1 7.5.2009 TTY-säätiön tilannekatsaus YLIOPISTOJEN JA SENAATTI- KIINTEISTÖJEN YHTEISTYÖSEMINAARI 7.5.2009 Markku Kivikoski.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
JÄRJESTYSSÄÄNNÖT Järjestyssääntöjen tarkoituksena on
Advertisements

Green Building Council Finland Sovitut toimintatavat
TULEVAISUUDENTUTKIMUKSEN VERKOSTOAKATEMIA (TVA)
Kuntaliiton palvelut muutosviestinnän tueksi
 REKISTERINUMERO MERKITTY REKISTERIIN
KANSALLISKIRJASTO Sektoritapaaminen Kirjastoverkon yhteisten palvelujen keskitetyn rahoituksen lähtökohtia ja periaatteita 1. Ohjausjärjestelmä.
Henkilöstöä koskevat kirjaukset muissa yhdistymissopimuksissa, Salo ja Kouvola UusiKunta- henkilöstöryhmä.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTON AVOIN YLIOPISTO Aikuiskoulutuksen laatuyliopisto IKÄÄNTYVIEN YLIOPISTON VALTAKUNNALLINEN KEHITTÄMISHANKE, osa II ”Oikeus.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke
Työmarkkinajärjestökysely tasa-arvosuunnitelmista ja palkkakartoituksista 2012 Akava
Elävä kaupunkikeskusta ry:n strategia 2010 – 2015 (viimeistely) Esitys hallituksen kokoukselle Strategiaryhmän valmisteluun perustuva toiminnanjohtaja.
Hanke- ja hakuinfo Länsi-Suomen EAKR -ohjelma Pirjo Peräaho Keski-Suomen liitto.
Valtavirtaistaminen käytäntöön (2010 – 2012) -hanke Sukupuolinäkökulman valtavirtaistaminen kuntiin ja valtion alue- ja paikallishallintoon.
Tutkinnonuudistus voimaan tänä syksynä – Mikä muuttuu?
Innovaatiojohtaminen, miten yhdistetään teknologian, markkinoiden ja organisaation muutokset. Heli Aramo-Immonen TTY/ Pori TETA osa 4.
Esitys uudeksi yliopistolaiksi Johtaja Anita Lehikoinen Lokakuu 2008.
LAKIKATSAUS Pellervon Päivän 2009 juhlaseminaari Helsingissä Lakiasiainjohtaja, varatuomari Kari Lehto Pellervo- Seura ry.
AYYE Säädöskokoelma ja syksyn toimivalta.
Yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon lakien uudistaminen
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO 2007 Hallituksen iltakoulu YLIOPISTOJEN TALOUDELLISEN JA HALLINNOLLISEN ASEMAN UUDISTAMINEN JA INNOVAATIOYLIOPISTON PERUSTAMINEN.
Opiskelijakunta Pekka Halosen akatemiassa Päivitetty
Suunnitelma paperittomasta kokouskäytännöstä koko luottamushenkilöhallinnolle Kaupunginhallitus
Laki muuttuu – miten se eroaa yhteispalvelulaista? Yhteispalvelupisteestä Asiointipisteeksi – seminaari Lainsäädäntöneuvos Sami Kouki.
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
YHDISTYSLAKI /503 Esim. patentti- ja rekisterihallituksen sivuilta: tai yhdistystoimintaa käsittelevien kirjojen liitteenä
KORKEAKOULU-UUDISTUKSEN ETENEMINEN Johtaja Anita Lehikoinen Korkeakoulu- ja tiedeyksikkö
Ammattiosaamisen toimielimen tehtävät ja Ammattiosaamisen toimikunnan toiminta Koulutuskeskus Salpauksessa Heikki Tuomainen lehtori, opetuksen kehittäminen.
Kauppatieteiden tulevaisuus periferiassa Ilkka Virtanen Ylioppilaskuntien periferiatapaaminen Vaasassa Seminaarialustus
Johtokunnat Hallinto- ja johtosäännön 8 §:n mukaan koulutuslautakunnan erityiseen ratkaisuvaltaan kuuluu nimetä johtokuntien jäsenet vanhempainkokousten.
CIRP Certified Investor Relations Professional - sertifikaatti.
TUTKOKE Turun normaalikoulussa PM/MH. Mikä TUTKOKE?  Tutkimus-, kokeilu ja kehittämistoiminta  Tavoite määritelty harjoittelukoulujen strategiassa.
TIMEKuntaTIMEKuntaIT TIME-putki Julkishallinnon tietohallinnon uudistaminen - Uudet rakenteet - Uudenlainen yhteistyö - Uudet toimintatavat - Uudet (sähköiset)
LAATUTYÖSTÄ JA AUDITOINNISTA TTY:N KIRJASTOSSA Kaija Jääskeläinen, Tampereen teknillinen yliopisto Kirjasto.
Uusien taidetoimikuntien ja jaostojen perehdytyspäivä Säätytalo Ylijohtaja Riitta Kaivosoja.
1 Kainuun maakuntakokeilun jatkonäkymät: Kainuun mallin 2013 valmistelusta Kajaani Kainuun malli 2013 jatkovalmistelun työvaliokunnan ja ohjausryhmän.
Aikuiskoulutuksen rooli yliopistossa Keijo Virtanen, Turun yliopisto
Yksityisen järjestelmän hallinto. Yleistä N. 75 yksityistä yleissivistävää koulua Noudattavat samoja tuntijakoja sekä opetussuunnitelmia kuin kuntien,
Tarkastuslautakunta 50 § Tulosalueiden johtajien selvitykset ajankohtaisista asioista ja tavoitteiden toteutumisesta vuonna Tulosalueiden.
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
Tutkinto- ja oikeusturva- johtosääntö - poimintoja Oodi-työn näkökulmasta Oodi-päivä
Peda-forum –päivät Opetuksen kehittäminen Helsingin yliopiston strategia Opetuksen ja opintojen kehittämisohjelma.
Tekniikan Akateemisten Liitto TEK ry Toiminta-ajatus ” Parantaa jäsenen työmarkkina-arvoa, elämän laatua ja ammattikunnan vaikuttavuutta. ”
Kuulemistilaisuus Varapuhemies Seppo Kääriäinen.
Sosiaaliturvan ABC toimittajille Kela lainsäädännön toimeenpanijana
Korkeakoulujen ja opetus- ja kulttuuriministeriön yhteinen tietohallintohanke, jota CSC koordinoi RAkenteellisen KEhittämisen Tukena TIetohallinto Tutkimushallinnon.
Yliopistouudistus Rehtori Aino Sallinen
Varsinais-Suomen maakunnan yhteistyöryhmän (MYR) koulutusjaosto.
© SUOMEN AKATEMIA 1 Suomen Akatemia Tehtävät Myöntää rahoitusta tieteelliseen tutkimukseen, tutkijankoulutukseen ja tutkimusedellytysten kehittämiseen;
TUHA-verkoston tapaaminen
Esitys aluetoimikuntamalliksi Vapaa-ajan asukaspalveluiden lautakunta §65.
JYVÄSKYLÄN YLIOPISTO Rahoitusmallin valmistelu Päivi Seppä.
Ihmisoikeuskeskus - osa Suomen kansallista ihmisoikeusinstituutiota VALTAKUNNALLISET VAMMAISNEUVOSTOPÄIVÄT
IHMISOIKEUSKESKUS - TEHTÄVÄNÄ IHMISOIKEUKSIEN EDISTÄMINEN Valtakunnallisen vammaisneuvoston VANEn seminaari YK:n vammaisten henkilöiden oikeuksia.
Jyväskylän yliopiston johtosääntöluonnos Tiedotustilaisuus
Varhaiskasvatuksen arvioinnin lähtökohtia
Yleiset valintaperusteet lv alkaviin opintoihin
OSUUSKUNTALAKI UUDISTUMASSA - MUUTTUUKO MIKÄÄN?
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
Tutkimustietovarannon ohjausrakenne
Sote-tieto hyötykäyttöön -strategia 2020 ja sen toimeenpano - Kori 3: Tiedon jalostaminen ja tiedolla johtaminen.
YLIOPISTON JOHTOSÄÄNTÖ
-Yksi kuntamuoto: KUNTA
Cultura Yhdistävä tekijä
Sote-ratkaisu ja terveydenhuollon palveluvalikoima
Uudistuva vammaispalvelulainsäädäntö
SUOMEN OIKEUSJÄRJESTYS
AJANKOHTAISTA VARASTOKIRJASTOSTA
SUOMEN OIKEUSJÄRJESTYS
HY HUS Helsingin yliopisto – HUS Helsingin yliopistollinen sairaala
Marttayhdistyksen vuosikello
Esityksen transkriptio:

TTY-säätiön tilannekatsaus YLIOPISTOJEN JA SENAATTI- KIINTEISTÖJEN YHTEISTYÖSEMINAARI Markku Kivikoski

TTY-säätiön tarkoitus ja luonne -Tarkoituksena on ”edistää vapaata tutkimusta sekä tieteellistä ja taiteellista sivistystä, antaa tutkimukseen perustuvaa ylintä opetusta sekä kasvattaa opiskelijoita palvelemaan isänmaata ja ihmiskuntaa. ” -”Säätiö on itsenäinen, monialainen tiede- ja taideyhteisö, joka toimii tekniikan ja arkkitehtuurin aloilla sekä niihin läheisesti liittyvillä aloilla.” -”Säätiön tehtävänä on korkeatasoisen ja kansainvälisen tutkimuksen ja opetuksen avulla toimia pitkäjänteisesti suomalaisen yhteiskunnan hyvinvoinnin ja kilpailukyvyn sekä ihmiskunnan ja ympäristön eduksi.”

Säätiön toimintatapa ”Säätiö noudattaa kaikessa toiminnassaan kansainvälisesti korkeatasoisen yliopistotoiminnan eettisiä periaatteita ja hyvää hallintotapaa sekä turvaa sisäisessä hallinnossaan opetuksen, tutkimuksen ja taiteen vapauden edellyttämän akateemisen itsehallinnon ja siihen olennaisesti kuuluvan professorikunnan riippumattomuuden. ” ”Säätiön toteuttaessa lailla annettua julkista tehtävää noudetaan, mitä yliopistoja koskevassa lainsäädännössä, hallintolaissa sekä laissa viranomaisten toiminnan julkisuudesta säädetään. Lisäksi säätiön toiminnassa noudatetaan, mitä naisten ja miesten välisestä tasa-arvosta annetussa lainsäädännössä säädetään.”

TTY-säätiön pääoma Valtion asettama pääomatavoite on 175 M€, josta -50 M€ yksityistä rahoitusta -125 M€ valtion rahoitusta Tilanne nyt -Säätiön peruspääoma 70 M€ ( ) -Yksityisiä sitoumuksia lisäksi 10 M€ -Koko pääoman tulee olla koossa vuoden 2011 loppuun mennessä

Säädekirjan allekirjoittajat Säädekirja allekirjoitettiin Valtio - Peruspääomaan 50 M€ Teknologiateollisuus ry. - Sitoumus 14 M€, peruspääomaan 9,5 M€ Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiö -Sitoumus 14 M€, peruspääomaan 9,5 M€

Säädekirjan allekirjoittajat Tekniikan Akateemisten Liitto (TEK) -Sitoumus €, peruspääomaan € Tampereen teknillinen seura Åkerlundin säätiö Tampereen kauppakamari Tampereen kauppaseura  Yhteensä euroa peruspääomaan Tampereen kauppakamari sitoutunut pääoman keräämiseen ja keräämisen koordinointiin

TTY:n toimintaa säätiöyliopistona säätelevät: Lait yliopistolaki, säätiölaki, hallintolaki, laki viranomaisen toiminnan julkisuudesta, jne. ) uusi yliopistolaki tulee voimaan Säädekirja ja säännöt lakien puitteissa neuvoteltu päärahoittajien kesken Johtosäännöt ja muut sisäiset säännöt valmistelu työryhmissä kevään -09 aikana viimeistely ja päätökset kun laki hyväksytty eduskunnasta

Säätiöyliopiston organisaatio: Hallitus Kokoonpano -7 jäsentä, joista 5 valtioneuvoston ja 2 Teknologiateollisuus ry:n ja Teknologiateollisuuden 100-vuotissäätiön nimittämiä -2 jäsenen osalta kuullaan TTY:n hallitusta ja yo-kuntaa (jatkossa konsistoria ja yo-kuntaa) Tehtävät -päättää säätiön strategiasta, säätiön toimintaa ja taloutta koskevista asioista sekä muista laajakantoisista suunnitelmista -nimittää rehtorin ja määrittelee rehtorin tehtävät sääntöjen puitteissa -perustaa ja lakkauttaa säätiön opetus- ja tutkimusyksiköt konsistoria kuultuaan -päättää säätiön vuotuisesta toimintasuunnitelmasta ja talousarviosta -vahvistaa säätiön toimintakertomus ja tilinpäätös -päättää johtosäännöstä ja muista vastaavista säännöistä

TTY-säätiön hallitus Toimitusjohtaja Pekka Ala-Pietilä, Blyk Ltd Toimitusjohtaja Sixten Korkman, ETLA Pääjohtaja Erkki KM Leppävuori, VTT Tutkimusjohtaja, professori Leena Peltonen-Palotie, Sanger- instituutti ja Helsingin yliopisto Toimitusjohtaja Marjo Raitavuo, EM Group Muotoilujohtaja Anne Stenros, Kone Oyj Toimitusjohtaja Mika Uusi-Pietilä, Minutor Oy Hallitus järjestäytyi : Puheenjohtaja Leppävuori ja varapuheenjohtaja Raitavuo

Säätiöyliopiston organisaatio: Konsistori Säätiöyliopiston sisäinen hallintoelin Kokoonpanosta ja perustehtävistä säätää yo-laki Henkilöstöryhmät ja opiskelijat edustettuina kolmikantaperiaatteella Tehtävät (lakiluonnos 24 §) -päättää opetussuunnitelmista ja tutkintovaatimuksista -päättää opiskelijoiden valintaperusteista -päättää opetukseen ja tutkimukseen liittyvistä muista yleisistä säännöistä -asettaa tutkinto-, arvostelu ja oikaisuasioita käsittelevät lautakunnat tai toimielimet Konsistori voi delegoida tehtäviä. Konsistorille voidaan antaa muita tehtäviä

Säätiöyliopiston organisaatio: muut Opetusneuvosto ja tutkimusneuvosto ? -nykyisen opetusneuvoston tehtävät osin päällekkäisiä konsistorin tehtävien kanssa -toisaalta opetusneuvoston nykykokoonpanoa pidetty onnistuneena  työryhmä pohtii konsistorin toimintaa ja em. neuvostojen tarvetta Tiedekunnat ja laitokset - suurin piirtein ennallaan - toimintaa jatkokehitetään työryhmissä

Säätiöyliopiston johtamiskulttuuri -Periaatteet: johtaminen perustuu vastuullisuuteen, luottamukseen ja hyvään tiedonkulkuun -Laitoksilla johtoryhmä ja kehittämispäällikkö johtajan apuna -Tiedekunnissa johtoryhmä ja tdk-päällikkö dekaanin apuna -Akateemisen henkilökunnan aika tutkimukseen ja opetukseen, ei hallintotehtäviin -Verkostomalli toimii kaikilla tasoilla  tieto kulkee, hyvät käytännöt leviävät -Koulutustarpeiden kartoitus ja täsmäkoulutus; jatkuva arviointi ja kehittäminen