Perhesuunnistuskoulu

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
URATAKOMON TOP-valmennus. Minkälaisia ongelmia TOP-jakson aikana voisi ilmetä? Opiskelijoiden vastauksia: • Teen virheen • En tule toimeen muiden työntekijöiden.
Advertisements

VAIKUTTAJAPÄIVÄT. VAIKUTTAJAPÄIVÄT 2014 • Vaikuttaja-päivät on vuosittain järjestettävä vantaalainen foorumi, jossa koulut, päiväkodit, muut.
Tilannekatsaus.  Espoon kaupungin kanssa 15 vuoden sopimus Karakallion kentän käyttöoikeudesta. Sopimus alkaa  Perustettu Hornankattila Oy.
Pääkaupunkiseudun 8. luokkien palvelukyky Espoo, Tapiolan koulu Joulukuu 2013.
Jumalan kanssa.
Sukunimi Etunimi Osoite PostinumeroPostitoimipaikka Syntymävuosipoikatyttö Paidan koko SM Koulu Ruoka-allergiat/sairaudet Urheilukoulu
Tervetuloa abiturienttien vanhempainiltaan
Ylioppilaskokelaiden aikataulua syksy kevät 2013
Käyttöohje: Kuinka luoda uusi tapahtuma. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Toimintaohjeet opelle
Mannerheimin Lastensuojeluliitto. MIKÄ MLL? • Valtakunnallinen järjestö, joka toimii lasten, nuorten ja lapsiperheiden oikeuksien ja etujen hyväksi •
Ilon kautta tavoitteisiin Eveliina Pöllänen
Kokemuksia historiakerhosta
Iitin Pyrintö 2014 Yleisurheilijoiden, vanhempien ja toimitsijoiden sekä vapaaehtoisten info Iitin lukiolla torstaina
Haluathan jakaa terveyttä ja hyvinvointia perheellesi ja läheisillesi - Nyt se on hyvin helppoa ! Natural Wellness -merkki on tae siitä, että tuotteet.
Tikkurilan Palloseura
Junioritoiminta Savonlinnan pursiseura. Vuosittain järjestetään •L•Leiri - kesän alussa - helpoin aika aloittaa harrastus •V•Viikkoharjoitukset –k–kerran.
 JYMYN URHEILUKOULU TÄSTÄ PÄIVÄSTÄ ETEENPÄIN TARKOITTAA MONIPUOLISTA LIIKUNTAA 1-2 KERTAA VIIKOSSA (maanantai, keskiviikko)  URHEILUKOULUN MAKSU x €
Matti Sipponen 1 Power taitoilta Kilpailun jälkeen – Pohdinta ja oppiminen.
Lasten säännöt - johdatus. Lasten säännöt - miksi?  Lasten säännöt on laadittu käytettäviksi 13-vuotiaiden ja sitä nuorempien kilpailuissa käytettäviksi.
Napero-ohjaajat.  Teoria + kahvi17.30 –  Malliharjoitus18.30 –
おぼえていますか。 En puhu kiinaa ollenkaan. Saisinko kahvia.
Aikuisten suunnistuskoulutus 15. ja
Pelisääntökysely Kisa-Eagles kausi /2//13.
”Mukava kuulla, että muuallakin ovet paukkuu”
Perusopetuksen huoltajat 2014 Generated on :04.
Nuorten ohjaajien palaveri Muuramen Yritys ry Jalkapallojaosto
Käyttöohje: Kuinka luoda ilmoittautumislomake. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Työrauha ja haastavat tilanteet
Fi.opasnet.org fi.opasnet.org/fi/Ydinvoima Haluamme tietää Sinun mielipiteesi. Äänestikö kansanedustajasi oikein ydinvoimasta? Kansalaisparlamentti ydinvoimasta.
Joensuun normaalikoulun opetussuunnitelmatyö
Käyttöohje: Kuinka ilmoittautua tapahtumaan. (Painamalla F5 voit katsoa tämän diaesityksen)
Tukiparitoiminta paikalliseksi työkaluksi (TUPA) Nuorisotyön neuvottelupäivät Nuorten omaehtoinen toiminta.
Kauneuden käytänteet HL-N. n Sama ryhmänohjaaja ensimmäisestä vuodesta kolmanteen vuoteen n Moduloitu opetus, jolloin yksi opettaja opettaa.
Meidän koulu Keskustelua wilma-merkinnöistä, järjestyssäännöistä ja perusopetuslain muutoksesta.
KVV-maisteriohjelman HOPS-työskentely Miksi? Miten? Kuinka monelle?
Kympit – Kymenlaakson maahanmuuttajien paremman integraation tueksi Teemafoorumi Höyrypanimo, Kotka Metallialan osaamiskartoitus Riitta.
Rastiseikkailutapahtuma peruskoulun suunnistuksen opetuksen tukena Pro gradu -tutkielma Sari Vääränen.
Suomen Suunnistusliitto Reilua peliä rasteilla Suunnistuksen eettiset reitinvalinnat.
Piirileiri Kosmos’15.
SITOVA ILMOITTAUTUMINEN ILTAPÄIVÄKERHOON lukuv
Ohjaajien perehdytys Tero Leinonen Koordinaattori Lasten tiedekerhot- ja leirit Kesä 2014.
Elina Kauhanen Vantaan ammattiopisto Varia, Talvikkitien toimipiste
Yhteistyössä:. Mistä on kyse? Hanke edistää esi- ja alakouluikäisten vähän liikkuvien lasten yhdenvertaisia osallistumis- ja liikkumismahdollisuuksia.
Mistä voit anoa hyväksilukuja? muissa oppilaitoksissa suoritettuja kursseja aktiivinen koulun ulkopuolinen toiminta: esim. järjestö-, kulttuuri-, ohjattu.
E - AKATEMIA HJS E11 Sinivalkoinen
Tarkkuussuunnistus (Trail-O) kuntorasteilla
Kirje joulupukille By Eetu, Olli & Tuukka.
Hannele Niemi Kodin ja koulun yhteistyö opettajankoulutuksen sisältöalueena Hannele Niemi.
Kilpailijan starttikurssi
1.Alkeiskurssi 3 krt, maanantai, tiistai ja keskiviikko klo Kurssi antaa edellytykset aloittaa golfharrastus ja suorittaa GreenCard Seuran.
Jämsän Retki-Veikot ”myönteisiä liikuntaelämyksiä taitotasosta riippumatta sekä kuntoilumielessä terveyden edistämiseksi että kilpailullisten tavoitteiden.
YHTEISTYÖ VANHEMPIEN KANSSA Erityisopettajien koulutus HyLa2/Kaste Marja Hämäläinen puheterapeutti, FM Hyvinvointitoimiala Turun kaupunki
Aikuisohjaus työelämän voimavarana – Maakunnallista verkostoyhteistyötä aikuisten ohjauspalveluiden kehittämiseksi – Suvi Lehto-Lavikainen,
NUOREN SISÄINEN KAMPPAILU LAPSEN MAAILMA -lyhytjänteisen toiminta - leikin ja holhouksen suoman turvallisuuden maailma NUORI AIKUISEN MAAILMA - pitkäjänteinen.
Viialan Metsänkävijöiden syyskauden avaus
Käytännön harjoitus 1.1. Kartalla kulkeminen
3 – 12 -vuotiaille Raksilan tekojäällä
Perusliikuntataitokoulu ja lajikokeilu
KOTOUTTAMISPERHELUOKKA
Liverpool international academy
Käytännön harjoitus 1.2. Suunnanotto ja kartan suuntaaminen
Käytännön harjoitus 1.3. Sprinttisuunnistus
Tunnin sisältö Suunnistuksen perusteet, osa 1 Jukola-koulun info
Jukola-koulu Teoria 4 Kurssin pitäjä: Päivitä esityksen tiedot ja vaihda mm. Louna-Jukolan logon tilalle tämän vuoden Jukolan logo.
talven hauska ulkopeli meille kaikille
Käytännön harjoitus 4.3. Viestisuunnistus
Käytännön harjoitus 3.2 Viivasuunnistus
Tervetuloa uudelle luokalle!
Esityksen transkriptio:

Perhesuunnistuskoulu Aloita uusi, innostava hyödyllinen koko perheen harrastus! Info-tilaisuus kouluilla 04.2014

Info-tilaisuus kouluilla Infon pitäjien esittely Mistä on kyse? Mitä suunnistus on? Miksi aloittaisin suunnistuksen? Mikä on kartta? Suunnistussanastoa Miksi perhesuunnistuskoulu? Millainen suunnistuskoulu on? Mitä tarvitaan? Ilmoittautuminen Mitä suunnistuskoulu maksaa? Mitä maksulla saa? Kysymyksiä/ väittämiä Mitä teiltä nyt odotetaan? Etkö sinäkin….

Mistä on kyse? Tarjotaan mahdollisuus aloittaa uusi ja innostava koko perheen harrastus Suunnattu ensisijaisesti 8-12-vuotiaille tytöille ja pojille ja heidän perheilleen Myös yksittäiset aikuiset ja lapset ovat tervetulleita Suunnistuskoulussa opetellaan suunnistuksen alkeet, jotta harrastusta voidaan jatkaa osallistumalla alueen kuntorasteille tai alueen kisoihin.

Mitä suunnistus on? Metsään tai asuinalueelle on sijoitettu rasteja, jotka on merkitty alueesta tehtyyn karttaan (Kartta, rasti?) Rasteja etsitään kartan avulla Vaikeammissa maastoissa tarvitaan kompassiakin. (Mikä on kompassi?) Onnistumisen iloa syntyy kun löytää rastin ja ajan myötä syntyy vielä enemmän iloa mitä nopeammin ne löytyvät Suunnistus on hyvää kuntoilua. Siinä kohenee sekä fyysinen että henkinen kunto.

Miksi aloittaisin suunnistuksen? Suunnistus sopii kaikenkuntoisille Suunnistajilla on usein paljon kavereita Suunnistajat yleensä pärjäävät myös koulussa hyvin Suunnistustaito on tärkeä taito liikuttaessa luonnossa. Siitä on paljon hyötyä tulevaisuudessa. (Vaellus, marjastus, armeija) Suunnistus on hauskaa Suunnistus sopii loistavasti koko perheen yhteiseksi harrastukseksi Jos haluaa, suunnistajat näkevät kilpailu- matkoilla paljon uusia paikkakuntia

Mikä on kartta? Kartta on pienennetty kuva kohteesta ylhäältäpäin kuvattuna Kartta muodostuu maaston kohteita ylhäältäpäin kuvaavista erivärisistä karttamerkeistä. Kartta piirretään maaston ja ilmakuvien perusteella kansainvälisesti sovituin merkein Kartta on pienennetty kuva kohteista ylhäältäpäin kuvattuna. Alla olevassa kuvassa näet koulualueen kuvattuna ilmakuvassa, piirroksessa ja suunnistuskartalla.

Suunnistussanastoa Kompassi Rasti Kartta, johon on piirretty suunnistusrastit ja rata

Suunnistussanastoa Kilpailukortti Rastileimasin

Miksi perhesuunnistuskoulu? Haluamme tarjota koko perheelle mahdollisuuden aloittaa hyvä ja terveellinen yhteinen harrastus Suunnistuskoulussa opetettavat asiat soveltuvat niin lapselle kuin aikuisellekin Jos perheessä yksi suunnistaa niin kohta koko perhe suunnistaa Suunnistus tapahtuu yleensä metsissä, minne on vähän matkaa. On hyvä olla kuljetus omasta takaa.

Millainen suunnistuskoulu on? Koulussa on kevätjakso ja syysjakso. Kevätjakso on viikko 17 - 25 ja syysjakso alkaa viikolla 33. Ensimmäinen kerta on torstaina 24.04 Koulut ovat jaksojen aikana pääsääntöisesti torstaisin Jokaisella koulukerralla on oma opeteltava aihe Yleensä koulu muodostuu alkulämmittelystä, uuden asian opettelusta ja sen harjoittelusta maastossa Koulussa on opettaja(ia) ja ohjaajia, jotka neuvovat Ainakin aluksi kouluja järjestetään samanaikaisesti kahdella eri paikkakunnalla; Eurassa ja Säkylä/Köyliössä

Mitä tarvitaan? Vallitsevaan säähän sopivat liikunnalliset varusteet Iloista mieltä Halua oppia uusia asioita

Ilmoittautuminen Ilmoittautuminen on ensimmäisen suunnistuskoulukerran alussa Kauttuan koululla tai Huovinrinteen koululla torstaina 24.04.klo 18.00 Ilmoittautumisen yhteydessä kerätään nimi ja yhteystiedot Myöhemmilläkin kerroilla voi ilmoittautua

Mitä suunnistuskoulu maksaa? Koulu maksaa perheeltä tai yksittäiseltä aikuiselta 50 euroa. Yksittäiseltä lapselta maksu on 30 euroa Ilmoittautumisen yhteydessä annetaan maksukuitti tilinumeroineen

Mitä maksulla saa? Asiantuntevan opetuksen ja ohjauksen suunnistuksen alkeisiin, minkä jälkeen voi aloittaa varsinaisen suunnistusharrastuksen esim. kuntorasteilla Maastoon valmistellut radat (Rastiliput, rastileimasimet) Kartan, johon on printattu radat Kullakin koulukerralla lainaksi kilpailukortin ja kompassin (niin kauan kuin tavaraa riittää) Ilmaisen osallistumisen järjestävien seurojen kuntorasteille vuonna 2014 (Uudet suunnistajat) Vakuutuksen suunnistuskouluun liittyviin harjoituksiin

Kysymyksiä/ Väittämiä Suunnistus on vaikeaa Suunnistus on aina kilpailu Kartta on liian pientä pränttiä Suunnistus ei sovi minulle Suunnistus on pelottavaa Kysymyksiä?

Mitä toivomme teidän nyt tekevän? Veisitte pian jaettavan suunnistuskouluun liittyvän info-paketin koteihinne ja kertoisitte vanhemmillenne, että nyt on loistava mahdollisuus aloittaa hyvä yhteinen harrastus. Tulisitte vanhempinenne ja sisaruksinenne ilmoittautumaan torstaina 24.04. Kauttuan tai Huovinrinteen koululle

Etkö sinäkin haluaisi! Olla urheilullisen ja terveen näköinen. Että sinulla on paljon samanhenkisiä kavereita Että saat uusia kavereita ympäri Suomen Että sinulla on mahdollisuus vierailla lukuisilla uusilla paikkakunnilla Että sinulla on mahdollisuus kokea upea luontomme Että sinulla on ainutlaatuinen taito kulkea luonnossa kartan avulla Että sinulla on hyvä keskittymiskyky

Kiitos ajastanne