessit ja toiminnanohjauksen tukiprosessit alkaen (KV §135/13)
Sosiaalihuoltolain mukainen kuljetuspalvelu (607/ , 9§) Osastonhoitaja Katri Idström.
Toimeentulotuen yksikön sosiaaliohjaus
Miksi lasten suojelu hämmentää? mirja satka helsingin yliopisto
Osmos-loppupuheenvuoro Riitta Vartio. mitä kuulin tänään?
Rovaniemen kaupungin ennaltaehkäisevä, ohjaava sekä ryhmämuotoinen perhetyö Toiminta-ajatus Auttaa, opastaa, ohjata perheitä arjessa ja vanhemmuudessa,
SOSIAALITURVA  Sosiaaliturva koostuu sosiaalihuollosta ja sosiaalivakuutuksesta  Sosiaalihuollolla tarkoitetaan 1. Sosiaalipalveluita.
LAPSIPERHEIDEN HYVINVOINNIN EDISTÄMINEN PERHELÄHTÖISTÄ TOIMINTAMALLIA KEHITTÄMÄLLÄ Varsinais-Suomen ja Satakunnan Remontti-hankkeen.
Perhesosiaalityö  Lastenvalvojien palvelut Johtava sosiaalityöntekijä- lasten- valvoja 3 lastenvalvojaa  Ennaltaehkäisevä perhetyö Johtava perhetyöntekijä.
MK.  Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan kerhomaksujen enimmäismäärät säädetään perusopetuslain 48f §:ssä.  Muutos v Nousu  570 kerhotuntia.
VOIMANA MERI.. Henkilökohtaisen avun päivä Heli Kulmala
KOTIHOIDON LASKENNAN KOULUTUS Raija Kuronen.
Rauman alueen perhepartio Mitä, miksi, miten?.  Toiminta tarkoitettu perheille, joissa on alle kouluikäisiä lapsia  Kerran kuukaudessa tapahtuvaa toimintaa,
Lastensuojelun perhetyö Imatran kaupunki Hyvinvointipalvelut.
LAPSIPERHEIDEN SOSIAALIPALVELUT PUNKALAITUMELLA
Köyhyys ja lapsen oikeudet
Kotikunnan rekisteröinti maistraatissa
Merjabirgitan kotiapu Tmi on Kuopiossa toimiva yksityinen sosiaalipalveluyritys, joka tuottaa kotipalvelun tukipalvelua ja henkilökohtaisen avun palvelua.
Henkilökohtaisen ohjaajan / avustajan kriteerit
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Vammainen henkilö vanhempana
Perheeseemme kuuluu erityislapsi
SAMAT-toiminta samanlainen, erilainen vanhemmuus …samat oikeudet, samat velvollisuudet…
Ennaltaehkäisevän päihdetyön malli lapsille ja nuorille
Sosiaaliturva erityistilanteet
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
Varhainen tuki ja palvelujen integraatio
Jenita Rantakokko, Jenni Hätälä, Maarit Kinnunen, Inka Hyttinen
Kotihoidon palveluseteli Hämeenlinnassa alkaen
Markku Kokkonen Kuulemistilaisuus
Minna Lahnalampi-Lahtinen Palvelupäällikkö Hoiva-asumisen palvelut
Oulun yliopistollinen sairaala, Psykiatria
Folkhälsan on yleishyödyllinen sosiaali- ja terveysalan järjestö, jonka tavoitteena on tukea suomenruotsalaisten terveyttä ja elämänlaatua. Toiminta kattaa.
Lastenneuvolan terveystarkastukset
LUONNOS (11/17) Kasvatus- ja ohjausalan ammattitutkinto
ERO LAPSIPERHEESSÄ –KOULUTUS tiistaina klo 9-15
Omaishoidon tukeminen Eksotessa 2018
VOIKUKKIA-vertaistukiryhmä:
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
elokuun virtuaalivesijumpat
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
PUOLISOJÄSENTEN TUKEMINEN
MIELENTERVEYDEN HÄIRIÖT
Keitele, Pielavesi, Tervo, Vesanto
Esityksen transkriptio:

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Paimiossa

LAPSIPERHEIDEN KOTIPALVELU Kotipalvelua annetaan lapsiperheille alentuneen toimintakyvyn, perhetilanteen, rasittuneisuuden, sairauden, synnytyksen, vamman tai muun syyn perusteella. Palvelun saamiseksi ei edellytetä lastensuojelun asiakkuutta. Kotipalveluilla tarkoitetaan asumiseen, henkilökohtaiseen hoivaan ja huolenpitoon, lasten hoitoon ja kasvatukseen sekä muuhun tavanomaiseen ja totunnaiseen elämään kuuluvien tehtävien ja toimintojen suorittamista tai niissä avustamista. Kotipalvelun myöntämisen kriteerit Perheessä on alle kouluikäisiä lapsia Perhe on autettavissa pienellä avulla Vanhemman yllättävä sairastuminen tai muu kriisitilanne perheessä Vanhemman uupumus/ ja tai masennus Vaikea elämäntilanne Lasten hoidollinen ja kasvatuksellinen ohjaus Perheen arkirutiinien hallinta ja vahvistaminen Perheen oman toimintakyvyn tukeminen muutostilanteessa Vanhemman välttämätön asiointi (esim. sairaala- tai terapiakäynti Palvelun sisältö: Lastenhoitoa Lasten kasvatuksen ohjaus Välttämätön kodinhoitoapu (ruoan laitto, pyykinpesu, välttämätön ja ylläpitosiivous) Vanhemmuuden tukeminen Arkirutiinien hallinnassa tukeminen Perheen toimintakyvyn tukeminen muuttuvassa elämäntilanteessa Työskentelyssä korostuu ennaltaehkäisevyys

Kotipalvelua ei myönnetä Äkillisesti sairastuneen lapsen hoitoon, jos vanhemmalla on oikeus jäädä hoitamaan lasta Pelkkään siivoukseen Pitkäkestoiseen päivittäiseen lapsen hoitoon Kotona tehtävän etätyön, opiskelun ja harrastuksen vuoksi Henkilökohtaisen avustajan tarpeeseen Vanhemman työssäkäynnin mahdollistamiseksi Asiakasmaksut Tilapäinen kotipalvelu On max. 2viikkoa kestävä avuntarve. Maksu määräytyy käyntikertojen mukaan - 1 käynti on max. 2h. Yhden käynnin hinta on 8,70€. Jatkuva kotipalvelu on yli 2viikkoa kestävä avuntarve. Maksu määräytyy tulojen mukaan. Max tuntihinta on 35 €/h.

OTA YHTEYTTÄ: Lapsiperheiden kotipalvelutyöntekijä Jenni Hongisto Jenni.hongisto@paimio.fi p. 050-3427 394 Paimion Lastenneuvola Terveydenhoitaja Tarja Entonen Tarja.Entonen@paimio.fi Puhelinaika ma-pe klo 12-13 p. 02- 474 6305 Sosiaali- ja terveysjohtaja Merja Valindas Merja.valindas@paimio.fi P. 02 474 5462