Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

8.4.2017.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "8.4.2017."— Esityksen transkriptio:

1

2 PRACTICAL TRAINING ABROAD
Go for it! Oamk kannustaa ulkomaille harjoitteluun ja tukee opiskelijoita mm. erilaisin apurahoin: harjoittelu/

3 Good to know Oamkin opiskelijana olet oikeutettu erilaisiin kansainvälisen harjoittelun apurahoihin harjoittelupaikasta ja –kohteesta riippuen. Pääsäännöt ovat: Harjoittelun on oltava päätoimista, min. 30 h / vko. Harjoittelun minimikesto on 3 kk (tästä poikkeuksena lyhyt harjoittelu). Minimiajan on toteuduttava päivälleen (muutamaa matkapäivää lukuunottamatta) ja se tulee todistaa harjoittelutodistuksessa.

4 Euroopan ulkopuolisissa vaihdoissa 3 kk:n minimiaika voi sisältää 1–2 vkoa orientoivia opintoja tai kulttuuriin tutustumista. Jos harjoittelee ja opiskelee ulkomailla yhtäaikaisesti, katsotaan vaihto opiskeluvaihdoksi. 1–2 opintojaksoa voi suorittaa harjoittelunkin aikana niissä tapauksissa, kun näiden opintojen katsotaan tukevan harjoittelua. Tutkintoon kuuluvan harjoittelun lisäksi harjoittelijavaihdolla voidaan hyväksilukea esimerkiksi osa opinnäytetyöstä, projekti/työelämäopintoja, vapaasti valittavia opintoja yms.

5 Myös opinnäytetyönteko ulkomailla voidaan laskea harjoitteluksi niissä tapauksissa, kun työhön sisältyy käytännön työtä/ yritysyhteistyötä. Harjoittelu on oltava etukäteen koulutusohjelma – tai harjoitteluvastaavan hyväksymä. Apurahaa voit hakea, kun harjoittelupaikka on varmistunut ja harjoittelujaksosi on hyväksytty yksikön käytänteiden mukaisesti.

6 Where to go? Harjoittelupaikka hankitaan pääasiassa itse. Harjoittelupaikka tulee aina hyväksyttää joko koulutusohjelma- tai harjoitteluvastaavalla yksiköstä riippuen. Vinkkejä ja tukea harjoittelupaikan etsintään ulkomailta saat yksikkösi kv-koordinaattorilta tai –harjoitteluvastaavalta. Oamkille tulevat paikkatarjoukset julkaistaan aina opiskelijaintrassa, Toimeksiannot ja työpaikat –osiossa. Oivan Harjoittelu ulkomailla –osion linkkejä –osa tarjoaa myös tietoa eri harjoitteluohjelmista, paikoista jne.

7 Money and grants Kansainvälistä harjoittelua rahoitetaan Oamkissa kahdella eri tavalla: Oamkin omalla ulkomaan harjoitteluun kohdennetulla rahoituksella sekä Erasmus- harjoittelurahoituksella. Apurahoja myönnetään vain yksikössä hyväksyttyyn harjoitteluun ja ne tulee anoa tietyn prosessin mukaisesti. Apuraha-anomuksista saat lisätietoa yksikkösi kv- koordinaattorilta tai –harjoitteluvastaavalta. Apurahojen lisäksi harjoittelu ulkomailla oikeuttaa myös Kelan ulkomaanopintoihin tarkoitettuihin tukiin.

8 Apurahat maksetaan kahdessa erässä siten, että 80 % apurahasta maksetaan ennen harjoittelua. Loppuerä eli 20 % myönnetystä kokonaisapurahasta maksetaan harjoittelun jälkeen, kun harjoitteluraportti, työtodistus sekä muut vaadittavat työt on palautettu. Apurahoihin on jatkuva haku. Jos harjoitteluun kuuluu jokin muu kuin Oamkin myöntämä apuraha, tulee sinun tarkistaa apurahamahdollisuutesi Oamkista erikseen. Apurahoja maksetaan ensisijaisesti opintopisteitä kerryttävään ja opintoja edistävään ulkomaan harjoittelujaksoon. Harjoitteluapurahoja ei makseta takautuvasti jo loppuneeseen harjoitteluun.

9 Apurahat Eurooppaan (min. 3 kk – max. 9kk)
palkaton harjoittelu: apuraha 400 €/kk (ensimmäiset 3 kk), 200 € / kk (loput kk:t) € Oamkin matka-apurahaa palkallinen harjoittelu (palkkaraja 1000€): apuraha 200€/kk € matka-apurahaa palkka 1000 € tai yli: ei erillistä apurahaa, oikeus anoa Oamkin matka- apurahaa 450€. Harjoittelun vähimmäisaika on 3 kuukautta ja enimmäisaika 12 kuukautta. Apurahaa maksetaa max. 9 kuukaudelta. Apurahan hakua varten tarvitset: Täytetyn ja tarvittavilla allekirjoituksilla olevan ”Erasmus Placement Agreement –lomakkeen”.

10 Apurahat Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin (min. 3 kk – max. 9 kk)
palkaton harjoittelu: apuraha 300 € / kk € Oamkin matka-apurahaa palkallinen harjoittelu (palkkaraja 1500 €): apuraha 300 € /kk € Oamkin matka-apurahaa palkka 1000 € tai yli: ei erillistä apurahaa, oikeus anoa Oamkin matka- apurahaa. Harjoittelun vähimmäisaika on 3 kuukautta ja enimmäisaika 12 kuukautta. Apurahaa maksetaa max. 9 kuukaudelta. Apurahan hakua varten tarvitset: Täytetyn ja tarvittavilla allekirjoituksilla olevan harjoittelusopimuksen sekä ”Opiskelijan ilmoitus ulkomaan jaksosta –lomakkeen”

11 Lyhyt harjoittelu ulkomailla
Harjoittelun vähimmäispituus on oltava 2 viikkoa ja enimmäispituus 3 kuukautta. Harjoittelujaksolta maksetaan 75 € viikko. Lyhyille harjoittelujaksoille voidaan myöntää erillistä matka-apurahaa: Eurooppaan 225 € ja Euroopan ulkopuolisiin kohteisiin 600 €. Matka- apurahapäätös tehdään tapauskohtaisesti ja sitä varten on oltava erillinen selvitys harjoittelusta sekä yksikön puolto asialle. Jos harjoittelusta saa 1000 € tai yli/kk palkkaa, ei paikka oikeuta harjoitteluvaihdon apurahaan eikä matka-apurahaan.

12 Valmistautuminen, ohjaus, hyväksiluku
Harjoittelupaikan hankinta kannattaa aloittaa ajoissa! Jokaiseen harjoitteluun tehdään harjoittelusopimus. Lisätietoa tarvittavista dokumenteista saat koordinaattoriltasi. Oamkin opiskelijana olet vakuutettu myös ulkomailla. Jokainen ulkomaille lähtijä suoritta 3 op:n Orientation to Student Exchange –opintojakson. Harjoittelun aikana – pidä yhteyttä ohjaajaasi/ koordinaattoriisi Oamkissa. Jokaisesta harjoittelusta tulee saada harjoittelutodistus sekä tehdä yksikön vaatima loppuraportointi. Harjoittelusta saat opintopisteitä. Harjoittelun ulkomailla voi tehdä myös ilman opintopisteitä -> tällaisissa tapauksissa harjoittelusta tulee erillismaininta opiskelijan opintorekisteriin.

13 Further information Katja Kurasto
Oulu UAS, Practical Training Coordinator


Lataa ppt "8.4.2017."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google