Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

Esittely latautuu. Ole hyvä ja odota

VUOROVAIKUTUKSET Kaksi kappaletta ovat keskenään vuorovaikutuksessa, jos ne vaikuttavat jotenkin toisiinsa. Vaikutukset havaitaan molemmissa kappaleissa.

Samankaltaiset esitykset


Esitys aiheesta: "VUOROVAIKUTUKSET Kaksi kappaletta ovat keskenään vuorovaikutuksessa, jos ne vaikuttavat jotenkin toisiinsa. Vaikutukset havaitaan molemmissa kappaleissa."— Esityksen transkriptio:

1 VUOROVAIKUTUKSET Kaksi kappaletta ovat keskenään vuorovaikutuksessa, jos ne vaikuttavat jotenkin toisiinsa. Vaikutukset havaitaan molemmissa kappaleissa yhtä aikaa. Kappaleen liiketila tai muoto voi muuttua vuorovaikutuksessa. Vuorovaikutukset voidaan luokitella etä- ja kosketusvuorovaikutuksiin.

2 PERUSVUOROVAIKUTUKSET
Gravitaatiovuorovaikutus (synnyttää painovoiman eli painon) Sähkömagneettinen vuorovaikutus (synnyttää esim. kosketusvoimat ja pitää atomit ja molekyylit koossa) Vahva vuorovaikutus (synnyttää ydinvoiman ja pitää atomin ytimen koossa) Heikko vuorovaikutus (säätelee ydinten radioaktiivista hajoamista)

3 Voima kuvaa vuorovaikutuksen suuruutta ja suuntaa.
Voiman yksikkö on 1N (newton) Suureita, joilla on myös suunta, sanotaan vektorisuureiksi. Suureita, joilla ei ole suuntaa, sanotaan skalaarisuureiksi. Esim. Piirrä voimat a) kirja pöydällä b) tykinkuula ilmassa c) pulkka

4 Kokonaisvoima Kokonaisvoima on kappaleeseen vaikuttavien voimien yhteisvaikutus.


Lataa ppt "VUOROVAIKUTUKSET Kaksi kappaletta ovat keskenään vuorovaikutuksessa, jos ne vaikuttavat jotenkin toisiinsa. Vaikutukset havaitaan molemmissa kappaleissa."

Samankaltaiset esitykset


Iklan oleh Google