Heidi Hildèn & Vesa Ylisaari P709SNA.  UFC  Vapaapaini  YMS…

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Missä on laupias samarialainen tänään?
Advertisements

Puhetaito * Puhetaidosta on hyötyä kaikissa niissä tilanteissa, joissa haluat vaikuttaa toisiin ihmisiin. -Kukaan vaikuttamisammatissa toimiva.
Mediakasvatus MLL:ssa
Aggressiokasvatusta Luento nro 3. Oppitunti nuoremmille.
Osaamisen ja sivistyksen parhaaksi Tilatiedot ja niiden muutokset
Onpa outoa, miten asiat etenevät…
Miten media näkyy lapsen arjessa?
Jumalan kanssa.
Tervetuloa kanssani keväiseen metsään!
Seksuaalinen väkivalta
INTERNET - kanava tavoittamiselle - internet on yksi päämedioista tällä hetkellä - sen avulla ihmiset etsivät asioita, hakevat tietoa ja tekevät päätöksiä.
– uusia haasteita lapselle ja päiväkodille
Tiedonhankinnan prosessit muutoksessa
ELINIKÄISEN OPPIMISEN AVAINTAIDOT
1 Heli Lepomäki Yritysten ja muiden organisaatioiden käyttöön sähköinen työpöytä on jo leviämässä, koska niiden toiminta ja asiakaspalvelu.
Bensan hinta Hyvää päivää, Olen kuullut ennustettavan, että bensan hinta saattaa syksyyn mennessä nousta litralta jopa € 1,90 :een.
Tilastollista päättelyä
Yksilön yhteiskuntavastuusta C:\A2009\BM\Yht © YksilöYhteiskunta Yksilön.
TIETOVERKOISSA TOIMIVA KIRKKO Ajankohtaista kirkon tietohallinnosta Kirkon hallintovirkamiehet ry Seinäjoki Aimo Karjalainen tietohallintojohtaja.
3 April, 2017 Sonera Multi-SIM Internal.
asukasta ”ulkomaalaista” km² 4 virallista kieltä 17 itsehallintoaluetta.
Keskustelun vetäjän tukiaineisto Diat ja muistiinpanosivut.
Tarkoin määritellyt tavoitteet
Rukous - hengellinen keino, jolla voimme vaikuttaa hengelliseen sokeuteen 2 Kor. 10:3-5 Vaikka me vaellammekin lihassa, emme kuitenkaan lihan.
Kenen lapsi?.
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
Timo Luukkonen Janne Enberg
Tässä kerron ja näytän, mitä minä olen tehnyt ATK tunnilla 9lk:lla.
Via Vis – väkivaltatyöhankkeen vaikuttavuus asiakkaiden näkökulmasta "Mun stressihormonit on ainaki 90 pinnaa tullu alaspäin" Helena Parkkila, KM, tohtoriopiskelija.
Työyhteisökoulutus kulttuurien välisestä kohtaamisesta - millaisiin tarpeisiin vastataan? Aurora Vasama
Riippuvuus tupakoinnista
Väkivaltatyötä biologisten vanhempien kanssa Eeva Immonen Kokemukset näkyviin – väkivaltatyön kehittäminen sijaishuollossa Hanke 2009 – 2014.
Kaupungin kanssa asujat: Lapset ja nuoret osallistuvina asukkaina Sirpa Tani, FT Maantieteen ja ympäristökasvatuksen professori, Opettajankoulutuslaitos,
Todennäköisyyslaskennan alkeet ennen esikoulua
Aggressiontunne Luento nro 1..
K OLME NÄKÖKULMAA IHMISEEN. Daniel Dennet 1997: Jos minun aivoni siirrettäisiin sinun päähäsi ja sinun aivot minun päähäni, niin missä minä olisin? Mitä.
LIIKUNTAKASVATUKSEN PERIAATTEET 1. Lapsilähtöisyys 2. Avoimuus 3. Vapaaehtoisuus 4. Elämyksellisyys 5. Päätäntämahdollisuus 6. Omatoimisuus.
TEATTERI MEDIANA/TOISESSA MEDIASSA Mikko Kanninen TEKIJÄ- hanke. Trailerityöpaja
Mediakasvatus seurakuntien nuorisotyössä
Väkivaltatilanteissa toimiminen ja tilanteiden käsittely
VANTAAN KAUPUNKI VANDA STAD Uusien johtokuntien koulutus Kilterin koulu Kirsi Kolu.
Viestintäsuunnitelma
Atk-työni 8.lk Tervetuloa katselemaan esitystä, jossa näkyy tekemiäni töitä lukuvuona postimerkki työ Omat kotisivut Kansi Istumajärjestys Nimikyltti.
Iida Salminen & Laura Päärni, VAKA-12C
Ahdistaako avoimuus? - sosiaalinen media projekti/hankeviestinnässä
Sanna Jokinen & Tiia Enckell
Eveliina Okkonen & Johanna Hägg, LO-07
Vaillinaiset apuverbit: may
Valoa idästä Reino Saarelma Matt. 2: Matteus 2:1-12 – Valoa idästä 1. Kun Jeesus oli syntynyt Juudean Betlehemissä kuningas Herodeksen aikana,
Vaatimustenhallinta.
Vihreitä viestejä Vihreä liitto rp Elokuu 2006 Taina Marjanen, Mainostoimisto Toukokuu.
Digitarina Multimedia oppimisprojektina 2012 Vaka.
Ohjaus seminaari Jyväskylä Tuija Rantanen & Anne Vaahtio Innova Länsi-Suomen aikuiskoulutuskeskus Verkottuva kumppanuus aikuisohjauksessa.
Käyttöönottokaavio– Deployment diagram Vesa Jokikokko Tarmo Kemi TIK9SNA.
Suomi 1B – Y347 Mon and Wed – Exam
Mielenterveys? Kansalaisten hyvä mielenterveys on paras tae kansojen menestykseen Väestön hyvä mielenterveys on toimivan talouden kivijalka Mielenterveydellä.
VUOROVAIKUTUKSET Kaksi kappaletta ovat keskenään vuorovaikutuksessa, jos ne vaikuttavat jotenkin toisiinsa. Vaikutukset havaitaan molemmissa kappaleissa.
Maailmankaikkeuden rakenne
Oppimisryhmien kuulumisia. Oppimisryhmät Ryhmä 5 Tehotytöt Team Trinity Rämmät JASS Team 75% Integrointi-pantterit.
Kissa Kissan hoito Kissoille pitää antaa ruokaa noin 2 päivässä, paitsi erikoistapauksissa. Kissoille pitää antaa ruokaa noin 2 päivässä, paitsi erikoistapauksissa.
Professional ethics in context – Institutions, images and empathy Tuukka Kivioja.
HYVÄ PAHA PELI - tiellä oppimispeleihin RAAHEN OPETUSTOIMI peda.net/veraja/raahe/lukio/oppiaineet/hyvapahapeli mediakasvatuksen oppisisältöjä oppijalähtöisesti.
OPAS MEDIAKASVATTAJALLE Mediakasvatus esi- ja alkuopetusikäisten lasten arjessa Hanna Martinviita, Saara Pasanen ja Anna Ristaniemi.
Mitä tällä tunnilla tehdään?
Käyttäytymisen erityisen tuen ryhmämuotoinen tuki
Yritä ajatella kuten hän ajattelee.
Käyttäytymisen erityisen tuen ryhmämuotoinen tuki
29. TERVEYS NÄKYY MEDIASSA
Yhden tunnin soveltava valinnainen 8. lk. (AI ja HI)
Lasten ja nuorten seksuaalinen kaltoinkohtelu ja väkivalta
Esityksen transkriptio:

Heidi Hildèn & Vesa Ylisaari P709SNA

 UFC  Vapaapaini  YMS…

 Usein etusivulla  ”mässäilyä”

 Väkivallan näyttäminen mediassa kiinnittää katsojan huomion. Se voi aiheuttaa vahvan tunnereaktion tai tehdä ohjelmasta näyttävän hienoilla erikoistehosteilla. Ei olekaan ihme, että se tehoaa myös lapsiin.

 Lapsi näkee väkivaltaa mediassa television, elokuvien, internetin ja erilaisten pelien välityksellä. Väkivallan käyttö voidaan esittää sankarin ominaisuutena ja keinona ratkaista hankalia tilanteita.

 Aggressio ylikorostuu mediassa. Väkivalta- aineiston vaikutukset ovat yksilöllisiä: joku ahdistuu, joku saa niistä vahvistusta omalle aggressiiviselle käytökselleen ja osaa ne eivät niinkään hetkauta. Tässäkin asiassa suurimmassa riskissä ovat meistä heikoimmat – eikä nyt puhuta lihasten vaan henkisten voimien määrästä.

 Ihannoitu, viihteellinen väkivalta taas tempaa mukaan kritiikittömästi, houkuttelee samastumaan aggressiiviseen sankariin ja näyttää väkivallan hyväksyttävämpänä kuin dokumentaarinen. Mediakasvatuksen tärkeä tehtävä olisi tunnistaa erilaisia esittämistapoja, tulkita niiden arvomaailmaa ja pohtia, miten realistisesti tai epärealistisesti aggression seuraukset esitetään.

 Kaikki me ihmiset osaamme olla aggressiivisia, mutta oman aggression hallinta on ihmiseksi kasvamisen perustehtävä. Heikoimmilla aggressionsa kanssa ovat he, joilla on vähäisimmät itsehallinnan voimat. Tässä media voi sekä tukea että höllentää itsehillintää. Oleellista on, esittääkö se väkivallan kaunistellussa vai kriittisessä valossa.