Artiklat 42 – 51 ”Chapter 6” Versio 1.10.2014 DM # 1277587.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Kuluttajan e-lasku Lyhyt tietopaketti kuluttajalle
Advertisements

Tekesin innovaatiorahoitus
Asunnon vuokraaminen:
HARMAA TALOUS YRITTÄJÄN NÄKÖKULMASTA.  Kun hintahaitari eri tarjoajien välillä on yli 40 % voi kysyä pelaako kaikki samoilla pelisäännöillä ?  Pelisäännöthän.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Oppijan verkkopalveluiden hyväksymistestauksen raportointiohje Testitapauksen raportointi Havainnon raportointi.
Työkaluja ajokyvyn arviointiin
OPETUSMINISTERIÖN VALTIONAVUSTUKSET Avustukset
Ministeriön talousyksikkö Asetustekstien tulkinta Euroopan reunalla Käytännön esimerkkejä EU-kielen aiheuttamista ongelmista suomessa Kari Rouvinen
Pelaajakysely Tampereen piirin pelaajille 2013 TKT.
Suomen kansallinen tarkastus ja kansallisen vastinrahahan maksatushakemus Haaparanta /Maija Uusisuo.
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina
Avoin päätöksentekokäytäntö toimintamallina Jouni Tuomisto THL, Ympäristöterveyden osasto.
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Liisa Laakso, Projektihakemusten arviointi Euroopan komissiossa tutkimuksen puiteohjelma.
Artiklat Versio DM # Art. 7 – Yleinen velvollisuus projektin toteuttamiseen Projektisuunnitelman (Liite 1), Avustussopimuksen,
Valvontaviranomaiset 15 § Kunnan määräämä valvontaviranomainen valvoo, että kunta ja tontinomistaja täyttävät laissa säädetyt velvollisuutensa.
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
PALVELULAIN VIRANOMAISIIN KOHDISTUVAT VELVOITTEET Mikko Holm Sisämarkkina- ja kuluttajapolitiikan ryhmä 4. marraskuuta 2009.
Avustuksen käytön raportoinnissa kehitettävää Anna-Leena Miettinen Seminaari
Syyskuu 2013 Järjestöryhmä 1 Tuottajayhdistysten jäsenmaksulaskutus v Yhtenäiseen euromaksualueeseen SEPAan siirtymisen myötä suoraveloitus päättyy.
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
UKJ-rahoitushakemus UKJ-ohjausryhmä Ari Ahlqvist.
Tutkimuksen taustaa  Aula Research Oy toteutti poliittisten vaikuttajien parissa tutkimuksen julkisista palveluista Suomessa ja Euroopassa – Tutkimuksen.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Valtionavustusten käyttö ja käytön valvonta Yleistä avustusten myönnöstä Valtionavustuspäätös Avustuksen käyttötarkoitus/hyväksyttävät.
Ohjelmistotekniikka - Tenttiin valmistautumisesta Kevät 2003 Hanna-Kaisa Lammi LTY/Tite.
VANHUUSOIKEUDEN KURSSI
Alueen- ja lohkon puheenjohtajat piirikuvernöörin 1. tehtävä
Artiklat 23a - 31 Versio DM # Art. 23a – Aineettoman omaisuuden hallinto Yliopistojen ja tutkimusorganisaatioiden tulee parhaimpansa.
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
H2020 avustussopimus Artiklat Sopimuskoulutus Outi Kauppinen DM#
VLF Seminaari Pirjo Ilola.
HANKEPÄÄTÖS = Päätös hanketuesta = Tukipäätös = Myöntöpäätös Marjo Lindholm Keskipiste-Leader ry.
1 Raha-asioiden suunnitteleminen ja nykyinen rahatilanne Senioritutkimus 2011.
Seinäjoki kisa A Tuomari: Tytti Lintenhofer ALO 12kyl, 4pys Kyl:
1. Kokouksen avaus 2. Puheenjohtajan ja sihteerin valinta 3. Toimihenkilöt 4. Harjoitusvuorot ja olosuhteet 5. Käytäntöjä 6. Varusteet 7. Budjetti ja.
Työsuhteen solmiminen ja päättäminen
1 TL HUS virkistys ja liikuntakysely v Kyselyn yhteenveto.
2008-A02 Artikkeli Automaatioväylään PROJEKTISUUNNITELMA.
Tenttiakvaariokokemuksia Suomen Turusta :Turun Ammattikorkeakoulu
Artikla 41 Chapter 5 Versio DM #
Tekes - EUTI Outi Kauppinen Liisa Ewart DM#
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
Vastavuoroinen tunnustaminen VANK syysseminaari Säätytalo Leila Vilhunen.
Ympäristötukien valvonta 2007 Maija Kyrö MMM / Tukiyksikkö.
SATTUMAN ONGELMA TUTKIMUKSESSA 1 x: tenttiin valmistautumiseen käytetty aika (tunteja) Perusjoukko μ = 39,87.
Testaus Testaus Testauksella pyritään löytämään virheitä, jotka sitten korjataan. Yksittäinen testi on yleensä ohjelman suoritus (tietyillä.
Osallistuminen ja arviointi Suunnittelijan on ymmärrettävä niin kommunikaation kuin ympäristövaikutusten perusteet Suunnittelija käy useita kasvokkaisia.
Työhyvinvointikysely Esityksen sisältö: 1.Työhyvinvointikyselyn toteutuksen prosessi 2.Kyselyn uudet mitattavat ulottuvuudet.
Suomen Lääkäriliitto | Finnish Medical AssociationLääkärit Suomessa | Physicians in Finland Tilastotietoja lääkäreistä ja terveydenhuollosta 2014 Statistics.
1. Missä vietät joulun useimmiten?. 2. Missä viettäisit joulun mieluiten?
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
Laskelma kuntien ja kuntayhtymien menoista v. 2013
TIPTOP Palvelumallit Mats Lindstedt Tausta Tiptopin tuotokset ovat vapaasti käytettävissä projektin jälkeen ja voidaan integroida jo olemassa.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Synergiaryhmä.
Aalto-yliopisto Professor of Practice OTT Sakari Wuolijoki
S Ihminen ja tietoliikennetekniikka Harjoitustyön tutkimussuunnitelma, Ryhmä 2: Simo Hakkarainen, 69085B (ryhmänjohtaja) Antti Ratilainen,
MAKSETTU HOTELLIHUONE. SISÄÄNKIRJAUTUMISEN AJANKOHTA. VAHINGON RAJOITTAMINEN. JANIKA KAITO & SUSANNA KAINSALO M2A.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Projektityöskentely Projekti käsitteenä Projektin vaiheet Projektin asettaminen Projektin suunnittelu Projektin käynnistäminen ja toteuttaminen Projektin.
Häirintä tai epäasiallinen kohtelu Ilmoita epäasiallisen kohtelun kokemuksestasi sen aiheuttajalle mahdollisimman pian Ilmoitus asiaperusteisesti (todelliset.
Yleisten kirjastojen yhteisluettelotyöryhmä
Terveydentilatietojen toimittaminen vakuutuslaitokselle – työtapaturmat, ammattitaudit, liikennevahingot Julkinen terveydenhuolto, yksittäisen hoitokäynnin.
Mobiilin sosiaaliturvan kärkihanke työpaja
Mitä koulupäivään liikettä lisääviä asioita jo teemme?
LSSAVI Valvontaprosessin vaiheet varhaiskasvatuksessa
HENKILÖYHTIÖT Laki avoimesta yhtiöstä ja kommandiittiyhtiöstä (AKL)
Lapsivaikutusten arviointi Anne Hujala
Lääkekorvausten tarpeellisuuden seuranta
Verotuksen perusteet – muutoksenhaku 2018
SOPIMUSEHDOT.
Esityksen transkriptio:

Artiklat 42 – 51 ”Chapter 6” Versio DM #

Art. 42 – Ei-hyväksyttävien kustannusten hylkääminen Välimaksun ja lopputilityksen yhteydessä sekä jälkeenpäin Perustuvat erityisesti tarkastuksiin, katselmuksiin, tilintarkastuksiin tai tutkimuksiin –Avustuksesta vähentäminen –Takaisinperintä Vaikutukset voivat siirtyä projektista toiseen Muodollinen prosessi, joka ilmoitetaan kirjallisesti joko koordinaattorille tai avustuksensaajalle Kuulemismenettely Ei-hyväksyttävä kustannus hylätään kokonaan DM

Art. 43 – Avustuksen pienentäminen Kun projektia ei suoriteta lupausten mukaan = projektisuunnitelman (Annex 1) mukaan Kun jotain toista saman avustuksensaajan projektia ei ole suoritettu lupausten mukaan, mutta siellä ei enää vähennysmahdollisuutta Määrä suhteessa suorituksen puutteeseen tai vakavuuteen Kuulemismenettely Riippuen missä vaiheessa prosessi toteutetaan, ennakkotieto joko koordinaattorille tai avustuksensaajalle Jos suorituksen puutteellisuutta ei voi osoittaa tietylle/tietyille avustuksensaajille, avustuksen enimmäismääriä pienennetään kaikilta suhteessa saman verran (huom! ”solidaarinen vastuu”) DM

Art. 44 – Takaisinperintä Osallistumisen päättyessä, lopputilityksen jälkeen tai jälkikäteen Ensisijaisesti vähennetään maksamattomia eriä Käytetään Takuurahastossa olevia varoja Viimesijaisesti oikeusprosessi Liitännäisosallistujien kohdalla (Art. 14) OPTIO taloudellisesta yhteisvastuusta mahdollinen (linked third party –tilanne) –Artikla 56.1 optiossa viittaus avustussopimuksen liitteeseen Annex 3a Kirjallinen prosessi ja laskukaava Ellei takaisinmaksua hoideta ”automaattisesti”, komissio lähettää laskun, jossa viivästyskorkovaatimus DM

Art. 45 – Hallinnolliset ja taloudelliset seuraamukset Perustuvat varainhoitoasetukseen (No 966/2012) Olennainen virhe, väärinkäytös, petos tai vakava sopimusrikkomus Väärä ilmoitus (raportti) avustussopimuksen mukaan tai hakemusmenettelyssä Hallinnollinen seuraamus: suljetaan ulos sopimuksista 5/10 v. Taloudellinen seuraamus: ”lisämaksu” 2 – 10 % avustuksesta, uusijoille 4 – 20 % Kirjallinen kuulemismenettely ja täsmällinen prosessi Seuraamuspäätös voidaan julkaista komission nettisivuilla DM

Art Vahingonvastuu Komissio ei ole koskaan vastuussa projektiin osallistuvien toimista –esim. osallistuja räjäyttää toisen projektiosallistujan laboratorion taivaan tuuliin Korvausvastuu vahingosta avustuksensaaja -> komissio –Esim. osallistuja polttaa komission rakennuksen kokouksen aikana DM

Art. 47 – Maksun määräajan lykkääminen Maksuvaatimus (tilitys) on ristiriidassa Avustussopimuksen määräysten kanssa Tekniset tai taloudelliset raportit on toimittamatta tai niissä on puutteita, joihin on pyydetty lisäselvityksiä Epäillään ilmoitettujen kustannusten hyväksyttävyyttä ja asia vaatii tarkastuksen tai tutkinnan Komissiolla oikeus milloin tahansa lykätä maksun määräaikaa Komissio ilmoittaa lykkäyksestä, joka alkaa ilmoituksen lähetyksestä Lykkäys peruutetaan, kun asia korjattu Jos asia ei korjattu, voidaan siirtyä projektin päättämisprosessiin DM

Art. 48 – Maksujen lykkääminen Ennakkomaksun ja välimaksun maksamisen lykkääminen kokonaan tai osittain yhden tai useamman avustuksensaajan osalta Loppumaksatuksen lykkääminen kokonaan tai osittain kaikkien avustustensaajien osalta –On syyllistynyt tai epäillään syyllistyneen olennaiseen virheeseen, väärinkäytökseen, petokseen tai vakavaan velvollisuuksien rikkomiseen avustusprosessissa tai avustussopimuksen noudattamisessa –On syyllistynyt em. tekosiin muussa unionin tai Euratomin rahoittamassa toimessa Kirjallinen kuulemismenettely Maksut maksetaan, kun tilanne on selvitetty Virheiden osalta ei edellytetä tahallisuutta DM

Art. 49 – Projektin toimeenpanon lykkääminen (keskeyttäminen) Avustuksensaajan toiveesta (49.1) Erityisissä tilanteissa, esim. Force majeure tai kun muu erityisen vaikea tilanne Koordinaattori ilmoittaa komissiolle perusteet ja arvioidun jatkamisajan Keskeytys alkaa sitä, kun komissio on vastaanottanut ilmoituksen Keskeytyksen aikana kustannukset eivät ole hyväksyttäviä ollenkaan Sopimusmuutos DM

Art. 49 – Projektin toimeenpanon lykkääminen (keskeyttäminen)…jatkuu Komission aloitteesta (49.2) –On syyllistynyt tai epäillään syyllistyneen olennaiseen virheeseen, väärinkäytökseen, petokseen tai vakavaan velvollisuuksien rikkomiseen avustusprosessissa tai avustussopimuksen noudattamisessa –On syyllistynyt em. tekosiin muussa unionin tai Euratomin rahoittamassa toimessa DM

Art. 50 – Sopimuksen tai osallistumisen päättäminen yhden tai useamman osallistujan kohdalta Art avustuksensaajien toimesta –Avustussopimuksen päättäminen Art avustuksensaajien toimesta –Osallistumisen päättäminen yhden tai useamman avustuksensaajan osalta Art komission toimesta –Avustussopimuksen tai osallistumisen päättäminen yhden tai useamman avustuksensaajan osalta Kirjallinen kuuleminen ja määräajoin toimiva prosessi Useita perusteluja DM

Art. 51 – Force Majeure Ylivoimainen este, johon ei itse pysty vaikuttamaan ja joka ei ole ollut ennakoitavissa –Maanjäristys, terroristi-isku, luonnonkatastrofi –EI ole: lakko, koneen rikkoutuminen, taloudelliset vaikeudet Ilmoitusvelvollisuus muille konsortion osapuolille ja koordinaattorille, jolla omat ilmoitusvelvollisuutensa eteenpäin Tilannekohtaisesti toimenpiteet: keskeyttäminen, lykkäys, päättäminen DM