1Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Moottoripyörien määräaikaiskatsastukselle ei ole perusteita Teemu S. Lindfors & Santtu Ahonen.

Slides:



Advertisements
Samankaltaiset esitykset
Näkökulmia järjestövetoisten kehittämishankkeiden ja kuntien yhteistyölle - Miten saada kehittämistyön tulokset pysyviksi toimintatavoiksi Antti Pelto-Huikko.
Advertisements

Tervetuloa eLiiketoiminnan tietoiskuun 1. / / /
Kansainvälisten opiskelijoiden maahanmuutto Suomen näkökulmasta
Härmänmaan liikenneturvallisuus-suunnitelma
Lelujen turvallisuudella ei leikitä • Joululelujen 15. vuosittainen markkinavalvontaprojekti • Ensimmäisiä leluprojekteja toteutettiin jo 70-luvulla •
Kunto, kehon huolto ja liikuntavammat
HAVAINTOJA SOTE-VERTAILUSTA
Kaivosten valvonta käytännössä Anna-Leena Pitsinki Lapin ELY-keskus
LUMA-viikko 2005 Kemia Kemian 4. kurssin ryhmä teki julisteita, joissa pohdittiin keinoja kasvihuoneilmiön heikkenemiseen.
Hannu Virtanen Selkokielen tarvearvio 2014
Ajankohtaista kirjastotoimesta Asiakkuus verkossa ja livenä Anneli Ketonen.
Internet ja ehkäisevä päihdetyö
Ronnie Djupsund Miten käy monialaisilta nuorten ohjaus- ja palveluverkostoilta rock’n roll.
VTT / Jarkko Lehtinen, Juha Tapio
Sisäilmayhdistys ry Korjausvastuut1 TAUSTA  vastuut lainsäädännössä  AOYL  AHVL, LHVL  ongelman syy vaikuttaa vastuuseen  rakenteellinen vika  huono.
Käytettävyystestaus GenMetrics projektissa Jonas Alam
Liikenteen kameravalvontaan liitetyn haltijavastuun toteuttamisvaihtoehtojen vertailua (HALTI) LINTU -seminaari Jarkko Niittymäki, TkT LT-Konsultit.
Vaalirahoituksen valvonta - tarkastusviraston tehtävät Ylijohtaja Marjatta Kimmonen
Annu Korhonen1 LINTU-ohjelma Annu Korhonen Linea Konsultit Oy LINTU-ohjelman koordinaattori Väylät ja liikenne 2002 Jyväskylä
VIHREIDEN TYÖPAIKKOJEN MAHDOLLISUUKSIA Ville Niinistö
Kunnat kilpailukykyisen ja sosiaalisesti oikeudenmukaisen Euroopan tekijöinä Kunnat ja maakunnat Euroopassa -seminaari Varatoimitusjohtaja Timo.
Reijo Käki Luomuneuvoja ProAgria Kymenlaakso
Miten ihminen kohtaa annetun ympäristön
Nopeuden säätely ja automaattivalvonta Olli Hintikka Liikenne- ja viestintäministeriö
Laaja-alaista ja systemaattista vaarojen tunnistamista ja niiden aiheuttamien riskien suuruuden sekä merkityksen arvioimista. Ennakoivaa työsuojelua -
Perustulo Mitä se maksaa?. Esitettyjä väitteitä Perustulo kaksinkertaistaa valtion menot Perustulo vie rahat hyvinvointipalveluista Perustulo pakottaa.
Puheenvuoro ilmastofoorumissa Ilmastokampanjavastaava Lauri Myllyvirta
Etäpalvelun pilotointi: mitä, miksi ja miten? Etäpalvelupilottien päätösseminaari Finanssineuvos Teemu Eriksson.
ENERGIAKATSELMUSPÄIVÄ Pietarissa Hyviä käytäntöjä ja tuloksia Suomen energiakatselmusohjelmasta Seppo Silvonen, Head of Unit.
YSE 1998 TALOYHTIÖN NÄKÖKULMASTA
Kuntien juridinen asema: itsehallinto, tehtävät ja rahoitusperiaate Kuntatalo Heikki Harjula.
JOUKKOLIIKENNE Tekninen osasto Teknisen hallinnon ja suunnittelun yksikkö.
Diskurssi Oy VUOROVAIKUTUS YVA:SSA MÄÄRITELMÄ (YVAL 2 §)  Tavoite:... lisätä kansalaisten osallistumista ja tiedonsaantia  Osallistumisella vuorovaikutusta.
Protomo Uusi suomalainen innovaatioapparaatti Petri Räsänen Hermia Oy.
 Tutkimuksemme kantavana ajatuksena on uskomus siitä, että yhdistämällä matematiikan opetus johonkin konkreettiseen asiaan saavutetaan syvällisempää.
Onnistunut IT-projekti - Haaveesta totta? Tiken näkemys
Punainen: tunteet, vaistot - Millaisia tunteita ja tuntemuksia tehtävä herättää? Musta: varovaisuus, arviointi, kriittisyys - Mitkä ovat ehdotuksen hyvät.
VALTIOVARAINMINISTERIÖ Kansantalousosasto/HK1 Ohjauksen järjestämistä koskeva päätöksenteko työllistymisen ja talouskasvun näkökulmasta Neuvotteleva.
Kouvolan kaupungin teknisen tuotannon tuotteistus ja kustannuslaskenta osana sopimusohjausjärjestelmää 2009– Tuija Peltola, talousanalyytikko.
Esa Jaakola Valvoja: Professori Raimo Kantola
C 1. Testaus on ”sarja toimintoja” Itse asiassa, testaus on vuorovaikutusta, jota rytmittää ohjelmiston arviointi. Vaikka on hyödyllistä tunnistaa sarja.
1 VakuuttamisenVaikeus.ppt Santtu Mikä olikaan se vakuutusriski? Selvitystyötä ja taustaa moottoripyörien vakuuttamisesta Santtu Ahonen -
Helsinki Elintarvikekuljetus- ja logistiikkaseminaari Teoriasta käytäntöön Pääjohtaja Jaana Husu-Kallio Elintarviketurvallisuusvirasto Evira.
Tuottavuuden mahdollisuudet kilpailukyvyn parantamisessa – mitä eväitä tutkimuksella on antaa Timo Sipiläinen MTT Taloustutkimus Helsinki
Rinnakkaisuus Järjestelmässä, jossa voi olla useita prosesseja rinnakkain suorituksessa voi tulla tilanteita, joissa prosessien suoritusta täytyy kontrolloida.
Standardit, mitä ne ovat? Jari Välkkynen, Lähde:
Standardisointi Mikko Huuskonen, OTT, dos Neuvotteleva virkamies, TEM.
OILI-ajankohtaista LS. Oilin tilannekatsaus Oili-palveluun ovat liittyneet kaikki yliopistot ja ammattikorkeakoulut! Version 1.0 valmistelu.
Teemana oppimisprosessin aktivointi – sulautuvan opetuksen mahdollisuudet Kati Vilonen Aalto-yliopiston Kemian tekniikan korkeakoulu.
RFID – tietomallin tilannekatsaus. Taustat RFID-tietomalli suomalaisille kirjastoille on laadittu KATVEn alatyöryhmässä vuonna 2005 – KATVE = Kansalliskirjaston.
Matkailuyrittäjyys 2/2014 Timo Malin. Tehtävä 2: Liiketoimintamahdollisuus 1.Mitä liiketoimintamahdollisuudella tarkoitetaan? 2.Voiko mahdollisuus olla.
Kivihiili. Maailman eniten käytetty sähkötuotannon polttoaine Öljyn jälkeen maailman tärkein energianlähde.
Vedenpinnan nosto -koulutus, Pori Suunnitteluinsinööri Ari Sallmen.
Valtion asema verkoston ylläpitäjänä Lentoasemaverkosto - sidosryhmätilaisuus Liikenneneuvos Lassi Hilska.
TURVALLISEN TOIMINNAN MALLI ILMAILUKERHOILLE TTM 11 |
Hiihtolatujen turvallisuus Ympäristöterveydenhuolto / Terveysvalvonta Terveystarkastajat Esa Juuti Puh
Mihin koulutussopimusta ja nuorten oppisopimuskoulutusta tarvitaan?
Valtion ja kunnallisen aluehallinnon sekä kuntien työnjakoa selvittänyt työryhmä.
JÄRJESTÖHAUTOMON TILAISUUS INFOA PELIYHTEISÖJEN FUUSIOSTA.
1MP2005.PPT/ / EG Suomen Motoristit (SMOTO) ry 1989 – 2007.
Riskienhallinta ja –valvontaprosessi rahoitussektorilla – Polina Heininen.
38 Diplomatia ja puolustusvoimat maan turvana s
Liiketoimintasuunnitelman esitys
Vesihuollon kehittämissuunnitelma
YhdistysviestinNÄN MUUTTUVAT KEINOT
Oikeudenmukaista ja älykästä liikennettä selvittävä työryhmä
3. Terveystottumusten tutkiminen
Delegoitujen säädösten valmistelu TCMV komiteassa – ajoneuvojen päästövaatimusten hyväksyminen Keijo Kuikka.
Liiketoimintasuunnitelman esittely
Liiketoimintasuunnitelma
Esityksen transkriptio:

1Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Moottoripyörien määräaikaiskatsastukselle ei ole perusteita Teemu S. Lindfors & Santtu Ahonen

2Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Liikenneturvallisuus Moottoripyöräonnettomuuksista on saatavilla runsaasti sekä kotimaista että kansainvälistä tutkimustietoa Tekniset syyt ilmenevät onnettomuuksien osatekijöinä vain hyvin rajallisesti (3-5 % onnettomuuksista) Lähes kaikki (yli 95 %) tekniset syyt liittyvät jarrujen tai renkaiden puutteelliseen kuntoon (huollon laiminlyönti) Jarrukomponenttien ja renkaiden oikea vaihtoväli vaihtelee laajasti Jarrujen ja renkaiden huoltoa ei voida järjestelmällisesti valvoa määräaikaiskatsastuksissa, koska huoltotarve ja katsastusajankohta osuvat yksiin vain satunnaisesti Onnettomuuksia selittää voimakkaimmin motoristien oma liikennekäyttäytyminen  Katsastuksilla ei saavuteta merkittäviä liikenneturvallisuus- hyötyjä

3Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Pakokaasupäästöt Suomessa moottoripyörät aiheuttavat päästölajista riippuen 0,1 – 5 % tieliikenteen kokonaispäästöistä Moottoripyörän käytönaikainen päästötaso ei olennaisesti muutu Teoriassa ajateltavissa oleva päästöjen vähentämispotentiaali on erittäin pieni  Katsastuksista ei kustannuksia vastaavaa hyötyä

4Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Meteli Moottoripyörän käytönaikainen melu kasvaa käytännössä vain pakoputkien muuttamisen seurauksena Pakoputken vaihtaminen on helppoa katsastuksen ajaksi Määräaikaiskatsastuksissa melunvalvonnan kustannukset maksavat myös ne, jotka eivät tee muutoksia pakoputkistoon Melun tehokas valvonta voi perustua vain poliisin tien päällä tekemään mittaukseen, johon ei voi valmistautua ennalta Edellyttää sellaista lakiin säädettyä mittaustapaa raja- arvoineen, joka on poliisin todettavissa

5Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Määräaikais- ja muutoskatsastus Määräaikaiskatsastus Kaikille kuluttajille huomattavia kustannuksia ( x 50 € = € / a) Ei turvallisuuteen tai ympäristöön liittyvää vastinetta Muutosten valvonnan kulut maksavat myös ne, jotka eivät tee muutoksia Muutoskatsastus Kulut allokoituvat oikeudenmukaisemmin LVM on lähettänyt lausuntokierrokselle muutoskatsastusta koskevat säädösehdotukset (LVM 071/2009) jotka parantavat esim. käytönaikaisen valvonnan mahdollisuuksia

6Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Muutoskatsastus Tavoitteena madaltaa muutoskatsastukseen hakeutumisen kynnystä Ehdotetut vaatimukset valvottavissa sekä muutoskatsastuksissa että poliisin toimesta Ehdotus toteuttaisi liikenneturvallisuus- ja ympäristötavoitteita huomattavasti määräaikaiskatsastuksia tehokkaammin Voiko liikenne- ja viestintävaliokunta edesauttaa ehdotuksen toteutumisessa?

7Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Yhteenveto mp:n määräaikaiskatsastuksista Liikenneturvallisuustavoitteet eivät täyty Ympäristötavoitteet eivät vastaa kustannuksia Melun valvomiseen heikko vaihtoehto, tehokkaampi malli tiedossa ja jo lausuntokierroksella (LVM 071/2009) Tutkittua tietoa ’ongelmaputkien’ määristä ei ole olemassa Erittäin merkittävä tulonsiirto harrastajilta katsastustoimijoille

8Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Muita ajankohtaisia haasteista lainsäädännön parissa …jos jää aikaa

9Suomen Motoristit r.y. (c) 2009 Muuta ajankohtaista & kypärästä temmattua Uusi mopokorttiehdotus rajaa automaattivaihteiset ja manuaalivaihteiset eri kastiin (valmis LVA) Tälle ei ole liikenneturvallisuusperusteita Vastoin Euroopan laajuista ajokorttikäytäntöä Lausuntokierroksessa ei ole kuluttajien edustajia mukana? Autoverotuksen nykymallin monet ja loputtomat ongelmat… Harjoittelupaikat tai tarkemmin niiden puute Jatkokoulutus nykyisellään kerhojen vastuulla, tukea tarvitaan Liikenneturvallisuus ja -ympäristön kehittäminen mp-näkökulmasta, esimerkkinä kaiteet tai pikipaikkaukset Mp-varusteiden alv-vapautus  Edistäisi liikenneturvallisuutta ja tuntuisi sekä motoristien & myyjäpuolen kukkaroissa