AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulun koulutusmuoto, joka n parantaa opiskeluun osallistumismahdollisuuksia n parantaa työelämässä mukana olevien.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Avoin ammattikorkeakouluopetus. AVOIN AMMATTIKORKEAKOULUOPETUS  Opinnot ovat avoimia kaikille kiinnostuneille koulutustaustasta,
Advertisements

Välivuoden hyödyntäminen  paranna pääsymahdollisuuksiasi lisäopinnoilla  hanki työkokemusta ja opiskelurahaa  paranna kielitaitoasi ja hanki elämänkokemuksia.
Lähihoitajaksi kouluttautuminen
SIVUAINEKURSSIT TIEDEKUNTIEN OPINTO-OPPAAT • PAINETUT OPPAAT → student center, kirjasto, tiedekuntien palvelupisteet • PAINETTUJEN OPPAIDEN.
LVI-kehitysprojekti RAKETTI OPI Synergia Työpaja Janne Santala.
@Virtuaaliammattikorkeakoulu VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Suomen Virtuaaliammattikorkeakoulu.
OHJAUS AMMATTIKORKEAKOULUISSA Pentti Rauhala ARENE ry:n pj., rehtori, Laurea – ammattikorkeakoulu
Yksinäisestä propelipäästä yhteiseen tekijäporukkaan Joensuun seudun kansalaisopisto.
W w w. a m k. f i Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen verkko-opinnot, 15 op Terveyden ja hyvinvoinnin edistämisen opinnoissa hankitaan tietoperustaa.
Strategiakausi käynnistyi. Mitä uutta opintohallintoon? Päivi Pakkanen Rehtorin kanslia/ Tutkimus- ja opintoasiat / Opintoasioiden.
Copyright VirtuaaliAMK 1 AvoinAMK-hanke osana VirtuaaliAMK-verkostohanketta AvoinAMK-hanke osana VirtuaaliAMK-verkostohanketta Espoo Outi Vahtila.
Viestintätieteiden verkko-opetus Miten valtakunnallinen verkosto tuottaa verkko-opetusta? Virtuaaliyliopistoseminaari Tampereen yliopistossa /Anneli.
Pirjo Rauhala, Virtuaaliyliopistoseminaari TaY 1 Tampereen yliopiston virtuaaliyliopisto, mitä se on? Virtuaaliyliopistoseminaari TaY.
Perusopetuksen jälkeinen lisäopetus
Avoin-Web Pro -projekti SISÄLLÖNTUOTANTO Eija Varis Info
Avoin-Web Pro -projekti Avoin = avoin ammattikorkeakoulu Web = verkko-opinnot Pro = Professional, ammattitaitoinen toteutus Aila Säkkinen
TIETO- JA VIESTINTÄ- TEKNIIKKA OPETUKSESSA -opettajien täydennyskoulutus Johanna Karppinen Info
PAKOLLINEN KANSAINVÄLISTYMISJAKSO TUTKINTOVAATIMUKSISSA TAVOITE: Opiskelijalla oltava valmiudet työskennellä kansainvälisessä toimintaympäristössä. LÄHTÖKOHTA:
Nuorten aikuisten osaamisohjelma Kiipulan ammattiopistossa
Restonomi Opetussuunnitelma 2005
Ammattitaito työssäoppimalla ja verkossa
AHOT– aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen
Osaajaksi Kareliassa o Monialaista oppimista ja kehittämistä o Laadukas opetus o Hyvät valmiudet työelämään  Sitä kautta pystyt kehittymään alasi asiantuntijaksi.
Ammattikorkeakoulukirjastojen monimuotoinen toimintaympäristö: Rikkaus ja haaste, osa 1 Maija Koponen Rovaniemen ammattikorkeakoulu FinELib kertoo ja kuuntelee:
Jaakko Lainio Turun Ammattiopistosäätiö Paasitorni, Helsinki
Nuorten oppisopimus Liisa Uusitalo Tampereen seudun ammattiopisto
Kansainvälinen korkeakoulukampus - kauniilla paikalla merenrannalla.
© KAINUUN AMMATTIOPISTO Laajennetun työssäoppimisen kokeilut Jatkohanke – Kainuun ammattiopisto
@Virtuaaliammattikorkeakoulu 5 VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus VirtuaaliAMK - opiskelijan uusi mahdollisuus Annina Korpela, tiedottaja Kehittämisyksikkö.
O PETUSMINISTERIÖ/Koulutus- ja tiedepolitiikan osasto/ Ammattikorkeakouluyksikkö/ Hannu Sirén/ as / /1.
VÄLIVUOSI.  Välivuosi voi osua omalle kohdalle joko suunnitellusti tai vahingossa, jos ei saakaan ensimmäisellä hakukerralla opiskelupaikkaa.  Välivuosi.
Alueellinen koulutustilaisuus Kuopiossa Kunnonpaikka,Vuorela Ulla Voutilainen.
Esteettömät oppimisympäristöt JAMK-ESOK
Esittäytyminen Tuomas Korkalainen Metropolia. Kuka olet? Projektisuunnittelija, Metropolia kulttuuri ja luova ala, elokuvan ja tv:n koulutusohjelma Reititin.
Esittelyvideo. Esittelyvideo Lapin AMK Opiskelijoita Henkilökuntaa 500.
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tieto- hallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Sanastotyön.
Aikuiskoulutuksen ajankohtaisia trendejä Eeva-Inkeri Sirelius Vapaan sivistystyön yhteisjärjestö Länsi-Suomen lääninhallitus.
VALOA Valmennuksella kansainvälisiä osaajia työmarkkinoille
AMK VALMA -KOKONAISUUS Opintojen toteutusten laatiminen Yhteiset opinnotAlakohtaiset opinnot Toimintojen organisointi Tiedotus, markkinointi Opiskelijavalinta.
Sidosryhmäseminaari Koulutussuunnittelija Kaarina Närhi - Avoin ammattikorkeakouluopetus ( - Ylemmät ammattikorkeakoulututkinnot.
Tiesitkö ?? Oodilla on kaksi tukipuhelinnumeroa ja kaksi sähköpostiosoitetta WinOodi -asiat: Puh WebOodi -asiat:
5/2004 CIMO Ulkomaisille opiskelijoille annettavan suomen kielen opetuksen kehittäminen Opetusministeriön toimeksiannosta CIMO asetti lokakuussa 2003 työryhmän.
TYÖELÄMÄN KEHITTÄMIS- JA PALVELUTEHTÄVÄ TykePartner III–hanke 2008 – ohjausryhmä.
Sosiaali- ja terveysalan yksikkö, Oulu
Siirtymät koulutukseen ja työelämään
Aikuiskoulutus ammattikorkeakoulussa Opetusministeriön Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelma 2003 – 2008: Yhtenä painoalueena aikuisten koulutusmahdollisuuksien.
Ammattitaitoa työssäoppimalla ja verkossa
Juha KnuuttilaSivu 1 VERKKO-OPETUSPALVELUT – KEKKO Strategia ja yleinen kehittäminen: koulutuspalvelupäällikkö Mauri Kantola.
AVOP-opiskelijapalautejärjestelmä OKM/KTPO Kaisu Piiroinen.
Ammatilliseen peruskoulutukseen valmentava koulutus VALMA (60 osaamispistettä) Antaa opiskelijalle valmiuksia ammatilliseen peruskoulutukseen hakeutumiseksi.
Tekniikan koulutus OULUN AMMATTIKORKEAKOULU. Oamkista valmistuu informaatioteknologian, energian ja automaation, konetekniikan sekä rakentamistekniikan.
Avoin tulevaisuus? Kaikille avoimia korkeakouluopintoja
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Erilaisia vaihtoehtoja….
Aluekokeilu Pohjois-Karjala
465104A Metallien lämpökäsittely ja hitsaus 5op
Ammattikorkeakoulun kehittämispäivä
Mitkä määräykset ja ohjeet ohjaavat ammatillisen koulutuksen/korkeakoulutuksen opiskelija-arvioinnin toteutusta? Anna, Marko, Sonja, Suvi
Logistiikkakoulutus Keski-Suomessa
Opiskelijavalintojen kehittäminen ja avoin korkeakoulu –ideariihi
Merja Öhman Kielten lehtori Karelia ammattikorkeakoulu
Ammattikorkeakoulujen yhteiset verkostohankkeet
Avoin ammattikorkeakoulu
Muualla kuin Haaga-Helia:ssa hankittu osaaminen
Hanke
Kaksoistutkinto.
johtava rehtori Timo Olli KOUVOLAN SEUDUN AMMATTIOPISTO
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö, Helsinki
HAAGA-HELIA amk Liiketalouden koulutusyksikkö Pasila
Väyläopinnot Yhteistyössä Karelia ja Riveria
Esityksen transkriptio:

AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Ammattikorkeakoulun koulutusmuoto, joka n parantaa opiskeluun osallistumismahdollisuuksia n parantaa työelämässä mukana olevien osaamista sekä n laajentaa ja syventää ammattikorkeakoulun alueellisia työelämäyhteyksiä ja alueellista vaikuttavuutta. Anne Anttinen Avoin-Web Pro Infoseminaari

AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Opetustarjonta sisältää pääsääntöisesti n n tutkintoon johtavien koulutusohjelmien mukaisia opintoja tai kehitteillä olevien koulutusohjelmien osia lukuun ottamatta n n harjoittelua, opinnäytetöitä, ammatillisia erikoistumisopintoja (OPM 28/428/2000/ ).

AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU n n Avoimeen ammattikorkeakouluopetukseen osallistuvilla ei ole pohjakouluvaatimuksia n n Vaadittavat suoritukset ovat samat kuin varsinaisilla amk-opiskelijoilla n n Suoritetut opinnot voidaan tarjota myöhemmin hyväksiluettavaksi amk- tutkintoon

AVOIN AMMATTIKORKEAKOULU Opiskelijoilta voidaan periä kirjaamismaksu 150 mk (Johtokunta ) n n opiskelijamaksua 300 mk mk / 1 ov - 20 ov opintojakson toteuttamisesta aiheutuvien kustannusten korvaamiseksi (Rehtorinpäätös, § )

AVOIN AMMATTIKORKEAAKOULU Avoimen opiskelijamäärät v n. 85 Opetusministeriön ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun välisessä tavoite- ja tulosopimuksessa vuodelle 2001 opiskelijatavoitteeksi on asetettu 200 Opetusministeriön ja Oulun seudun ammattikorkeakoulun välisessä tavoite- ja tulosopimuksessa vuodelle 2001 opiskelijatavoitteeksi on asetettu 200

Avoin-Web Pro Kehittämiskohteina mm: n Opetustarjonta ja oppimisympäristö n Opintojen ohjaus, neuvontapalvelut n Opettajien tieto- ja viestintätekniikkaan liittyvä osaaminen n Markkinointi ja tiedottaminen n Opintoihin ilmoittautuminen n Opiskelijoiden ja opintojen rekisteröinti

Opetustarjonta ja oppimisympäristö n Opetustarjontaa laajennetaan ja monipuolistetaan niin, että se sisältää opiskelijoiden ja alueen elinkeino- ja työelämän tarpeita vastaavia opintojaksoja Opetukseen osallistuvilla opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus suorittaa tarpeen mukaan joko yksittäisiä opintojaksoja tai usean opintojakson muodostamia asiakokonaisuuksia lähi-, etä-, monimuoto- ja verkko-opiskeluna Opetukseen osallistuvilla opiskelijoille tarjotaan mahdollisuus suorittaa tarpeen mukaan joko yksittäisiä opintojaksoja tai usean opintojakson muodostamia asiakokonaisuuksia lähi-, etä-, monimuoto- ja verkko-opiskeluna

Opintojen ohjaus, neuvontapalvelut Opiskeluedellytyksiä parannetaan n oppimisympäristöä kehittämällä, n verkko-oppimateriaaleja luomalla, n valinnaisuutta lisäämällä, n opinto-ohjausta ja neuvontaa vahvistamalla n opiskelun tukipalveluja kehittämällä (vrt. Koulutuksen ja tutkimuksen kehittämissuunnitelmassa vuosille 1999 – 2004, Muistiossa ammattikorkeakoulujen yhteisistä tavoitteista vuodelle 2001)

Markkinointi ja tiedottaminen n n Yksiköiden opetustarjontaa markkinoidaan sekä sähköisissä että painetuissa julkaisuissa säännöllisesti n n Avoimesta ammattikorkeakoulusta ja opiskelumahdollisuuksista on saatavissa ajanmukaista ja kattavaa tietoa

Opintoihin ilmoittautuminen n Opintoihin ilmoittautumisjärjestelmää kehitetään niin, että se on helppokäyttöinen ja toimiva

Opiskelijoiden ja opintojen rekisteröinti n n Opiskelijat merkitään opiskelijarekisteriin, ASIO:on avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijana (AVO) vaadittavat maksut suoritettuaan n Opintosuoritukset merkitään opiskelijarekisteriin, ASIO:on. n Opiskelijat saavat suorituksistaan erillisen todistuksen.