7.-luokan historia kunnialla läpi!

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
{ OPPARIAIKATAULU Ville Mustonen & Kalle Tahkolahti.
Advertisements

Ohjeita kotiopiskelun tueksi
Sanaston oppiminen Älä ota kesäsanaa!
2. Terveyteen vaikuttavat tekijät
Selkeän kirjoittamisen huoneentaulu
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
I Ihminen, ympäristö ja kulttuuri (HI01)
III KANSAINVÄLISET SUHTEET (HI03)
ARJEN HISTORIA HI08.
Vektorit MA 05 Mihin lukiolainen tarvitsee matematiikkaa
Lukemaan oppii vain lukemalla
Oppikirja: Kokkonen ym. : Lukion biologia
I YHTEISKUNTATIETO (YH01)
- Kirja: Linkki 2, taloustieto, WSOYpro - Kurssin pelisäännöt: - Yli 5 poissaoloa  lisätehtäviä - Yli 7 poissaoloa  ei arvostelua - 3 myöhästymistä 
Yhteiskuntaoppi kunnialla läpi!
Hyödynnä nettiä historiassa ja yhteiskuntaopissa.
Puhtaat aineet ja seokset
Minun ystäväni 8. luokka tekijä – L. Pupulainen.
Eläinaiheisen Power Point esityksen tekeminen
1. IHMINEN.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Kurssityön laatiminen Puolalanmäen lukio VA4 syksy 2006 Anne Lindholm.
OHJEITA TET-RAPORTIN TEKEMISEEN
FINSKÝ PRAKTIKUM Titta Hänninen. Sanakoe kappaleista 27 ja 28! Sarjakuva ”Kramppeja ja nyrjähdyksiä” – mikä on sarjakuvan vitsi? Tehtäviä,
Mitä historia on?.
Tunnetko tekstilajit, entä tekstityypit?
Opettaja antaa treenin ja informoi, miten se tehdään. Sinä treenaat.
9-luokan terveystiedon sisältö, suoritustavat, tavoitteet ja arviointi
AINEISTOPOHJAINEN KIRJOITELMA
KOKEESEEN KERTAAMINEN. ENNEN LUKEMISTA  Herätä kiinnostuksesi:  Mieti, mikä sinua kiinnostaa luettavassa  Mihin tarvitset tietoa, jota olet ryhtymässä.
 Valitse itseäsi kiinnostava ja sinulle sopiva kirja.  Kannattaa pohtia seuraavia asioita:  Mikä on kirjan aihepiiri?  Onko kirjan pituus sinulle.
TUTUSTU KIRJAILIJAAN Tarinoita kirjoittajan takaa.
Esseeseen valmistautumista Ottakaa moniste ja A4-papereita, ryhmitelkää asioita kokonaisuuksiin ajatuskartan pohjaksi Ottakaa moniste ja miettikää mistä.
5. RUOKAA TERVEYDEKSI TERVEYSTIETO 7. RAVINNON VAIKUTUS IHMISEN TERVEYTEEN PSYYKKINEN TERVEYS ??? FYYSINEN TERVEYS ??? SOSIAALINEN TERVEYS ???
1. MITÄ TERVEYS ON? TERVEYSTIETO 7. Piirrä vihkoosi ajatuspilviä. Kirjoita ajatuksesi jatkamalla lauseita. Terveys on… Terveys on kuin…
Ulos WSOY Oppimateriaalit & Jari Honkanen Ihminen, ympäristö ja kulttuuri Historian opiskelu ja historiatiede Mitä historia on? Mitä lähteet ja lähdekritiikki.
On hyvä oppia tuntemaan itseään Hurtig
Opiskelutaidot Pohdi, mitä tiedät opittavasta asiasta jo etukäteen Ole utelias ja etsi lisätietoa  opiskelija on toimija! Aloita uuteen asiaan tutustuminen.
Avaimia oppimiseen  Kuuntele tarkkaavaisesti  Tee muistiinpanoja  Selvitä asiat, joita et ymmärrä  Keskustele, kysy, kyseenalaista, arvioi  Etsi lisätietoja.
ABI-INFO SYKSYN ENGLANNIN YO-KOE. SYKSYLLÄ KIRJOITTAVAT VAHVAT OSAAJAT.
YO-info syksy Koetilanne  Omia koepapereita ei tuoda, koetilanteessa annetaan tarvittava määrä paperia.  Koepaperiin jätetään marginaali.  Jokaisessa.
OTSIKOISTA TEKSTIKSI + tekstiviitteiden merkitseminen
maailman (ja siis Suomenkin) historiaa v
TEKSTITAIDON VASTAUS Ks. Särmä s. 392.
Tunnetko tekstilajit, entä tekstityypit?
Sadusta uutiseksi Kirsi Hautamäki.
OIVALTAVA LUKEMINEN: TENTTIIN LUKEMISEN HAASTEET
Biologian YO-koe: syyskuun 18. päivänä (maanantai)
Keskiaika Suomessa Noin
Ihminen ympäristön ja yhteiskuntien muutoksessa Hi1
Luen, kirjoitan ja kerron
HYGIENIATYÖ.
Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän Kirjoita tähän.
OPPIKIRJAN LUKUTAITO Silmu Vedet.
Kuvat ja teksti
Kotiessee Ohjeet.
Kansainväliset suhteet Uutistapahtumien seuraaminen
Terveystiedon ainereaali
Tunnetko tekstilajit, entä tekstityypit?
Miellekartta.
Uskonnon koe 1.
Ideaa lukemiseen Taina Kylmänen/OSAO
Tervetuloa Suomi 4B –kurssille!
29. TERVEYS NÄKYY MEDIASSA
Oppimisen polut oppimista eriyttämässä
Yhden tunnin soveltava valinnainen 8. lk. (AI ja HI)
T Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
Vinkkejä juridiikan opiskeluun
H Kirjoita nauhaan oma viestisi! Voit muuttaa tekstiä kirjain kerrallaan valitsemalla kirjaimen ja kirjoittamalla uuden. Kussakin diassa on yksi kirjain.
Esityksen transkriptio:

7.-luokan historia kunnialla läpi! Vihko ja kirjat aina mukana Liimaa monisteet vihkoon/tee monistetasku Vihkosta löydät tärkeimmät asiat  Tee vihkoa huolella: Siisti käsiala, marginaalit  Vihko arvostellaan lukukauden päätteeksi Historian kiinnostusta voit osoittaa ja vihkotyöskentelyn arvosanaa nostaa keräämällä aiheeseen liittyvää lisämateriaalia vihkoosi: Piirrä, kerää artikkeleita, kuvia ym. ja liimaa vihkoosi Kirjoita läksyt vihkoon  Aina läksynä vihkomuistiinpanot ja kirjan kappale luettava seuraavaksi kerraksi (numero otsikossa vastaa kirjan kappaletta)  Mahdolliset tehtävät 3 kertaa läksyt tekemättä  45 min laiskanläksy

Koenumero, tuntiaktiivisuus, kotitehtävät, projektit, esitelmät, vihkotyöskentely, näytelmät = Historian arvosana Kysy aina rohkeasti, jos et ymmärrä! Positiivisella ja ahkeralla asenteella pääset jo pitkälle!

Miten historiaa opiskellaan? Selaile ja esilue oppikirjaa Katsele otsikot ja kuvat Mauri Kunnas: Koiramäki  Eläydy, ikään kuin matkaisit aikakoneella tutustumaan menneisyyden ihmisiin Lue, numeroi ja alleviivaa oppikirjan tekstiä lyijykynällä Opettele käsitteet ja tärkeimmät vuosiluvut Vihkossa tärkeimmät pääkohdat!

Katsele historiallisia elokuvia, dokumentteja, lue historiallisia romaaneja ja sarjakuvia (Esim. Tintti, Indiana Jones, Koiramäet, Olipa kerran ihminen) Mauri Kunnas: Koiramäki Seuraa päivittäin ajankohtaisia uutisia

Pohdi seuraavia asioita: Mitä on historia/Mikä on historiaa? Mitä ihmisiä muistat historiasta? Mikä näitä henkilöitä yhdistää? Mistä voimme tietää mitä historiassa on tapahtunut tai keitä tuolloin on elänyt? Tehtävä: Piirrä vihkoosi aikajana väliltä 1800- 2011 Merkitse aikajanalla oma syntymävuotesi Isän ja äidin syntymävuodet Mummujen ja Vaarien syntymävuodet Isomummujen ja Isoisien syntymävuodet, jos mahdollista Hergé: Tintti Neuvostojen maassa