21.3.2006 KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Oppilaitoksen mahdollisuudet nuorten työllistämisen tukemiseen
Advertisements

MITÄ KV-YHTEISTYÖ EDELLYTTÄÄ KOULUTUSOHJELMILTA JA OPETUSSUUNNITELMILTA? Ammattikorkeakoulutuksen kokonaisvaltainen kansainvälistyminen ja tuloksellinen.
HARJOITTELU, 30 op Harjoittelu on osa AMK opintoja zHarjoittelun laajuus on 9 kk. zHarjoittelusta 6 kk tulee hankkia opiskeluaikana. zHarjoittelu vastaa.
2/2009 Ohjelmaesittely: Leonardo da Vinci We Mean Business! Kansainvälinen harjoittelija Erasmus - tai Leonardo da Vinci -ohjelman avulla Katriina.
P.O. BOX 4600, University of Oulu • tel , fax (08) • Kiinnostaako kauppatieteiden opiskelu Oulun.
osaava harjoittelija kilpailukyvyksi •Kaksi mahdollisuutta kv-harjoittelussa •Ottaa kansainvälinen harjoittelija –Kansainvälistyminen kotimaassa –Erityistä.
Vaihto-opiskelu Unkarissa syksyllä 2006 Eija Paronen LT41.
Kansainvälinen toiminta OAMK:ssa
Kv.harjoittelun haasteet Learning Café Kv. kevätpäivät, Seinäjoki Sessio 15.
11/20061 Erasmus Uusi Erasmus-ohjelma – osa Elinikäisen oppimisen ohjelmaa (LLP)
Opiskelijan arviointi työpaikalla
Hops Sibelius-Akatemiassa Hannele Ketomäki.
FUAS-liittouma – maan suurin ammattikorkeakoulukokonaisuus July 2,
HÄMEEN AMMATTIKORKEAKOULU AMK-tutkinto Laajuus opintopistettä Käytännönläheiset ammattikorkeakouluopinnot ovat vaihtoehto.
Kansainvälisyys liiketalouden koulutusohjelmissa Caset Kansainvälinen kauppa International Business and Marketing Logistics (IBML) RIBA Kimmo Kallama Koulutusjohtaja.
Osaamisen ja sivistyksen asialla KANSAINVÄLISTYMINEN EUROOPPALAISEN KORKEAKOULUTUKSEN HAASTEENA JA TAVOITTEENA Kansainvälistyvä opetussuunnitelma Tampere.
Elsa Savolainen T Johdatus opiskeluun tietotekniikan tutkinto-ohjelmassa.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO / Kv. palvelut Joint programme - koulutusyhteistyö JY:ssa Joint programme = kansainvälinen yhteisohjelma Taustaa:  Kv. kampustyöryhmän.
Opiskelijavaihtoon tai työharjoitteluun Eurooppaan
Työharjoitteluprosessi Prosessin nimiKuvaus luotu Ty ö harjoittelu Vastuuhenkil ö (t)Kuvaus viimeksi p ä ivitetty Pekka Soive pso, jpl.
2/2009 Harjoittelu Aasiassa Jaana Mutanen, vastaava asiantuntija CIMO Kansainvälinen harjoittelu ja jatkopinnot.
KANSAINVÄLINEN HARJOITTELU OSANA OPINTOJA Bolognan vanavedessä – seminaari, Turku Helli Kitinoja Kansainvälisten asiain päällikkö Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
Joensuun yliopisto PL Joensuu puh. (013) fax (013) Erilaiset konstit kansainvälistyä kotona Mari Ikonen Joensuun.
TavoiteToteutusesimerkkiMilloin suoritetaanSeuranta ja arviointi Tavoitteena on edistää liikunnan avulla terveellistä ja aktiivista elämäntapaa. Tavoitteena.
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutorkoulutus Kansainväliset palvelut
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
TUTKE II toimeenpano OSAOssa
Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät Turku Bolognan prosessi ja ECTS ko- ohj.rakenteiden kehittämisen haasteena- yhden.
Verkko-opetuksen laadun tekijät – Kansallisen VOPLA-laatuverkosto- ja –palveluhankkeen esiselvityksen tuloksia Kristiina Karjalainen Annikka Nurkka Virtuaaliyliopistohanke.
Joustava opintoketju Pohjois- Savossa –hankkeen loppuseminaari Tuula Peura Ulla Kekäläinen Joustava opintoketju Pohjois-Savossa.
HOPS - Henkilökohtainen opiskelusuunnitelma ammattiin kasvamisen tukena TL/
TAMPEREEN AMMATTI KORKEAKOULU TAMK
Ulkomaalainen opiskelija Tutkinto-opiskelija (perustutkinto/ maisteriohjelma) Vaihto-opiskelija (ensisijaisesti opiskelemassa) Harjoitteluvaihto-opiskelija.
Hanke pähkinänkuoressa
Ura- ja rekrytointipalvelut OPINTOJEN TYÖELÄMÄORIENTAATION järjästämisen ja kehittämisen tukena Esittely- ja keskustelutilaisuus Kati Kettunen.
Kansainvälisen harjoittelun laadunvarmistus Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät Erkki Härkönen Rekrytointipalvelut Turun.
Tutorkoulutukset Mikä Aaltonaut? Aalto-yliopiston upouusi kanditason sivuaineohjelma, joka opettaa poikkitieteellistä tuotekehitystä. Poikkitieteellinen.

Opetussuunnitelmaviestinnän kohderyhmät ja viestinnän kohdistaminen (ryhmätehtävä)
InNoste-palvelupiste (02)
Maahanmuuttajat, ulkomaiset tutkinto-opiskelijat ja rekrytointi: Case Helsingin kaupunki VTT Annika Forsander Maahanmuuttoasioiden johtaja Maahanmuutto-osasto.
Koe ja kansainvälisty Katja Kurasto 2011.
Helli Kitinoja KOTIKANSAIN- VÄLISTYMISEEN LIITTYVIÄ EETTISIÄ KYSYMYKSIÄ Korkeakoulujen kansainvälisten asioiden hallinnon kevätpäivät Turussa
Kehittämisseminaari Kristiina Suojakari - Karppinen.
KANSAINVÄLISYYS OSANA MYYNTITYÖN OPINTOJA Henna Juusola, Kansainvälisten asioiden koordinaattori
Opiskelijavaihto ja työharjoittelu ulkomailla Tutoreiden koulutuspäivä Kansainväliset palvelut
Työpaikalla oppiminen Mobiili käyttöön ! Onnistuneella yhteistyöllä tutkintoon –hanke.
OIKEUSTIETEIDEN LAITOS. Oikeustieteiden laitos n. 900 tutkinto-opiskelijaa jatko-opiskelijoita n. 50 henkilökuntaa n. 50.
8/20071 Erasmus Harjoittelu Kesto 3-12 kk Harjoittelu hyväksiluetaan osaksi tutkintoa Apuraha lv : –350 € / kk, jos palkaton harjoittelu tai.
H ARJOITTELUJAKSO ULKOMAILLA Emilia Tolvanen.
Oikeustieteet Oikeustieteiden laitos  Sijoittuu yhteiskuntatieteiden ja kauppatieteiden tiedekuntaan  n. 600 tutkinto-opiskelijaa, yli 1000.
Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö Orientoivat opinnot, syksy 2016 Sosiaalityön orientoivat opinnot Yhteiskunta- ja kulttuuritieteiden yksikkö.
SYKSY 2016 Päivi Pakkanen.
OPPISOPIMUKSEN ALOITTAMINEN Verkostoyhteistyö koko prosessin ajan:
Kasvatusalan tutkintorakenne-suositukset
Yhteis- ja kaksoistutkintojen tilastointi
KANSAINVÄLINEN YHTEISTYÖ
Fly Further! Täydennyshaku saakka Katja Kurasto Kv-palvelut
Vaihtoon? HY:n tarjoamat mahdollisuudet
Tutustu intraan:  opiskelu opiskelijapalvelut
Uusien opiskelijoiden info Liikkuvuuspalvelut Juhani Moisio
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Liikkuvuuspäivät Erasmus+ -kehittämisryhmä
Liikkuvuuspäivät OPH + Erasmus+ -kehittämisryhmä
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Erasmus kouluissa | Erasmus in Schools
Päättötyöt Opinnäytetyö tehdään pääsääntöisesti viimeisen opiskeluvuoden aikana Ehtona opinnäytetyön käynnistämiselle on, että ainoastaan viimeisen opiskeluvuoden.
Go international! Vaihtoinfopäivä
Esityksen transkriptio:

KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Työrymä 2 Bolognan vanavedessä –seminaari: Kansainvälisyys korkeakoulujen tutkinnoissa – monta reittiä samaan päämäärään, Turku

KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osana opintoja Esityksen sisältö: Kv.harjoittelun asema LTY:n tutkinnoissa ja käytänteet Kansainvälinen harjoittelu osaksi opintoja! Uusi Erasmus –ohjelma – mahdollisuus kv.harjoittelulle? Kv.harjoittelu työantajan näkökulmasta

KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Harjoittelu LTY:n nykyisissä tutkinnoissa Tekniikan koulutusohjelmat: Tekniikan kandidaatin tutkinto – 2 op pakollista harjoittelua DI-tutkinto – max. 10 op, joista 2-6 op pakollista op vapaasti valittaviin Kauppatieteen koulutusohjelma: Sekä KTK- ja KTM –tutkinnoissa enintään 5 op pakollista tai vapaaehtoista harjoittelua Vaihtelee pääaineittain, pakollista ohjattua harjoittelua ainoastaan ’Johtaminen ja organisaatiot’ pääaineessa Harjoittelun pisteytys: 2 työviikkoa = 1 opintopiste Osastojen harjoitteluvastaavat hyväksyvät harjoittelun Harjoittelu suoritettu ja hyväksytetty ennen DI- tai pro gradu työn tekemistä

KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu LTY:ssa Sekä kandidaatin tai maisteri-/DI –tutkintoon voi sisällyttää kansainvälistä harjoittelua yleisten harjoitteluperiaatteiden mukaisesti. Käytännössä: kv.harjoitteluun lähtevät hyväksyttävät harvoin harjoittelunsa tutkintoon Miksi? Perusharjoittelut on yleensä jo suoritettu ja kv.harjoittelu on ’ekstraa’ ja siitä ei enää tarvita opintopisteitä. Periaatteessa kv.harjoitteluun suhtaudutaan myönteisesti ja kannustavasti, mutta käytännön ohjaavia ja kannustavia instrumentteja ei osastoilla ole.

KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu vs. opiskelijavaihto Kv.opiskelijavaihtoa tukevat prosessit ja palvelut sujuvat, vaihtopaikat ovat olemassa, opintojen tunnustaminen kotiyliopistossa toimii, apuraha- ja opintotukijärjestelmä tukevat vaihtoa. Kv.harjoitteluun vaaditaan opiskelijalta enemmän omatoimisuutta esim. harjoittelupaikan hankinnassa, rahoitus- ym. käytännön järjestelyissä (ellei kyseessä valmis harjoitteluohjelma)

KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Haasteet kv.harjoittelun ohjauksessa Työtehtävien sisällöstä sopiminen, ohjaajan sitoutuminen, ohjaus & neuvonta, raportointi… Henkilökohtaisen oppimissuunnitelman tekeminen, erit. huomioiden kielitaito ja kulttuurien välinen kommunikointi Tavoitteiden ja oppimistulosten asettaminen; mitä harjoittelujakson jälkeen opiskelijan odotetaan osaavan ja kuinka oppimista arvioidaan/mitataan ja pisteytetään

KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kansainvälinen harjoittelu osaksi opintoja! Kv.harjoittelulla oltava sama asema ja tuki kuin opiskelijavaihdolla: -helppous; tarjolla ’valmiita’ harjoittelupaikkoja -rahoitus; apuraha-/stipendijärjestelmä -ohjaus ja neuvonta; kv.harjoittelun suunnittelu, sisällön ja tavoitteiden asettaminen, valmennus -hyväksilukeminen; oppimistulosten määrittely, harjoittelun pisteytys ja sen sijoittaminen tutkintorakenteeseen -koulutusohjelmiin sisällytettäisiin kv.harjoittelu omana opintokokonaisuutena

KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Uusi Erasmus-ohjelma ja kv.harjoittelu Uusi Erasmus –ohjelma antaa mahdollisuuden nostaa kv.harjoittelu opiskelijavaihdon rinnalle tasavertaiseksi vaihtoehdoksi? Jos –opiskelijalla mahdollisuus sekä opiskelija- että harjoittelijavaihtoon –toimiva apuraha-/tukikäytäntö, kevyt raportointi –jousto harjoittelupaikkojen hankinnassa ja hyväksymisessä –harjoittelupaikkoja riittävästi tarjolla –kv.harjoittelun pisteytys: oppimistulosten kuvaaminen/asettaminen harjoittelulle ja osaamisen tunnustaminen harjoittelun jälkeen –Erasmus –harjoittelu on merkki laadukkaasta harjoittelusta

KV- JA URAPALVELUT Anu Honkanen Kv. työharjoittelu työnantajan kannalta Mikä motivoi työnantajia tarjoamaan harjoittelupaikkoja ulkomaalaisille opiskelijoille? Mikä saa työnantajan sitoutumaan harjoittelijan ohjaamiseen?